Gott nytt år

2011-12-31 17:23:10 / 3 kommentarer ..


Gott nytt år till er alla, önskar jag och Donna! :love: :D


Det kommer mer!

2011-12-30 17:01:33 / 5 kommentarer ..


Saknar ni uppdatering? Det kommer, jag lovar. :) Har varit lite dåligt med det nu då det har varit jul och jag har umgåtts mycket med familjen. Hoppas att ni stannat kvar ändå. :D Åker hem på måndag, hoppas det blir vinter på riktigt då.
Har fått lite pengar i julklapp, så nu har jag bestämt mig för att köpa ett till objektiv. :D Som jag länge längtat efter nu, det är ett med lite mindre zoom än det jag använder mest nu, med riktigt skarpa och bra bilder. Helt kär i det! Bilderna nedan är tagna med det då en kompis följde med och fotade mig och Donna, fina va? :D

Madonna

2011-12-25 12:55:12 / 4 kommentarer ..


Måste bara visa er det här gulliga halsbandet jag fick av Emma och Donna igår, tycker det var så fint! Älskar det, och kommer bära det ofta kan jag säga. M:et ska symbolisera Madonna (Donnas riktiga namn) vilket jag förstod direkt när jag öppnade det, tycker det var så gulligt. :') Blev riktigt rörd. Fick så många fina julklappar igår, hoppas ni hade en lika underbar julafton som jag. :)
Kanske lägger upp fler bilder på vad jag fick senare framöver, vad fick ni i julklapp?

GOD JUL!

2011-12-24 10:13:29 / 3 kommentarer ..





Julafton

2011-12-24 09:49:11 / 0 kommentarer ..


:love: *** Till er alla, från oss alla.. en riktigt GOD JUL! :D *** :love:

Fantastisk morgon

2011-12-24 01:02:05 / 3 kommentarer ..


Min himmel på jorden! :love:





Det blir aldrig som man tänkt sig...

2011-12-23 00:11:38 / 2 kommentarer ..


...men det gäller att vara lika glad för det! :P Jag har en hel lista på saker som ska fixas innan jul, samtidigt som jag ska hinna med allt det vardagliga också, och idag när mitt redan hårt pressade schema blev ännu mer pressat pga olyckliga omständigheter, sa min kropp helt enkelt upp sig. "Hej jag heter Emma, och jag är stress-o-holic" nästa! Det som förut fick mig att ånga på ännu hårdare gör idag att min kropp rycker handbromsen och säger stopp och belägg nu tar vi det lite lugnt här! Och det är inte så lite frustrerande när man alltid vill hålla miljoner bollar i luften samtidigt... dock har jag lärt mig att det inte hjälper att trotsa den hårt åtdragna handbromsen och köra på ändå så att däcken tjuter, så jag blev helt enkelt tvungen att ta det lite lugnt ett tag istället för att sedan försöka jobba ikapp det jag hade missat men utan att stressa vilket är lättare sagt än gjort. Till sist insåg jag att det är omöjligt att hinna med allt det som jag ska försöka hinna med och därför sköt jag upp en del saker så att mitt schema inte blev lika hårt pressat. Vet ju vad som händer om jag inte tar det lite lugnare och det är att jag blir liggandes hela julafton utan att kunna ta mig upp och umgås med familjen, och det är jag faktiskt inte alls sugen på!

Hoppas alla andra har det lite lugnare mitt i julstressen! Kärlek till er alla, nu ska jag försöka städa klart och sedan kasta mig i säng för några timmars sömn innan det är dags igen! :D

Pysseldag i stallet

2011-12-19 23:20:52 / 2 kommentarer ..


Idag (bättre sent än aldrig), har vi haft en riktigt mysdag i stallet jag och Emma medan Hedlie låg i vagnen och sov. :) Mockade, sopade stallgången, skrubbade alla hinkarna och fyllde på med nytt vatten, packade hö klart till alla boxarna och julpyntade såklart! Blev riktigt mysigt där inne. :D



Tog en snabb bild innan min digitalkamera fick slut på batteri, Emma har bättre bilder med sin systemis som hon säkert kommer att lägga upp sen. :)


Sen hämtade jag ut ett paket idag, som ni ser - säkerhetsväst. :D Äntligen! Fick köpa den av en vän till mig, så snällt tycker jag. Har lånat den tidigare då jag hoppat hennes hästar, och den passar mig utmärkt. Funkar riktigt bra tillsvidare. :) Nu är jag redo för mer hoppträningar/tävlingar framöver! ;)


Fy f*n för migrän! :(

2011-12-19 10:40:35 / 2 kommentarer ..


Ja som ni kanske märkte så lyste jag med min frånvaro igår och jag som hade så mycket inplanerat... Vaknade med blixtrande huvudvärk, och eftersom jag ammar är jag ännu mer anti värktabletter än vanligt, så det var bara att fixa en vattenflaska dra för persiennerna och krypa ner i sängen igen. Märkte rätt snart att det inte gick åt rätt håll och blev sedan däckad hela dagen med världens migrän. Kan bara säga att det är tur att jag har en så underbar liten prinsessa som höll sig lugn och fin hela dagen. Hon var uppe och busade med maken och så kom han in med henne till mig när det var dags för mat. Själv låg man med huvudet ner i en hink och försökte få huvudet att inte sprängas, somnade helt utpumpad vid 19 när prinsessan käkat sitt sista mål för dagen och somnat i min famn...

Och min underbara make som är så jäkla fantastisk, han fixade med hästarna och hunden och båda katterna, plus att han tog hand om vår underbara dotter. Hörde imorse att det inte hade varit några problem med djuren, har ju lärt honom att visitera hästarna, och även om han kanske inte är riktigt lika noga som jag så vet jag iaf att de blir väl omhändertagna och genomkollade även om jag är sjuk. Kastade mig ut till stallet imorse kan jag säga, en dag utan mina älsklingar är som en hel evighet!

Allihop hälsade glatt när jag öppnade stalldörren och precis som jag verkade de överlyckliga över den snö som nu täcker backen! :) Jag och Carro ska ha pysseldag i stallet idag istället så jag lämnade mockningen tills dess. Hade dock varit grymt mycket mysigare att få ha det igårkväll när alla hästarna kommit in för kvällen, men, men det finns inte så mycket man kan göra åt min migrän, är glad att den är borta idag i alla fall!

Nu ska jag och Hedlie busa lite på soffan innan det är dags att sopa av bilen och åka och hämta upp Carro... :)

Julshopping...

2011-12-18 00:22:24 / 3 kommentarer ..


Ja, maken och jag begav ju oss som sagt ut till Birsta förut idag för att inhandla de sista julklapparna... och jäklar vad folk det var där! :P Jag som lätt blir smått klaustrofobisk i stora folksamlingar trivdes inte alls, men som tur var lättade det upp något efter 18 så då passade vi på att springa runt och shoppa allt vi bara kunde... och ändå blev vi inte helt färdiga med vårt shoppande, så nu återstår det att shoppa klart det sista på onsdag eller torsdag till veckan och då lär det ju inte precis vara mindre med folk! :(

Nu har jag varit ute och tagit hästarna i vanlig ordning, stod och funderade på att kapa lite manar med saxen redo i handen, men fegade ur och blev till sist så att jag la ifrån mig saxen och ryktade på istället... :P Tror att jag tar och kapar manar imornkväll istället för då ska jag och Carro ha myskväll i stallet och julpynta. Hihi, DET ser jag fram emot! De senaste två jularna har jag inte pyntat så mycket i stallet... förr var det en tradition som jag verkligen inte tummade på, men det har liksom inte blivit av de senaste två åren. Men imorn så blir det till att pynta och så ska vi ta in hästarna lite tidigare än vanligt och mysa med dem innan Carro måste ta bussen hem. ;)

Och maken muttrar för det ska komma en hel massa underbar snö imorn!!! Håller verkligen tummar och tår för att de där vädergubbarna ska ha rätt den här gången... vill ju verkligen ha SNÖ, har varit ute med skidorna för första gången idag också, i full fart genom byn bakom en helvild Kerstin! Hahaha, hon blev en riktig liten studsboll och laddade på för fullt när jag spände för henne med tolklinor. Måste verkligen se till att någon fotar denna underbara lilla ligist när hon kommer flygande (läs studsande) med någon i tolklina bakom. Gertrud fick också dra men hon hade en sån där "jag-lyssnar-alltid-på-min-mamma-och-gör-precis-som-hon-säger-dag" så minsta lilla tecken från mig och hon lyssnade och då var jag ju bara tvungen att gå in och tränsa och dra på tömkörningstömmarna istället för när hon är på det där humöret blir hon nästan förnärmad om man försöker busa med henne.

Vi jobbade lite öppna och sluta efter vägen istället och hon är så söt där hon trippar fram min lilla tös... På slutet knäppte jag lös henne och tränade lite frihetsdressyr istället, och när hon tyckte att hon varit duktig nog travade hon iväg in i stallet. Var ju tvungen att ge henne tecken att gå ut igen en sväng så att hon inte gör det till en vana... men hon gick duktigt ut igen och stannade tills jag gav tecken att hon fick gå in igen. Sötnötan min! :love:

Nä, nu kallar sängen! Har en hel del på schemat imorn så måste verkligen se till att få mig lite sömn innan det är dags... Hoppas på att kunna fota lite imorn också, blev inspirerad när jag fotade Carro när hon red Stor i onsdags, och när jag dök ner i alla mina fotomappar insåg jag att jag fotat väldigt lite på sista tiden... Jag som ÄLSKAR att fota! :D Så imorn ska kameran få följa med mig ut till hästarna hade jag tänkt. ;)

Mystur på Stor!

2011-12-17 13:51:12 / 4 kommentarer ..


Jag och Stor stack ju ut själva idag, märkte när jag kom till stallet att snön var klibbigare där än här hemma, och då är det ändå inte speciellt långt emellan... Skit också tänkte jag, då får han säkert styltor... och mycket riktigt när jag hämtade in honom från hagen hade han styltor. De lossnade dock relativt lätt så bestämde mig för att testa, ibland går det ju bättre när man sitter på än vad man tror att det ska göra. Masserade igenom Stor och han har sina punkter som det är "ontskönt" på, och sen har han andra där det bara är skönt och då står han med huvudet i backen och tuggar och halvsover.

Sadlade helt utan tandgnisslan, hehe, han gillar inte alltid när man drar sadelgjorden... men efter som jag är så noga med att klappa och sen stryka i sadelgjordsläget och sedan även stryka på ryggen brukar det ändå inte vara några problem om inte hästen är otroligt känslig då vill säga. Hade ju en liten farbror Nino som alltid skulle tala om att han inte gillade sadelgjorden, och det spelade ingen roll hur länge man klappade och strök på honom, han var liksom bara tvungen att berätta att det där tycker jag inte om, och sen var det bra med det. :') Aw, min älskade Nino som jag saknar dig!

Hoppade upp och provskrittade på stallbacken ett varv, ingen fara, inga styltor! Stor var ivrig att komma iväg och knatade iväg uppför den lilla backen till vägen. Vi svängde av upp i skogen på den enda riktiga ridväg jag och Carro hittat, och Stor var pigg. Red övergång, sidvärts, övergång, sidvärts mest hela passet och la ner honom i en riktigt lång och låg form. Han jobbade glatt på och klippte med öronen, men precis som jag sett när jag gått med Carro försöker han lägga mer vikt på höger bakben än vänster och därför fokuserade jag lite extra på att han skulle ta lika mycket vikt med båda bak.

Han frustade och tuggade förnöjt på bettet och när jag bad om trav första gången pep han till och slängde upp huvudet och försökte få kuta! Hehe, han är så söt! Som en stor förvuxen ponny, och precis som dessa försöker han alltid komma undan lite arbete. Flyttade honom i en öppna tills han lyssnade igen och bad om trav igen och denna gången jobbade han på bakifrån och fram. Fortsatte att jobba med övergång, sidvärts och när han till sist kändes så lösgjord som jag ville ha honom med jämn vikt på alla fyra ben då klappade jag om honom och så vände vi hemåt igen.

Hela vägen hem gick han på nästan hellånga tyglar och så ställde jag igenom honom i sidorna men med mulen nästan i backen. När vi var nästan framme vid vägen gjorde jag halt med mulen fortfarande i backen, klappade om honom och satt av. Han ställde sig direkt att stretcha så han var rätt nöjd med passet själv tror jag! :) Gick sista biten hem med en mycket nöjd och glad Stor i släptåg och när vi stretchade och backade på gången syntes det på honom att han kände sig rätt nöjd med känslan i kroppen. Perfekt, nöjd häst=nöjd Emma! ;)

Han stod och sov på gången medans jag ryktade och sen blev det täcke på och så ut i hagen igen... Precis när vi kommer ut på stallbacken ser jag hur en schäfer springer omkring inne i den andra hagen och jagar de två hästarna som går där! :O Morrade till åt den och då gav den sig iväg bortåt granngården till, vet inte om den brukar få vara där och leka, men jag skulle då rakt inte vilja ha någon hund i hagen som jagar hästarna, såg inte till någon matte eller husse heller så vet inte riktigt vart den tog vägen sen heller.

Nu ska jag, maken och lilla prinsessan iväg och införskaffa de sista julklapparna... Eventuellt blir det en överraskning också... hehe, men det beror helt och hållet på vad jag är på för humör! :P


Fina, mysiga Stor, synd att jag inte hittade några batterier till kameran för nu fick det bli några tagna med min mobiltelefon istället och det blir ju så sjukt bra kvalla på dem... NOT! Söt är han i alla fall gofisen! :)

Uppe med tuppen! ;)

2011-12-17 08:44:17 / 4 kommentarer ..


Vid fyra imorse högg det till i magen, och jag blev klarvaken! Skit, skit, skit var min första tanke, inte en gång till... men så kom det ett missnöjt knorrande från magtrakten och jag insåg att det kanske var så att min mage strejkade lite då jag inte riktigt skötte mitt matintag igår... Smög ur sängen för att inte väcka maken och lilla prinsessan som fortfarande sov sött, ja hunden ligger där inne också, men henne behöver man inte smyga för att inte väcka för hon sover som en stock... :P Ställde mig att koka "mormorHilma-välling" och tittade ut upp mot vägen för att försöka se vad det var för väder... snöflingorna dalade sakta mot marken. Åt min välling och en halv apelsin och sen var magen som vanligt igen, skönt tänkte jag, hoppade i stallkläderna och begav mig ut i stallet.

Lordi, Pebblis och Berra hade bestämt sig för att ta en sovmorgon idag och blinkade trött när jag tände lampan... lät dem ligga och myste en stund med Donna istället. Måste verkligen ta mig i kragen nu och fixa lite med deras manar, de ser ut som skogstroll allihop.... :) Haha, saken är bara den att jag aldrig blir riktigt nöjd när jag fixat med manarna, så därför låter jag liksom bli så länge det bara är möjligt och till sist när det ser för överjävligt ut blir jag ju så illa tvungen att göra någonting åt dem. ;)

Smög in till Berra som lagt sig raklång i spånet igen, och han vinklade ena örat åt mitt håll och gnäggade lågt, då vet jag att han vill mysa och att det är okej att komma och sätta sig vid hans huvud. Hua, minns när den här lilla grabben låg i mitt knä och sov... det är några år sedan nu... Sjönk ner vid hans huvud och han bökade sig nöjt upp i mitt knä och sen tittade han otåligt upp på mig för att se om jag inte tänkte börja stryka honom över ansiktet som jag brukar. Jag skrattade lågt och började lugnt och varsamt stryka honom över ansiktet och i pannluggen och manen och sedan vidare ner över halsen. Han suckade nöjt och slöt ögonen igen. Tårarna började på att rinna, och jag lät dem rinna, för jag saknar alla som lämnat mig så där extra mycket när det lackar mot jul, och jag vet att om jag inte släpper ut sorgen blir det bara värre.

När tårarna slutat rinna stack Kickan ut huvudet över sin boxkant och tittade uppfordrande på mig, nog tyckte hon allt att det var hennes tur nu. Och när jag inte gjorde någon ansats till att kliva upp skakade hon kraftigt på huvudet och sedan bankade hon lite försiktigt på dörren med ena framhoven... jag pussade på Berra och försökte få honom att flytta ner huvudet i spånet men han spjärnade emot och protesterade med ett dovt litet ljud långt nerifrån halsen... Då sparkade Kickan till dörren hårdare och slängde med huvudet och jag förstod att hon inte tänkte tillåta att Berra fick all uppmärksamhet så jag lade vänligt men bestämt ner hans huvud i spånet och klev upp och gick in till Kickan.

Ställde mig att massera damen och hörde hur Pebblis klev upp inne i sin box, Lordi och Berra låg fortfarande kvar. Kickan hade små spänningar i alla åtta zoner som jag kollar varje dag, så jag förstår om hon pockade på uppmärksamhet, masserade loss de spänningar som var värst och lovade henne att hon skulle få en omgång till ikväll när de kommer in, hon vände sig emot mig och tog tag i jackfickan... Jag vet, jag vet, man ska inte ge dem godis när de tigger, men ibland är de så förbannat söta när de gör sånna där saker att jag bara inte kan låta bli. ;) Klev ut ur boxen och damen ställde sig att äta hö igen, öppnade Pebblis boxdörr och klev in.

Pebblis gnäggade lågt hon också och sänkte huvudet, jag gick ut och hämtade hennes favoritborste och stod sedan och ryktade i säkert en halvtimme och under den tiden klev grabbarna upp också. När jag tänkte gå ut ur boxen hejdade hon mig och placerade sitt huvud på min axel och blåste varm luft i örat på mig, vi brukar stå så ofta hon och jag och det är så jäkla mysigt. Strök henne över halsen och bogen, min prickiga kärlek som äntligen hittat hem, så känns det verkligen, som att hon alltid fattats mig och nu är hon här!

Lordi stod och väntade på att jag skulle komma in till honom så jag bytte till hans favoritborste och klev in i hans box, han ställde sig nöjt att halvsova medans jag ryktade. Hans man är värst, jag har aldrig kapat den sen han föddes, och nu är den så stripig i nederkanten att hur mycket man än borstar och reder ut tovor så kommer det nya på en gång. Måste dock bestämma mig för hur mycket jag ska kapa, för det brukar verkligen bli jättefult om jag bara kapar en bit, måste nästan bli så att han får kort "dressyrhästman"... Hehe, jag som älskar lååååånga manar... Jaja får se hur jag gör, innan helgen är slut ska alla manar vara fixade iaf! :)

Sedan fick de sitt kraftfoder och så gick de ut, jag mockade och skurade vattenhinkar min vana trogen och sedan gick jag in och gjorde mig en kopp te och satte mig här vid datorn en stund... Herregud vilken roman det blev, men var verkligen på skrivhumör idag så det får ni stå ut med! :P

Jag och prinsessan efter utflykten till Stor igår, Carro som fotat! ;)

Det lackar mot jul...

2011-12-16 23:05:25 / 0 kommentarer ..


Ikväll kom det lite sån där snö som jag vill ha här, maken spelar jullåtar på stereon och jag står och julbakar lite, och då slog det mig... det är inte långt kvar till julafton nu! :) Beslutade mig för att hästarna fick en liten vintervila ändå, då jag varit lite öm i magen efter måndagenseskapader och så har det ju varit så tråkigt väder också. Nu hoppas jag att snön jag blivit lovad kommer så rider vi igång igen! Eller ja, alla utom Donna har bara fått en liten vila, Donna har en längre vila eftersom hon är den enda som gått fullt ut hela sommaren och hösten, de andra har ju haft lite halvvila eftersom jag var så stor och tjock under graviditeten, och Pebblisen har jag inte riktigt koll på, men har för mig att Anna sa att hon också hade haft lite halvvila. Så alla pållarna utom Donna ska sättas igång igen till veckan.

Idag har jag haft en hel del pyssel för mig här hemma då vi firar jul här hemma med mina och Mattis föräldrar, min älskade syster och eventuellt min moster och mina kusiner. Har myst en hel massa med min underbart goa dotter också, hon är så jäkla go! :D Sen var jag, Carro och Hedlie till Stor också, Carro red och jag instruerade från backen. Imorn är det min tur att ge mig ut på en tur, och på söndag blir det ridhuset. Ni var många som undrade lite över Stor och det är så att han är en utav mina elevers häst, och då hon är gravid nu och inte får rida för maken sin och dessutom precis förlorade sin medryttare, bad hon mig om hjälp och då är det klart att jag ställer upp! Sen får Carro också rida eftersom vi då kan ta honom på dagtid när Hedlie måste följa med oss till stallet. ;) Ni kan hitta Stor och hans ägare här, och där hittar ni även en mer utförlig presentation av den här otroligt trevliga killen!!!

Nu ska jag gå och se så att jag inte lyckats bränna mina vattenfrallor, blev sugen på sånna och det var verkligen år och dar sedan jag bakade sånna, så mitt i julbaket slängde jag ihop en sats med sånna också och de bör vara färdiga nu! ;) Har dessutom en tvätt att hänga, och sen blir det till att natta mina fyrbenta älsklingar... Och sen lär nog kudden kalla på mig kan jag tänka. Har inte sovit som jag ska sen i måndags, är ju liksom lite orolig för att jag ska vakna och må så där dåligt igen... men ju fler dagar som går och det går bra, desto lugnare blir jag... kan ju inte gå och oroa mig för det där resten av livet, måste bara bearbeta det lite så att jag kan hitta mitt vanliga lugn igen, händer det igen så händer det igen och gör det inte det blir jag verkligen överlycklig!!

:love:Mammas hjärtegull!:love:

Dagens ridtur

2011-12-16 22:46:35 / 3 kommentarer ..


Idag red jag Storen igen, vi var ute i 1,5 timme ute i skogen. :) Riktigt mysigt! Hedlie hade vi med oss i vagnen och det märktes att Storen älskade barn (i vagn iallafall) :D han gick så lugnt och sakta bredvid vagnen, då talar vi om Donnaskritt! Haha, ni som varit med mig när jag ridit ut/känner oss vet vad jag pratar om.

Emma var min duktiga fotograf :D dock började det skymma så det var väldigt svårt att fota och få några bra bilder.. men några tänkte jag bjuda på. ;)

Vill ni förresten veta mer om Storen, kan ni gå in till Caroline´s blogg, annars kommer Emma göra ett kortfattat inlägg om varför vi rider honom också. :)










Försmak av bilder

2011-12-16 19:31:04 / 0 kommentarer ..


Mer bilder från dagens ridtur kommer senare, nu ska jag lägga mig och kolla på Vampire Diaries. ;)




Kvällsridtur på Storen

2011-12-14 22:48:46 / 9 kommentarer ..


Ikväll for jag och Emma till Storen och pysslade om honom, sen red vi ut på en mysig tur. Eller ja, jag red och Emma promenerade bredvid. :) Det var jäkligt mycket is = halt och jag hade inga broddar som hon hade så vi gjorde så idag. Flyttade rumpan lite åt sidorna och red lite skänkelvikningar, superduktig var han! Nöjd kille sen efter att ha fått ett äpple efter ridturen, inte skulle vi tro att vi skulle få komma och rida gratis heller. ;) Haha. Vi hade lite småroligt där åt det ena och det andra.


Bjuder på den här extremt vackra bilden på mig, haha. ;)









Regn i december

2011-12-14 00:06:02 / 9 kommentarer ..


Det regnar verkligen om vartannat här i Sundsvall (och förmodligen i flera delar av Sverige). Så tråkigt, nu SKA det faktiskt vara snö när det ändå är December månad och så nära in på Julen. Vädret har verkligen gått upp och ner, ena dagen snö och minusgrader och andra dagar regn och plusgrader igen. Bara i söndags hade vi 9-10 minusgrader! SÅ kan det få vara, det är helt lagom. :) Snön låg vitt och fint på marken och glittrade av gatulamporna när jag gick hem från jobbet sent på kvällen.

 

 

Nu är det fullt med is på vägarna igen, lagomt kul. Nästa onsdag reser jag ju till Åland också, så Donna lär nog få sin vintervila snart. Visst håller ni väl med om att det ska vara snö till jul? :) Är det vinter ska det vara det också, jag tycker det är mycket mysigare och finare med snö än massa is och slask.

Imorrn ska jag till stallet iallafall :D får se vad Emma har för planer för dagen. ;)



Det bidde knäck ändå...

2011-12-13 20:28:36 / 5 kommentarer ..


Hihi, det bidde en sats med knäck ändå... känner mig ju otroligt sliten och det stormar verkligen här så att ge sig ut och rida när magen fortfarande ömmar och man inte känner sig riktigt säker på om man kommer att orka eller inte är nog ingen höjdare, så jag valde att låta bli. Regnet ÖSER verkligen ner här, så ska strax gå ut och ta in mina älskade hästar och pyssla om dem i några timmar i alla fall! :)


Veterinärbesök

2011-12-13 16:44:10 / 1 kommentarer ..


Idag blev det en tripp upp till veterinären för mig och Kim, med våran lilla Casper. Han har haft väldigt tokigt med sitt vänstra framben och haltat sig fram, han har knappt kunnat ligga på benet stackarn för att det gjort så ont. Tror han kom in haltandes i lördags, så vi ringde direkt på måndag morgon. Han hade blivit lite bättre, men vi tog in han ändå för säkerhetsskull. Lika bra att kolla upp. :)


Påväg till veterinären..

Det visade sig att han blivit biten i leden av en annan katt troligen, det hade blivit en böld och inflammerat så nu har han fått en dräneringsslang i benet så det ska kunna rinna ut var.


Huga, mattes lilla älskling.. :love:

Men dräneringsslangen skulle bara sitta till på lördag, så det var skönt. :) Tratten och medicinering får han till på onsdag, då ska hålen ha läkt igen förhoppningsvis. Men det skulle läka rätt fort. :)


Lussebullebak med prinsessan

2011-12-13 13:19:09 / 2 kommentarer ..


Nu har jag och prinsessan bakat lussebullar, eller ja, jag har bakat och hon har underhållit mig! ;) Hon är bara för söt, min lilla älskling, det var grymt många utav sköterskorna på sjukhuset som förundrades över hur snäll hon var, och flera utav dem tänkte kidnappa henne och ta med sig henne hem. :) Hon är ju alltid så jäkla gla och go så jag antar att både jag och maken hunnit bli så bortskämda med det att vi inte reflekterar över det.



När vi bakat färdigt passade vi på att lussa lite för oss själva, ska lussa för maken också när han kommer hem! Får se om jag sätter in en sats med knäck i mikron senare, just nu sover lillan så ska snart ut och gå en sväng med henne i vagnen tänkte jag...


Sitter och spelar min dagliga freeroll också, i förrgår vann jag 63:- på den... tänkte att jag skulle försöka slå den vinsten nu! :) Vet dock inte om det är möjligt då jag inte alls har samma koncentrationsförmåga idag som jag hade då... men helt klart värt att göra ett försök!

Emmas goa knäck i mikrovågsugn

2011-12-13 08:42:26 / 4 kommentarer ..


Efter att ha bränt sönder x antal kastruller då jag har alldeles för många bollar i luften samtidigt som jag kokar min knäck, började jag för något år sedan att koka min knäck i mikron. Det man ska tänka på är att alla mikrovågsugnar är olika, och det här receptet är perfekt i min mikro, så man bör hålla koll på knäcken första gången man gör den i någon annan mikrovågsugn så att det inte händer en olycka! ;)

Ingredienser:
2dl vispgrädde
2dl socker
2dl ljus sirap
(mandel om man vill)

Jag brukar börja med att ställa ut en hel massa med knäckformar på en plåt så att det är klart när man blandat ihop ingredienserna och vill ha någonstans att hälla dem. Satsen räcker till ca.70 knäckformar, så jag brukar ställa upp lite fler än det så att jag är säker.

Sedan häller jag grädde, socker och sirap i en skål som tål att vara i micron (hehe, hällde det i en skål som inte tålde det en gång och den var ju liksom förstörd sen), och blandar ihop alltihop.

Efter det sätter jag in skålen i micron och kör på högsta effekt i 5 min. Tar ut skålen och låter det vila någon minut innan jag rör om.

Sedan är det tillbaka in i micron och så kör jag på låg effekt i 30 min (OBS! Det är här man ska tänka på att alla microvågsugnar är olika och att man ska hålla koll om man aldrig gjort knäck i mikron förut!).

Därefter är det dags för kulprov så att man vet att knäcken är klar, och om jag ska ha mandel i är det även nu jag blandar i den...

Sedan häller man bara knäcken i formarna och så är det klart! ;)


Allt som oftast vill jag bara ha hälften av receptet ovan, och då är det bara att halvera både receptet och tiden i mikron, snabbt, smidigt och enkelt! Så lycka till med knäckbaket nu mina kära vänner! :D

Underbara älsklingar!

2011-12-13 08:27:30 / 1 kommentarer ..


Åh, vad jag njöt av att vara i stallet imorse... ville aldrig gå in och släppa iväg maken på jobbet, men till sist var jag ju tvungen. Fick ju aldrig min tid av morgonpyssel i stallet igår då jag åkte med ambulansen så tidigt att det var maken som tog hand om hästarna innan han kom in till sjukhuset. Kan säga att hästarna njöt i fulla drag också. ;)

Ryktade dem allihop innan jag drog på dem täckena och släppte ut dem, sen mockade jag medans radion skrålade på högsta volym... synd bara att jag inte kan få in Bandit på radion i stallet... torkade ur hyllorna där jag förvarar lite av mina saker och pysslade på lite, gick ut och satte mig i hagen och bara myste.

Får se om jag orkar rida idag, är ju lite yr då jag inte åt något på i stort sett hela dagen igår, och jag är extremt känslig för sånna saker... Men jag hoppas att jag kan ta mig några svängar till kvällen när maken kommer hem, ställde in träningarna jag skulle ha haft ikväll då jag kände att jag antagligast inte kommer att orka med det. Vill inte köra bil när jag är så här yr!

Nu ska jag gå och göra iordning en sats med lussebulledeg... och sen ska jag nog ta och koka lite knäck... tänk att det är lucia idag! :)

Någon gång ska vara den första...

2011-12-12 20:02:30 / 3 kommentarer ..


...och idag blev det min första åktur med ambulans i ilfart till sjukhuset... en mindre rolig första gång, men ändock en första gång! Men nu hoppar jag i berättelsen, vaknade imorse och låg i en jättekonstig ställning, kände att det värkte som attan i ryggen och tänkte skit också nu har jag legat konstigt så jag fått ryggskott eller något sånt... ammade dottern och smärtan tilltog och jag började nu på att inse att den inte kom från ryggen utan satt i magen och strålade mot ryggen.

Klev upp och tog ett glas fil eftersom det brukar lindra, smärtan molade på och det var jobbigt att andas, gick på toa och där stegrades smärtan till den punkten att jag inte fick någon luft. Jag svimmade av och när jag vaknade kunde jag fortfarande inte dra åt mig andan som jag skulle... lyckades ropa på maken som direkt ringde efter hjälp, mina otroligt gulliga föräldrar kom och pappa åkte med mig i ambulansen och mamma åkte med maken och Hedlie.

Usch och fy för den smärtan kan jag bara säga, att föda barn var ju ingenting enligt mig, men det här... :( Väl inne på sjukhuset togs det en massa prover och rätt snart hade de i alla fall uteslutit propp i lungan eller några andra besvär med andningen, det var helt enkelt så att smärtan i magen gjorde att det var svårt att andas... Efter smärtstillande avtog smärtan så sakteliga och sedan lekte de dektektiver som vanligt i min kropp, hemskickad vart jag på kvällskvisten med en ömmande mage men utan smärtor, och utan diagnos... som vanligt måste jag säga!

De tror att det antagligast var ett njur- eller gallstens anfall, men helt säker kan de inte vara och förklarade det med att ibland blir det inte mer än så, så nu går jag och hoppas på att jag aldrig mer kommer att få uppleva den smärtan igen. Och huvudsaken är ju att de kunde utesluta allt som är livshotande!

Nu myser jag i soffan med maken och min älskade dotter, helt groggy då jag inte fick äta på hela dagen eftersom jag kanske var tvungen att opereras. Ska snart krypa till sängs och sova gott, hoppas man inte blir alltför medtagen imorn.

Hoppas att alla andra haft en roligare dag än jag! :)

Paketet innehöll...

2011-12-12 19:32:15 / 5 kommentarer ..


Det här snygga dressyrschabraket hämtade jag ut ikväll :D ljusblått med guldig och ljusblå passpoal. Skitsnyggt, kommer matcha fint till mina ljusblåa lindor. Dom saknar ju ett ljusblått schabrak nu eftersom jag sålde mitt förra ljusblåa (vilket jag har ångrat). Men nu har jag nytt! ;)



Riktigt mjukt och fint tyg :) gillar det skarpt!

Hur ofta köper ni saker till er själva, istället för till hästarna?
Jag köper mer till Donna än vad jag köper till mig själv, haha. Kan liksom inte låta bli, det är så roligt att göra henne fin. :D Men när jag verkligen behöver något till mig själv köper jag det.



Paket

2011-12-12 17:05:24 / 0 kommentarer ..


Ska gå iväg till ICA nu och hämta ut ett paket. Visar er senare. ;)




Hihi, lite julkänsla

2011-12-11 22:52:37 / 1 kommentarer ..


Bara för att jag sitter här och precis har skrivit ett inlägg om att julkänslan inte infunnit sig kommer maken med en stor kopp med glöggte och varma julstjärnor som svärmor bakat! MUMS, och när han dessutom slog igång lite jullåtar på stereon i rummet intill började ändå den varma känslan av att det snart är jul att infinna sig! ;)


Hej hopp i lingonskogen!

2011-12-11 22:41:35 / 1 kommentarer ..


Haha, tror att jag är lite övertrött idag faktiskt, skrattar åt en hel massa saker som jag aldrig skrattar åt annars, plus att jag är knasigare än vanligt! :P Jag och maken hade bästaste lillasyster och hennes kille på middag här igår, det blev en trevlig kväll även om jag råkade hälla rejält med finmald nejlika i maten, för jag trodde att jag hade fått tag i paprikakryddan och läste inte innan jag tippade karet för att hälla över maten, och det sa poff, och jag stod där och stirrade fånigt på det svartbruna pulvret som snabbt blandades med övriga ingredienser... Haha, men på något sätt vart det riktigt gott ändå, så kanske att jag ska börja krydda med nejlika lite oftare?!!

Sen spelade vi ett jättesvårt sällskapsspel som heter "Master of the Movies", körde lag för att det skulle bli enklare och efter att de klagat för hundrafemtielfte gången på att det var orättvist att jag och maken kunde så mycket om film motför dem, så vann jag och maken! ;) När de senare lämnade oss var det dags för mig att gå ut och ta in hästar och pyssla lite med kvällsbestyren i stallet.

Hästarna var glada att få komma in, eller ja, alla utom BerraBus var glada över att få komma in... BerraBus stod längts ner i hagen och gnagde på ett utav träden som vi slängt in till dem som sysselsättning, (Lordi och Berra älskar att hoppa över dem när underlaget tillåter och det är ofta man kommer ut och de galopperar runt, runt och hoppar över de där små träden, så jäkla söta mina småpojkar) och hur jag än ropade och lockade på honom så ville han inte komma in! Fick till sist gå halvvägs in i hagen och inte förrän jag kommit en bra bit neröver kom han glatt spatserandes fram till mig och körde huvudet i grimman...

När jag väl var klar i stallet var klockan mycket och vi funderade på om vi skulle ta och krypa till sängs, men så gjorde vi en kopp te var och drog fram ett annat sällskapsspel, och där blev vi sittandes och myste till långt in på småtimmarna! :) Haha, maken kommenterade att så här länge har vi inte varit uppe sedan den natten lilla Hedlie kom till världen, och det hade han helt rätt i... saken är den att vi inte är uppe så där sent mer än 2-3 gånger per år, allt som oftast kryper vi i säng runt 12 som senast. Minns dock hur det var när vi träffades och vi var uppe till minst 2-3 varje natt... Hehe, och så jag då som vaknade två timmar efter att vi lagt oss och hade sovit klart... :P Det är nästan lite tur att jag inte sover så lite nu för tiden!

Idag har jag haft en hel del pyssel för mig, har ingen som helst julkänsla heller... måste vara pga det förbannade underlaget! Funderar allvarligt på om det inte är dags för mig att flytta ännu längre norrut då jag älskar snö men hatar ishalka och slask!

På kvällen var vi iväg till svärföräldrarna, och maken och jag passade på att låna bastun av dem medans de gullade med dottern. Det var riktigt härligt att rensa bihålor och luftvägar, antingen blir jag toksjuk igen nu eller så blir jag frisk, lika bra i båda fallen, för om jag ändå ska bli sjuk igen längre fram blir jag det hellre nu så att jag kan få vara frisk och kry på julafton och om jag ska bli frisk blir jag det hellre på en gång än att gå runt och känna mig lite småförkyld och hängig en längre tid! ;)


Provridning och fullt med is

2011-12-11 14:22:41 / 3 kommentarer ..


Den här fina varmblodskillen provred jag och Emma igår :) riktigt kul var det. Haha, kan säga att han kändes megastor! Jag är ju van med lilla älskade Donnischen :D som är 142. Han var fin att rida tycker jag, vi behövde bara lära känna varann lite. Och det blir nog bättre sen när man hittar lite mer knappar. Stooor trav och något större steg än Donna, hihi.



Just nu är det fullt med is överallt på vägarna, så det går inte att rida Donna (hon är barfota året runt). Så vi får se hur vädret blir framöver, fortsätter det såhär kanske hon får sin vintervila redan nu. :) Annars hade vi tänkt att hon skulle få den när jag åker till Åland (till min familj) över jul och nyår. Men vi får se.

Det verkar inte bli någon hoppträning för mig nu mer innan januari/februari tyvärr :( lite tråkigt nu när vi väl kommit igång. Men hon har vilat så mycket och ska hon vila imorrn också blir det ingen hoppträning på onsdag, och nästa vecka åker jag. Så det beror helt på när hon blir igångsatt sen, får peppa till dess! :D


Som ni ser är det fullt med is på vägarna.. :O Här satt Emma och jag i bilen påväg till Storen (nya pållen).


Julshow

2011-12-10 00:24:38 / 1 kommentarer ..




Nu på söndag ska dom ha julshow på Näset, och jag skulle verkligen vilja åka dit. Synd att jag jobbar, hade verkligen varit kul att se.

Dom bjuder bland annat på
*Maskeradhoppning
*Eldshow
*Höjdhoppning
*Godisregn och mycket mer

Är det några av er Sundsvallsbor som ska dit? :)


Donna i nya tränset

2011-12-09 15:01:52 / 7 kommentarer ..


Tog förresten lite bättre bilder på Donna i nya dressyrtränset för några dagar sen, som jag glömt att lägga upp. Visst blev hon väl fin i det? :D Tänk er det, med det nya guldpannbandet i strass och det röda.. så snygg hon kommer bli!






Snöstorm

2011-12-09 14:13:37 / 1 kommentarer ..


Idag sov jag alldeles för länge, men riktigt skönt var det. Det kändes igår på jobbet att man inte var riktigt pigg, men trots det var det som alltid kul att komma på jobb. Har aldrig trivits så bra på ett jobb innan som jag gör där jag jobbar nu. :)


Såhär ser det ut i Sundsvall idag, snöstorm rent ut sagt. Jag älskar att det kommer mera snö, men det kunde fått vara minusgrader så det slapp bli blötsnö, för nu är det massa slask på vägarna. :(

Känner mig iallafall lite piggare idag, hoppas det får hålla i sig. Sov verkligen ut ordentligt. Imorgon ska jag till stallet och rida, vi ska ta en sväng till ridhuset med en häst vi ska hjälpa till med nu ett tag. :) Kul! Och ikväll blir det jobb, vad ska ni hitta på med era hästar idag?


Kvällsfika efter härlig myskväll

2011-12-08 23:59:21 / 8 kommentarer ..


Åh, vilken myskväll det blev! Jag och prinsessan hade precis bakat klart och var nästan färdiga med middagen när maken kom hem, så han skyndade sig att köra in ved och tända pannan igen och sen dukade vi bordet och gjorde det så där riktigt mysigt med tända ljus och allt! Satt och pratade och sen myste vi med Hedlie båda två innan det var dags för henne att dra på sig pyamasen och gå och sova.

Sen begav jag mig ut till stallet, skulle tömköra BerraBus, Lordi och Donna... men istället blev det en skrittur med bästa Lordipojken och sedan en tandemtur med Donna och BerraBus, även den i skritt visserligen eftersom det i princip är den enda gångart man kan hålla efter vägen... Lordi var så jäkla mysig ikväll, på sitt allra bästa humör och skrittade snällt efter vägen, red lite öppna och sluta och han lyssnade så fint så fint! :) Trodde att han skulle vara på tårna med tanke på att han vilat i två dagar, och hagen inte tillåter några snabbare rörelser, men om han var pigg så visade han det inte speciellt mycket.

Tandemturen gick också bra, fast Donna som jag tömkörde framför Berra som jag red ville bra gärna trava och taktade hellre än arbetade... Hehe, där har vi en dam som inte gillar att vila för mycket, och hon som snart ska få sin vintervila... :P Berra jobbade jättebra i både höger och vänster öppna och sluta och vi bara gled från det ena till det andra momentet. Lade in en hel massa halter också på vägen hem, något som Berra svarade fint på medans Donna helst av allt ville skippa dem helt och hållet... Hon taktade på stället ibörjan och svängde ut rumpan åt än det ena, än det andra hållet. Men efter ett antal halter lugnade hon sig och kom till arbete även hon.

Sen blev det lite massage och mys i stallet, och när jag var in och hämtade fyrhjulingen för att fodra så passade jag på att hämta kameran också... är dock urusel på inställningarna när det är mörkt, så det blev inte många användbara kort kan jag säga, men här kommer några i alla fall:

Kickan var väldigt osynlig ikväll, hon står i boxen till vänster i bild... fick inte en enda bra bild där hon var med så blir tvungen att fota lite på henne imorn. ;) Hovslagaren kommer på morgonen, så ska se till att ta med kameran ut, så kanske hon kan posa lite över dörrkarmen hon också! Lordi och Berra morsar glatt på varandra i alla fall.

Pebblishjärtat som är så jäkla mjuk och go, kan sitta i timmar i hennes box och bara mysa... Försökte med att hon skulle ha den näst största boxen, den som Kickan nu står i, men hon har verkligen fallit för Lordi och ville inte riktigt komma till ro om hon inte fick stå bredvid honom, så nu står hon i den tredje största boxen istället... vilket känns lite avigt eftersom de andra tre är ponnier... Dock har jag ju storhäst mått på alla boxar utom den som Berra står i, den är det D-ponnymått på.

MAT är gott säger Donna... :)

Vackra lilla pojken min, du är så jäkla fin!

Nu blir det en kopp te med maken, och sen blir det faktiskt sängen... orkar inte vara uppe så länge då jag fortfarande känner mig lite hängig av förkylningen!

:love:KÄRLEK till er alla!:love:


På bättringsvägen och mys i stallet...

2011-12-08 16:11:42 / 6 kommentarer ..


Idag vaknade man med helt igentäppt näsa, men i övrigt kände jag mig piggare än vad jag gjort de senaste dagarna då jag haft feber, bestämde mig för att ändå ta tempen så att jag inte bara tror att jag är bättre... Hehe, brukar nämligen vara så att jag känner mig bättre och så kör jag på som vanligt och så visar det sig att jag hade feber ändå och så blir jag mycket sämre igen. Men nej då, känslan var rätt, ingen feber. WIHO! :D

Jag byltade på prinsessan och stack ut och gick med vagnen, åh så härligt att röra ordentligt på sig igen... har ju tagit det väldigt lugnt de här dagarna eftersom jag inte velat ta ut mig så att jag inte orkar med att vara en bra mamma för min lilla prinsessa och kanske var det värt det för det känns som att jag tillfrisknade mycket snabbare än vad jag brukar! ;)

Sen blev det en hel massa pyssel och mys i stallet då lillan somnade under promenaden och sedan sov sött i några timmar. Hann t.o.m tömköra Kickan och Pebblis. Och så pyntade jag i boxarna också... något som jag gjort ända sedan jag var riktigt liten och som jag nog aldrig kommer att kunna sluta med. Dock fällde jag några tårar när jag kom att tänka på hur Nino alltid tog sig tid att kolla på de konstverk jag ritat i spånet, innan han la sig att rulla i det. Ingen utav mina andra älsklingar som uppskattar det på samma sätt som han gjorde... men samtidigt gör jag det ju mest för min skull, för jag får ett fånigt flin på läpparna när jag ser mina fina små konstverk i boxarna. Blev tvungen att springa och hämta kameran för skojs skull och fota, så här såg det ut i boxarna idag:

Haha, ja det är okej att tycka att jag är lite smågalen! :P Men jag älskar verkligen att göra det fint för mina älsklingar och när jag ändå håller på därute i stallet kan jag lika gärna rita något i spånet också, det brukar alltid förlänga livet på både mig själv och övriga besökare i stallet. ;)

Tömkörningen med Kickan gick så där, hon är rejält låst i SI-lederna igen och det gör att man kör några steg gör halt rättar till låsningen, kör några steg gör halt rättar till låsningen... och så där får man hålla på... Hon är ju verkligen världens sötaste lilla fröken, men hela hennes exteriör talar emot henne och när det är så här tycker jag mest bara synd om henne även om hon är lika go och gla som alltid, och inte verkar märkbart påverkad i övrigt än att hon blir jäkligt stel och kantig. Avslutade när hon iaf kändes lösgjord i framdelen och bakdelen hängde med någorlunda!

Pebblis var en fröjd att tömköra idag, hon var lyhörd och uppmärksam och ville verkligen jobba... hon har ju fått vila två dagar irad eftersom jag bara haft ork till lite rykt och massage och nu var det precis som att hon tyckte att det fick räcka med vilan och sättas igång med lite arbete istället! ;) Härliga underbara lilla Pebblis, får nästan tårar i ögonen när jag tänker på att du tillhör familjen nu, trodde ju att jag hade förlorat dig för ett år sedan, och nu står du här hemma på gården som att du alltid funnits här vid min sida. :love:

Nu ska jag och Hedlie baka lite och sedan blir det till att laga middag innan maken kommer hem... blir supergod kycklingröra med ris ikväll... SMASKENS! :)


Godmorgon fina vinterland

2011-12-08 11:52:33 / 3 kommentarer ..


Godmorgon, jag hade hoppats på att jag skulle orka åka till stallet idag men jag känner mig verkligen inte pigg ännu. :( Inge roligt alls. Däremot är det vackra snötäcket tillbaka, välkommen tillbaka fina vinterland! Hoppas den får stanna nu, vore så mysigt. :) Längtar efter att få plumsa lite!


Gammal bild, men tycker den är så mysig! :D


Blickar tillbaka..

2011-12-07 22:43:00 / 3 kommentarer ..


Det här var våran första träningstävling, ute i Timrå och det spöregnade. Kan säga att man var något blöt där efteråt! :) Lite roligt är det att se hur min ridning har förbättrats i hoppningen sen dess, alla träningar på onsdagkvällar gör verkligen gott för mig och Donna.



 

 


Dressyrträns + schabrak tillsalu

2011-12-07 22:17:54 / 1 kommentarer ..


Mörkbrunt dressyrträns med vitfodrad nosgrimma och pannband. Fint skick, strl Cob. Värvribbtyglar medföljer. 200:-


Blårutigt allroundschabrak strl Full, fint skick. 100:-



Design, och tips

2011-12-07 20:26:33 / 6 kommentarer ..


Har nu hjälpt Linda att få en ny design också, tog en av gratisdesignerna och gjorde egen header till henne. Vad tycker ni? Klicka HÄR för att komma till hennes blogg. :)



Är ni också sugna på ny design? Jag hjälper er gärna, bara att säga till. ;) Annars kan ni titta in på DEN HÄR sidan som har jättefina gratisdesigner. :)


Hjälmfunderingar

2011-12-07 17:51:11 / 9 kommentarer ..


Har länge nu funderat på att skaffa en ny hjälm, jag har ju bara en sån där billig hjälm som jag köpte för 3 år sen bara för att ha en egen liksom. Men jag får väl vänta till efter julen, och se vad jag får för något. :D Sen är det ju mellandagsrea! ;)

John Whitaker hjälmen längst uppe till vänster är snygg, men ändå inte riktigt så snygg att jag vill ha den - ÄN! ;) Dessutom är den bra dyr.

 

Hjälmen längst uppe till höger, är den som fallit mig i smaken nu. Den skulle bli ännu finare om man satt lite bling på den tror jag. Den går på 649:- på Hööks vilket jag tycker är ett helt okej pris också. Den är dessutom väldigt bekväm. :)

 

Hjälmen längst ner till vänster är någon liknande jag har nu, den har funkat bra men har på senaste tiden upptäckt att den trycker i min panna då jag brukar få ett rött märke där efter ridningen.

 

Hjälmen längst ner till höger börjar se ut som en cykelhjälm, vilket inte alls har fallit mig i smaken - ÄN ska jag väl säga. ;) Man vet aldrig, min smak kan ju ändras med tiden.

 

Det sägs ju också att man ska byta hjälm varje gång man fallit av hästen, oavsett om man slagit i hjälmen eller inte. Tänk vad dyrt det skulle bli om man köpte ny varenda gång, och jag har liksom fallit av ett antal gånger. :P

 


Vilodag och snölängtan

2011-12-07 17:06:11 / 3 kommentarer ..


Jag antar att Donna fick en vilodag idag, det blev inte att jag åkte till stallet då Emma är sjuk och jag inte är speciellt pigg heller. Det blir alltså ingen hoppträning ikväll, och inget jobb heller. Har fått ledigt så jag ska kunna vara hemma och vila upp mig, skönt. Behöver det! Kom dessutom inte i säng förrän halv 4 inatt, hehehe. Satt och fixade med nya designen, och när jag håller på med ny design kan jag verkligen inte slita mig. ;) Förrän halv 4 då jag insåg att jag faktiskt måsta gå och lägga mig.

Fick inte sova så mycket inatt, så jag är rätt trött idag. Och inte bara p.g.a det, känner mig fortfarande hängig p.g.a förkylningen i kroppen som inte vill bryta ut. Så idag blir det en väldigt lugn dag. :)


 

Som jag längtar till snön också, önskar att den ska få komma nu för att stanna. :) Vill rida ut och plumsa i snön, bara njuta av det fina vinterlandskapet och fota fina bilder på hästarna. Det bästa är ju när det är ett fint snötäcke som bara glittrar när solen lyser :D hur underbart är inte det? Just nu har vi bara lite vitt fjun på marken.


Jag är med och tävlar

2011-12-07 16:07:40 / 2 kommentarer ..


Om ett snyggt schabrak från Scapa, klicka HÄR eller på bilden nedan för att komma till tävlingen.


Om ett grymt snyggt schabrak från Exklusiv Horse Wear! Klicka HÄR eller på bilden nedan för att komma till tävlingen.


Om ett snyggt Glen Gordon set i valfri storlek hos Ponniejumper, var med du också! :D Klicka HÄR eller på bilden nedan för att komma till tävlingen.

Om ett par benlindor och paddar från Showmaster i valfri färg! Klicka HÄR eller på bilden nedan för att komma till tävlingen.

 

Om höstens HV Polo eller en JWS tröja! Klicka HÄR eller på bilden nedan för att komma till tävlingen.

 


Ny design

2011-12-07 13:07:45 / 9 kommentarer ..


Kunde inte hålla mig för att göra ny design då jag blev tipsad om den här sidan med gratisdesigner, verkligen snygga designer om man inte har orken för att göra dom själv. :) Har bara ändrat om lite smågrejer och gjort egen header. Vad tycker ni?

Före:


Efter:


Dock förstår jag inte varför smileysarna blir gråa? Måste vara något inställt i kodmallen att allt i själva "arkivet" där man skriver blir grått eftersom texten är grå. Ska försöka lista ut det. :) Om inte någon kan hjälpa mig?


Lugn dag

2011-12-06 17:36:55 / 7 kommentarer ..


Idag har jag bara tagit det lugnt hela dagen, sov ut vilket var riktigt skönt. Har varit trött och hängig nu i flera dagar och nyser då och då, känns som att jag har en förkylning pågång som inte vill bryta ut. Jobbigt det, varför kan det inte bryta ut direkt istället om det nu ska? Nejnej, kroppen kämpar förfullt för att inte bli sjuk (vilket är bra), men då kan det få försvinna istället! ;)

Tog mig ut till Equeen en snabbis också för att köpa guldpannband i strass, har velat haft det huuur länge som helst! Så jäkla snyggt :D det kommer göra sig fint på Donnas dressyrträns. Och vad fann jag inte då också?, Jo, ett rött! Precis som jag velat ha hur länge som helst också, letat och letat på flera sidor men inte hittat. Dock fanns det para i strl Ponny, hoppas hon ska kunna ha det ändå. :) Hon är ju så fin i rött.



Ikväll blir det jobb, och imorrn kväll med. Har tyvärr inte lyckats få ledigt så jag kan vara med på hoppträningen. Men men, får tagga till nästa vecka istället! ;)


Checkat ut lite...

2011-12-06 14:10:47 / 2 kommentarer ..


En annan har haft det riktigt hektiskt de senaste dagarna, förutom att jag så klart har hundra saker på gång som vanligt (älskar att ha många bollar i luften), så ringde min goda vän M och hade panik då han fått in en jätteorder till sitt företag och inte hade någon som kunde ta hand om den, så självklart ställer jag upp! Så igår jobbade jag med det så snart lilla prinsessan tog en tupplur så det blev några timmars arbete igår, plus allt det andra som också ska hinnas med...

Imorse vaknade jag dock med huvudet fullt av snor och 39.2 graders feber, har känt det i några dagar att det är på gång men det har liksom aldrig velat blomma ut... förrän nu då när jag har så mycket att göra! :P Chekade dock ut lite idag, jag är mycket för att lyssna till sin kropp, och när jag vaknade imorse SKREK den åt mig att jag måste varva ned och ta det lite lugnt, så det är vad jag gjort idag, tagit det lugnt och myst med min älskade lilla dotter... Och även om huvudet fortfarande är tungt och kroppen inte riktigt med så känner jag mig ändå lite bättre nu. :)

Frågestund

2011-12-06 01:29:17 / 3 kommentarer ..


Passa på att ställa alla frågor ni undrar över nu, så ska vi göra vårt bästa att svara på dom. :D Frågestunden avslutas på söndag (eller när vi fått in tillräckligt med frågor). Skriv då era frågor i en kommentar till det här inlägget. :)




 

 


Negativ kritik

2011-12-04 23:46:53 / 3 kommentarer ..


Blev inspirerad av Tilda och Melina att skriva om det här med kritik, tycker att det är ett ganska intressant diskussionsämne. :) Jag förstår mig inte på folk som bara ger negativ kritik, vad är det för mening egentligen? Så som tex "usch vad dåligt du rider", "gör inte sådär" osv. Finns mycket negativ kritik jag själv varit med om och läst att andra skrivit. Jag kan absolut inte förstå varför man vill trycka ner andra, tycker det är riktigt lågt ärligt talat. Speciellt anonyma som inte vågar stå för det.

Negativ kritik är aldrig okej, jag har blivit sårad många gånger men har lärt mig med tiden att det inte är något att bry sig om. Däremot kan man ge konstruktiv kritik, där man säger hur man kan förbättra något på ett snällt sätt och ge tips helt enkelt. :) Det är okej! Jag skulle aldrig få för mig att sitta och trycka ner andra, kan man inte säga något snällt är det bättre att hålla tyst.

INGEN rider perfekt, inte ens elitryttarna. Det finns alltid något man kan förbättra, det är ju det som är så kul med ridningen. :) Alla har varit nybörjare nångång, och alla har olika saker att träna på. Jag tror dessutom att dom flesta vet vad dom gör för fel och vet vad dom har att träna på. :)



Mina underbara älskade!

2011-12-04 12:38:27 / 6 kommentarer ..


Idag har jag en hel massa inplanerat och mer fick jag att göra också då min bloggkompis som skulle ha haft hand om Donna idag smsade imorse och hade världens huvudvärk, stackars stackars, hoppas du mår bättre under dagen! :love: Sedan ringde min kära mor och sa att hon inte kunde komma heller idag, hade lovat henne att hon fick ta BerraBus, så nu fick jag två hästar till som vill komma ut på motion idag! Hihi, men det ska nog gå i vilket fall, synd bara att jag inte visste det tidigare för då hade jag bokat in hoppträning med Berra idag! ;)

Har suttit här med en kopp lussekattste och myst, men julkänslan vill inte riktigt infinna sig... :O Kan det bero på att min älskade snö vägrar att infinna sig?!! Skulle faktiskt tro det, sedan bävar jag lite inför julafton också, för det är första gången på 14 år som jag och Nino inte kommer att ta vår årliga julritt då... och varje gång jag inser det rinner tårarna. Många har kommenterat att jag inte verkar lika ledsen över att Nino lämnat mig som jag varit över att Snazza lämnat mig, tro mig när jag säger att så inte är fallet, jag saknar dem båda varje dag, precis som jag saknar alla andra som lämnat mig varje dag... Saken med Nino var dock att han förberett mig på att han tänkte lämna mig, och jag har levt med den vetskapen i 14 år att varje dag har kunnat vara vår sista pga cancern. Med Snazza blev det så plötsligt och därför har jag varit tvungen att skriva av mig mer om den saknaden. Men saknar dem gör jag, så att det värker i hjärtat, dock känner jag någonstans i min sorg att de ändå har det bra därborta på de evigt gröna ängarna, och jag lever i tron att vi en dag kommer att återse varandra!!! ;)

Min älskade vita sagohäst som för alltid är en del av mig!

Nu ska jag dra på mig snickarbältet och gå ut i stallet och fixa lite, har lite att stå i och önskar att dygnet hade många fler timmar än vad det har! Fler som känner så? :D Hihi, sen har jag även ställt iordning lussebullsdeg på jäsning, så jag och Hedlie ska baka lussebullar här sen, som att jag inte hade nog med allt annat jag företagit mig att göra denna härliga söndag?!! :P

:love: Simma lugnt nu alla GLADA, kärlek till er alla!:love:

Bilder...

2011-12-03 12:44:07 / 9 kommentarer ..


Här kommer lite bilder från julkortsfotograferingen 2006, märkväl att bilderna är tagna dagen innan JULAFTON och regnet öste ner där en stund...

Med på bilden fr.v:Nino, BerraBus, Jag, Lordi, Maken, Snazza och Donna! :') Åh, vilka glada minnen det väcker!


Önskelista, vad är de för nåe?!

2011-12-03 12:34:15 / 1 kommentarer ..


Min mor ringde igårkväll och undrade vad jag och maken hade på vår önskelista inför julen... Och jag kan allvarligt säga att jag svarade precis som jag gör varje år: "vi blir glada bara vi får en kram till jul", men det räckte inte förstår ni, min mor blir nästan arg på mig när jag säger så. Men helt ärligt, det enda jag önskar mig till jul varje år är att alla som jag älskar ska få en helt underbar och fantastisk jul, och det som jag ser fram emot mest är att få träffa alla och sitta i lugn och ro och lyssna på hur de har det i sina liv och vad de hittat på. Det materiella betyder liksom ingenting, det är mer sånt man gör utav vana enligt mig. Missuppfatta mig inte nu, jag gillar presenter, men det är inte DET som är det viktiga för mig, och ska man ge mig presenter vill jag hellre ha något som kommer från hjärtat än att man bara köper något för att köpa.

Jag lägger själv ned mycket tanke på varje julklapp jag köper, och alla klappar jag ger bort ligger det väldigt mycket kärlek bakom. Dessutom försöker jag att ge lite extra av mig själv till jul, och om jag ställer upp i vanliga fall så gör jag det ännu mer till jul, haha, med risk för att bli nedringd av folk som vill ha hjälp med ditten och datten nu! ;) För det stora med julen är enligt mig att man ger av sig själv.

Samtidigt blir jag påmind varje jul om hur jag för nu 6 år sedan hamnade på sjukhuset kort efter jul och höll på att lämna jordelivet och alla mina nära och kära och det gör mig alltid extra emotionell! Varje år kollar jag igenom mitt testamente och varje kväll när jag går och lägger mig går jag igenom dagen och ser till att när jag somnar gör jag det med ett nöjt leende på läpparna. För livet är kort, ibland kortare än man tror och även om jag inte vill vara någon dysterkvist nu med det här inlägget, så är det ändå en uppmaning om att ta vara på alla nära och kära, men att även ta vara på sig själv. Det kan låta som värsta klyschan, men lev verkligen varje dag som om den var din sista, och fyll ditt liv med det som just DU vill fylla ditt liv med.

:love:KÄRLEK till alla glada!:love:

Sötaste Casper

2011-12-02 16:05:59 / 5 kommentarer ..


Hihi, titta vad jag hittade när jag gick runt i alla rum för att tända adventsljusstakarna. Min lilla älskling har bäddat ner sig, huga. :) Gullplutt! :love:




Träns + pannband tillsalu

2011-12-02 12:53:00 / 7 kommentarer ..




Någon intresserad av att köpa? ;)




Dear lovely

2011-12-02 02:51:16 / 4 kommentarer ..





Banhoppning

2011-12-01 01:01:10 / 7 kommentarer ..


Efter stor framgång kommer bakslag.. början av ridpasset gick SJUKT bra idag, jag kom dit full med starkt självförtroende och det gick som en dans, kändes så bra! :D Till att vi kom fram till kombinationen första banrundan, då började jag väl tänka och tveka så vi fick ett stopp. Fick en avramling där sen och efter det sjönk mitt självförtroende rätt mycket så vi kom knappt över nåt hinder alls. Vi fick ta en paus och sen avslutade vi med att hoppa 3 hinder och när det gick som bäst slutade vi. :)

Har klippt bort ganska mycket från filmen av det som gick dåligt, avramlingen är dock med. Jag känner mig inte så hemskt besviken ändå. Nu ska jag istället fokusera på det som gick bra, och jag är så sjukt nöjd över början av ridpasset så nu börjar jag få självförtroendet tillbaka. :D Jag hade ju byggt på det dom två senaste gångerna då det gick väldigt bra, och från min dröm inatt. Det ska jag behålla! Nu jäklar peppar vi till nästa gång, för då ska det gå ännu bättre! :D

Det var lite roligt att tränaren min skrek till Emma där i början "vad har du gjort med Carro?", för att det gick så sjukt bra :D hihi (det hörs på filmen också). Sen pratade vi lite i slutet och hon sa det att jag kommer garanterat hoppa 1 meter (hon tänkte på min dröm), och hon såg att jag har potential och blir bara bättre och bättre för varje gång. Himla kul att höra!! :) Det värmde mycket inom mig. Det skulle ta ungefär 6 månader att bygga upp mitt självförtroende helt, men vi kommer komma dit! Vi kommer klara det tillsammans. :love:

Film från idag:




  Sidan ses bäst i Google Chrome
  I upplösningen 1680x1050



bloglovin

bloglovin


Emma heter jag och är 26 år. Glad och busig tjej som bor med maken och dottern, 1 hund, 1 katt och 7 hästar på vår hästgård någon mil utanför Sundsvall.

Mitt namn är Caroline och jag är 23 år. Jag har ett brinnande intresse för hästar och fotografering. Utbildad kock och bor i Sundsvall tillsammans med min pojkvän och två kattor.


Antal besökare online just nu:

Text om dig själv kan du skriva här, även sätta in en bilkod


Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratidesign - allt om bloggdesign!