Ridtur i det härliga vädret

2011-06-30 19:04:23 / 1 kommentarer ..


Sitter hos Emma nu och har precis kommit in från en mysig ridtur :) Donna och jag red ut i en timme idag och bara myste. Så härligt väder! Dock ville hon inte riktigt sammarbeta med mig i traven idag heller utan skulle gå med huvudet rakt upp i vädret och titta på stjärnorna. Aja, vi har väl en liten svacka eller nåt. Det blir bättre, jag vet att vi kan. :)


Galoppfattningar

2011-06-28 19:03:06 / 11 kommentarer ..


Om ridningen gick bra idag kan jag väl säga både ja och nej. I början kändes hon hur jääkla fin som helst, gick i ett fint och bra tempo i traven och jag kände hur hon verkligen höjde ryggen och jobbade. Det var en härlig känsla. Sen hade vi då fokus på att träna lite galoppfattningar, vilket inte gick så bra.

Jag testade dom tips jag fått om att hålla stöd i yttertygeln, ha henne lite inåtställd och sen fatta galopp. Det gick inget vidare, hon vägrade ta galopp istället. Det var nära några gånger för jag kände hur hon liksom påbörjade galoppfattningen ibland men sen sprang hon istället. Så jag saktade av och provade på nytt, både i vänster och högervarv men inget funkade. Två gånger fick hon springa in i galoppen, tänkte att det kanske skulle gå bättre då nästa gång men icke.

Hon förstod antagligen inte vad jag ville, eller så vet hon att jag brukar låta henne springa in i galoppen. Sen blev jag antagligen för hård i handen när jag försökte hålla stöd, vilket gjorde att hon inte alls ville sammarbeta. :( Aja det går väl bättre nästa gång.


Men visst blev hon väl söt i sitt nya träns då? :D


Mysig kravlös uteritt

2011-06-27 21:10:58 / 5 kommentarer ..


Idag skrittade jag och Donna ut helt kravlöst. :) Hade först inte tänkt det men det kändes som att hon tyckte det var skönt. Hon fick bestämma väg så vi skrittade upp i skogen en sväng, supermysigt. :D Hon var så härlig idag, inget försök till att stanna alls trots värmen och allt. Sen när vi båda lessnade på alla flugor och bromsar tillslut vände vi hemåt. ;)


Fintjejen idag :D




Hihi, en trött Donna när vi kommit tillbaka efter ridturen. :)

Imorgon tror jag att vi kör ett dressyrpass på banan, det får bli imorrn istället för onsdag I think. ;) Vi får se. Då ska vi träna på galoppfattningar och kanske lite övergångar, då banne mig ska jag ha händerna NERE vid galoppfattningarna! :P Jag vill göra det rätt, så nu ska jag då träna bort min fula olat. :D




Lovely day

2011-06-27 13:41:50 / 1 kommentarer ..


Idag är det en riktigt underbar dag :D jag är på strålande humör, hihi. Jag är precis nyduschad, ska strax iväg till stallet och rida Donna. Ska bli jättemysigt! Solen skiner, +21 grader i skuggan och jag är glaaaad. :D

Fick hem min efterlängtade AVI idag också, har ett paket att hämta ut 16.00 idag. Synd att jag inte hinner hämta det innan stallet, men jag är på så gott humör så det är okej att vänta med att prova "grejen" imorrn istället. ;)

Men nu ska jag snart iväg, höres senare! Hoppas ni får en lika underbar dag som jag. :D


Preliminär veckoplanering

2011-06-27 00:38:35 / 0 kommentarer ..




Jag gör en preliminär veckoplanering för Donna igen då. ;)

Måndag - Uteritt (ej bestämt än)
Tisdag - Uteritt (ej bestämt än) / Vila
Onsdag - Dressyrpass på banan
Torsdag - Uteritt (ej bestämt än)
Fredag - Vila / Uteritt
Lördag - Hoppträning för Emma
Söndag - Annan medryttare rider Donna


Jobbhelgen avklarad

2011-06-27 00:32:30 / 1 kommentarer ..


Då var den här jobbhelgen avklarad då. :) Kom hem för en halvtimme sen ungefär, blev sent idag med. Nu är jag ledig ända till nästa fredag, skönt. Nästa vecka ska det bjudas på solsken alla dagar och +25 grader, äntligen! :D Längtar till jag ska rida finaste Donna imorgon. Får se vad vi hittar på för något. ;)

Nu ska jag ta lite kvällsmål och se på Hemsökta Hus som går på tv4+, någon av ser som brukar se det? Fast ni kanske inte tror på spöken? Nej men hörrni, vi höres mer imorrn. :) 

Sov gott!


Mysig uteritt!

2011-06-26 18:39:28 / 4 kommentarer ..


Det blev så att jag och mamma stack ut på en mysig uteritt tillsammans i em... var egentligen tänkt att mamma skulle rida med en medryttare och jag hade tänkt ta en lugnare tur på kvällskvisten då jag ofrivilligt nästan gick ned i spagat igår på en lerig fläck i hästhagen (något som min kropp absolut inte gillade i mitt nuvarande tillstånd), men medryttaren mådde inte riktigt bra så det blev att jag och Nino hängde på mamma och Berra ut istället. :D

Nino var inte riktigt på sitt bästa humör, och när det visade sig att det var en jäkla massa flugfän dessutom vart han riktigt less... Och ännu värre blev det när jag bestämde vilken väg vi skulle ta. :P Har sagt det förut och säger det igen, Nino är den enda utav mina älsklingar som bestämmer i princip allting själv och när jag försöker bestämma någon gång blir han sur.

Det blev iaf en mysig uteritt, Ninos humör och flugfäna till trots! Efter första galoppen var Ninos humör mycket bättre och sen på vägen hem surade han bara till en enda gång. Han var mjuk och fin i kroppen och det kändes att han trivs mycket bättre nu när han fått skor fram.

Bjuder på två kassa bilder som är fotade med min mobilkamera! ;) Ska försöka knäppa några snygga bilder på mig och min älskade nya hjälm och göra en produktutvärdering av den någon dag här i veckan. Den är verkligen SUPERSKÖN och jag har älskat den sen jag drog på mig den första gången!


Härliga minnen

2011-06-26 13:31:47 / 3 kommentarer ..


Tänkte visa er en liten film från ett härligt minne när jag och Emma red ut en kylig fin vinterdag. :) Jag minns att det var sjukt kallt och jag frös om tårna i början av ridturen, tror det blev lite bättre sen. Vi red igenom skogen och upp till en äng/åker där vi plumsade lite i snön. Så mysigt! Solen lyste så fint över oss. Jag red Kickan och Emma red Kingen som ägs av en annan. Det här är ett av våra minnen jag saknar, vi har alltid jäkligt skoj när vi rider ut tillsammans Emma och jag. :love: Det brukar bli ett och annat skratt. :D




Film från hoppningen

2011-06-26 02:35:40 / 5 kommentarer ..


Här kommer då dagens film, bästa hoppet är på slutet. Känns grymt roligt att se MIG hoppa balanserat, det är inte alla gånger. :D Det går framåt!!!




Dagens hoppträning

2011-06-26 02:32:16 / 0 kommentarer ..


Nu undrar ni säkert vad jag gör uppe den här tiden, haha. ;) Men så blir det när man jobbar sent, och sen var det helt klart värt att stanna uppe nån timme extra när jag måste berätta om hoppträningen från idag. :D Jag är så glad nu så ni anar inte. Idag hade jag inte en endaste minsta lilla tanke på höjden av hindret. Jag visste ju att Emma höjde ibland men jag tänkte inte mer på det och tittade inte alls på hindret, och då bara flyter det på!

Idag har vi tagit vårat höjdrekord igen Donna och jag, 85 cm! :D:D Hihi, blev riktigt glad när jag fick höra det då jag inte hade haft en tanke på det ens. Hoppet kändes som ingenting. Så höjden är absolut inga problem. Som Emma skrev kunde vi knappt hoppa ett 50 hinder för några veckor sen, och det här var andra hoppträningen efter det. Tänk så stort framsteg vi gjort! :D

Vi har fortfarande mycket att jobba på, som ni säkert sett på filmerna har jag lagt på mig en olat med att släppa fram och höja händerna när jag ska fatta galopp (fattar inte varför jag gör det), och det ser riktigt hemskt ut. :P Men jag ska träna bort det. Sen såg jag även att jag får lite glappande tyglar ibland, jag tror att när det är hoppning som gäller glömmer jag helt bort min ridning och fokuserar mer på att hoppa istället. Men, det är ju därför jag tränar ellerhur. :D Sitter här med ett leende på läpparna som jag gått med hela dagen nu. Hihi, Emmas hjälp är verkligen guldvärd! :love:


Älskade fina hjärtat, hon gör mig så glad!



Svar på läsarfråga

2011-06-26 02:09:04 / 2 kommentarer ..




Jag har ännu inte lärt mig få till galoppfattningarna med henne ännu, det är jag som inte får till det med höften samt att jag har lagt på mig en olat att höja händerna vid galoppfattningen. Men det kommer, tränar på bara. :D Tack så mycket för tipsen!


Smakprov...

2011-06-25 16:30:32 / 10 kommentarer ..


Eftersom Carro jobbar ikväll får ni ett smakprov på hur dagens hoppträning gick utav mig, de har mycket att jobba på, men idag hoppade de med större övertygelse och mer självförtroende än jag någonsin sett dem hoppa med och innan de hann blinka hade de lekande lätt hoppat 85cm! Inte illa när det för bara några veckor sedan var typ omöjligt att hoppa ens det minsta lilla hinder. Jättebra jobbat Carro!!!


BerraBus i sitt nya fina träns!

2011-06-25 16:10:56 / 3 kommentarer ..


Idag kom Carro med det fina tränset som hon var gullig och köpte åt mig när hon ändå skulle till Hööks på rean, jag har verkligen gått och sneglat på det där tränset till Berra och Lordi ända sedan det kom och när Josse köpte sitt på rean var jag bara tvungen att köpa jag också... tyvärr hade strl.Full redan gått åt, så Lordi får klara sig utan, men BerraBus fick iaf ett och han blev grymt snygg i det! ;)

Eller vad tycker ni?!!

Världens bästa mamma och BerraBus som var så jäkla glad över sitt nya träns!

Underbart söta tsm! :love: De stack ut på en långritt tillsammans och hade nog haft det väldigt trevligt för mamma sken som en sol och Berra såg verkligen nöjd ut när de kom tillbaka. :D

Några bilder på hästarna från imorse!

2011-06-25 15:51:43 / 1 kommentarer ..




Hå, hå, ja, ja

2011-06-25 10:11:16 / 1 kommentarer ..


Det är ingen liten mage man släpar omkring på numera, fick lite av en chock när jag såg några bilder som maken knäppt på mig, nog för att jag vet att den är stor men hade inte en aning om att den var SÅ stor... Börjar förstå varför folk hela tiden undrar när det är dags och blir förvånade när jag inte ska ha förrän i slutet av september. :P

Hade iaf en jättetrevlig midsommarafton igår, agerade domare på brännbollen och iår blev det mixade lag för vi var så få. Blev dock beskylld för att ha fuskat med siffrorna, då laget som vann bara hade en poäng mer än det som förlorade! Men jag lovar och svär att det var precis så de spelade!!! Dessutom var maken i det förlorande laget, så tycker absolut inte att jag varit partisk heller! ;)

Kvällen blev också lyckad även om vi var ett rätt trött gäng, haha, tror att jag och M höll på att somna flera gånger medans lilla söta A for och drog i oss för att vi skulle hålla igång! :P

Nu ska jag snart gå ut och plocka in Donna och börja göra iordning henne åt Carro, eftersom bussarna går så knepigt idag och hon ska hinna till jobbet sen också efter träningen! ;) Längtar efter att få prova nya tränset på Berra också, så ska se om jag inte kan lyckas fota honom i det!

Bjuder på två bilder utav stora magen, längtar så efter lilla knytet därinne:



Ridtur på midsommarafton

2011-06-24 19:23:20 / 0 kommentarer ..


For till stallet på eftermiddagen och red ut till travbanan med Donna, hon kändes piggare idag än dom senaste gångerna jag ridit ut. :) Det blev att träna lite galoppfattningar, tog först en höger vilket gick helt okej. Hon sprang in i den men tog den ändå rätt snabbt. Jobbade henne lite i den och saktade sen av för att ta vänster galopp, men det ville damen inte. Hon blev taggad och tog höger flera gånger. Varje gång hon taggade upp sig och gick med huvudet i vädret lugnade jag ner henne först och fick henne att tänka på annat innan vi provade igen.

Så jag svängde in på en väg till vänster och provade igen. DÅ tog hon vänstern! Och idag sökte hon sig neråt litegrann med mig i den för första gången :D superkul. Det går framåt! Då vände vi och red hemåt sen, man ska sluta när det går som bäst. :D Hoppade av sista biten hem också och gick med henne.




Glad Midsommar!

2011-06-24 09:49:23 / 2 kommentarer ..


Glad midsommar på er alla glada! :D Tänkte att jag skulle berätta om mitt absolut bästa midsommarminne: Dagen började med fågelkvitter precis utanför fönstret, klev upp och kände av vädret utanför innan jag bestämde mig för bikiniöverdel och shorts. Umgicks med familjen hela dagen i gassande sol och 30 grader varmt, lyckades t.o.m hitta några hästmular att snusa på och då är min dag (som ni alla vet) fulländad. :) På kvällen avnjöt vi en myggfri middag ute i den fantastiska naturen medans himlen färgades i alla palettens färger och när vi ringde hem till Sverige fick vi höra att det spöregnat HELA dagen och att de satt och frös i någons garageport eller inomhus... För mitt absolut bästa midsommarminne upplevde jag i England! :P

Idag började dagen med regn, en äkta svensk midsommar helt enkelt... Har varit och pussat på alla mina älsklingar och sedan avnjutit en god frukost med maken, dock hade han inte lyckats hitta några jordgubbar igår när han var och handlade så vi får se om det blir en riktig midsommar iår eller inte... För mig är svensk midsommar jordgubbar till frukosten, regn, sillunch med mina föräldrar, lite mer regn, några nya hatiska myggbett, lite mer regn, brännbollsmatch mot mina föräldrars bys grannby, ännu mer regn, en massa goda skratt, lite mer regn och kanske om jag har otur ännu fler myggbett, grillning och trevligt sällskap natten lång med min makes barndomskompisar i Gnarp, regn och åter regn. :D


Storshopping

2011-06-23 23:14:32 / 2 kommentarer ..


Efter stallet åkte jag och Linda ut till Birsta för lite shopping. :D Superkul. Först gick vi in till Hööks och sen blev det lite andra butiiker :) åt på Donken även idag, haha. Var så hungrig plus att klockan var så mycket redan så det fick bli en sån middag idag också. ;)


Köpte ett par nya chaps på Hööks, LOVE THEM! :D Ska ha dom till tävlingar och till träningar. Vill helst inte skita ner dom, hehe. Hur gör man ens ren ett par mocka chaps? :o


Ett träns på beställning av Emma. ;) Berrabus kommer bli fin i det!


Sen blev det också lite hästgodis till Donnisch :D hihi, har lovat henne det ett bra tag nu. ;)


Sen blev det lite klädesplagg, det var massa rea :D superfin grå tunntröja.


Och en likadan fast i ljusblå. ;)


En blå fin top :)



Gul fin tunntröja, love :D förälskad i gult. Hehe. Passligt nu såhär på sommaren också!


Och så ett lila linne. :)







Film från ridpasset

2011-06-23 22:35:59 / 3 kommentarer ..


Här kommer då filmen från idag, delade upp den i två för att det inte ska bli lika långt att titta på. ;) Galoppen är i del 2.






Dressyr barbacka

2011-06-23 22:29:26 / 0 kommentarer ..


Idag var hovis till stallet och verkade alla hästarna :) så jag fick släppa ut och in lite hästar. Under tiden red jag Donna barbacka på banan, hon kändes jättefin och lyssnade bra. När man väl hittar knappar på henne är hon en dröm att rida. :D Gohjärtat. Linda har filmat så idag fick jag även galoppen på film, och jag blir så glad av att se hur bra jag sitter barbacka jämfört med när jag har sadel (med stigbyglar).

Jag såg också på filmen att jag hade glappande tyglar i början av passet, men det förbättrades sen och det är riktigt roligt att se. Jämför man med filmen från idag och en film barbacka från förut är det stor skillnad. Emma fick också kolla på filmerna ikväll och hon tyckte att man såg en stor förbättring i min ridning och att jag följer henne bra barbacka, det kändes riktigt bra att höra. :D:D




Grådassigt väder och humör

2011-06-23 21:27:23 / 1 kommentarer ..


Idag vaknade jag verkligen "på fel sida sängen" så att säga... kände direkt när jag slog upp ögonen att huvudet bultade och kroppen kändes allmänt seg och ovillig, lite utav det kommer utav att jag körde lite för hårt igår samtidigt som jag glömde bort att dricka ordentligt och det kommer som ett brev på posten numera att dagen efter blir lite halvförstörd.

Det gick ändå bra att jobba och Carro var snäll och servade hovslagaren när han var här, så när jag kom hem kände jag att jag behövde få komma ut en sväng även fast kroppen skrek av utmattning, skulle tömköra Bellan var det tänkt men kände att jag gjorde mer nytta i sadeln idag så sagt och gjort vi stack ut på en liten tur. Blev en underbar skogstur i duggregnet och huvudvärken lättade något iaf.

Sedan blev det lite mys med mina egna älsklingar och gud vad jag saknar mina små brudar, har inte pussat på dem på en vecka nu och det känns verkligen skumt... får se till att jag hinner åka och hälsa på dem någonting de närmaste dagarna! ;)

Hoppas att alla andra haft det bra idag, vädret till trots!


Hopptävling

2011-06-22 22:46:02 / 4 kommentarer ..


Godkväll mina vänner, nu har jag tillbringat i princip hela kvällen på hopptävlingen tillsammans med Emma och Josse. :) Mycket trevligt, och roligt att titta på alla som hoppade. Fotade Josse när hon hoppade så lite bilder kommer. Sen ska jag nog sätta på ett avsnitt Förhäxad för jag är trööött nu kan jag säga. Haha, lär väl somna till det. Skulle inte förvåna mig. ;)










Solig sommardag

2011-06-22 10:28:11 / 1 kommentarer ..


Idag skiner solen :D love it. Iofs skiner den alla dagar även om det är moln framför, hehe. ;) Men det är extra kul när den är framme. Idag blir jag borta rätt länge, ska in till stan och äta på Donken och sen bär det av till stallet. Donna får vila idag, men jag ska pyssla lite med henne. Sen ikväll ska jag åka med och kolla när Josse hopptävlar, ska bli riktigt kul! :D Systemisen redo såklart.

Ha en bra dag så hörs vi senare ikväll. :)


Jag VANN!

2011-06-21 23:23:33 / 4 kommentarer ..


Har precis vunnit hem en grej till Donna från Tradera ikväll. Så jäkla lycklig nu :D, har väldigt länge funderat och väntat på att kunna köpa det här. ;) Hihi, nu blir ni nyfikna va? Vissa vet, men för er som inte vet får det bli en surprise. Kan ni gissa vad det är?

Bild kommer när jag fått hem det. ;)


Lugn ridtur i stormen

2011-06-21 22:49:09 / 1 kommentarer ..


God kväll kära läsare :D förlåt att jag inte bloggat tidigare idag. Åkte till stan rätt tidigt och gick i lite butiker, köpte ett grattiskort som jag ska skicka iväg till min pappa som fyller år snart. Sen gick jag in en sväng på Equeens och kikade lite, var grymt sugen på att köpa ett guld blingpannband men det fanns inte i brunt läder så jag struntade i det ändå. :) Vill ha med 4 rader om det ska vara nåt, tycker det blir så smalt annars. Hihi.

Sen blev det vidare till stallet, red ut en sväng idag också och det gick mycket bättre än igår. Hon försökte endast stanna en gång men idag hade jag min pekpinne med. ;) Jag vet inte om det berodde på det eller om hon helt enkelt inte kände för att stanna idag. I början var hon så seeg som alltid när jag rider ut nu såhär på sommaren, hon typ sover när hon går och går knappt fram. Men så fort vi vände hemåt igen, då jäklar kan man öka takten minsann. ;) Hihi, hon är bra söt gohjärtat. Vi fick en mysig ridtur idag, trots stormen och en regnskur vi fick på oss.


En bild på mig och Donna ute på ridtur vintern 2009, ser det inte grymt mysigt ut? Jag börjar ärligt talat längta när jag ser såna där mysbilder :D haha, men jag vill på långa vägar inte ha vinter ännu. Jag vill ha en lååååång härlig och varm sommar, sommaren är trots allt bäst.






Skrittur, tappad sko och lite annat smått och gott!

2011-06-21 20:48:01 / 1 kommentarer ..


Jag och Nino var uppe med tuppen imorse och skrittade ut en tur, något som han faktiskt inte alls misstyckte till trots att han ibland har lite svårt att välja den bästa vägen utan en massa stenar och dylikt. På torsdag kommer ju hovslagaren, och även om jag tyckte att han ömmade mycket mindre idag så är det lika bra att han får sina tåskor fram, han blir så mycket nöjdare då! Hoppade av och gick en bra bit på hemvägen också, och jag kan säga att han blir lite irriterad på mig för att jag inte går i lika rask takt som vanligt... :P Men det får han stå ut med, mitt älskade lilla bustroll!

Hörde utav Kickans medryttare att hon tappat en framsko också, så för henne blir det vila imorn, tycker inte att det är värt att stressa ut hovslagaren när han ändå ska komma dagen efter och ta de andra hästarna... får se om jag lyckas återfinna skon bara, eller om det blir till att slå på en helt ny. ;)

BerraBus gick ett pass med en ny medryttare som ska hjälpa mamma lite då hon känner att hon inte har tid med häst 6-7 dagar i veckan. Och såvitt jag förstod det så hade det gått bra även om han varit otroligt seg... haha, han slösar inte med energin vid ridningen nu när han går på bete dygnet runt vill jag lova! Funderar på att ge honom lite extra energi utöver gräset... men har inte riktigt bestämt mig än.

Slet upp en gammal skada i högeraxeln för någon vecka sedan och den har spökat lite för mig nu under dagen... så det blev bara mys med Lordi nu på kvällen, hade tänkt tömköra, men så fort jag rör för mycket på armen skjuter smärtan upp som pilar i axeln. Jag och maken håller även på med årets vedkapning/klyvning och det lägger ju även det lite extra press på axeln, som tur var fick vi ha den lånade vedkapen/klyven veckan ut, så maken gav mig ledigt ikväll för att jag skulle kunna rehabilitera axeln något... Min underbara make, älskar honom över allting annat! :love:

Snart ett år sedan vi två blev man och hustru, mitt hjärtas prins, du är det bästa som hänt mig!:


Kvällshoppning!

2011-06-20 22:42:59 / 5 kommentarer ..


Jag och Nino följde med mamma och Berra som skulle skutta lite i paddan, och gud som jag skrattat åt min älskade lilla farbror... så typiskt att man inte hade någon med filmkamera med sig! :P

Det började redan när vi ledde ned dem till paddan, först när vi gick från stallet ville farbror Nino knappt gå och han såg allmänt trött och less ut, sen när vi svängde in på vägen mot paddan och han förstod att vi inte skulle rida ut ökade han takten och klippte med öronen, och när vi plockade fram de små hindren kröp han nästan ur skinnet, så glad blev han! Så när jag hoppade upp taktade han och blåste upp sig och visade sig från sin allra finaste arabsida. Berra tittade på oss och suckade, och mamma undrade vad sjutton som flugit i oss för jag kan inte annat än sitta och skratta när han är så där överglad...

Sen travade vi fram och han kändes fin som bara den, mjuk och följsam och JÄKLIGT PIGG! Galopperade igenom båda galopperna också, och då satte han igång med brallningarna, små fina ibörjan men sedan allt värre... :P Min älskade lilla busponny! :love: Sen hoppade vi fram på ett litet kryss på 30 cm och ett räcke på 40 cm, Berra lyfte knappt på benen, men Nino brallade fram till hindret, hoppade som att det var minst en meter och brallade sedan vidare efter hindret... jag skrattade så att jag höll på att kikna, och någon i min mage undrade vad sjutton vi höll på med för någonting för jag fick mig några välriktade sparkar i mellangärdet! ;)

Sen höjde vi räcket till 60cm, något jag inte ens tänkt hoppa med farbrorn, men tji fick jag! Farbrorn övertalade mig och jag tänkte att vi travhoppar det så att det går lite lugnare till, Nino sätter huvudet mellan frambenen flera meter innan och sen var det full galopp mot hindret, ett GIGANTISKT hopp och sen huvudet mellan frambenen och rumpan högt upp i luften i världens glädjesprång efter och innan jag visste ordet av höll vi på att preja mamma och Berra som var på väg mot det lilla krysset. Mamma skällde på oss, men jag kunde inte sluta skratta, här sitter jag på min 25-åriga ponny och han beter sig som den värsta unghästen, maken skulle bara veta hur han håller på då skulle han nog ta tillbaka det där med att jag inte fick rida mina unghästar och ändra det till att jag inte får rida Nino istället.

Vi höjde upp räcket till 70cm och mamma och Berra hoppade det också, och som han hoppar världens bästa BerraBus, han är högt över och drar upp frambenen så fint under sig, det är en riktig fröjd att se honom... och mamma är så KÄR, hon har börjat prata om att vi inte ska sälja honom utan att hon ska ha honom! :P Haha, han är verkligen en på miljonen, och nu kanske hon börjar förstå varför jag inte kunnat sälja honom tidigare... även om det funnits flera som velat köpa honom av mig.

Nino och jag skulle inte hoppa högre, men han höll på att klippa det där 70cm hindret också i ett obevakat ögonblick... min älskade lilla buse! Sen blev det en massa pyssel när han kom in igen, och så fick han stå inne och äta och sova en stund också... skönt tyckte en mycket lycklig Nino när han sen fick komma ut till kompisarna på betet igen!

Bild på mig och världens bästa buspownie från förra sommaren! :love:

Bild på BerraBus och mamma för någon vecka sedan:


Tillsalu

2011-06-20 22:24:11 / 0 kommentarer ..


Tänkte tipsa er om att kika in på min sida på Tradera, säljer lite grejer. Så skynda fynda! :D Klicka HÄR för att komma dit och se annonserna.


Dagens uteritt

2011-06-20 18:08:03 / 0 kommentarer ..


Skrittade ut barbacka idag då som planerat, helt kravlöst. Det kan vara skönt för gostumpan ibland :) dock gick det väl inte så jättebra idag. Hon stannade 7-8 gånger och vägrade gå fram, och jag blev irriterad. Men den här gången hoppade jag inte av utan jag gav mig inte, och tillslut fick jag henne att gå fram. Alla gånger, dock tog det en stund. Blev så irriterad så jag bröt ihop, hoppade därför av och gick en bit innan vi vände och gick hem. Vill inte att hon ska behöva känna det.

Jag hann i varje fall tänka hela vägen hem och nu känns det mycket bättre :) det kan ju inte gå bra alla gånger. Hon är en liten busponny helt enkelt, hihi. Som jag älskar mer och mer. Jag ska försöka tänka på vår fina hoppträning igår istället. :D Ser fram emot nästa!


Veckoplanering för Donna

2011-06-20 11:13:50 / 1 kommentarer ..




Måndag - Kravlös uteritt i skritt barbacka
Tisdag - Uteritt (ej bestämt än)
Onsdag - Vila
Torsdag - Dressyrpass på banan barbacka
Fredag - Uteritt (ej bestämt än)
Lördag - Eventuellt kanske hoppträning/vila (beroende på om jag hinner ta mig till stallet)
Söndag - Annan medryttare rider Donna

Det här är då en preliminär veckoplanering, har inte riktigt bestämt allt vi ska göra i veckan så det kan komma att ske förändringar men just nu ser det ut sådär. ;) Beror lite på vad jag är sugen på, väder och sådär.


Vad önskar ni att få läsa?

2011-06-20 11:02:14 / 4 kommentarer ..


Vad skulle kunna göra den här bloggen ännu bättre? Vad vill ni läsa om? Och vad tycker ni att vi ska hitta på för roligheter? :D Så som tävlingar, tips, dagens outfit och såna grejer. Jag tror ni förstår. Kom med alla roliga och bra förslag ni har, så ska vi göra vårat bästa för att ni ska få en så bra läsning som möjligt. :D


Kanondag! :D

2011-06-19 20:37:17 / 6 kommentarer ..


Idag har jag verkligen haft en kanondag hela dagen, det börjar verkligen på att märkas dock, för jag är grymt trött nu... men det är det helt klart värt. Imorse red jag och Nino en sväng i paddan, han har ömmat lite i hovarna igen, så jag har bestämt mig för att han ska få tåskor på torsdag när hovslagaren kommer. Tills dess försöker jag att hålla mig ifrån att rida mycket där det är stenigt och så, och i paddan är det mjukt och skönt att gå tycker lilla farbror Nino! ;) Så det har blivit att vi ridit där lite mer än vanligt (i vanliga fall rider jag ett dressyrpass i paddan/häst och vecka och så hoppar jag en dag/häst och vecka, gillar inte att harva runt i en padda för ofta och har aldrig gjort det heller).

Nino var lite stel i kroppen, vilket kan ha sin förklaring i att han ömmat lite mer igen plus att de går på bete dygnet runt och då brukar han alltid bli lite stelare till en början. Trimmade lite övergångar och sidvärtsrörelser i alla gångarter och som alltid infann sig ett stort leende på mina läppar så snart jag fick sitta på min älskade sagoponny, vi är ett på något vis och man kan inte riktigt tala om vart jag slutar och Nino börjar.

Longerade Lordi en sväng efter det, men han kändes trött och omotiverad så det blev mest att vi lekte lite i lina och körde några av de sju lekarna innan vi lufsade tillbaka till stallet. Han gick och la sig nästan på en gång när jag släppte ut honom i hagen igen och låg där och njöt ända tills Carro kom. Sommarlov på betet är det bästa Lordi vet! ;)

Sen hade jag hoppträning för Carro och Donna och hur det gick har Carro redan skrivit inlägg om så det kan ni läsa mer om där! :) De var kanonduktiga båda två iaf och hoppade 75cm lekande lätt.

Jag och Carro for iväg en sväng till Hööks då det nästan var slut på saltstenar här hemma plus att myggmedlet varit helt slut ett par dagar och det är aldrig bra på sommaren, sen skulle jag ha en del andra saker också så det blev lite trevlig söndagsshopping på Hööks helt enkelt... Haha, jag och Carro hade som vanligt jäkligt skoj och jag visade Carro hur de kör bil i Grekland! ;)

Hemma igen blev det en tur med bästaste BellieBus, galoppintervaller stod på schemat och jag kan säga att vi var rejält svettiga båda två innan det var klart, så jag tog och duschade av henne med ett milt linimentschampo när vi var färdiga och sen fick hon stå inne och torka medans jag red Kickan. Bellie jobbade kanonfint i båda galopperna och kändes som alltid som en dröm att rida, riktigt roligt är det att hon nu även orkar bära sig i vänster galoppen lika fint som i höger. Tidigare har hon liksom flutit iväg i vänstergaloppen, men nu är det en bärig och luftig galopp mest hela tiden! :D

Kickan och jag tog oss en tur i paddan, och hon kändes jäkligt fyrkantig till en början, men efter en hel massa elasticerande övningar släppte hon efter och blev kanonfin! Kände verkligen hur hon arbetade jämnt med kroppen, något som hon alltid haft lite svårt med. Blev att vi avslutade rätt snart och skrittade ut en sväng på lång tygel bara för att hon varit så duktig! ;)


Nu har jag precis kommit in och gjort iordning middag, något jag borde ha ätit för länge sen då jag vet att jag inte mår bra när jag inte äter regelbundet... men är huvudet dumt får kroppen lida, och jag har varit duktig under dagen så jag tror inte att det ska ge alltför stora problem ändå. Sen blir det duschen och så ska jag försöka lura maken att titta på ett avsnitt av Game of Thrones med mig. Imorn börjar jobbveckan och det känns konstigt att jag bara ska stänga två dagar denna vecka (i vanliga fall stänger jag fyra dagar i veckan), men det blev så när det är kortvecka plus att jag ska iväg på kvällshopptävling i Matfors med Josse och Bellie på onsdag.

Långpromenad

2011-06-19 20:26:14 / 0 kommentarer ..


Har precis kommit in från en långpromenad med Linda och hennes hund Lisa runt Sidsjön :) supermysigt. Riktigt behagligt promenadväder, inte för varmt och inte för kallt. Den promenaden tar ca 2 timmar, så det är perfa. :D Kunde dock inte ta med mig min sambos brors hund Hugo idag som jag hade tänkt, men det kommer fler gånger.

Nu funderar jag på att sätta på något avsnitt Förhäxad och mumsa på lite choklad :D love it. Har faktiskt inte ätit godis sen förra helgen, hihi. Försöker hålla mig till helger med det. Det har dock blivit endel kakor under veckan, haha. Kakmonster som både jag och min sambo är. Men jag rider och promenerar mycket, och då är det inga problem att äta heller. Right? ;)


Film från hoppträningen

2011-06-19 18:01:02 / 1 kommentarer ..


Nu har jag gjort film både med och utan musik, så det är bara för er att välja vilken ni vill kolla på. ;)

Med musik:


Utan musik:



Hoppträning hemma på banan

2011-06-19 17:56:21 / 0 kommentarer ..


Idag hade jag och Donna en hoppträning för Emma, riktigt behövligt. Jag kände att den verkligen gav oss något idag :D så himla kul. Vi började med markbommar och höjde steg för steg. Först skritt och sen trav på alla hinder och det kändes riktigt bra. Dom sista hoppen provade vi lite galopp också, vilket gick super när jag väl hade kontrollen och kunde rida henne rätt. :) Det kändes skönt att ha Emma där som stöd och jag kände mig mer och mer säker när jag verkligen hade kontroll. Så idag har vi hoppat 75 cm utan problem! Så jääääääkla nöjd :D:D:D:D hihi.

Min spärr sitter i när jag börjar tänka på höjden och då börjar jag helt och hållet rida annorlunda, tappar kontrollen och Donna tänker "vad ska jag göra nu då". Men tittar jag över hindret och koncentrerar mig på att komma över så går det mycket bättre. :D Emma har filmat så film kommer strax.

Här kommer lite bilder från hagen idag när hästarna låg och sov lunch. :) Tyvärr klev Donna upp så jag fick inte sätta mig där vid henne.


Haha, jag tyckte först att det såg ut som en sten där till vänster. Men det är Lordi som ligger och sover. ;)



Emma och Lordi :love:








Mysdag!

2011-06-18 23:58:43 / 3 kommentarer ..


Jag har haft en riktig mysdag med familjen idag, jag och maken var och uträttade en del ärenden i Birsta, men i övrigt har dagen tillbringats här hemma på den underbara gården och jag har pysslat en hel massa med djuren. Medryttare red Kickan, Donna och Berra, jag och Nino var ut på en kortare tur helt utan utrustning och bara myste. Var ju på jättetrevlig personalfest med jobbarkompisarna igår, så var lite seg idag!

Hahaha, höll på att glömma att jag skulle berätta om när jag åkte hem från Puben igårkväll också... Skjutsade hem en utav kollegorna som även hon har hästar och passade på att snusa lite mule där innan jag begav mig hemåt, har aldrig träffat hästarna hon har nu, men brukade umgås lite flitigare förr så det var roligt att se vad hon har för hästar nu för tiden. Sen satte jag mig i bilen och rullade hemåt, kommer på byvägen och kör när jag ser hur kossorna på den stora lösdriften verkar väldigt oroliga, vänder uppmärksamheten framåt igen och möts av fyra kvigor och en stor tjur ett par 100 meter framför mig på vägen... Saktade in och stannade på behörigt avstånd, men tjuren sänkte ändå på huvudet och började skrapa med framhoven i backen.

Ringde maken och sa att jag fått ett fint välkomnande hem i grannbyn, och att jag inte riktigt visste vad jag skulle göra... Resonerade lite med maken och såg att ljuset var tänt hemma hos min kompis mamma, så efter ytterligare lite resonerande så svängde jag försiktigt in på hennes uppfart och såg hur tjuren följde mig med blicken men att han i alla fall inte följde efter. Mamman var hemma, och det var även min kompis så det blev ett kärt återseende medans mamman ringde till bonden och talade om att hans kossor var på rymmen. Han kom rätt snabbt och lyckades locka med sig kossorna och tjuren, och det blev fritt fram att sätta sig i bilen och åka hem.

Somnade nästan med en gång jag la huvudet på kudden kan jag säga, och sedan sov jag som en stock, men drömde om kossor som var på rymmen och hittade på de mest underliga saker... Haha, tror att mitt undermedvetna var tvunget att bearbeta kvällens händelser lite! ;)


Har ni björn i era skogar?

2011-06-18 22:28:22 / 2 kommentarer ..


Har ni björn i era skogar? Brukar ni våga rida där ensamma? Jag är lite rädd faktiskt för att rida inne i skogen ensam såhär nu när det kan finnas björnar. På stora sandvägar i "skogen" går bra liksom, men helst inte INNE i skogen på småa stigar. Då vill jag helst ha sällskap. :)

 

Då är det på såna här sandvägar jag menar. :)

 


Stallet på kvällen

2011-06-18 22:01:40 / 0 kommentarer ..


Följde som sagt med Linda till hennes stall ikväll, fotade lite när hon red. :) Dock med digitalkameran då det var trist väder. Inte alls så bra kvalité men hoppas ni står ut ändå. ;) Dom red ut en sväng till Sörnacksta och sen avslutade dom med att rida lite med halsring i paddocken. Hihi, det gick hyfsat!







Seg dag

2011-06-18 15:21:34 / 1 kommentarer ..


Nu har jag suttit inne vid datorn heeela dagen, börjar bli lite småseg sådär. Det har ju regnat idag så det finns ju en anledning att sitta inne då. Nä men jag ska ta mig ut till stallet nu i eftermiddag med Linda, ska bli skönt. Till hennes stall alltså, jag rider inte Donna idag. Det blev ändrat så jag ska hoppträna imorrn istället. Men jag känner att jag behöver komma ut i friska luften lite. :)

Har suttit nu ett bra tag och försökt göra en bloggdesign till en tjej, och jag sitter verkligen fast i ett problem nu jag inte får till. :( Det är så drygt. Nog för att jag lärt mig väldigt mycket om alla koder osv, men ibland kör det fast och jag kan inte förstå varför det inte vill funka/hur man gör. Det är svårare än man tror, men jag ska nog klura ut det tillslut.

Hörs senare. :)


Blogg makeover

2011-06-18 01:30:46 / 2 kommentarer ..


Blev även sugen på att göra en make over till våran blogg ;) var så trött på den gula gamla, haha. Har gjort en tillfällig sommarheader, kommer en ny inom kort så fort vi tagit lite nya somriga bilder. Vad tycker ni då? :D

Före:


Efter:



Bloggdesign

2011-06-18 01:27:00 / 2 kommentarer ..


Idag skaffade Linda en ny blogg, och jag fick äran att göra designen. Kika gärna in och säg vad ni tycker! :) Klicka HÄR för att komma dit.






Bildbomb från betet

2011-06-17 20:25:20 / 0 kommentarer ..





















Hästfotograf imorse

2011-06-17 20:04:02 / 0 kommentarer ..


Justja, imorse följde jag med Linda till hennes stall och fotade henne lite när hon red och sen när vi släppte hästarna på betet. Lite bilder kommer. :)
















Uteritt

2011-06-17 19:37:46 / 2 kommentarer ..


Sen åkte vi ut till nästa stall och jag red ut på Donna barbacka. :) Linda följde med och promenerade/joggade bredvid. Vi red upp i skogen till travbanan och travade en bit där, tog även lite galopp och det gick så himla bra :D hihi. Är sååå lycklig nu över att jag kan galoppera barbacka utan problem, känns så bra! Jag satt för det mesta bra, dock sprang hon in i galoppen även idag och avsaktningarna blev lite skumpiga men annars så. Vi får träna på det helt enkelt. ;)

När vi kommit galopperandes en bit och saktade av stannade Donna och tittade på nåt i diket, och jag tänkte "vad tittar hon på", så ser jag en orm slingra in i skogen. Usch, jag som är rädd för ormar. Den var svart, så troligen en snok. Haha, ja och sen höll ju jag och Linda på att prata om björnar, och helt plötsligt skriker Linda till och Donna hoppar till, och jag blev ju uppskrämd för det och det var bara en fågel, haha. Annars brukar jag inte bli sådär rädd men vi vart väl extra rädda när vi nyss pratat om björnar.

Donna kändes riktigt fin och sammarbetsvillig idag när hon väl gick fram, ibland fick hon för sig att stanna och skulle vägra gå. Men tillslut gick hon, hihi. Söt hon är gogumman. Sen på vägen hem såg vi en hare också som vi först trodde var en katt, men den var lite för vild för det. :P

Fotade riktigt fina bilder på betet idag, så en bildbomb kommer. :D


Berrabus

2011-06-16 21:49:06 / 2 kommentarer ..


Sen blev det även ett ridpass för Berrabus, han kändes det riktigt fint med också. :D Gick riktigt bra, han var väldigt lyhörd och duktig pojke. Red även med honom på banan fast med sadel. Han gjorde bara nåt borcksprång när vi skulle skritta till banan, haha. Men annars skötte han sig fint. ;)




Underbar ponny

2011-06-16 21:47:34 / 2 kommentarer ..


Så jääääkla glad nu :D hihi. Red på banan idag, barbacka. Hon kändes så himla fin och trevlig idag, lyssnade fint och gjorde allt jag bad henne om. Det kändes som att jag hade ett fint stöd i tyglarna idag utan att dom glappade och att vi bara flöt fram, sån sjukt härlig känsla.

Jag kände att jag bara måsta prova ta galopp barbacka idag och fyfan vad glad jag blev :D hihi. Jag satt mycket bättre än med sadel, och hon jobbade fint. Så duktig tjej! Tror jag ska rida mycket barbacka nu hädan efter. Tror mycket att mitt skumpande i galoppen beror på att jag spänner mig när jag har stigbyglar. Jag kunde sitta rätt bra idag, blev så glad! Dock sprang hon in i galoppen men det gick bra, det var avsaktningarna som blev lite svårare. ;)




Mysig uteritt

2011-06-15 22:38:42 / 1 kommentarer ..


Red ut i 1½ timme idag tillsammans med Tina och Berra, vi red en skitmysig väg (den bästa jag vet än så länge). Det var så mysigt så, och det tyckte ponnysarna också. ;) Tog lite trav sträckor och galopp på långa raksträckan efter vi kommit ut från skogen, så himla härligt! Donna var underbar också och jobbade fint :D kunde IBLAND sitta ner utan att skumpa, försöker jobba för fullt med det.


Mysgumman i skogen :D :love:


Här är våran fina klätterbacke, den fortsätter en bra bit upp där också som inte syns på bilden. :)


Och här är våran fina travbana/långa galoppsträcka. Den är mycket mycket längre än vad det syns på bilden. :D Så jäkla härlig!


Sen fotade jag en bild på den fina solnedgången när jag klivit av bussen och gick min promenad hem. ;)


Joggingtur / medryttarhäst sökes

2011-06-14 20:54:26 / 1 kommentarer ..


Tog ut Donna på en joggingtur längs vägarna idag, hon var väldigt trevlig och fin. :) Kändes mycket piggare nu när det är svalare ute. Det blev en kort visit i stallet idag då jag fick skynda mig lite extra för att få skjuts hem.

Sen är det inte jag som söker medryttarhäst, nejnej. :D Det behöver ni inte ha en tanke ens på mera, jag trivs oerhört bra med Donna och jag tänker stanna med henne. Det är min vän Linda, hon behöver en kunnig ridhäst nu och söker en så nära Sundsvallsområdet som möjligt. Om ni vet någon som söker/söker medryttare själv så får ni gärna säga till! :)




Matförgiftad?

2011-06-14 17:51:27 / 3 kommentarer ..


Har inte varit speciellt mycket uppdatering från min sida nu och det beror på att jag fick någon magåkomma efter uppvaktandet av min syster som tog studenten, har känt mig riktigt låg efter det och inte riktigt orkat med någonting alls, men nu är jag på G igen! ;)

Imorse var jag och Nino ut på en härlig tur och med oss hade vi Lordi som handhäst. Båda grabbarna skötte sig så fint så, även om de blev lite väl taggade där ett tag när en travgubbe körde om oss... Nino ÄLSKAR att tävla med travhästar och Lordi var inte sen att hänga på, även om han säkerligen inte förstod varför vi ökade takten så mycket! :D Nino som varit väldigt öm i fötterna nu när andra ridit honom visade inga tecken alls på det idag, vilket är mycket typiskt honom då han egentligen inte vill att någon annan än jag ska rida honom och därför hittar på än det ena än det andra för att slippa gå med andra ryttare på ryggen.

Fick ett klockrent sms av min bror igår: "Hahaha, du kommer att ÄLSKA hästen i Trassel! :P"... Kan säga att min bror känner mig alltför väl, och jag ÄLSKAR verkligen hästen i Trassel, eftersom han är så otroligt lik min älskade Nino!

När jag var inne och bytte om för att åka och jobba kommer maken in och undrar om Kerstin har ont i benet... jag blir alldeles kall... Har hört om så mycket tok på andras hästar nu och vet av flertalet hästägare i min närhet som fått säga adjö till sina älsklingar nu på senaste tid. Jag svarar maken att hon var helt okej när jag var dit och kollade till dem på morgonen, varpå maken svarar att hon hoppar på tre ben nu. Kan säga att mitt hjärta stannade helt och hållet och jag kände mig verkligen helt förlamad av skräck. Jag börjar på att slänga på mig hästkläderna igen för att kasta mig ut, snälla, snälla, snälla låt det inte vara sant! Jag hejdar mig och ser att maken flinar... och så visar han hur hon hoppade på tre ben, nämligen med ett framben i grimman något som är jäkligt farligt i sig (gillar egentligen inte att ha grimma på dem i hagen men de har rymt så mycket nu på sista tiden att grannarna vill att de har grimma på sig så att de lättare kan få fast dem), men han hade tagit lös henne och dragit åt grimman ytterligare ett hål samt visiterat och böjt på frambenet och sen hade hon sprungit runt som vanligt igen. Puh! Men jäklar vilken utskällning maken fick för att han skrämde mig på det där sättet!!!

Nu blir det till att släppa Donna och Lordi på grönbetet med de andra innan det är dags för hoppträning på Näset med Josse och Bellie. Mamma och moster ska ut en sväng på Berra och Kickan medans vi är borta så jag hoppas att regnet inte sätter igång att ösa ned igen.

Bild på Berra från betessläppet i lördags! ;)


Klättring

2011-06-10 21:59:09 / 0 kommentarer ..


Idag hade vi klättring på schemat, tog ut Donna tillsammans med Tina och Berra till vår fina klätterbacke. Ska ta bild på den någon dag så får ni se. Den är superhärlig och väldigt bra! :D Vi tog två galopper upp för den idag, och jäklar vilken fart Donna fick från början hihi. Hon visste vad som var pågång I guess. ;) Första gången orkade hon nästan hela vägen upp, andra gången saktade hon av lite före där vi stannade första gången. Superduktig tjej!

Hon flåsade på rätt bra när vi kom upp, så sen red vi hemåt. Hoppade av i slutet på travbanan och gick med henne hem den sista halvtimmen. :) Men jäklar vad mygg det var i skogen, shit. Det bara svärmade mygg runtom mig och jag hade typ hela armen full av dom, jag vet inte hur många myggbett jag fick med mig hem.

Nu sitter jag hemma och ska ta lite kvällsmål, sen blir det att mysa sig ner i soffan och titta på Förhäxad med lite chips och choklad. :) Ha en fin kväll!


Sommarmorgon (förmiddag)

2011-06-10 11:13:12 / 1 kommentarer ..


Godmorgon på er, har precis klivit upp. Ska ta mig lite frukost bestående av tekakor, mariekex och en mumsig kryddkaka :D haha, nyttigt värre va. ;) Och så lite kall mjölk till det. Solen skiner ute så fint idag med, ser fram emot ridningen i eftermiddag.

Vad ska ni hitta på med era hästar idag?




Tips?

2011-06-09 14:46:05 / 6 kommentarer ..


Hur gör ni för att hålla kvar stigbyglarna? Som jag skrivit förut har jag en förmåga att tappa stigbyglarna, och det är rätt irriterande när jag försöker koncentrera mig på min ridning. Jag har ju nertrampet när jag väl har foten i stigbygeln, men så fort det blir skumpigt eller att jag hamnar i obalans så tappar jag dom. Det ser så enkelt ut när andra rider :o så jag förstår inte varför jag ska tappa dom jämt.

 

Jag har sett många som rider och dom håller kvar stigbyglarna hur lätt som helst, kan inte förstå varför det ska vara så svårt. Det här har varit ett problem för mig länge nu. Jag har inte för långa stigbyglar heller, dom är helt perfekta. T.o.m när jag har superkorta hoppstigläder tappar jag dom när jag hamnar i obalans. Hur ska jag göra för att hålla dom kvar då? Visst kan jag rida utan stigbyglar, det gör jag gärna. Men jag vill ju lära mig ha kvar stigbyglarna, annars blir det svårt. Jag behöver alla tips jag kan få.

 


Mer bilder

2011-06-09 13:41:42 / 4 kommentarer ..


Mer bilder från igår önskades, so here we go. ;)













Bilder på hästarna

2011-06-08 23:05:36 / 2 kommentarer ..


Här kommer lite bilder på hästarna från idag. :)


Här är Kimberley, som ägs av Tilda. Hon kommer gå på sommarbetet med Emmas hästar (och Josses) i sommar. :D
Tilda och Kimberley kommer även medverka i Ponnyakuten 3 snart, kika in på hennes blogg om ni vill följa hur det går för dom.













Mer bilder finns om så önskas ;) tror det blir rätt mycket bilder på en gång om jag fortsätter ladda upp, haha.



Fotografering med syskonen...

2011-06-08 22:15:22 / 1 kommentarer ..


Idag har jag varit och fotograferat mig tillsammans med småsyskonen... Lillasyster har ju blivit så stor att hon ska ta studenten... hua, vad tiden går! Josse hade lite tid att fördriva så hon tog Berra och Nino idag, Donna och Kickan reds utav medryttare och Lordi, Kerstin och Gertrud vilade.

Har varit iväg med Josse och Bellie samt Tilda och Kimberley till Näset ikväll och då det var hoppträningar i stora paddocken och det gick hästar i sommarhagen där lilla paddocken ligger fick det bli en tur i ridhuset för dem... Höll på att få en chock när vi klev ur bilen här hemma igen och MILJONTALS mygg attackerade oss!!! :O Jag HATAR mygg, de förstör verkligen hela min sommar bara för att jag är så jäkla allergisk emot dem.

Imorn tar som sagt älskade lillasyster studenten, så jag misstänker att det blir en rätt lugn dag för mina hästar...

:love: Jag och mina älskade småsyskon :love:


Ingen lätt ponny

2011-06-08 21:55:02 / 1 kommentarer ..


Ikväll blev det ett dressyrpass för mig och Donna på banan, var så grymt sugen på det. Hon var inte direkt en lätt ponny att rida idag. ;) Men jag antar att det berodde på mig, sen kanske hon hade en dålig dag med. Hon ville inte alls jobba i galoppen för mig idag, hon sprang in i den och körde upp huvudet mest hela tiden. I traven också då och då, men den var bra mycket finare stundtals. Så sjukt underbart att bara sitta när det flyter på. :D

Så jag är nöjd ändå, jag vet att vi kan. Vi har gjort det bättre förr, så det var en dålig dag för oss båda idag helt enkelt. :) Sen tror jag att jag hade lite för mycket krav på mig själv idag. Men jag känner mig inte besviken, jag vet att det kommer gå mycket bättre nästa gång. :D



Nu är mitt vitlöksbröd klart i ugnen, så jag ska gotta i mig det. :D Sen kommer lite bilder jag fotade på hästarna idag. Imorrn blir det tyvärr inget stall för mig igen, jobbar kväll och har ingen möjlighet att ta mig ut till stallet. Men så är det ibland.



Inget stall

2011-06-07 16:36:29 / 3 kommentarer ..


Det blev inget stall för min del idag tyvärr, kunde inte ta mig ut. Men istället har jag städat och donat här hemma :D så kul när man har lust. ;) Då får jag passa på så det blir gjort, hihi. Har hängt upp lite gardiner och grejer, mycket hemtrevligare nu.

Nu ska jag strax äta middag och sen drar jag in till jobbet :) jobbar sent ikväll. See ya! :D


En dålig dag...

2011-06-06 21:33:16 / 7 kommentarer ..


Idag har jag haft en riktigt kass dag, vaknade imorse och mådde inte alls bra... hoppades att det skulle gå över, men det gjorde det inte. Så det har varit en otroligt seg dag för mig och det var inte förrän nu ikväll som jag tog mig ut till älsklingarna, skulle tömköra Lordi och BerraBus och ville verkligen hinna med att pussa på alla de övriga också! ;)

Hoppas på att morgondagen blir bättre istället! :D Slänger in en bild på bebisen bara för att han är så snygg!!


Let´s keep up the good work

2011-06-06 14:40:54 / 3 kommentarer ..


Hej alla glada, har precis kommit hem från stallet. Blev riktigt glatt överraskad när jag tittade in på statistiken nyligen och såg att besökarantalet hade stigit rejält igår :D underbart! Det har ju varit lite dåligt ett bra tag, men nu så. So, now we let´s keep up the good work. ;)

Red ut på Donna idag med Josse och en annan god vän :) supermysigt, och så härligt väder! Älskar verkligen det här fina sommarvädret. :D Vi red upp mot skedvik och runt på en tur på ca 1½ timme. Tog några travsträckor och en lång galoppsträcka, så himla härligt! Donna var underbar, jobbade på riktigt fint i galoppen och jag kunde nästan sitta ner utan problem. :D Det går framåt.



Tänkte eventuellt fota lite nya bilder på hästarna imorgon om det är lika fint väder då, och om jag på nåt sätt kan ta mig ut till stallet på förmiddagen. :) Ska jobba kväll sen.


Älsklingarna nu ikväll

2011-06-05 22:26:36 / 6 kommentarer ..


Hade kameran med mig ut i hagarna nu ikväll när jag var ut och myste med älsklingarna så här kommer lite söta kort på mina älsklingar!

Sötaste lilla Gertrud

Kerstin ska som vanligt komma nära, nära! ;)

"Mäh, vaffö gö hon på detta viset?!!" (Jag springer baklänges för att få en bild på längre håll på Kerstin!)

Sötaste lilla Gertrud som jag fick en riktigt mysig stund med när jag borstade!!

Donna höll på att bättra på "klorofyll-brännan"! :P

Sötaste lilla bebisen som är om möjligt ännu mer efterhängsen än Kerstin!

Jag och älskade lilla bebisen! :love:

Kickan hade inte tid med mig utan käkade gräs mest hela tiden...

Och en nöjd och lycklig farbror Nino strosade lugnt omkring och åt grönt!

BellieBus ute på vandring...

Sötisen Donna kom och ville mysa hon också! ;D

Så himla roligt att se att Kimberley kommit in i gänget så snart, här vaktar hon medans Berra tog sig en tupplur!
Och senare gick hon och Donna sida vid sida

Donna och Kimberley :D


Underbara söndag

2011-06-05 20:35:14 / 1 kommentarer ..


Har tillbringat en helt underbar söndag med Josse och Bellie på NRFs hopptävlingar för storhäst vilket har varit otroligt roligt och det var riktigt roligt att få se en hel del jättefina ekipage som red mjuka och följsamma rundor. Haha, nu hördes det på en gång vad jag har för förutfattade meningar om hoppryttare... men saken är den att Rolf-Göran Bengtsson är min största idol och har varit det ända sen jag var mycket liten, så egentligen har jag inget emot hoppryttare, har bara lite fördomar som jag alltid blir lika glad när jag får bevisat motsatsen! ;)

Var så otroligt stolt över "mina" fina tjejjer iaf, de fick ett förargligt pet i 80cm och i 90cm sken orutinen igenom då Josse stressade upp sig lite för mycket, så där blev det tre pet, men ändå en helt okej runda! Det var grymt många som kom fram och berömde både Josse och Bellie och vid sånna tillfällen sträcker jag alltid på mig lite extra för jag har varit med från början och hjälpt dem i vått och torrt, och de är verkligen fantastiskt fina och duktiga bägge två! :love:

Mamma och moster red Berra och Kickan, en väldigt god vän ställde upp och hoppade Nino (som tjatat om att få hoppa lite de senaste dagarna och eftersom jag lovat maken att inte hoppa under graviditen så är det tur att det finns gott om andra snälla människor som ställer upp och hoppar med mina hästar), Lordi och Donna vilade och jag och maken tog oss en promenad med Kerstin och Gertrud nu på kvällskvisten.

:love:Finaste BellieBus och Josse från dagens tävlingar!:love:


Lilla bebisen och Josse! <3

2011-06-04 23:54:36 / 8 kommentarer ..


Det var som sagt första gången på länge som Lordi hade ryttare på ryggen och dessutom är han ju otroligt mammig så det är inte det lättaste att förklara för honom varför någon annan ska få sitta på hans rygg (dessutom har jag ju lite speciella hjälper har jag ju fått höra, så det är inte det lättaste att få honom att göra det man vill om man inte använder de hjälper jag använder). Men det kommer att bli så bra när de lär känna varandra lite mer och Josse hittar lite mer knappar! :D

Alla bilder är fotade av Tilda!


Hihi, han är ju bara för söt min lilla bebis! Gud vad han tycker att han är snygg!!! ;)

Jag busade lite med honom medans jag longerade då han annars tycker att det blir så tråkigt!

Buspojke, testade om han fick busa lite med Josse också! ;)

Hihi, Josse vinklade höften för vänstergalopp utan att tänka på det och duktig som han är tog han den direkt! :D

En glad nyhet!

2011-06-04 19:17:30 / 3 kommentarer ..


Har fått så många frågor på varför jag inte verkar rida Lordi och det är massor som önskat sig lite nya ridbilder på mig och hästarna, så nu känner jag att det är läge att tala om den glada nyheten att jag och maken ska bli föräldrar i slutet av september. De närmaste har vetat om det rätt länge, men nu börjar det vara dags att ge en förklaring även till andra. Jag är i vecka 25 och rider mestadels som vanligt, vissa dagar hänger dock inte kroppen med och då blir det bara kortare ridpass. Hoppningen överlåter jag åt andra då jag får håll när jag hoppar just nu, plus att jag fick en väldig bula på magen tidigt under graviditeten.

Jag fick lova maken dyrt och heligt att inte rida unghästar eller bråkiga tillridningshästar under graviditeten, och det har jag hållit så när som på att jag red Lordi en sväng för någon månad sen för att jag bara inte kunde låta bli. (Det är svårt att förklara för maken att jag är minst lika trygg på Lordi och Berras rygg som jag är på mina andra hästars, men för maken känns det helt enkelt tryggare med dem som har några år på nacken och som han känner utan och innan själv och då är det klart att jag ställer upp på det för hans skull)

Därför är det min mamma som tagit över ridningen av BerraBus och Lordi har jag jobbat från backen. Igårkväll blev det dessutom klart att Josse ska börja rida Lordi åtminstonne 2 dagar i veckan och ikväll har hon ridit en första sväng i paddan (kommer garanterat upp bilder på dem senare ikväll) och det känns otroligt bra även om de har mycket knappar kvar att hitta och mycket förtroende dem emellan att bygga upp.

Munkorg eller grimma med munkorgsfunktion?!

2011-06-04 18:52:58 / 2 kommentarer ..


Fick ett jättebra svar från Johanna ang. mina funderingar på munkorg:

Min shettis har haft munkorg pga hans fång. Om man känner att det är "taskigt" att sätta på dem en munkorg kan man alltid stänga in en skogshage! Där finns det nästan ingen mat att äta och man kan ge dem hö istället. Det har jag gjort med min shettis. Har däremot ett halvblod som blir smällfet på sommrarna och funderar på att sätta en munkorg på henne också då vi har kraftigt bete och inte tillräckligt med skog så det räcker till en så stor häst.

När man väljer en munkorg så måste man veta vad man letar efter. Jag tycker inte om lantmännens munkorg då hästarna lätt kan "peta bort" själva plattan och vips så har de gräs i alla fall. Det smartaste är att välja en munkorg som faktiskt har en korg som täcker hela mulen, på så sätt kan de inte få av sig dem, däremot får de lätt skavsår så det beror på vad man tycker är "bäst". Jag sydde dit ludd på min shettis munkorg så han slapp sitt skavsår:)

Hoppas jag hjälpte till lite:D


Tyckte att det hjälpte otroligt mycket!!! Och jag tar tacksamt emot ännu fler råd och tips angående detta.

Jag har själv aldrig haft en häst med fång, men vet andra som haft det och som tycker att det fungerat otroligt bra med munkorg på dessa hästar. Då Berra och Donna är otroligt lättfödda känns det som att vårat kraftiga bete iår är lite väl tilltaget för dem, och det enklaste vore om dem åtminstonne delar av dagen kunde gå med munkorg. Har också hört att de kan ge skav, men känns som att om man har en grimma med munkorgsfunktion täcker den hela mulen och så får man sy ditt fårskinn precis som Johanna säger så att de slipper skav.

Men som sagt, om ni har tidigare erfarenheter av detta tar jag tacksamt del av dem! :D

Mysig ridtur!

2011-06-04 14:58:57 / 3 kommentarer ..


Vi tog oss en härlig ridtur på Nino och Donna idag, var ju ett tag sedan vi red tillsammans... Donna var lite småseg och hamnade på efterkälken mest hela tiden... men så blir det lätt när man ska kasta i sig otroligt mycket grön gräs som hon gör just nu. Funderar allvarligt på att köpa en sån där betesgrimma som gör att de inte kan få i sig lika mycket grönt gräs. Någon som har någon erfarenhet av en sån?

Nino var grymt pigg och passade på att dra iväg i galopp två gånger, och då var inte Donna sen att haka på. Vi trodde att det var vi som bestämde vart vi skulle rida idag, men det var så klart Nino som bestämde (som vanligt skall tilläggas, finns inte mycket som han överlåter åt oss att bestämma). Så det blev två svängar "offroad" och båda ryttarna fick sig lite rivsår på hals och armar, men hästarna tyckte det var superkul och det är huvudsaken.

På vägen hem travade vi av en bit efter vägen och Nino jobbade kanonfint, han är verkligen rund och fin i sina gångarter nu. Donna hamnade lite på efterkälken igen, men jobbade på fint hon också.

Hihi, är man sugen på föl eller vad?! :P

2011-06-03 21:14:08 / 6 kommentarer ..


Efter en förfrågan på Dayview om bilder på BerraBus när han var liten, har jag nu tittat igenom de få bilder jag har på honom från den tiden... hade ju massor av bilder och det är så surt att alla dem försvann när brorsans dator blev stulen... :( Men, men inget man kan göra något åt iaf! Men bland de bilderna jag har hittade jag den här söta bilden på Donna från när hon var föl!!! Så jäkla söt, och nog syns det att Berra brås mycket på sin mamma även om han var mer "färdig" i kroppen när han var liten?! :D


Lite dressyr och en skogstur

2011-06-03 19:25:08 / 2 kommentarer ..


Jag och Nino trimmade lite i paddan, körde mycket lösgörande och hade en rätt lång och låg form då varken han eller jag riktigt orkade jobba i värmen... :) Körde lite galoppombyten på slutet men det ville sig inte riktigt idag, något jag helt och hållet tar på mig eftersom jag inte har kroppen med mig riktigt nu för tiden. Asvlutade med öppna och sluta i galopp, något som vi båda gillar och det flöt på hur bra som helst även om Nino får bära runt på mig stora delar av tiden och inte riktigt får den hjälp han förtjänar. Avslutade med att plocka av tränset och skritta ut en sväng med min goa sagoponny! :love:


Sen red jag och Bellan ut och även här blev det rätt så kravlöst mest på grund av värmen, men den lilla damen jobbade kanonfint ändå även om hon brukar kräva sin ryttare. Satt mest och njöt kan jag säga, känns på hela hästen att hon verkligen ligger på topp nu och ingenting är för svårt eller jobbigt. Allting bara flyter och öppnor, slutor och samlingar, ökningar är en fröjd att uppleva!


Lite hoppning för mamma och BerraBus

2011-06-03 18:07:49 / 5 kommentarer ..


Har varit iväg med Tilda och Mamma till Näset för lite hoppning på fm idag, och Tildas häst som annars kan testa en hel del när det gäller lastningen klev nästan rakt på transporten både på väg dit och hem. Men hur kan hon annat än låta bli när hon får åka med en sån snygging som BerraBus?! :D

Både ponnier och ryttare skötte sig alldeles kanon på träningen och Berra och mamma hittar fler och fler knappar, så missförstånden mellan dem blir färre och färre. Hade en riktigt trevlig stund i paddan, men jäklar vad varmt det blev... :O Och dagen till ära hade jag ju så klart glömt vattenflaskan hemma också, så när vi kom hem igen mådde jag absolut inte bra, men efter resorb och några glas vatten återfick jag vätskebalansen i kroppen och nu mår jag finemang igen!


Mamma gillar att bromsa av och taxera, vilket förut lett till en del missförstånd mellan dem, men nu har hon hittat fler knappar på buspojken och då flyter det mycket bättre både före hindren, över hindren och efter hindren... det var en riktig fröjd att titta på dem idag!

Rullade på denna övning några gånger för att få upp snabbheten och elasticiteten i bakbenen, hihi, men det är inte den mest fördelaktiga vinkeln av hans mage som blivit större igen nu när han får käka en massa gott grönt gräs! :P

Han överhoppar lite fortfarande, men det har blivit mycket bättre och han tyckte verkligen att det var superskoj idag och sög verkligen tag i varje hinder.

Han var lika högt över sista höjningen också, DÅ låg hindret på 70cm, här ligger det på futtiga 50cm! ;)

Frambenstekniken är mycket bättre också, även om han tycker att vi är lite larviga som bara hoppar lågt med honom, men vill att han ska bygga upp kondition och teknik innan man börjar på att ladda på höga hinder.

Trött men otroligt nöjd kille!

:love::love::love:

En riktig mysdag!

2011-06-02 21:08:22 / 1 kommentarer ..


Idag har det varit en sån där riktig mysdag, efter att vi tagit hästarna på morgonen kröp både jag och maken tillbaka ned i sängen och sov ytterligare två timmar. Jag HATADE att somna om förr i världen och ansåg att man inte kunde sova bort sitt liv, vilket ledde till att jag väldigt ofta endast sov 2-3 timmar/natt. Sen jag träffade min make har jag fått lära mig att somna om på morgonen, då han är otroligt morgontrött och älskar att sova länge. Så nu för tiden tycker jag t.o.m att det är riktigt mysigt att få krypa ned i sängen och somna om ett litet tag, och just nu behöver jag det dessutom mer än någonsin!

Sen blev det frukost och ytterligare lite mys med hästarna innan det var dags att åka med Josse och Bellie till Näset, de skulle dressyra lite. Det rullade in riktigt mörka moln medans vi var där och jag blev nästan orolig att det skulle bli fulväder... men molnen drog bara förbi och solen fortsatte att lysa klart.

Sen var det dags för mig, mamsen och Tilda att sticka ut på en skogstur, och det blev en underbart mysig skogstur och Nino kändes så himla fin även om han av och till passade på att hitta på en massa bus som vanligt! ;) Lite sur blev han dessutom när varken mamsen, Tilda eller någon av deras hästar ville följa med oss under/igenom ett halvt nedfallet träd... men han är aldrig långsur så det gick över rätt snabbt!

Efter middagen blev det ännu mera mys, först med vovvan som varit lite åsidosatt den här veckan och sen med hästarna. Donna och Kickan hade medryttare som red idag, men passade på att borsta och pyssla om dem lite extra nu på kvällen ändå. De är ju så goa mina damer, men gör alltid att jag får en tår i ögat då jag minns att Snazza fattas mig...

Kerstin och Gertrud hade inte riktigt tid att mysa idag, de ville mest bara hitta på bus eller hitta något gott att äta, så jag gav upp mina putsningsförsök och satt mest bara och tittade på deras tilltag istället. Det är ju bara någon vecka kvar nu tills de ska iväg som sommarsällskap på bete till en utav Ninos gamla hästkompisar.

Så mys, mys och åter mys det har varit min dag det och det är precis vad jag behöver, är så less på att min förkylning aldrig vill släppa taget helt om mig...

Jag och Snazza en kväll för snart ett år sedan, gud vad jag saknar mitt hjärta! :'(


Trötthet och hosta

2011-06-02 13:01:42 / 0 kommentarer ..


Hej på er, jag ber verkligen om ursäkt för min dåliga uppdatering nu. Känner att det blivit lite dåligt på senaste tiden, och det har bland annat med att göra att jag fortfarande är förkyld och inte har riktigt ork till att blogga. Nu har jag gått såhär i en månad och det har inte blivit bättre, så drygt. :( Har därför varit hemma från stallet nu i några dagar, känner att jag behöver vila upp mig så jag blir frisk nångång. Imorgon ringer jag vårdcentralen. Och har jag fått det virus som många haft i år, tar det 5-7 veckor att bli frisk. Jippie. Jättekul att stanna inne 2-3 veckor till :o INTE!





  Sidan ses bäst i Google Chrome
  I upplösningen 1680x1050



bloglovin

bloglovin


Emma heter jag och är 26 år. Glad och busig tjej som bor med maken och dottern, 1 hund, 1 katt och 7 hästar på vår hästgård någon mil utanför Sundsvall.

Mitt namn är Caroline och jag är 23 år. Jag har ett brinnande intresse för hästar och fotografering. Utbildad kock och bor i Sundsvall tillsammans med min pojkvän och två kattor.


Antal besökare online just nu:

Text om dig själv kan du skriva här, även sätta in en bilkod


Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratidesign - allt om bloggdesign!