Lyckliga hästar

2011-05-31 01:35:04 / 2 kommentarer ..


Emma bad mig redigera ihop en liten film på när hästarna fick beta gröngräs förut igår :D so i did.





Äkta kärlek! <3

2011-05-30 22:10:26 / 4 kommentarer ..


Måste bara visa hur underbara mina älsklingar och även Josses lilla Bellie är, de fick gå i gräshagen ned mot sjön en halvtimme nu på kvällen och det är inte alls tillräckligt enligt dem så vi misstänkte att vi skulle få jaga dem därifrån när halvtimmen gått. Fick ett infall och körde inkallning på dem uppifrån grinden, filmade ifall någon utav dem skulle komma, dock hade jag dåligt batteri i kameran så den dog... men gud vilken underbar känsla när sex små matvrak kommer sättande på min inkallning och alla sex kom ända fram till mig och ville mysa dessutom, annars brukar alltid någon komma på att de faktiskt kan avbryta och springa tillbaka till det de höll på med istället. Jag har sagt det förut och jag säger det igen, jag ÄLSKAR verkligen mina hästar! :love:



Hihi, varför jag säger åt maken att vänta ibörjan är för att han är på väg ned och jag ville som sagt se hur många som skulle lyssna på en inkallning. Märkväl att Bellie är den enda som sett mig och observerat mitt kroppsspråk som stod i inkallningsposition INNAN jag lägger till lockljudet, hon är bara för söt den lilla tösen och jag älskar henne som om hon var min egen!

En liten film

2011-05-29 23:00:34 / 1 kommentarer ..





Boktips!

2011-05-28 20:40:02 / 0 kommentarer ..


Bäst när det gäller av Willi Railo och Håkan Matson.
Måste bara tipsa om denna kanonbok i idrottspsykologi som jag tycker är riktigt bra skriven och som verkligen ger en handfasta verktyg för att lyckas med sitt idrottande. Det är verkligen en praktisk bok och den har hjälpt mig väldigt många gånger både i min egen ridning och i min roll som tränare.



Träningstävling

2011-05-28 15:31:33 / 3 kommentarer ..


Ja, idag var det ju träningstävling på Alnö. Usch, känner mig verkligen inte alls glad. :( Det gick på skit. Det sitter i huvudet på mig nu att hon ska vägra, jag var därför skitnervös och Donna kände ju det.

Första omgången blev det i princip vägran på varje hinder, så det är ingenting att visa. Det var 50 cm, som inte alls är nåt problem egentligen men som sagt sitter det i mitt huvud nu.

Eftersom det gick piss tog jag 50 cm igen, i galopp istället och det gick ju iaf mycket bättre förutom att vi kom lite fel på sista hindret och det blev en vägran för det. Beslöt mig därför att efteranmäla mig till 60 cm för att prova, vilket gick på skit med två avramlingar. Nu sitter jag hemma med en lite öm ländrygg. Jippie.

Bilder kommer när Josse skickat dom. :)




Gårdagens dressyrpass

2011-05-28 07:44:03 / 1 kommentarer ..


Godmorgon! Sitter hos Emma nu och har precis ätit frukost. Har sovit här inatt eftersom vi ska iväg och träningstävla i förmiddag. Spännande, jag är peppad! :D Hoppas vädret är snällare med oss den här gången. ;)

Tog ett kvällspass på banan igårkväll med Josse och Bellie, jättemysigt! :) Jag kan inte säga annat än att Donna var fantastisk. Hon var himla trevlig och fin, och gjorde ett stooort framsteg med mig. :D Hon sökte sig neråt riktigt fint i galoppen, jag blev så himla glad och öste henne med beröm. Älskade fina tjejen! :love:

Josse filmade, så filmen kommer upp lite senare idag. :)





Knepigt väder

2011-05-25 23:07:18 / 3 kommentarer ..


Var ute och skrittade barbacka ikväll på Donna tillsammans med Tina och Berra :) supermys. Dock var det lite konstigt väder, haha. Blåste typ storm :o samtidigt som det var sol, sen fick vi regn på oss också. Typiskt April väder, och det ska vara Maj nu liksom?

Vi skrittade ut i en timme, Donna var jätteduktig idag. Hon har blivit jätteduktig med att gå lugnt på hemvägen :D annars brukar hon vilja hem fort, men dom senaste gångerna har hon gått så lugnt och fint så! Jätteduktig tjej. Vi var ute i ca en timme och bara myste. :) Imorgon får hon vila, och sen på kvällen blir det jobb för min del. Kul!



Mysgumman! :love:




Världens bästa ponny

2011-05-24 21:54:48 / 0 kommentarer ..


Ikväll red jag ut tillsammans med Tina och Berra. :) Ni kanske minns att jag skrev för två veckor sen att vi såg något stort brunt/svart mitt på vägen en bra bit framför oss? Som vi eventuellt hade en tanke på att det kunde vara en björn. Dit red vi idag för att kolla om det var kvar, och det var det inte! :o Vi vet fortfarande inte vad det kunde ha varit, men det kan mycket väl ha varit en björn. Annars kan jag inte förstå vad det var. Vi såg en älg i skogen idag däremot, som blev rädd och sprang bort när den hörde oss.

Vi tog lite galopp även idag, och jäklar vilken underbar ponny Donna var idag (iofs är hon alltid det, men iaf.. haha), men idag gjorde hon ett stort framsteg med mig igen! Vi galopperade på en lång raksträcka idag, och idag gick hon nästan i form. Jag kunde i princip nästan sitta ner och skita i stigbyglarna, jag hade stöd i båda tyglarna och vi bara svävade fram :D så jäkla härlig känsla! Jag blev så glaaad, och öste henne med beröm. :D Det kunde säkert vara lite mer undertramp, men det var inte långt ifrån korrekt idag.




Åh, så sugen man kan bli...

2011-05-24 17:42:13 / 1 kommentarer ..


Grannarnas hästar har nu börjat föla och idag äntligen hann jag springa förbi och titta på det första utav närmsta grannens beräknade två föl. Åh gud så sugen jag blir! :D Det är ju 6 år sedan jag hade föl senast om jag inte räknar med att Lordi var 6 månader och några dagar när han kom för då är det 5 år sedan... Men vi får se hur det blir här framöver, det var ju tänkt att Kickan, Donna, Kerstin och Gertrud skulle betäckas iår, men det är så mycket annat att vi funderar på att skjuta det ett år framåt i tiden. Får se om jag kan hålla mig bara... ;)

Grannens otroligt söta hingstföl som föddes förra onsdagen:

Lite trötter efter en blåsig dag...


Ponnyakuten

2011-05-24 16:21:31 / 2 kommentarer ..


Brukar ni titta på ponnyakuten? Och kommer ni titta även på nästa säsong? Isåfall kommer ni få se fina Tilda och Kimberley där den här gången! :D Verkligen superkul att dom kom med, det kommer bli kanon det. Dom behöver all hjälp dom kan få, och jag är helt övertygad om att dom kommer lära sig väldigt mycket. Kimberley kommer även att gå på sommarbetet med Emmas hästar (och Josses) i sommar. :)





Galopp i skogen

2011-05-23 21:14:02 / 1 kommentarer ..


När jag kom ner till hagen idag för att hämta Donna möttes jag av en syn jag blev lite förvånad över, haha. Småttingarna Kerstin och Gertrud stod nämnligen i storhästarnas hage, dom små busfröna hade rymt igen! :P Tur att dom inte hade gått längre, och Gertrud hade dessutom tagit av sig grimman.



Tog en tur ut i skogen med Donna sen i det underbara vädret, så himla härligt nu när solen är framme och det är vaaarmt och skönt. :D Tycker ni inte? I början hade vi en geting/broms? surrandes runt oss en bra bit, jag fick lite smått panik. :o Haha, ja jag har fobi för getingar kan jag lova er. Jag har aldrig blivit stucken (tack och lov), så man vet ju inte om man är allergisk heller. Bromsar gillar jag inte heller, men dom vågar jag iallafall vifta bort.

Tur som var försvann den efter ett tag. ;) Vi körde lite galopparbete idag, försökte få henne att gå i form men det gick inte så bra. Dock är jag väldigt nöjd över henne ändå :D hon vart väldigt glad över att få galoppa lite ute i skogen. Jag fick dessutom till en vänsterfattning perfekt, hon tog den direkt utan att springa in i galoppen! :D Så duktig tjej, sen körde vi lite tempoväxlingar och det gick super. Hon lyssnade jättebra. :)

Sen filmade jag en kort snutt på Donna när vi kom tillbaka i hagen efter ridturen, då hon såg Lordi (hennes pojkvän) kommandes mot henne. Hon gnäggade så sött, gotjejen. :love:


Är dom inte bara för söta?!


Vårstädning nr.2

2011-05-22 22:51:49 / 0 kommentarer ..


Hade en liten vårstädning idag också, så nu ligger det massor av fina schabrak, en dressyrsadel, lite kläder och vårt Nintendo Wii med en massa roliga spel för hästtjejer ute på auktion på Tradera! :D Skynda att fynda!!!

http://www.tradera.com/listing.mvc/itemlisting?ftgnr=2267364



Finaste Snazza

2011-05-21 20:47:21 / 0 kommentarer ..


Har klippt ihop en film på finaste Emma och Snazza, var dom inte himla fina tillsammans? <3 Dock fick det bli med karaoke versionen som jag egentligen inte tänkt, men visar båda ändå. :) Själv tycker jag bättre om originalversionen.

Karaokeversionen:


Originalversionen:





Dressyrträning

2011-05-21 18:15:53 / 0 kommentarer ..


Idag red jag en dressyrlektion för Emma på Näset, i det fina vädret. Jag fick träna på tygelkontakten, vilket är bra för mig! Jag har ju en förmåga att få tyglarna att glappa. Det gick hyfsat bra. :D Sen blev det mycket lösgörande och slutligen galopp, jag fick till vänsterfattningen två gånger idag!! Det krånglade lite även idag men det gick bättre, så det är positivt. Högergaloppen gick också fint, vi gjorde ett framsteg idag till att nästan gå helt i form i galoppen! :D:D Så grymt nöjd.














Jogging med Donna

2011-05-20 21:22:04 / 0 kommentarer ..


Donna var som alltid superhärlig att ha och göra med idag, vi red ut (barbacka som dom senaste gångerna) och tog några joggingsträckor. Så HIMLA fin var hon! :D Dock var hon bestämd om att inte gå åt det hållet jag ville från början, haha. När vi ridit ifrån stallet och kom ut till vägen för att svänga höger stannade hon och vägrade gå fram. Det tog en liten stund, och "suck" sa Donna och gick fram sen. ;) Haha, sötponnyn. Sen var hon hur sammarbetsvillig och fin som helst.


Här är en bild på Donna innan vi var påväg för att rida ut, hon ville verkligen inte gå ifrån pojkvännen Lordi ;) haha.

Lite småtrött så här på fredag...

2011-05-20 17:03:12 / 2 kommentarer ..


...det kan man lugnt säga att jag är. Hostan tog om med full kraft och har hållit mig vaken de senaste nätterna och sen har det varit fullt upp med jobb och skjutsningar på dagarna och kvällarna, så jag är allt annat än pigg idag kan jag säga. :P Har ridit och tränat en del med hästarna som jag glömt att uppdatera bloggen med, men kan säga att jag är grymt nöjd med mina älsklingar för tillfället iaf, de jobbar på så kanonfint allihop och alla har de gjort egna små personliga framsteg.

Ikväll ska jag iväg med min mor och BerraBus för de ska hoppa lite, hihi är så spänd på att se hur det ska gå för dem. Kommer säkert att gå jättebra bara mammsen kan släppa lite på kontrollbehovet! ;) Sen på söndag ska jag med Josse och Bellie när de debuterar LB:1 lokal. Ska bli jäkligt skoj det med!

Själv ska jag försöka få lite gjort här hemma också, har en del som mest bara ligger nu då jag varit så sjuk... och så ska jag ju såklart umgås med alla mina älsklingar! :D

Några bilder på mig och Donna från ifjol sommar:


Madonna

2011-05-20 12:41:44 / 0 kommentarer ..


Klippte ihop en liten film på mig och Donna igår. :love: Kolla gärna. :)




Frågestund

2011-05-20 00:10:40 / 0 kommentarer ..



Det känns som att vi behöver dra igång en frågestund nu igen, så sätt igång och ställ alla frågor ni undrar över. ;) Så ska vi göra vårat bästa för att svara så bra som möjligt. Frågestunden avslutas då vi tycker att vi fått in tillräckligt med frågor. :)


Vilo / städ-dag

2011-05-19 12:44:37 / 2 kommentarer ..


Idag får lilla goa Madonnan vila, och även jag. Bestämde mig för att vara hemma och kurera upp mig lite, kan behövas. Men inatt tror jag faktiskt inte att jag hostat lika mycket, så kaaanske det är på bättringsvägen nu då. :D

Tänkte försöka städa lite smått här hemma istället nu när jag har mycket tid, dammsuga och torka alla golv. Ja vet ni, ibland får jag också städlust. ;) Och då gäller det att passa på, för gör jag det inte när jag har lust så dröjer det till jag får lust igen. Hihi, sån är jag.

Men nu först ska jag äta lite frukost (sent jag vet :o) men kom i säng sent igår, usch. Gillar verkligen inte att vara uppe till mitt i natten jämt och sova till 12-12.30. Nej nej, det måste ändras. Har tyvärr vänt tillbaka dygnet igen efter att jag jobbade i helgen och sov länge i söndags. För då jobbar jag ju sena kvällar och då blir det att jag kommer i säng sent. Men jag ska försöka vända om dygnet nu igen så jag lägger mig senast 23.30 och kliver upp runt 8-9 nångång. ;)


Bilderna från igår

2011-05-19 02:02:03 / 1 kommentarer ..


Lovade ju lägga upp bilderna från igår, så jag gör väl det nu innan jag lägger mig. ;)

















Mysig skrittur

2011-05-18 18:58:49 / 0 kommentarer ..


Idag tog jag och Donna en mysig skrittur bort till vattnet och plaskade lite, det var välbehövligt för oss båda. :) Hon skötte sig så fint idag så, jobbade henne lite i skritten på bortavägen och hon var så himla duktig så hela vägen hem fick hon gå på långa tyglar. Hon vart som alltid lite piggare när jag vände och vi skulle gå hemåt, men hon lyssnade fint när jag bad henne gå lugnt. :D Duktig tjej!

Nu har jag även släppt det där från igår, och är peppad inför nästa hoppning. :D Behövde bara smälta det lite. Det är ju inte det lättaste att tänka positivt i just den stunden då man är lite less, men det brukar hjälpa att sova på saken. Så nu känns det bra. :)





Hoppträning

2011-05-18 00:32:27 / 0 kommentarer ..


Ikväll lastade vi med Donna till Näset när Josse skulle hoppträna med Bellie, så vi väntade till dom ridit klart och då gick vi ner till lilla banan och hoppade lite. Jag kan inte säga att det gick så vidare bra idag, usch. Känner mig så missnöjd. :( Det gick bra till en början då vi hoppade ett lågt hinder, fram till att Donna vägrade på en oxer. Där kom mitt tvekande fram, vilket ledde till att det inte gick så bra.

Jag föll av 4 gånger idag, usch vad less jag blev. Första gången var efter oxern då Donna skulle åt et annat håll än vad jag skulle, vilket berodde på mig. Då lyckades jag snurra mig runt på nåt sätt så jag landade på fötterna, okej tänkte jag att det där gick ju bra. Så jag hoppade upp igen och fortsatte. Andra gången var efter oxern igen, och splasch så ramlade jag ner mitt i leran. Där brast mitt humör litegrann.

Vissa gånger var hon faktiskt snäll och hoppade, för det är så med Donna att om jag inte RIDER henne mot hindren för att hon ska hoppa så stannar hon. Så vi behöver jobba upp vårt förtroende för varandra och träna på lite lägre höjder innan vi börjar höja. Sen är min balans usel, jag hamnade ofta i obalans och tappade därför stigbyglarna hela tiden. Grymt irriterande! :o

Fick inte till vänster galopp idag heller, fattar inte varför. Det har aldrig krånglat för mig tidigare. Det började redan på framridningen på hopptävlingen, då tog hon bara höger. Hoppas att det inte börjar sätta sig i huvudet på mig, och samma sak med att Donna tvekar.. jag vill inte börja tveka nu heller. Men men, det blir bra det här med träning. Man kan inte vara bäst när man inte hoppat så mycket, och speciellt med Donna har jag inte hoppat så speciellt mycket.

Vi får se om jag orkar ladda upp bilderna ikväll eller inte, annars kommer dom imorrn.




Gårdagens ridpass

2011-05-17 15:45:10 / 1 kommentarer ..


Igår red jag barbacka på Donna tillsammans med Emma & Bellie och Tina & Berra, supertrevligt. :D Vi red in i skogen på fina sandvägar, den långa vägen till vändplanen. Donna var himla trevlig i traven, som alltid. :) Sen när Emma och Bellie stack iväg i galopp ville Donna gärna följa efter, och blev något sur för att hon inte fick. Haha, sötnosen. Men hon lyssnade fint när jag tog tillbaka henne och bad henne trava i ett fint tempo, då lugnade hon ner sig.

Anledningen till att jag inte ville följa efter i galopp är för att jag inte kan rida ihop henne i galoppen än, och den blir därför väldigt skumpig och jag kan helt enkelt inte sitta ner i hennes galopp ännu. Men det kommer, vi ska träna för fullt. :D

Ikväll blir det hoppning på näset, taggad!



Dagens alla ridpass

2011-05-16 22:29:17 / 2 kommentarer ..


Imorse var jag ut med Kickan och jobbade lite galoppintervaller, hon är riktigt taggad nu och så snart vi saktade av blev hon lite studsig och försökte ta ny galopp. Ska se om hon inte kan få hoppa någonting här i veckan, hon fick ju inte hoppa något förra veckan och jag vill helst att hästarna hoppas regelbundet. På väg hem skrittade hon inte alls lika lugnt och avslappnat som hon brukar utan hon låg på hela tiden och tyckte att jag var en riktig tråkmåns som inte lät henne springa.

Sen var jag ut och tömkörde Lordi och han var lite busig han också idag, låtsades bli rädd för soptunnor och lite annat, busiga lilla bebisen. Gick mycket bättre med min hosta idag också så var riktigt nöjd med det också, var lite orolig att jag inte skulle orka så mycket då jag hostade en massa inatt... men det verkade som att jag hade "hostat av mig lite" för jag hostade nästan ingenting på hela den turen. :) Han fick jobba mycket sidvärtsrörelser eftersom han inte riktigt ville fokusera på jobbet utan mycket hellre fjompade omkring.

Sen tränade jag och Kerstin och Gertrud lite frihetsdressyr innan jag slängde mig iväg på jobbet, och jag kan säga att det var ombytta roller på de två damerna idag! :P Kerstin gjorde allt jag bad henne om, medans Gertrud mest gjorde tvärtemot vad jag sa och försökte hitta på hyss hela tiden... Hihi, mina söta små bustroll.

Nu ikväll var jag först ute med Bellie och hade sällskap av M&B och C&D, Bellie var på sitt allra mest taggade humör och betedde sig som att hon vilat hur länge som helst. Hon hoppade och studsade och for, och hittade på att jag krävde samling och stod och stampade på stället som en liten jag vet inte vad... :P Fick två riktigt fina och långa galopper i vardera galoppen i alla fall och de var jag absolut mest nöjd med. På vägen hem studsade hon omkring ännu mer och låg på i handen hela tiden och brydde sig inte ett dugg om att de andra två hästarna var hur lugna som helst! Det var inte förrän vi kom ned på vägen och det bara var den sista lilla biten kvar hem som hon till sist slappnade av och kunde få lång tygel.

Sedan var jag och Nino ut på en tur och mest bara myste, red i grimma och grimskaft och det finns verkligen ingen annan häst som kan få mig att le som Nino, han och jag är liksom ett! Behövde någon som tog det lite lugnt med mig också efter Bellans busfasoner! ;) Och även om Nino kan vara en riktig hoppetoss han också ibland så var han hur lugn och fin som helst ikväll, han blåste upp sig lite när vi skulle gå förbi grannens uppfart bara, för där stod en leksakstraktor, och den var SÅÅÅÅ farlig enligt Nino.

Nu blir det sängen snart för mig, är jäkligt trött och hoppas verkligen på att få sova lite inatt... :D

Kvällens HISS

2011-05-16 01:10:20 / 3 kommentarer ..


Jag vill förresten slänga in en HISS för kvällen också, och den går till Emma. :love: Så snäll och underbar som hon är och ställer upp i alla lägen, med skjuts och massa annat. Det är verkligen guld värt! Hon är verkligen en underbar vän och tränare. :)




Hästledig och jobbande

2011-05-16 01:03:16 / 0 kommentarer ..


Idag har jag inte varit i stallet alls, hade tyvärr inte tid att åka ut idag då bussarna går så sällan på söndagar. Började jobba 16.00 och det gick finfint hela kvällen tycker jag trots att det var fullbokad restaurang. Så jag har varit hästledig idag. Nu är min jobbhelg gjord och hela nästa vecka är jag ledig, både skönt samtidigt som jag gärna skulle jobba mera. :) Men det kommer fler gånger.

Imorrn blir ska jag in på någon sorts brandutbildning på jobbet, och sen åker jag till stallet och rider på kvällen. :) Hoppas jag är piggare imorrn bara, har varit helt slut idag. :o Förkylningen har brutit ut ordentligt nu, snörvlar gör man och hostar som en jag vet inte vad. Men annars är det fint. :D

Nu ska jag ta mig nåt att äta och sen blir det sängen, natti natti gott folk!




Lösgörande arbete med Kickan...

2011-05-15 21:17:54 / 1 kommentarer ..


...och lite kvällsbus med Kerstin och Gertrud fick det bli.

Jag och Kickan red efter vägen en sväng och flyttade framdel och bakdel i lösgörande arbete. Hon är så söt så det finns ju inte motstycke till hur söt hon verkligen är! Fick inte riktigt med mig bakdelen ibörjan och hon hade svårare att flytta in den till höger än till vänster. Men sen började det på att släppa och på slutet var hon mjuk och fin i båda sidorna. Är så nöjd med gotösen som gör allt för att få galoppera! ;)

Sedan busade jag och de små damerna en liten stund, men då jag känner mig rätt hängig pga den eviga hostan och det onda i halsen blev det inte så mycket. Nu har jag precis sett slutminuterna av den första perioden i vm-finalen mellan Sverige och Finland och det kändes som att båda lagen är väldigt avvaktande än så länge. Håller på att göra en kopp te för att se om det kan lindra det onda i halsen, får se om jag orkar hålla mig vaken tills finalen är över, annars uppdaterar maken mig när han kommer och lägger sig. :D

Trimmat lite i paddan...

2011-05-15 19:55:05 / 3 kommentarer ..


Jag och farbror Nino har varit och trimmat i paddan lite nu på kvällen, körde igenom lite olika sidvärtsövningar och avslutade med vår favorit i galopp; öppna halva långsidan, 10m i diameter volt och därefter slutna den andra halvan av långsidan. Han känns ruskigt mjuk och fin i kroppen och han är som en dröm att rida verkligen. Nu står han och betar lite på framsidan av huset medans jag är inne och precis har ätit middag, ska snart gå ut och släppa tillbaka honom i hagen... något jag misstänker att han tycker är totalt onödigt! ;)
Bilder på mig och Nino från ifjol sommar:





Underbara älskade bebis! <3

2011-05-15 17:11:38 / 1 kommentarer ..


Gud så tårarna sprutade när jag kom ner till hagen för en stund sen och visslade åt hästarna, Lordi som stod längst ned i hagen gav upp världens glädjetjut och kom springande, och alla de andra gnäggade och kom fram för att hälsa. Jag älskar dem alla så mycket att jag blev alldeles gråtmild! :love:

Tog in Lordi och ställde honom på gången, pysslade om honom och sen tog vi en promenad, kom dock inte så långt då min hosta blev värre och värre ju längre vi knatade. Så vi gick hem och betade en stund istället. ;) Satte mig på en hink medans han betade och han var hela tiden fram och skulle pussa på mig för att sedan återgå till att beta.

När jag sedan släppte ut honom i hagen igen försökte han dra på sig grimman så snart jag tagit av honom den och när jag kröp under tråden för att gå in såg det ut som att han tänkte krypa efter. När jag vände honom ryggen gnäggade han lågt och då kom det mer tårar och så fick jag gå tillbaka till honom igen och mysa en stund innan jag kunde lämna honom och gå in.

Jag älskar mina hästar över allt annat på jorden och ibland känns det som en för stor känsla, svårt att förklara, men det hugger till i hjärtat och så tänker man att det verkligen är för bra för att vara sant. All denna ovillkorslösa kärlek och bandet emellan dem och mig, den är större än ord kan förklara helt enkelt.


Gårdagen...

2011-05-15 15:34:58 / 1 kommentarer ..


Var ju som sagt på pay and jump i Timrå med C&D och J&B, var minst sagt en blöt upplevelse kan jag säga... Det regnade från det att jag klev upp tills dess att vi lastade av hästarna hemma på gården igen och jag kan säga att det tog sin lilla tid innan man fick upp värmen i kroppen igen efter det. Donna skötte sig finfint, var lite nojjig när hon var tvungen att vara utan sin älskade Bellie bara, men inte så att det inte gick att hantera. Hon är så söt min lilla tjej och gud vad roligt hon tyckte att det var trots att det pissregnade (ett väder som i annat fall brukar göra henne lite motvillig då hon inte alls tycker om att bli blöt och framför allt hatar att bli skitig). ;)

Eftersom Carro inte hoppat henne så speciellt mycket sen hon började rida henne igen fick de börja med att styra runt i 50/60, och söta lilla Donna hoppade för en gångs skull, annars brukar den höjden göra att hon mest kliver över hindren. Sötast var hon i 60cm där hon på sista hindret knappt lyfte på frambenen, så det blev ett litet pet där, men Carro var nöjd ändå. Det var ju trots allt Carros debut i sånna här sammanhang och jag tycker att hon skötte alltihop på ett kanonbra sätt. Nu ska de bygga upp ett större samarbete tillsammans, skaffa sig lite rutin och sen blir de absolut svårslagna!

Och Bellie var en på miljonen som vanligt och gick nollnolla i 70/80 lekande lätt, syntes på henne att hon gärna hoppat ännu lite högre. Så nu är de nog på gång ut på lokal snart vilket ska bli fantastiskt skoj! Mer om hur Josse upplevde dagen och filmer finns på deras blogg: http://minfux.blogg.se

Vill ge lite ris till Timrå också för att det var så oorganiserat och alla funktionärer kändes omotiverade. :( Vi var först på plats 8.45 och då var det sagt att det skulle vara banbygge 9.00... klockan var närmare 9.30 innan det började på att hända något och det tycker jag är dålig stil. Sedan var det sagt att ALLA skulle hjälpas åt att bygga fram och sedan plocka undan men kan säga att det endast var en handfull människor på plats som byggde fram, de allra flesta kom dit hoppade och åkte hem igen. Kan tycka att det fungerar bättre när man säger att de som startar i de första klasserna hjälps åt att bygga fram och de som startar de sista klasserna plockar undan.

Jag och maken var och uppvaktade en kompis sen på kvällen och det blev prat och skratt och så slängde vi ett och annat öga på Eurovision Song Contest något jag och maken endast tittat på tillsammans en gång tidigare och det var när Lordi vann. Tyckte att det var ett otroligt dåligt startfält iår, med endast ett fåtal låtar som var någonting att ha... men som tur är så är smaken som baken, delad, och det fanns säkert de som tyckte att det var det bästa året någonsin! ;)

Pay and Jump

2011-05-15 01:02:46 / 1 kommentarer ..


Vi hade tyvärr inte direkt nån speciellt tur med vädret idag, spöregn hela tiden typ. Men vi körde ändå. ;) Det blev då först att travhoppa på första klassen (50 cm), då jag inte hoppat så mycket med Donna än. Det gick bra faktiskt trots att jag inte gått banan innan. Haha, glömde helt bort det. Glömde dock vart sista hindret var så jag fick fråga. 4 fel på den klassen, p.g.a att jag råkade passera mållinjen innan jag ridit klart, men det visste jag inte om så. :)

Andra klassen hoppade jag 60 cm, i galopp. Gick skitbra! Vi kom runt och över alla hinder, rev dock sista. Och samma där blev det 4 fel p.g.a den anledningen men jag är nöjd ändå. :D

Jag var inte det minsta nervös på banan heller, det kändes så bra! Jag kom även att tänka på efteråt att jag inte höll något i manen alls på något endaste litet hinder, jag känner mig mycket säkrare nu, balansen är bättre och jag vågade driva på. Kändes super! :D

Film från första klassen, 50 cm:


Film från andra klassen, 60 cm:



Vackert väder...

2011-05-14 06:47:26 / 1 kommentarer ..


NOT! Men det hade kunnat vara värre så jag är lika glad ändå. Har haft det jobbigt med hostan igen inatt, jag som trodde att jag bara blev bättre och bättre nu, tji fick jag. :P Ska snart iväg med J & B och C & D för de ska träningstävla idag, ute i det vackra vädret, underbart! Hehe, känns som att jag har vaknat på lite fel sida idag!! Ska iaf bli roligt att se dem komma ut och hoppa lite, längtar ju efter att få komma ut på lite tävlingar och när jag inte kan sticka ut själv är det alltid lika roligt att skjutsa andra så de får chansen.


Barbackapass på banan

2011-05-13 11:15:31 / 7 kommentarer ..


Imorse klev jag upp strax efter halv 8, åt frukost och sen gick jag ut och red Donna på banan. Tack och lov slutade det regna precis :) för det kom en rejäl skur innan. Travade runt på en åtta och lite volter idag, och hon var bara bäst idag med! Hon är så jäkla underbar att sitta barbacka på. Hon kändes så stadig och fin i formen :D jag är mer än nöjd!

 

Packade sen ner mina grejer jag ska ha med inför imorgon, och nu sitter jag hemma. Ska värma lite risgrynsgröt till lunch och ta det lugnt tills jobbet ikväll. :)



Imorrn gäller det - hopptävling! Jag är taggad. :D


Underbar ponny

2011-05-12 20:57:09 / 2 kommentarer ..


Red ut barbacka på Donna ikväll tillsammans med Tina och Berra, vi red upp en sväng in i skogen på fina sandvägar. :) Hur mysigt som helst! Där travade vi rätt mycket, och det gick så bra så. Donna var helt fantastisk, hon kändes väldigt bärig och fin idag.

Jag satt och koncentrerade mig på att vinkla in foten (eftersom jag har en förmåga att ha tårna utåt), och det kändes verkligen skitkonstigt. :P Men jag måste vänja mig. Satt och tänkte mycket på min sits, försökte slappna av i benen och hitta balansen i rumpan istället och det gick verkligen sjukt bra. :D

Sen när vi travat en bra bit och skulle stanna för att vända, såg vi något stort brunt/svart ute på vägen en lång bit fram. Vi vet inte om det var en björn eller vad det var. :O Vi ville ju inte direkt ta reda på det heller. Så vi red hem igen.



Sitter hos Emma nu och ska sova här ikväll. Ska nämnligen upp tidigt imorrn och hinna rida innan Emmas lunchrast, då åker jag hem och sen blir det jobb på kvällen. :)




Hagbilder

2011-05-11 23:45:56 / 1 kommentarer ..


Fotade hästarna lite i hagen också. Bellie var väldigt nyfiken idag på vad jag gjorde och följde efter mig hit och dit, haha. Och samma med Herr Lordi, han ska alltid vara med överallt och vara riktigt närgången. ;)














Nej hörrni, nu ska jag göra lite toast och ta det lugnt resten av kvällen. Ha det bra så hörs vi imorrn! :)


Ridning av 3 hästar

2011-05-11 23:09:54 / 0 kommentarer ..


Det blev lite mer ridning idag än vad jag hade tänkt från början, hehe. Började med att skritta ut barbacka på Donna, supermysigt. :) Hon var så himla lyhörd idag och lyssnade bra på mina hjälper. Skrittade en sväng på 50 min längs vägen idag och ställde lite åt båda sidorna, så duktig tjej! Red även lite sidvärtes och travade två korta sträckor. Underbar var hon :D så nöjd över henne. Hon stannade bara ett fåtal gånger på slutet innan vi vände hem, haha. Busponnyn! Sen fick hon gå på långa tyglar hela vägen hem. :)



Sen var det Berras tur, för honom blev det ett kort pass på banan. :) Han var lite småbusig idag minsann, haha. Jag vet inte om det var för att testa mig, eller om han blev rädd på riktigt. Det var något "läskigt" (vet inte vad) på sidan av banan som han tittade på varje gång jag skulle rida förbi där, och så fort jag skulle ställa bort honom att inte titta på det då skulle han tjura och inte gå fram. Men när han väl gick fram öste jag honom med beröm, och han var en glaaad kille. :D Superduktig till och från!



Sen tog jag även ut Kickan på ett kort pass på banan, och jäklar vilken pigg tjej hon var idag. Hon hade verkligen mega energi. :D Synd att jag inte hade mer tid på mig för hon var verkligen hur fin som helst att rida idag, hon lyssnade på allt jag bad om. Himla sammarbetsvillig och hade nog gärna velat jobba lite till än vad det blev idag. Men man får se det positiva, hon var helt underbar! :D



Solen var påväg ner när jag red Kickis, himla fint var det! :)


Första åskan i år

2011-05-11 11:03:17 / 0 kommentarer ..


Imorse vaknade jag vid 8 av att det åskade utanför, kunde väl inte somna om riktigt direkt då men orkade inte kliva upp heller då det blev sent i säng igår kväll efter jobbet. :) Jag kan inte säga att jag är livrädd för åskan, för jag vet folk som är mer rädd än mig. Men jag gillar den inte. Allra helst inte när jag är utomhus, det vill jag helst undvika.

Vad säger ni, är ni rädda för åskan? Det jag är rädd för är ju såklart blixten, mullret är inget att vara rädd för. Det skrämmer mig också att det finns "klotblixtar" eller vad dom kallas, som kommer in genom eluttagen. :o Det vet jag också några som varit med om, usch.

Men nog om det, nu ska jag ta mig lite frukost och sen ta det lugnt bara. :) Ikväll åker jag till stallet och rider Donna, får se vad vi hittar på för något skoj. :D


Ut med det gamla, in med det nya

2011-05-11 10:45:27 / 5 kommentarer ..


Nu är våran nya vårheader klar, vad tycker ni? :D

Före:


Efter:



Underbara älskade älsklingar!

2011-05-10 17:53:43 / 2 kommentarer ..


Måste bara säga att jag verkligen inte är hel utan mina älsklingar, var så skönt att äntligen kunna vara flera timmar i stallet igårkväll, dock blev det nog lite för många bara för att jag hade saknat dem allihop så mycket... Var inte i säng på rätt sida om tolvslaget om jag säger så, vilket jag såklart fick sota för imorse när det var dags att kliva upp. I vanliga fall är det inga problem för mig att bara sova några timmar, men nu behöver jag mycket mer sömn och att jag hostade större delen av natten hjälpte mig inte mycket.

Men det har gått bra att jobba idag ändå, så det känns verkligen som att jag är på bättringsvägen nu, trots den ihärdiga hostan inatt. :D

Blev ju en tandemtur med Nino och Bellan och jag tror att hästarna kände hur jag njöt för de var verkligen helt underbara bägge två och lyssnade på minsta lilla vink. Joggade mest och tog det lugnt eftersom jag ändå varit så pass sjuk, och båda hästarna jobbade kanonfint! Sen när jag var klar med dem blev det att jag och Lordi gick ned i paddan och lekte lite, min söta lilla bebis! :love: Dock ville han mest bara stå precis alldeles bredvid mig och mysa mest hela tiden så det blev inte så där jättemycket bus kan jag lova.

Sen blev det en tandemtur på Donna och Berra också för när jag var klar med deras ryktgenomgång kunde jag bara inte låta bli... och de jobbade också verkligen kanonfint och jag skrattade högt över att få vara i ett sånt samspel med mina älsklingar! Och sen blev det en liten longering av Kickan i paddan och lite frihetsdressyr med Kerstin och Gertrud, och även om Kerstin var på sitt allra busigaste humör så gjorde det ingenting för jag bara njöt av att få vara med dem igen.

Ikväll ska jag iväg på hoppträning med J och Bellan, ska bli skoj att se vad de ska få rida för övning idag. :D Blir nog ingen ridning för min del då det blir så sent och jag ska orka med att jobba också, får ta det lite lugnt tills jag är helt frisk helt enkelt! Så älsklingarna vilar idag, dock blir det självklart rykt och mys iaf! :thumbup:

Bloppis

2011-05-10 13:57:12 / 2 kommentarer ..


Nu har jag lagt ut lite grejer på Tradera som jag tänkte sälja iväg. Har ingen användning för det, sen är det alltid roligt med nya grejer. :D Skynda fynda ifall ni är intresserade. Kicka HÄR för att se mina auktioner.

Säljer bland annat den här teddypaden och pannbandet nedan. Mer grejer kommer, har tyvärr inte kunnat lägga upp mer än då sidan började krångla, men ska fixa det så fort jag kan. :)




Ändrade planer

2011-05-09 21:03:27 / 4 kommentarer ..


Nu är jag hemma i Sundsvall igen, efter en mycket långtråkig och varm resa. Jag lovar, det var stekhett i bussen påväg mot Sundsvall. :O Riktigt jobbigt, dessutom satt vi på solsidan. Luftkonditionering fanns ju, men den hjälpte inte mycket. I hela 5 timmar fick vi stå ut minsann Kim (min pojkvän) och jag, hehe. Nästa gång blir det tåg. ;) Vi spenderade nån timme på Stockholm innan också, hittade ett fint linne på rea och en grymt söt klänning. :D

Jag skulle ju egentligen ha åkt till Emma ikväll, men det blev ändrat då jag inte skulle ha någon möjlighet att ta mig hem imorgon passligt till jobbet. Så ridningen för min del är inställd imorrn, istället åker jag dit på onsdag. :) Ser fram emot ett barbackapass med lilla söta goa Donnan igen, hihi.

Här är kläderna jag köpte idag. :D


Behövde verkligen nytt linne :D då det är hål i nästan alla mina linnen nu.


Och här är min söta klänning, jag blev bara helt kär i den när jag såg den. :D Den ska användas till finfotografering på hästryggen i sommar är det tänkt. ;)


Vad har ni hittat på med era hästar idag? :D


Tandemridning ikväll...

2011-05-09 18:40:21 / 0 kommentarer ..


Har tagit mig igenom en hel arbetsdag utan att hosta ihjäl mig, dock hade jag inte mycket till röst när jag åkte dit imorse och ännu mindre nu när jag kommit hem därifrån... men det kändes ändå bra att få jobba, är så less på att vara sjuk nu. ;) Blir åtminstonne en sväng ikväll och det blir en tandemridning med världens bästa BellieBus och Farbror Nino! Passar på att slå två flugor i en smäll när jag inte vet hur mycket jag orkar riktigt... och det ska bli så kul att komma ut! Hihi, sitter och fånler redan nu... dock måste jag invänta middagen, köttbullar och potatis med lingonsylt och hemlagad gräddsås=MUMS.

Får se vad jag orkar med i övrigt i stallet, men har lovat mig att passa på att mysa riktigt mycket med mina älsklingar för det har jag absolut saknat mest av allt nu när jag varit sjuk! :D

Ska jag aldrig bli frisk?!!

2011-05-09 08:28:01 / 3 kommentarer ..


Jag börjar ju på att undra hur lång tid det egentligen ska ta för mig att bli helt frisk... jag hade tänkt mig att jag skulle ut och rida imorse innan jobbet, men tji fick jag. När klockan ringde snurrade hela rummet och jag brukar alltid vakna en halvtimme/timme innan den ringer. Har hostat rätt mycket igen inatt så kan vara därför jag var så yr, annars vet jag inte... kan en förkylning sätta sig på hjärnan månne? :P

Så det blev till att snällt ligga kvar i sängen tills det inte snurrade så speciellt mycket längre, och det tog några timmar så någon ridning blev det inte. :( Är lite småless på att vara skruttig, hatar ju när jag inte kan köra på som vanligt... Men, men är väl bara att gilla läget och hoppas att det ger med sig snart!


Resa

2011-05-08 22:42:28 / 0 kommentarer ..


Då var denna veckan slut också, fort har det gått. Har haft en underbar vecka med familjen :) och imorrn reser jag hem till Sundsvall. Hoppas att ni inte tappat hoppet om våran uppdatering här, för det kommer mera. ;) Hihi. Emma verkar vara på bättringsvägen nu och samma för mig, skönt! Jag verkar iallafall inte bli mer förkyld än vad jag är.

Har börjat med nya vårheadern nu som jag kommer göra klart någon dag här snart, tänkte eventuellt knåpa lite med den på resan imorgon. Så håll till godo. :D

Nu ska jag packa ner mina grejer och göra mig klar för sängen. Imorgon kväll åker jag troligen till Emma och sover, ska upp tidigt och rida 3 hästar innan jag börjar jobba.

Sov så gott så hörs vi. :D




Taggad och nervös

2011-05-08 09:38:02 / 2 kommentarer ..


God förmiddag! Nu sitter jag här och är riktigt ivrig/nervös här, haha. Jag ska nämnligen vara med på Pay and Jump med Donna på lördag. :D Min första hopptävling (tävling över huvudtaget) någonsin, så det är NÅGOT nervöst. Hihi, men skoj ska det verkligen bli. Hoppas jag är frisk till dess då bara, jag vaknar hes på morgonen och hostar. :O Men annars är det bra.

Det här fick jag reda på av Emma och Josse igår kväll, och inte kunde jag sova inatt inte. Haha, låg och tänkte alldeles för mycket. Jag somnade ju efter ett tag men det tog tid. :P

Har inte bestämt höjd än, ska prata lite mer med Emma idag om det där. Spännande. :D




Shoppaholic...

2011-05-07 21:28:10 / 10 kommentarer ..


Hehe, hittade ett par helt okej senskydd till Lordi på Tradera istället... dock var jag inte helt vaken när jag började buda på dem och det var inte förrän J sa åt mig att jag budade på ett par senskydd i strl.Cob och ett par kotskydd i strl.Full som jag insåg mitt misstag... :P Efter att ha överlagt med maken blev det ändå så att jag la till att ytterligare buda på senskydd i strl.Full och att det inte gjorde något att ponnierna också fick ett par om jag skulle vinna den första budningen. Vilket jag såklart också gjorde! :D

Så nu är det snart på väg lite skydd, benlindor och schampon hem! Alltid lika roligt med nya saker... Är med och budar på ett par värstingskydd till Lordi också, men jag misstänker att de blir för dyra! Men man kan ju alltid hoppas!

Vårstädning

2011-05-07 17:57:49 / 1 kommentarer ..


Då jag mått lite bättre idag har jag ägnat mig åt lite vårstädning i en utav alla mina garderober... och till att börja med blev det 12 plagg som hamnade på Tradera. För att se dem auktionerna klicka här! Kommer säkert att bli en hel del saker sen också då jag tänkte mig att jag skulle röja i alla mina garderober...

Hade tänkt mig att ha en liten bloppis också, på en del hästsaker som jag har liggandes... men riktigt så långt räckte inte min ork idag. Men ni kan ju hålla utkik här framöver, blir ju friskare och friskare för varje dag som går så det dröjer nog inte länge innan jag orkar gå igenom hästsakerna också! ;)

En utav topparna som ligger på tradera:


Benskydd till Lordi

2011-05-07 11:46:51 / 0 kommentarer ..


Fick en väldigt glad nyhet igår när jag nåddes av beskedet att mina ihopsamlade poäng på en åsiktssajt gick att lösa in mot ett presentkort på Horze.se, har länge velat inhandla ett par nya benskydd åt Lordipojken då de han fått ärva av Snazza är en storlek för små egentligen. Men när jag väl började kolla runt började jag tveka... har alltid gillat benskydd med färg och har sagt flera gånger att Lordi ska ha gröna... men nu känns inte det som en lika bra idé.

Så nu lutar det åt att han får klara sig med de skydd han har trots att de är lite för små, och så köper jag ett par sen när jag verkligen vet vilka jag vill ha. :P Jag kan bli så här ibland, att jag ska köpa något men sen börjar jag tveka och då liksom backar jag av och till sist blir det inte att jag köper något. Han kan ju ha flera skydd så skulle kunna köpa ett par fula nu, bara för att ha ett par och sedan köpa ett par snyggare sen... men jag vet inte. Tror att jag avvaktar.

Lordi och Carro, jag och Nino:


23 år idag

2011-05-05 12:23:55 / 3 kommentarer ..


Idag säger vi grattis till mig, jag blir 23 år idag. :D Jag kommer därför inte sitta så mycket vid datorn, det blir mycket firande med familj och släkt. Äta glasstårta, och massa kakor och mumsiga grejer. :D

Hoppas ni får en fin dag!


Yippie!

2011-05-05 10:47:29 / 0 kommentarer ..


Inatt fick jag för första gången på två veckor sova mer än jag var uppe och hostade! :thumbup: Så jäkla underbart och även om jag fortfarande är rejält sjuk och hängig så gjorde det en ENORM skillnad för mig. Kanske att man vågar hoppas på att man är på bättringsvägen nu ändå?! :D

Mamma var här och red BerraBus igårkväll och eftersom jag är sjuk och ingen annan skulle ut fick hon rida själv och då hade han passat på att testa henne riktigt rejält... Haha, min lilla buspojke. Dock var hon förvånad över hur lätt han var att sitta på trots att han busat en del och han hade absolut inte gjort några elaka saker... mest vara kollat vad hon skulle göra om han gjorde på ett sätt och sen om han gjorde på ett annat sätt. Och i slutet av passet hade han jobbat finare än någonsin förut, så kanske han börjar på att vänja sig vid hennes ridsätt nu? :)


Jag lever...

2011-05-04 16:17:59 / 3 kommentarer ..


...tänkte att jag måste ge ifrån mig någon typ av livstecken vet att många undrar vart jag tagit vägen... Jag har åkt på världens dunderförkylning med en typ utav kikhosta som gör att jag hostar tills jag antingen kräks eller svimmar av syrebrist. Så det är därför som ni inte hör någonting ifrån mig eftersom jag inte orkar ta mig upp på övervåningen till vårt datarum för tillfället. Förhoppningsvis lägger hostan sig snart så att man kan få börja andas och sova som en normal människa igen.

Allting blir tusen gånger värre när jag rör på mig dessutom, så försöker hålla mig så stilla som möjligt och det innebär att jag håller på att längta ihjäl mig efter mina älsklingar då besöken ut till dem inte blir speciellt många just nu. Som tur är har man en helt fantastisk make som hjälper en med allt och som tröstar och sköter om.

Håller verkligen alla tummar och tår för att läkarna ska ha rätt i att det är slutfasen på sjukdomen nu och att jag tillfrisknar inom de närmaste dagarna, för jag känner mig verkligen mer död än levande just nu. Kram på er alla! :love:

Semester, eller vad?

2011-05-03 10:24:03 / 0 kommentarer ..


Godförmiddag! Idag befinner jag mig på Åland hos familjen, ska stanna här en vecka över min födelsedag. :) Åker hem nästa måndag igen.
Det tråkiga är ju att jag inte kan rida på hela veckan, men jag ska ta vara på tiden och umgås med min familj och släkt. :D Förhoppningsvis kommer väl värmen tillbaka när jag åker hem?! Hihi, saknar den faktiskt! Det var så himla härligt då när vi hade 20 grader i skuggan. Det är varmt välkommet tillbaka. ;)
Nu får vi hoppas på att Emma hinner friskna till sig, stackarn. Jag har själv känningar nu som om jag har en förkyling pågång, inte kul. Hoppas det inte bryter ut. :P Jag ska försöka uppdatera här trots att jag inte kommer rida något under den här veckan. :)


Rolig ridtur

2011-05-01 19:46:37 / 0 kommentarer ..


Red ut barbacka på Donna idag tillsammans med Tina och Berra, det var mysigt trots att det blåste väldigt mycket. :) Haha, och jag tror att Donna och Berra hade pratat ihop sig. Båda två var på riktigt bus humör idag med egna viljor. Båda fick för sig att dom skulle stanna titt som tätt på ditvägen, och speciellt Donna. Haha, idag var hon minsann ett envist litet sto. :D

Berra gick i allafall fram tillslut, men inte Donna inte. Haha, så fort Berra stannade stannade hon och totalt vägrade gå fram. När sen Berra gick, då kunde hon minsann gå. ;) Haha, jag vet inte hur mycket vi satt och skrattade åt dom. Vid varje avfart skulle Berra stanna också, haha tokponny. Man såg riktigt hur dom sneglade på varann och sa typ "haha, nu ska vi hitta på nåt buuus". Mor och son vet ni. ;)

Men på hemvägen vart det minsann andra bullar, då jäklar blev tjejen pigg helt plötsligt och stannade inte en enda gång. :D Haha, vaad kan det bero på tro?! Vi red ju en bit längs vattnet idag, och Donna vet att det är en lång väg till näset den vägen så jag har mina tankar om varför hon skulle stanna. ;)





  Sidan ses bäst i Google Chrome
  I upplösningen 1680x1050



bloglovin

bloglovin


Emma heter jag och är 26 år. Glad och busig tjej som bor med maken och dottern, 1 hund, 1 katt och 7 hästar på vår hästgård någon mil utanför Sundsvall.

Mitt namn är Caroline och jag är 23 år. Jag har ett brinnande intresse för hästar och fotografering. Utbildad kock och bor i Sundsvall tillsammans med min pojkvän och två kattor.


Antal besökare online just nu:

Text om dig själv kan du skriva här, även sätta in en bilkod


Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratidesign - allt om bloggdesign!