Bilder från igår

2011-08-31 14:42:35 / 5 kommentarer ..


Igår morse åkte jag ut till Alnö och fotade Josse när hon red en grymt söt C-ponny vid namn Bamse :) hon har ju bytt stall nu. Så tänkte lägga upp några av bilderna här. Mer bilder kan ni kolla på hennes blogg.










Efter det tog jag och Donna en mysig skrittur :) gotjejen!


Ljusblått blingpannband säljes

2011-08-31 14:16:35 / 1 kommentarer ..




Säljer nu det här ljusblåa blingpannbandet på Tradera, är ni intresserade av det? Klicka HÄR för att buda!


Galopp! Sa Donna..

2011-08-29 19:59:59 / 1 kommentarer ..


Idag blev det ett dressyrpass för mig och Donna på banan. :) I början gick hon hur fint som helst, kändes riktigt bärig och fin i ett bra tempo. Sen ville hon ju visa att hon var pigg och att hon kan korrekta galoppfattningar nu när hon vet att jag gör rätt ;) haha. Hon skulle hoppa och studsa hela tiden för att hon ville galoppera, när jag inte ens bad om det. Haha, inte trava inte. Det ville hon inte alls så vi gjorde lite halter och sådär emellan så hon skulle få nåt annat att tänka på.

Provade trava igen och damen sa, GALOPP! ;) Så skulle FÖRSÖKA rida lite serpentinbågar, haha men icke. "Jag är pigg, och jag vill galoppera nu, direkt!" Sa Donna. "Jag kan göra korrekta galoppfattningar nu, jag lovar!". Haha, jag var påväg av två gånger där också för det blir såna väldiga skutt hon gör ibland och jag som satt barbacka liksom, och då stannade hon. SÖTNOSEN! Hon vill liksom inte ha av mig, hon vill ju galoppa. :D Det märktes verkligen att hon ville jobba idag.

Efter kanske 10 min insåg hon att jag inte gav mig, och då gick hon som en dröm! :D Helt underbar kändes hon, bärig och stadig och gjorde så jäkla fina travökningar med mig. Har aldrig fått till dom så bra på henne som idag! Ökade och kortade traven några gånger och sen fick hon galoppera lite när hon varit duktig tjej och lugnat ner sig. :D Travade sen av och skrittade ut som avslut. GRYMT nöjd över passet! Älskade fina tjejen, älskar henne mer och mer. :love:


Sen har ju små busfröna Kerstin och Gertrud kommit hem från sommarbetet också :D gullefjuna! Gick ner direkt och hälsade på dom idag, dom blev glada och sen när jag gick gnäggade dom efter mig.. huga. :)


4

Haha, på tal om det hade jag en riktigt knasig dröm inatt. Älskar att drömma knäppa drömmar. :D Kan skriva om den om intresse finns. ;)



Älskade ponny

2011-08-25 21:56:52 / 3 kommentarer ..


Jag kan säga som så att det var helt underbart att sitta på hästryggen igen, hon har allt varit saknad under dom 5 dagar jag varit hemma och vilat. :) Gohjärtat!




Vi skrittade ut barbacka en mysig vända idag, damen var pigg och skötte sig utmärkt! :D








Låter filmen få tala

2011-08-24 23:07:06 / 3 kommentarer ..





Ridabstinens

2011-08-23 14:54:20 / 1 kommentarer ..


Jag har inte ridit sen i fredags nu och börjar få riktig ridabstinens, vissa kan ju tycka att det är skönt med hästlediga dagar men det tycker inte jag. Jag älskar varje dag till häst. :D Det har varit dom gånger jag ridit två hästar en dag, och jag har blivit ridsugen på kvällen igen. Haha. :) Är dom inte underbara dom fina djuren?! Vad tycker ni, är det skönt att vara hästledig eller tycker ni om att åka till stallet varje dag? :D



Nu har jag ju inte direkt hästlediga dagar, jag är hemma för att jag inte känner mig så kry. I lördags kände jag mig trött och hängig hela dagen som om jag hade en förkylning pågång, plus att jag fick stegring och har haft det varje dag nu. Känner mig lite piggare idag men fortfarande inte riktigt helt kry ändå, hoppas att det ska vara på bättringsvägen iallafall. Känns onödigt då att anstränga sig, bättre att vila upp sig så det blir bättre. :)

Därför har min uppdatering här varit lite dålig också tyvärr, känner att jag inte har något att skriva om när jag bara ligger hemma på soffan.


Gårdagens ridning

2011-08-20 15:32:48 / 4 kommentarer ..


Orkade tyvärr inte uppdatera här igår, var helt slut efter att ha jobbat sent i torsdags kväll och sov bara 5 timmar igår natt. Klev upp tidigt och åkte till stallet, hjälpte till då hovis var där. :) Sen blev det ridning av Donna och Berrabus, och på kvällen somnade jag på soffan.

Donna blev det en lugnare mysig skogstur, och hon skötte sig finfint. :D Älskade tjejen. Berrabus red jag ett dressyrpass på banan med, haha och ja.. det var jobbigt kan jag säga. Han testade mig ganska bra, skulle stanna då och då. ;) Han skulle knappt gå fram vissa gånger och i galoppen kickade han, haha. Varenda gång! Dom sista gångerna fick jag inte ens galopp på honom utan då bara kickade han. Avslutade med en bra trav och beröm istället. :)

Idag är jag trött och hängig, känns som att jag har en förkylning pågång. :( Skulle haft hoppträning för Emma ikväll men känner att jag behöver stanna hemma och vila istället så det får bli uppskjutet till nästa vecka eventuellt. Träningstävlingen jag anmälde mig till på tisdag är också inställd, vi har fått förhinder. Men det kommer fler gånger. :)


Det blev ingenting med snyggingen...

2011-08-20 09:25:30 / 4 kommentarer ..


Veterinärbesiktningen igår gick bra, fram till röntgen då de hittade något i ett bakknä som de ville utreda ytterligare och då hade jag redan bestämt att det var en veterinärbesiktning ua som gällde annars var jag inte intresserad eftersom jag egentligen inte var på jakt just nu. Hade redan innan en föraning om att någonting kunde vara på tok eftersom inte alla "problemhästar" bara är felhanterade utan många utav dem är dessutom missförstådda och har väldigt ont. Kändes dock i hjärtat när jag fick beskedet, det var verkligen en "Emmahäst" utöver det vanliga och jag hoppades verkligen på att den drömmen skulle slå in... men, men nu var det helt enkelt inte meningen... så det är bara att leta vidare så småningom.

Oftast blir jag ju erbjuden några hästar i månaden, antingen för tillridning/försäljning eller köp... så hästar finns det massor av, vill dock hitta den med det lilla extra innan jag köper igen. Alla mina älsklingar har ju en väldigt speciell plats i mitt hjärta och jag skulle aldrig kunna köpa en häst som jag inte klickar med till 100%.

Den glada nyheten igår var att jag fick mitt vikariat förlängt med tre veckor till och det kändes verkligen skönt. Är i vecka 36 nu i graviditeten och eftersom jag ändå är så pass pigg och fräsch vill jag jobba och inte bara gå hemma och slöa... ;)

Anmäld till träningstävling

2011-08-17 14:57:47 / 5 kommentarer ..




Nu har jag precis anmält mig och Donna till träningstävlingen på Alnö nästa tisdag, 30 cm fick det bli. Känns fånigt att hoppa runt på 30 cm egentligen men bättre det just nu när jag behöver bygga upp mitt självförtroende. Och om jag helt plötsligt slutar rida stannar hon, så det är ingen idé att höja då när jag inte har Emma på marken med mig. :)

Mitt mål är bara att komma runt felfritt så vi får en rosett, och det ska väl inte vara så svårt med så låga hinder. :D Jag måste dessutom gå banan ordentligt innan så jag inte missar startlinjen igen som på min första träningstävling i Timrå, då när jag hade glömt bort det. Haha, ja men vi kom runt då iallafall.


Hur klär ni er vintertid?

2011-08-17 00:21:46 / 5 kommentarer ..


Hur varmt klär ni er vintertid när ni rider? Själv packar jag på mig ordentligt med kläder beroende på hur kallt det är. Jag har väldigt lätt för att frysa, så om vi säger runt -20 till -28 grader packar jag på mig typ 3 par byxor, 4 tjocka tröjor + vinterjacka, halsduk, ridhandskar och mössa då såklart. Annars mellan -15 och -19 blir det nog 2-3 byxor och tjocka tröjor. Har ni lätt för att frysa?



Det värsta att frysa om på vintern är ju tårna och fingrarna iallafall, det tycker jag är väldigt svårt att undvika. Dock köpte jag nya vinterridstövlar förra vintern som har hållit värmen superbra, även vid kallare väder. Ridhandskar har jag ännu inte hittat några som håller värmen till riktig extrem kyla. :)





Nöjda hästar

2011-08-16 18:04:27 / 1 kommentarer ..


Skrittade först ut med Donna en sväng idag, helt kravlöst. :) Nöjd tjej! Sen blev det ett dressyrpass med Carino på banan, han skötte sig fint och var riktigt sammarbetsvillig. Testade öka och samla lite i traven vilket gick helt okej. Nöjd Carino efteråt och nöjd ryttare. :D




Taggad ponny

2011-08-15 21:54:01 / 9 kommentarer ..


Ja, som rubriken lyder var Donna taggad idag. Haha, ordentligt taggad vill jag lova! :D Vi hade finfotografering idag, så jag red lite i nedersta delen av vinterhagen precis vid vattnet. Perfekt fotoväder, mulet och lite disigt sådär. Emma var fotografen idag. ;)

Donna var som sagt riktigt taggad idag, och ville galoppera flera gånger när jag inte ens bad om det. Haha, busponnyn! Hon tog världens skutt, kändes lite småfarligt när jag satt där utan hjälm men höll mig kvar tack och lov. Vi hade tänkt ta lite uppställningsbilder också, men hon ville minsann inte stå still mer än 2-3 sekunder så det blev inget av det. ;) Får ta det nästa gång.

Många bilder såg man ju riktigt hemsk ut på, haha. Jag blir så koncentrerad på min balans och ridning och ser därför sur ut, så Emma fick påminna mig om att le då och då. Tänkte bjuda på några av dom bästa bilderna iallafall. :) Sen ångrar jag att jag inte hade sminkat mig innan, det hade framhävt ögonen lite mer. Men det kommer ju fler gånger som sagt. :D














Nytt schabrak

2011-08-14 12:48:03 / 5 kommentarer ..




Det här schabraket vann jag precis på Tradera, tror det kommer passa alldeles utmärkt på Donna. :D Eller vad tror ni? Det finns även att köpa HÄR, för er som är intresserade. Schabraket finns även i blått. Ser fram emot att få testa det på henne!


Bilder på mig och älskade Nino!

2011-08-14 11:34:01 / 4 kommentarer ..


:love:KÄRLEK:love:




Bilder på Lordi och C

2011-08-14 11:29:40 / 3 kommentarer ..


Det är bara andra gången som C sitter på Lordi så de håller fortfarande bara precis på att lära känna varandra, de körde lite jobb över travbommar, och först var de jätteläskiga enligt Lordi (hehe, det var lite för länge sedan jag körde något sånt jobb med honom tror jag för han såg verkligen ut som att bommarna skulle hoppa upp och bita honom eller något!) När han väl slappnade av jobbade han hur klockrent som helst över bommarna, med jättefin takt och schvung.






Bilder på BerraBus och C

2011-08-14 10:54:53 / 3 kommentarer ..


Det var alltså första gången som C satt på BerraBus och han brukar alltid bli grymt seg första gången/gångerna någon sitter på honom, och även om han även denna gång blev lite seg och avvaktande så var det inte alls lika mycket som det brukar vara. Han trivdes riktigt bra med C och de skuttade lite över en liten serie med studs, men det var alldeles för lågt enligt BerraBus, så han ansträngde sig inte nämnvärt. SötPonny!! :love:





Gårdagen

2011-08-14 10:29:59 / 0 kommentarer ..


Klockan blev så mycket innan jag hade lyckats få alla bilder från gårdagen av min kära bloggkompanjon Carro så det blev aldrig att jag uppdaterade bloggen med dem då, de kommer under dagen istället! ;)

Hade en helt underbar dag igår, mitt trasiga bäcken till trots. C som är supergullig och ska hjälpa mig med ridningen av Lordi nu när jag lovat maken att inte rida honom var här och igår fick hon även sitta på BerraBus för första gången som hon också ska hjälpa mig att rida lite då mamma inte riktigt orkar med att rida så ofta som hon gjort nu en tid pga en gammal nackskada som spökar igen. C rider så mjukt och fint och även om vi inte har riktigt samma ridning så är det ändå ingen ridning som stör mina hästar och det är så skönt att se! De är så jäkla fina mina små grabbar och tårarna samlades i ögonvrån flera gånger när jag såg dem igår.

Carro red Donna och Nino, och jag hoppade också upp en liten stund och red Nino. Som vanligt spred sig ett stort leende över mina läppar när jag satt på min underbara sagoponny. Carro var gullig och fotade så kommer några bilder på oss också. Kan säga att jag mest känner mig som ett stort otympligt kylskåp just nu, och lite frustrerande är det allt när kroppen inte hänger med på de enklaste ridövningar... men, men det har ju sin förklaring och kommer ju inte alltid att vara så.

Jag och maken fixade med lite bebissaker också, veckorna tickar snabbt iväg och jag som hela tiden tyckt att det varit lång tid kvar börjar på att inse att det faktiskt inte är så lång tid kvar nu. :D

Ridning av två ponnysar

2011-08-13 20:45:33 / 2 kommentarer ..


Idag stod det hoppning på schemat för mig och Donna, hoppade en 3 kombination med studs, jättekul! :D Det kändes dock att vi inte hoppat på ett tag, så jag slutade ju rida ibland men annars tycker jag det gick helt okej.

Flög av en gång när hon vek av till vänster och jag skulle rakt över hindret (i mitten) på ett kryss dessutom. Då tänkte jag att nu landar jag på hinderstödet, men jag landade ståendes över det tack och lov! Blev såklart lite osäker efter det och slutade rida men det gick bättre sen på slutet och då avslutade vi. :)

Efteråt var det Carinos tur, det blev ett kort dressyrpass. :) Sen fotade jag Emma och Carino lite, dom är ju bara för fina tillsammans! :love: Men dom bilderna lägger nog Emma upp sen. ;)

Jag och Donna:











Jag och Carino:







Tänker vara lite egotrippad...

2011-08-13 11:12:08 / 7 kommentarer ..


Framför allt de senaste åren har jag lagt ned så otroligt mycket tid på andra och deras hästar och deras problem och utveckling, något som jag (missförstå mig inte nu) verkligen tycker är skoj och givande, men det går inte att sticka under stol med att jag börjar på att tycka att det är dags att satsa på mig själv igen.

Hästar som man rider åt andra säljs och försvinner, och jag vill ju satsa på mig och min ridning och då ridning handlar om så mycket mer än själva ridningen blir det ju att man hela tiden börjar om på ny kula. Maken och jag har diskuterat detta en hel del då han knorrat lite över att jag åker på tävlingar med mina elever men inte tar någonting för det, och att det då försvinner en hel massa av min tid, tid som jag skulle ha kunnat lägga på att komma ut och tävla själv istället, och det har han ju lite rätt i. Även om jag gladeligen lägger mycket tid på mina elever och deras hästar och tycker att det är otroligt roligt att vara med dem ute på tävlingar och se hur de utvecklas, så är det liksom dags att se till att min ridning och tid med mina älsklingar inte blir lidande av det!

Så därför kan jag avslöja så mycket som att jag och maken nu är eniga om att det kommer att bli minst en fyrfota familjemedlem till här framöver och att det antagligast kommer att bli två, dock var det sagt att jag skulle vänta tills jag var på gång igen efter att våran älskade bebis kommit till världen, men så spelade ödets nyck in och nu är jag otroligt spänd på att se vart det leder.

Myspys...

2011-08-12 20:45:26 / 6 kommentarer ..


Har varit ute i stallet och pysslat i några timmar, var tänkt att jag skulle rida Donna idag, men då mitt bäcken inte alls varit med på noterna idag efter brännbollsmatchen igår blev det att jag longerade henne i paddan istället. Synd, för det var verkligen länge sen jag satt på henne nu, min älskade lilla goa prinsessa! Men, men jag fick verkligen skylla mig själv då jag vet att jag inte pallar med att springa nu...

Har haft grymt lågt blodtryck idag också så har varit tvungen att inta liggande läge några gånger, men är så lycklig över att alla prover såg kanonbra ut när vi var till barnmorskan idag och de vill ju mycket hellre att man har lågt blodtryck än högt så jag får helt enkelt vara glad för att det snurrar lite ibland.

Går i spänd förväntan!

2011-08-12 20:31:08 / 4 kommentarer ..



Hihi, JA jag är hopplös! Men ibland dyker det upp tillfällen som man måste ta vara på och nu kom det ett sånt tillfälle som jag helt enkelt inte kunde tacka nej till. Livet är en enda berg-och-dalbana och jag vill vara med på alla krokar, toppar och dalar som mitt liv tar. Jag lever alltid mitt liv till fullo, och på MITT sätt! Det är något som min gammelfarmor lärde mig att göra och varje gång jag tvekar tänker jag på henne och de visdomsord som hon sa till mig... Håller verkligen alla tummar och tår nu!

Dressyrträning

2011-08-11 23:27:11 / 5 kommentarer ..


Ikväll var det dressyrträning för Emma, superkul! Det gick helt okej. :) Vi började med att lossa lite på henne, och tränade sen lite samlingar i lättridning. Vilket jag tycker är skitsvårt jämfört med när man sitter ner, men det gick helt okej. Fick väl till det ganska så bra tillslut. Men det är ju därför man tränar, right? ;) Sen tog vi lite galoppfattningar, både från trav och skritt. Fick till några riktigt fina, det går framåt. :D Jag är nöjd över träningen!

Tänkte lägga upp en liten bildbomb också, Emma fick prova fota manuellt. ;) Jag ställde in den i början så det såg bra ut (vid mulet väder), solen kom dock fram sen så vissa bilder blev överexponerade tyvärr. Men here we go!



Överexponerad bild som jag fick redigera om exponeringen mycket på, inte ens det hjälpte. :P










Underbara älskade farbror Nino!

2011-08-11 20:05:35 / 3 kommentarer ..


Jag och Nino red en sväng i paddan utan sadel och träns ikväll, vi trivs bäst med att verkligen känna oss som ett, men jag kommer att få sota för det den här då jag egentligen klarar av att rida barbacka nu. Skulle egentligen ta det lugnt ikväll då jag var med och spelade brännboll med barnen idag, och självklart kan jag inte hålla mig utan måste springa runt konerna. ;) Men, men är huvet dumt får kroppen lida, och när jag sedan kände att jag och Nino behövde få ett litet pass i paddan ikväll suckade nog min kropp ännu högre då både huvet och hjärtat var dumt. Kan säga att jag hade det litet besvärligt att ta mig uppför trappen till datarummet nu när jag skulle hit...

Blev ingen längre tur, men gud så underbart det var och tårarna strömmade nerför kinderna. Är fortfarande lite nere eftersom jag saknar Snazza extra mycket just nu, och sen blir det ju att tankarna vandrar till att jag kanske inte kommer att få dela så många fler dagar med min älskade gogubbe som med sina 25 år och skimmelcancer är närmare att lämna jordelivet än vad Snazza var innan hon försvann. Dock vill han själv inte alls lyssna på sånt struntprat, han tar verkligen varje dag som den kommer och än så länge vill han vara kvar, och då är det klart att han ska få vara det!

Jag har lärt mig så otroligt mycket utav denna kille och även fast vi delat 14 underbara år tillsammans kan jag inte låta bli att lite naivt hoppas på minst 14 år till. Kärleken till denna individ som alltid funnits där för mig går verkligen inte att beskriva i ord, han är jag och jag är han.

:love:Total frihet när två blir ett!:love:



Ett år av saknad!

2011-08-10 15:20:59 / 6 kommentarer ..




Du fattas mig hjärtat, idag mer än alla andra dagar. Fick inte en blund i ögonen inatt och jag har mest bara flutit omkring på jobbet idag, nu sitter jag här och storgråter som så många gånger förut och hjärtat värker och det är svårt att andas. Kommer för alltid att sakna dig, du är en del av mig och du lämnade mig alldeles för snart.

Snazzy Broline
f.29/5 1993 d.10/8 2010




Efter framgång kommer motgång?

2011-08-09 23:04:35 / 2 kommentarer ..


Red ut på Donna idag till travbanan och ja, jag har inte så mycket att säga om ridningen idag. Mer än att hon skötte sig fint, men idag kunde jag inte rida henne riktigt som jag ville så jag blev lite less på det. :( Har haft en dålig dag i övrigt så jag var inte på så bra humör redan innan. Hoppade av när vi skulle gå hemåt så hon inte skulle behöva känna att jag var ledsen. Men aja, vi har gjort såna stora framsteg så man måste väl få motgångar också för att kunna uppskatta när det går framåt. Bätte nästa gång!

Sen har jag inget internet på min dator nu heller, konstigt nog. Det har inte funkat på hela dagen, så jag har tyvärr inte tillgång till alla bilder osv. Ska lämna min dator till en bekant imorgon så får vi se vad problemet är. Förhoppningsvis går det fort att fixa.


Älskade hjärtat. :love:




Barbacka skrittur

2011-08-08 23:26:49 / 4 kommentarer ..


Godkväll! Har inte riktigt haft tid med att blogga något i helgen då jag varit med Mira i Härnösand. :) Riktigt kul har vi haft, och nu har hon åkt hem så det känns tråkigt. Har blivit helt frälst i hennes kamera och objektiv, hon är så jäkla duktig på att fota. Så nu banne mig ska jag lära mig fota manuellt! :D Och köpa nytt objektiv riktigt snart. ;)

Hade tänkt visa er en bildbomb från ridpasset i lördagsmorse, men jag har inte lyckats komma in på bloggen ikväll alls förrän nu. :( Så jag får lägga upp dom imorgon istället, helt sjukt fina bilder!

Var till stallet ikväll med och skrittade ut med Donnisen, helt kravlöst. Hon fick bestämma väg, och hon ville ta en tur upp i skogen. ;) Så det fick det bli. Var jättemysigt! Fotade lite i hagen innan också för att försöka lära mig fota manuellt, och jag är faktiskt riktigt nöjd över vad jag åtstadkommit. :D Det är helt sjukt vad mycket bättre bilderna blir när man fotar manuellt, aldrig mer auto nu!


Ett smakprov från i lördags, som jag förövrigt beställt förstoring utav nu. :D Jag älskar henne så otroligt mycket, hon har kommit mig nära inpå hjärtat nu. :love:


Och en bild från idag. :)


Mys med hästarna

2011-08-08 20:48:10 / 1 kommentarer ..


Har varit ut och myst med älsklingarna i några timmar idag, blev ingen ridning idag då min kropp inte riktigt sitter ihop... :P Plus att den lilla älsklingen i magen höll mig vaken större delen av natten, det är ju lite dubbelt det där samtidigt som man är så otroligt glad över alla livstecken där innefrån så är det väldigt jobbigt när det ska vara ett himlans liv på nätterna när man behöver få sova. Hehe, kanske gör den mig bara beredd på vad som komma skall?!!

Måste prova mitt ryktbälte någon dag också, har så otroligt svårt för att hålla på och böja mig ned nu, och i det finns det en massa fickor så att man ska kunna få med sig alla borstar man behöver och andra saker som man kan behöva för att göra hästarna fina. Har dock inte blivit att jag testat det ännu då jag hela tiden glömmer att plocka med mig det ut till stallet. ;)

Sedan har jag plockat lite med alla mina hästsaker i källaren också, det mesta är i en jäkla röra och det är näst intill omöjlgt att hitta det man söker, dessutom har jag något så infernaliskt med prylar så jag misstänker att mindre än hälften fortfarande skulle vara för mycket bara det... Har inhandlat lite fler plastbackar så att jag ska kunna sortera upp allting lite bättre, så det har jag påbörjat nu.

Till helgen kommer snälla pappsen och ska mocka ur lösdriften plus att han ska dika ur vid ingången till hagen och lägga på duk och grus. Vi hade tänkt lägga nytt bärlager och grus hela vägen uppifrån stallet och ned till vinterhagen, men då vi inte är riktigt hundra på att vi tänker ha kvar den vägen där nästa år blir det antagligast att vi fixar med det nästa år när vi bestämt vart vägen till hagen egentligen ska vara. Älskade maken håller på med lite småfix i köket, och det är inte mycket alls kvar där nu! :D Sen ska vi börja riva ut badrummet på entréplanet och fixa iordning där... och SEN ska vi riva ut köket på övervåningen och göra om det till vårat sovrum. Hihi, har en hel del att fixa med helt enkelt.

Jag har dessutom varit upp på våran loge och kollat på brädlagret där och funderar på om jag inte ska lyckas lägga in nytt golv i det som ska bli sadelkammare och byta ut de brädorna i panelen som inte mådde så bra. Om jag bestämmer mig för att genomföra den planen, blir det att dra in el dit in också och koppla dit två element så att man har en varm sadelkammare i stallet i vinter... nog för att det inte är långt mellan huset och stallet, men det är inte helt optimalt att kånka alla saker emellan hela tiden. Blir nog inte att jag hinner med att måla och snygga till där inne så att det blir exakt så som jag vill ha det, men lite sadelhängare och tränshängare och kanske någon hylla att ha saker på blir det att man fixar dit iaf!

Än en gång...

2011-08-08 20:28:50 / 2 kommentarer ..


...har jag fått höra att jag måste vara rädd om min make och att jag kör alldeles för hårt med honom, kan bli så less på att höra det. JAG kör aldrig med min make, JAG kräver aldrig någon hjälp av honom, JAG älskar min make över allting annat och är alltid rädd om honom för han är verkligen det bästa som hänt mig. Min make visste redan innan vi blev tillsammans att jag var hästgalen och inte på något vanligt sätt utan till 200% helt galen i hästar, han visste att jag levde med mina älsklingar 24-timmar om dygnet och att jag alltid satte dem i första rummet. HAN har aldrig försökt ändra på det, HAN har alltid frivilligt erbjudit sin hjälp i stallet även om han inte är ett dugg intresserad av hästarna, HAN älskar mig över allting annat och är alltid rädd om mig för att jag är det bästa som hänt honom.

Jag och min make har alltid varit väldigt öppna med varandra, vi kom båda två från riktigt dåliga erfarenheter av förhållanden innan och var därför eniga om att vi alltid pratar med varandra om allting. Stort som litet, jag kan alltid ta upp det med honom, och jag vet att han alltid kommer till mig och pratar om det är någonting han har på hjärtat. Vi är precis lika kära och fånigt tillgivna som vi var när vi precis hade träffats, och det tror jag beror mycket på att det aldrig finns något som ligger outtalat emellan oss.

Många i min närmaste familj skulle helst se att jag slutade helt och hållet med hästarna, men min make står bakom mig till 200% när det gäller hästarna och har alltid gjort det. Han säger att det räckte med den där första gången han såg mig tillsammans med mina älsklingar, för att han skulle se att det band vi har är något unikt och att jag aldrig skulle överleva utan dem. Och när många i min familj skriker i högan sky så snart de hör att jag helt klart tänker utöka familjen med fler hästar står han alltid där vid min sida och stöttar mig. För honom är det självklart att familjen ska utökas med fler hästar, dock vill han att jag tar det lite lugnt just nu när jag är höggravid och en tid efter att vår efterlängtade lilla bebis kommit till livet, något som jag inte har några som helst problem med då jag själv innerst inne vet att det är klokt även om jag ibland drömmer mig iväg.

Jag älskar min underbare make, min riddare i sin skinande rustning som alltid finns där för mig.
:love:For ever, and ever babe!:love:

Underbara älskade! <333

2011-08-07 18:03:59 / 5 kommentarer ..




Jag och maken firar 1-årig bröllopsdag idag och passade därför på att bo på hotell natten som var plus att vi lyxade på Himlabadets relaxavdelning igår. Min underbara älskade som jag älskar dig, du är verkligen det bästa som någonsin hänt mig!!! :love:

När jag kom hem blev det självklart att jag skyndade mig ut i hagen för att pussa på alla älsklingarna som jag saknat som sjutton bara för att vi var borta så länge... och då har jag ändå bara varit borta ett knappt dygn. Blir alldeles konstig om jag måste vara ifrån dem, om det så bara är för en natt. ;)

Nu ska jag umgås lite mer med min underbara make, och sen ska vi natta hästar tillsammans, imorn är det jobb som vanligt och även maken ska upp och jobba efter en kortare semester.

Dressyrpass imorse

2011-08-06 20:59:36 / 8 kommentarer ..


Red ett dressyrpass idag och fick lite hjälp av Mira :) vi tränade lite på samlingar och jag tycker att det gick jättebra. Hon fick sån himla fin svävande och luftig trav och jag kände riktigt hur hon bar sig så fint, underbart!! :D:D

Red igenom LC:1 också, vilket gick sådär. Jag slutade rida så det blev lite som det blev men jag är nöjd överlag ändå. :) Hon var så duktig tjej! Fick klippa bort några små bitar ur LC:1 filmen också.

Film från LC:1:


Film från dressyren:



Film från dagen

2011-08-05 22:00:56 / 4 kommentarer ..







Uteritt + bildbomb

2011-08-05 17:46:25 / 4 kommentarer ..


Idag följde Mira med mig till stallet och fotade mig och Donna när vi red ut, skitfina bilder. :D Älskar dom! Det blev en skogstur och sen tog vi lite trav och galopp på travbanan, Donna kändes jättefin och var taggad. Hihi, så kul när hon blir det. Så nu kommer en liten bildbomb. ;)


Hihi, trööött Donna. ;)
















Graverat fotosmycke

2011-08-04 16:52:44 / 11 kommentarer ..




Jag är med och tävlar hos Dressyrmupparna om ett graverat fotosmycke från www.johanneli.com. Klicka HÄR för att vara med och tävla du också! :)



Vinn en surprise påse värde 500 kr

2011-08-04 16:35:19 / 1 kommentarer ..





Hur hög tror ni att jag och Donna är?





För att delta, läs och följ reglerna noga:

Kopiera den översta bilden till din blogg, bdb eller facebook samt länka till tävlingen.
Följ den här bloggen via Bloglovin (ger extra vinstchans).
Slutligen kommentera detta inlägg med namn, e-postadress och adressen till var bilden är utlagd samt svar på frågan här ovan.

Den som gissat rätta svaret först vinner.

Lycka till!


(Tävlingen avslutas Söndag den 14:e Augusti kl. 21.00)


Plask i vattnet

2011-08-04 14:45:18 / 7 kommentarer ..





Såhär hittade jag Donna i hagen idag, haha. Sötnosen! Kanske var det svalt och skönt där inne i skuggan och flugfritt? ;) Hon följde iallafall snällt med mig in till stallet, och som alltid stod hon som en ängel och älskar att bli ompysslad. :D Jag kan ha henne lös utan att hon går någonstans. Fast ibland kan hon ju försöka få ta sig en matbit på sidan om, haha. Ibland får man servera sig själv tycker hon. ;)

Sen red jag ut barbacka till vattnet och plaskade lite, jättemysigt! Donna tycker ju det är såå tråkigt att bara gå längs vägen, så hon lunkar på i sin "Donnatakt" hon och får hon chansen vill hon gärna vända hem. ;)  Men hon var riktigt duktig idag, så vi plaskade lite och sen fick hon gå på långa tyglar hela vägen hem. :)


Här är en liten filmsnutt från dagen. :)




Bilder på hästarna

2011-08-04 00:10:24 / 6 kommentarer ..


Fotade lite i hagen idag också efter ridpasset, så jag tänkte visa er några här. :)












Ser ni vad jag ser? Det börjar gå mot höst. :(


En till design klar

2011-08-03 23:45:41 / 1 kommentarer ..


Nu har jag suttit hela kvällen i princip och tillbringat den framför datorn med att göra två designer, haha. :D Först min och nu Othilias. Äntligen klar! Haha, missförstå mig inte nu. Jag tycker att det är roligt att göra designer, det gör jag verkligen. Men när det tar flera timmar i sträck, då börjar det bli aningen lite jobbigt. :D Men så är det när man ska få det bra! ;)

Klicka HÄR för att komma till hennes blogg, eller klicka på bilden. Tycker ni det verkar intressant, så tycker jag att ni ska följa henne och hennes fina ridtravare Elisa! :D




Dressyrpass på förmiddagen

2011-08-03 21:16:22 / 2 kommentarer ..


Idag tog Donna och jag ett dressyrpass på banan då som sagt, och jäklar vad fin hon kändes!! Helt sjukt fin, vi nästan dansade fram. Så kändes det i varje fall, underbart. :D Red lite serpentinbågar, åttvolter, ställde och böjde henne och hon kändes så mjuk och fin. Riktigt sammarbetsvillig och med på noterna hela tiden. :)



Dom första galoppfattningarna fick jag inte riktigt till idag. Är lite smått missnöjd över det men jag har ju haft en veckas ridpaus, så det kanske beror på det? Jag vet ju att det funkar nu liksom och då slutade jag väl rida förmodligen. Det beror på mig, det kan jag ju säga iallafall. Men och andra sidan kan man väl inte vara på topp varenda dag heller antar jag. :)

Vänsterfattningarna gick bättre än dom första högerfattningarna idag konstigt nog, haha. Brukar vara tvärtom, men det är kul att dom börjar funka bättre också. Men jäklar vad fint hon arbetade i galoppen idag! Trots att jag hade sadel satt jag som smort i galoppen och den vart riktigt samlad och fin. :D Hon har även börjat söka sig neråt mer och mer i vänstergaloppen med mig nu, riktigt kul!

Fick till några fina fattningar sen ändå när jag kommit på mig själv och började rida igen, slutade när det gick som bäst och sen promenerade vi ut en sväng längs vägen som avslut. :) Två nöjda tjejer!




Extrem blogg-makover

2011-08-03 20:51:33 / 3 kommentarer ..


Nu är då nya designen äntligen klar :D vad tycker ni? Nu blir det mycket roligare att blogga igen, haha. ;)

Före:


Efter:



Solig morgon

2011-08-03 10:03:08 / 5 kommentarer ..


Solen lyser över Sundsvall även idag :) har precis ätit frukost och väntar nu på skjuts ut till stallet. Idag ska vi träna lite på ridbanan, peppad som bara den! :D Systemisen följer självklart med idag också, dock har jag tyvärr ingen som kan fota/filma.

Kan berätta också att jag har en liten tävling pågång, mer om det kommer under dagen eller imorgon. ;) Vad ska ni själva hitta på idag med era hästar?


Ny design inom kort

2011-08-03 01:13:23 / 2 kommentarer ..




Ny design och header kommer inom kort hörrni, jag ska bara orka ta mig tiden att fixa det någon dag. :)


Pigg ponny

2011-08-03 00:24:16 / 0 kommentarer ..


När jag skulle ut för att hämta Donna från hagen ikväll ropade jag på henne som vanligt, när hon fick syn på mig stod hon och nickade med huvudet och jag började gå sakta fram till henne och då kom hon! :) Lillhjärtat, jag tror hon har saknat mig.

Vi tog oss en tur ut i kvällssolen tillsammans med Tina och Berrabus, så mysigt så! Vi red en längre skogsrunda på 1 timme och 30 min, och jag ångrar att jag inte tog med mig kameran för det var så himla fint! Skitmysigt. Jäklar vad pigg damen var :D haha, något övertaggad. Hon ville galoppa massor :D och visa hur fort hon kunde springa. ;) Men hon lyssnade så bra ändå, tog jättefina galoppfattningar. Så duktig tjej så!



GoStumpan ikväll :love: hann inte fota så mycket som jag ville då det blev lite ont om tid, och jag måsta hinna med bussen men det kommer fler soliga kvällar. :)



Home again

2011-08-02 10:19:10 / 2 kommentarer ..


Godmorgon, nu är jag hemma i Sundsvall igen. :D Eller ja, kom igår kväll redan. ;) Känns både roligt och lite tråkigt. Solen skiner utanför, underbart. Tror jag ska åka ner på stan en sväng och kika lite. :) Är inte säker på om jag ska bara till stan ännu eller om jag åker ut ända till Birsta. Lite småsugen på att gå en sväng till Hööks med, hihi. Och ikväll blir det stallet. :D Har ju saknat lilla goaste Donnatellan!







  Sidan ses bäst i Google Chrome
  I upplösningen 1680x1050



bloglovin

bloglovin


Emma heter jag och är 26 år. Glad och busig tjej som bor med maken och dottern, 1 hund, 1 katt och 7 hästar på vår hästgård någon mil utanför Sundsvall.

Mitt namn är Caroline och jag är 23 år. Jag har ett brinnande intresse för hästar och fotografering. Utbildad kock och bor i Sundsvall tillsammans med min pojkvän och två kattor.


Antal besökare online just nu:

Text om dig själv kan du skriva här, även sätta in en bilkod


Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratidesign - allt om bloggdesign!