Produktutvärdering Pfiff Omikron ridhjälm

2011-11-30 14:31:28 / 16 kommentarer ..




Det är många som undrat över min hjälm så här kommer en produktutvärdering! ;) Jag köpte min Pfiff Omikron mest på skoj, tänkte att den såg luftig och bra ut och just den dagen hade jag världens hjälmfrilla efter att ha svettats i en klassisk ridhjälm. Hade dessutom länge velat testa en lättviktshjälm då jag hört att det skulle vara som att ha keps på sig och jag ÄLSKAR att ha keps på mig. Garvade rätt högt när jag köpte den, eftersom den såg ut som en cykelhjälm enligt mig och jag tänkte att nu blommar det, för annars kan jag många gånger vara rätt konservativ (dressyrryttare som jag är)! :P

Fick hem hjälmen och satte den på huvudet och jag kan lugnt säga att jag lätt skulle ha kunnat ha den på mig dygnet runt sedan dess. Jag fullkomligt ÄLSKAR den! Den är ställbar, så jag kan ställa ut den något snäpp när jag är i stallet och sedan ställer jag in den när jag ska hoppa upp och rida, den är hur lätt och luftig som helst och många gånger glömmer jag nästan bort att jag har den! Hehe, maken brukar titta konstigt på mig och då vet jag att jag glömt att ta av mig hjälmen! ;) Dessutom är den inte så ful som jag först tyckte heller, den är faktiskt "pretty awesome" enligt mig!

Så jag kan verkligen rekommendera denna underbara hjälm!

1 meter

2011-11-30 13:39:43 / 3 kommentarer ..


Hihi, jag hade en underbar dröm om mig och Donna inatt. Jag drömde att vi hoppade 1 meter över en riktigt bred oxer, och vi bara flög över så fint. :') Jag var så lycklig över att ha tagit mitt höjdrekord också. Älskar såna underbara drömmar! :love:



Peppad till ikväll!! :D:D:D




Hahahaha

2011-11-30 12:53:01 / 1 kommentarer ..


Min älskade far:"skrattar du?"
Jag:"hahaha, ja va ska jag göra då? Gråta?!!"
Min älskade far:"SANT!"

Så gick vår konversation imorse då jag skrattade som bara den när han ringde, all min älskade snö var som bortblåst och ute öste regnet ner, så vad ska man göra då? Lika bra att skratta åt skiten! ;)

Jag och Carro skulle ut och mysa på kvällstur med Berra och Donna igårkväll, men det har ni säkert läst om hur bra det gick i hennes inlägg! Berra vart skitsur för han har ju skor och tar sig fram hur bra som helst även om det är halt, han var ju PIGG och ville springa av sig och så ska morsan förstöra alltihop! :P Min älskade lilla busponny!!!


Pebblis, Kickan och Lordi fick vila igår, jag och Hedlie var ute och pysslade om dem på dagen. Lordi har energi för ett par hundra hästar just nu, men uppför sig som en gentleman ändå. Liiiite jobbigt att hålla sig i skinnet dock när det kommer plastpåsar och anfaller en! ;)

Sitter och knåpar på ett inlägg om den massage jag använder mig av dagligen på mina hästar, det blir så jäkla långt bara... :P Men jag lovar att det är på väg! Och sen ska jag ju så klart försöka få till några små filmer också eftersom jag kan vara lite flummig i mina beskrivningar ibland.

:love:KÄRLEK, till alla goa och glada!:love:

Kvällens ridtur

2011-11-29 23:42:33 / 5 kommentarer ..


Ser att besökarantalet har ökat rejält ikväll :D himla kul! Iallafall, Emma och jag tog oss en ridtur nu ikväll som sagt. Tyvärr var det så fullt med is överallt så det gick knappt att rida med tanke på att Donna är barfota, så det blev en riktigt kort skrittur. Det var inte direkt bättre påvägen upp till travbanan heller, så vi tänkte att vi skulle gå hem till paddocken och se ifall det gick att trava där lite istället. Men icke sa nicke, grymt tråkig tur tyckte Berra. Haha, han är bara för söt den busponnyn.

Provade tränset ikväll också, hade egentligen tänkt vänta men kunde inte hålla mig. Och det passade perfa! :D Behövde inte ställa om något, bara flytta upp nosgrimman 1 hål. Hon blev riktigt snygg i det tycker jag. :)







Hihi, visst var vi väl söta då?! :D


Nytt dressyrträns

2011-11-29 16:52:41 / 9 kommentarer ..


Här är Donnas nya dressyrträns :D jag är HELT KÄR i det! Kunde bara inte motstå att köpa det då jag såg att Hööks fick in det. Funderade först på brunt, för det var jäkligt snyggt det med. Men eftersom vi rider i en svart dressyrsadel fick det bli svart, det är ju trots allt snyggast att matcha så. Hon kommer bli så grymt snygg i det :D eller vad tror ni?

Beslutade att sälja mitt andra dressyrträns, har tröttnat lite på det som jag brukar kunna göra efter ett tag och sen är det alltid kul med nytt. ;) Det här nya tränset har riktigt mjukt och fint läder, jag kommer vara riktigt rädd om det och smörja det ofta kan jag säga. Hade dock önskat att pannbandet kunde ha varit lite mera svängt, men det blir nog snyggt ändå. :)






Fundileringar och en ursäkt

2011-11-29 09:09:22 / 10 kommentarer ..


Som ni kanske märkt har jag inte varit speciellt aktiv i mitt uppdaterande av bloggen på sista tiden, och ni som följt mig som bloggare vet att uppdateringen alltid gått upp och ned på mina bloggar och allt det beror på hur stort skrivbehov jag har. Den senaste tiden har jag inte haft så mycket skrivklåda i fingrarna och därav blir det färre inlägg på bloggen, för jag skriver helt ärligt mest för att få skriva av mig och för den sakens skull skulle det lika gärna kunna vara i en dagbok som ingen annan får tillgång till. Dock tycker jag ju om att babbla och älskar att diskutera med folk, och därav är bloggandet ett bra sätt att få utlopp för skrivklådan! ;)

Den senaste tidens bloggtorka har även berott på att jag rannsakat mig själv, för HONESTLY, jag vaknade upp och såg mig själv i spegeln och insåg att jag inte gillade vad jag såg där. Jag är inte fostrad i någon "ridskoleanda" eller vad jag ska kalla det från grunden, men jäklar vad jag helt plötsligt fastnat i det här med att ha en massa åsikter om andra och deras hästhållning/ridning, vem ger mig den rätten? När försvann den sanna glädjen med att dela denna underbara livsstil med så många oliksinnade?

För om sanningen ska fram finns det lika många filosofier om hästhållning och ridning som det finns ryttare och hästmänniskor, och även om många utav de filosofierna ligger långt ifrån vad jag själv använder mig utav i min tillvaro med mina älsklingar, så måste jag ändå utgå ifrån att INGEN medvetet gör någonting för att SKADA sin häst. Och vem är jag då att komma som någon liten besserwisser och tala om för andra vad som är rätt och fel?!! Nej FY FAN allvarligt talat, gillar själv inte sånna människor, så varför vara en SJÄLV??!!

Önskar att ridningen och hästhållningen istället handlade om hästarna och deras villkorslösa kärlek, den kärlek som många gånger varit den enda anledningen till att jag klivit upp på morgonen, den kärlek som jag faktiskt har att tacka för mitt liv, då det hade varit enklare att bara lägga sig ned och dö om det inte varit för den kärleken. Så DET är ju vad jag vill förmedla till mina medmänniskor som älskar dessa fyrfotingar lika mycket som jag gör, INTE min trångsynthet och egoism. Betänk att "det finns en speciell plats i helvetet för kvinnor som inte hjälper varandra" (citat av Madeleine Albright) och det tycker jag att man ska ta fasta på, för tänk då vilken speciell plats det måste finnas i himlen för dem som verkligen hjälper varandra och gläds åt varandras framgångar?!

Denna livsstil som hästsporten och hästhållningen faktiskt är har ju föresatsen att vara ett ställe där man inte dömer andra utan istället delar något större än livet och accepterar de olikheter som finns, så låt oss tillsammans jobba för att det ska bli så! Skulle kunna skriva en roman om detta, men då jag känner att jag tappar tråden lite och jag inte riktigt får fram i ord det jag känner med hjärtat så väljer jag att avsluta så.

Och så en URSÄKT till alla dem som råkat ut för mina påhopp, i grunden har jag gjort dem i all välmening även om jag förstår nu att det verkligen inte kan tolkas som så utifrån, och om jag har sårat någon (vet att jag sårat vissa men jag tror att jag personligen bett om ursäkt till alla dem): jag är hemskt ledsen, jag ska göra allt jag kan för att det inte händer igen!

:love:KÄRLEK till er allihop!:love:

ShopCharity.se

2011-11-29 07:07:20 / 1 kommentarer ..


ShopCharity.se

Jag handlar väldigt mycket på internet, och budar väldigt ofta på Tradera och nu kan en del av dem pengarna gå till välgörande ändamål och forskning, utan att det kostar MIG någonting extra! :D Hur bra är inte det?!
Man använder bara shopcharity-sidan varje gång man ska handla eller buda, och sen får man vara med och rösta på vad pengarna ska gå till också. ;)

Morgon, morgon, underbara morgon! ;P

2011-11-29 06:59:25 / 2 kommentarer ..


Hihi, vet att det är många därute som INTE håller med mig, maken är en av dem... :P Får snart gå och peta lite på honom igen om han ska komma iväg till jobbet i tid. Själv har man hunnit med att motionera småtrollen på morgonen. Gertrud låg på som satan idag och när jag försökte bromsa in sparkade hon bakut så att det small i metallen. Så det var bara att ratta och se glad ut, allt som oftast är hon ju på strålande humör så jag ska inte klaga, det var helt enkelt bara en sån morgon när hon behövde få vara ensam med sina tankar medans småbenen trummade på. Kerstin däremot var på sitt allra charmigaste humör och väntade på minsta signal från mig, hehe, kanske hade hon hört ryktas om att det skulle finnas mandariner till dem som uppförde sig?! :D


De övriga hästarna har fått sin vanliga dos kärlek på morgonen, älskar ju att vara i stallet, ingen tid på dygnet undantaget... maken brukar klaga ibland och säga att om jag fick som jag ville skulle vi sova i stallet... och det har han nog inte helt fel i. :P

Jag och Carro ska ut och rida efter att jag haft några träningar ikväll, så det blir rätt sent. Ska bli jäkligt mysigt i vilket fall, snön gör liksom att det är ännu lättare att ge sig ut när det är mörkt. Dock hotade vädergubbarna med att snön skulle försvinna imorn, så jag måste njuta så mycket jag bara kan nu medans den ligger! ;) (För er som inte känner mig, jag ÄLSKAR SNÖ!)

Ha en underbar dag nu allihop! KÄRLEK!

Lite nyfiken

2011-11-29 00:17:47 / 2 kommentarer ..


Hur gamla är ni som följer våran blogg? :)


create free polls | comment on this



Vinterheader

2011-11-28 22:15:01 / 0 kommentarer ..


Nu har jag äntligen fått fixat en vinterheader! :D Inte världens bästa bilder med digitalkameran min, men dom får funka tillsvidare. ;) Jag gillar bilderna grymt mycket i övrigt annars. Framöver när vi har lite nyare finbilder med systemis kommer den uppdateras. Håll tillgodo!

Före:


Efter:


Vad tycker ni? :D


Älskade lilla prinsessa! <3

2011-11-28 15:21:49 / 2 kommentarer ..




Första advent present

2011-11-28 01:10:07 / 4 kommentarer ..




Ja titta, vilken fin första advent´s present vi fick. :D Första snön! Helt överlyckliga är vi nu kan jag säga, hihi. Jag blev glatt överraskad imorse när jag tittade ut genom fönstret, och första tanken slog mig "jag måste rida ut i första snön med Emma!".

Vi tog oss ut med Donna och Berra och galopperade i snön med julutstyrsel, skitmysigt! :D Hästarna tyckte det var skitkul, och laddade på. Haha.

Idag var det 2 år och 1 dag, sen jag och Emma träffades första gången också! :D Då red vi ut på min dåvarande medryttarhäst Zäta, och Snazza :love: det är ett minne som jag aldrig kommer glömma. Då hade det precis börjat på att bli kallare ute, men ingen snö. Däremot frost. :)

Bilder från dagen:














Och en film från idag, vi bjuder på oss! ;)

Skulle ni vara intresserade av att se film från första gången vi träffades också? ;)


Dressyrträning

2011-11-28 00:38:08 / 0 kommentarer ..


I lördags stod det dressyrträning på schemat, så vi for till ridhuset. Fick träna på lösgörande framdelsvändningar, vilket gick bättre och bättre ju mer jag tränade. :) Sen även lite galopparbete med förvänd galopp bland annat, gick över förväntan riktigt bra! Synd att vi inte fick film, för jäklar vad bra det gick i galoppen då. :D Det var så kul, det går framåt!




Fredagens ridtur

2011-11-28 00:34:53 / 0 kommentarer ..


Ni får ursäkta så mycket för den dåliga uppdateringen nu, har jobbat hela helgen nämnligen. :) Och när jag inte jobbat har jag varit i stallet, så det har inte funnit så mycket tid. Men nu så! ;)

Ska börja med fredagens ridtur, red ut till travbanan och tränade lite öppnor och skänkelvikningar först i skritt. Hon flyttade jätteduktigt även från vänster :D inte riktigt helt korrekt men mycket bättre än tidigare. Sen tränade vi även lite skänkelvikningar i galopp, vilket kändes som att det gick otroligt bra! :D Det var så härligt, hon var så duktig gogumman. Fick till en riktigt fin kort galopp och när jag gjorde skänkelvikningen då kändes det som att det bara flöt på. :D Från båda hållen, så nöjd! Det kan säkert förbättras, men det är ett stort steg framåt iallafall!

Sen tog vi korta skogsrundan hem, mysigt. :) Påvägen hem körde det en travhäst förbi oss, och då blir alltid Donna jättetaggad och ska bara tackta hela tiden. Vilket hon gjorde också, men då började jag sätta henne i lite skrittarbete med öppnor, slutor och skänkelvikningar istället så hon skulle få annat att tänka på. Efter ett litet tag då lugnade hon ner sig. :)


Snö, snö, underbara snö! :D:D:D

2011-11-27 16:21:27 / 1 kommentarer ..




Mer än nöjd!

2011-11-23 23:19:14 / 12 kommentarer ..


Hoppträningen ikväll gick så bra ikväll igen, jag kan bara le! :D Idag hade vi "dressyrhoppning", fick rida lite öppnor och slutor fram till hindren och sen med lite förvänd galopp. Det var inte det lättaste att få till, men en gång i båda varven fick jag till iallafall. :) Ingen nervositet idag, och inte ett enda tvekande. Sista hindret jag fick hoppa låg på 80 cm, och jag bara red fram fint i galopp UTAN tvekan och det kändes bara SÅ bra! :D Synd att vi inte fick med det på film, men nästa gång ska det gå ännu bättre!

Nu jäklar är jag peppad :D jag har en så bra känsla inom mig. Jag börjar få upp självförtroendet mer och är inte lika nervös mer. Förut blev jag nervös bara tanken på höga hinder, idag hade jag gott kunnat hoppa 90 cm utan problem kändes det som men vi avslutade där så jag skulle komma hem med en bra känsla. :) Jag är SÅ NÖJD!!

Tusen tack till Tova som följde med och filmade idag! Jättesnällt. Emma var med på Berrabus idag också, mer om det får ni säkert läsa av henne. :D

Film från idag:


Vad tycker ni?


Dressyr

2011-11-23 00:52:19 / 3 kommentarer ..


Idag blev det att vi for till ridhuset igen och red lite dressyr :) red en bomövning i först skritt, trav och sen var det tänkt att jag skulle rida den i galopp. Men jag fick inte galopp alls, försökte många många gånger om på nytt men det gick verkligen inte och mitt humör sjönk. Tillslut kom Emma ner från läktaren och hjälpte mig lite på traven så jag fick till båda galopperna, riktigt nöjd med det som avslut! :)

Kort filmsnutt från idag:


Imorgon kväll är det hoppträning, LÄNGTAR :D är så jäkla peppad, minst lika mycket som sist. Om inte lite mer. ;)


Läckert träns från Hööks

2011-11-21 15:05:53 / 4 kommentarer ..


Vad tycker ni om det här nya tränset som Hööks har fått in? Jag tycker det är grymt läckert, känner jag mig själv rätt kommer det bli Donnas inom en snar framtid. ;) Hon skulle bli skitsöt i det!

 


Ridabstinens

2011-11-20 19:15:40 / 1 kommentarer ..


Ja, ni läste rätt. Jag har redan ridabstinens! Och ändå red jag för bara några timmar sen, det är då ett starkt brinnande intresse man har. :D Jag är så jäkla peppad. Vill hoppa, dressyra, rida ut och ta mysiga galopper, ja ALLT! Längtar otroligt mycket till hoppträningen, hoppas jag lyckas få ledigt från jobbet den dagen. Annars jobbar jag heeela veckan lång.

Hihi, varje gång jag fått ny ridfilm kan jag sitta och titta på den om och om och om igen, hur många gånger som helst! Haha, jag kan lova er att varje film jag har, har jag tittat på minst 100 gånger. :P Tröttnar inte. :D Det är så kul, och man blir så peppad till att rida igen. Jag älskar att sitta och titta på filmerna där det gått bra och bara njuta av det, och den lyckliga känslan jag har då är obeskrivlig! :D

Blir ni också lika ridsugna igen redan samma kväll, fast ni ridit tidigare på dagen? :D


Dressyr i ridhuset

2011-11-20 17:56:03 / 0 kommentarer ..


Idag for vi till ridhuset och dressyrade lite, jag med Donna och Tina med Berrabus. Fortsatte träna lite galoppfattningar, öppnor och slutor. Jag fick riktigt fina högerfattningar idag, hon tog dom direkt :D öste henne med beröm, och fick till hyfsat fin kort galopp också. Kändes så bra, blev så glad! Vänsterfattningarna idag gick dock sämre, hon bara backade av och ville inte alls. Men men, det kommer. :)

Öppnorna gick bara bra tycker jag, och jag fick till en fin sluta också vilket kändes skitkul. :D I högervarv var det dock svårare att få till slutan då jag skulle trycka från vänstersidan, det var säkert p.g.a att jag inte är lika stark i den sidan. :) Fick nästan scendrag i vaden, haha.

Kort filmsnutt från idag med lite öppna:



Mycket roligheter

2011-11-20 00:34:57 / 2 kommentarer ..


Till veckan som kommer har vi mycket roligheter som väntar ;) längtar något enormt! Och imorgon ska systemisen och jag följa med Emma till en träning och fota, KUL! :D


Jag och finaste Madonna i somras :love: älskar bilden!



Skynda fynda!

2011-11-19 20:38:10 / 3 kommentarer ..


Lägger upp lite grejer här som jag behöver få sålt nu. :)


Splitternytt Bolt fleecetäcke i marinblått och rosa, strl 135. Endast provat, tvättas innan leverans. Nypris: 249:- Kom med bud :)


Snyggt blårutigt allroundschabrak i strl Full, inte mycket användt. Kom med bud :)


Svart tävlingskavaj strl Small men jag skulle säga att den är mer som Medium. Endast provad, kom med bud. :)


Donna som föl...

2011-11-19 19:44:39 / 1 kommentarer ..


Ja det var Donna som föl jag visade igår, hihi, lite komiskt var att inte ens bloggkompisen min som ändå rider henne och har henne nästan som sin egen kände igen henne! :P De allra flesta gissade på BerraBus och det är ju inte så långt ifrån eftersom han trots allt är hennes son. Men BerraBus såg ut så här som föl:



Skrittjobb + naturhinder

2011-11-19 18:06:10 / 1 kommentarer ..


Idag tog Emma och jag Berrabus och Donna till travbanan för lite skrittjobb. Tränade lite öppnor, slutor, och skänkelvikningar åt båda hållen. Öppnorna tycker jag går rätt bra, slutorna dock är lite svårare ännu. :) Skänkelvikningarna börjar flyta på mycket bättre nu också känns det som, från höger är det mycket lättare. Vänster är ju Donnas svåra sida, så där blev det lite extra jobbigt men hon var duktig ändå. :)

Sen tog vi och skuttade lite naturhinder, vilket hästarna (och vi) tyckte var skitkul. :D Hihi, taggad Donna! Efter ridturen fick dom en lång rykt, stretchning och lite massage. :) Mysig dag!


"Ny" design

2011-11-19 00:55:37 / 0 kommentarer ..


Nu har jag gjort om hela designen från början, lagomt roligt. Men det blev alldeles för mycket problem som jag hade svårt att rätta till, så nu är det för tillfället en tillfällig header. Har ingen inspiration alls till header just nu, men det brukar inte ta länge innan jag får fler idéer. ;)

För inte så längesen fick vi en kommentar om att våran bloggmejl + lösenord låg ute på flashbacks forum av någon konstig anledning? Så vi bytte lösenord, dock inte förrän dagen efter. Nu idag när jag var in och kollade på min gamla blogg jag inte skrivit i på över 1 år, såg jag att någon hade skrivit ett inlägg (samma dag vi fick kommentaren) med texten "ojoj!", och som rubrik "flashback was here". Det gjorde mig riktigt arg, är det någon som vill mig något så kan den personen väl säga det rakt ut istället för att göra sådär?

Nog om det, jag hoppas att ni alla ska kunna läsa bloggen nu utan problem. :) Är det något så får ni säga till så ska jag försöka rätta till det när jag ändå håller på.

Nu är det dags för mig att krypa ner i sängen, sov så gott så höres vi imorrn! :D


Snövita goa ponny

2011-11-18 18:20:09 / 1 kommentarer ..


Red ut till travbanan idag med snövita finaste Donna :D det var så mysigt, mycket frost så det såg nästan ut som snö. Då kan man ju låtsas som det åtminstone. ;) Det hade inte varit fel att lyssna på julmusik och rida med juloutfit inte, haha. Men inte än, nästa helg! :D Berättar mer om det närmare nästa lördag.

Iallafall, så hade vi tänkt rida till korta vändplanen idag men jag ändrade mig. Vi red lite längs rakan på travbanan och tog lite galoppfattningar, i början sprang hon bara när jag skulle fatta galopp. Antar att hon lärt sig nu igen att jag börjat slarva med att göra dom korrekt, så jag saktade av och tog om på nytt och jäklar vilka fina fattningar jag fick till då!

Och galoppen var helt magisk, vi svävade på moln idag kan jag säga. Hon var hur mysig som helst och jag öste henne med beröm. :D Fick till en riktigt fin kort galopp rätt så fort, och det kändes verkligen som att hon höjde ryggen och arbetade så fint. Så duktig tjej!!! Blev så glad. :D Jag tror dessutom att jag byggt upp lite mer styrka i mig själv att sitta ner och jobba i galoppen nu, blev inte helt slut som jag blev förut. :) Framsteg!!



Efter ridturen bjöd Emma på mjuk pepparkaka när jag kom in, MUMS!! Finns det något godare? NEJ! Inte mycket iallafall, älskar mjuk pepparkaka. Skulle kunna äta hur mycket som helst nästan, med kall mjölk till. :D

Sen kom Tina och ville ha med mig ut som sällskap med henne och Berrabus, så jag red ut på Kickan med henne en kort sväng. Hon kändes STOR! Haha, jag är van att rida lilla Donna jag som är ynka 142 cm. Hihi, och ändå är Kickan inte så stor hon heller, kanske runt 150 cm? Jättemysigt att rida henne igen, var ett tag sen sist. :D Goaste Kickis!


Aw, måste bara visa denna!

2011-11-18 08:34:31 / 5 kommentarer ..



Kan ni gissa vem det söta fölet är? :D


Vilodag

2011-11-18 08:19:55 / 4 kommentarer ..


Det blev vilodag för mina älsklingar igår, ja förutom BerraBus som jag red på morgonen och Donna som Carro tog sig en tur med. ;) Var egentligen inte planerat att det skulle bli vilodag, men dottern var extra mammig och jag hade en dålig dag pga. en så banal sak som en bh! Bah, blir nedstämd bara jag nämner det... så let´s face the fact, en bh (eller snarare en icke fungerande sådan) kan verkligen förstöra hela dan för en! Jag har ju i vanliga fall stora tuttar, har alltid haft det och har accepterat det faktum att jag förmodligen alltid kommer att ha det då jag hatar operationer, men att få tuttar fulla med mjölk gjorde inte saken bättre. Och HÖR och HÄPNA, i Sverige 2011 finns det inte amningsbehåar för storbröstade! :O Det är ju fanimej diskriminerande! :( Ska sätta mig och surfa runt, någonstans i världen MÅSTE det finnas amningsbehåar även för dem med lite större bröst!

Hehe, nu har jag fått kräkas ur mig det! ;) Läste förresten en jäkligt intressant artikel om en studie från University of Kent om att lättaste sättet att snabbt komma vidare är att skratta åt sig själv. Så när du ska bearbeta saker som inte går som du vill och som gör att du stressar upp dig, börja med att acceptera problemet, fokusera sedan på det positiva i situationen och skratta sedan gott åt dina kval. Hehe, det är ju det jag alltid har sagt, fast de sa det på ett finare sätt. ;) Speciellt bra ska det vara för dem som har anlag för perfektionism, och att anförtro sig åt en vän eller väninna ökade dessutom risken för att förvärra problemet så det var ingen bra lösning. :)

Herregud vad jag babblar idag, skulle ju berätta om vilodagen jag och så flyter jag ut i värsta faktaföreläsningarna istället! :P Ja, ja, så kan det vara ibland! Blev myspys i stallet på kvällskvisten i alla fall och det är alltid balsam för själen. Jag har verkligen världens mysigaste älsklingar också och de kan stå i timmar och bara njuta av en lång rykt och en massa pyssel. Måste förresten ta mig i kragen och fixa lite hårvård, manar och svansar ser något förvildade ut så det är på tiden.

Fick önskemål om att lägga ut filmer på hur jag masserar och stretchar mina hästar, hehe, jag som hatar ljudet av min egen röst. ;) Förr när folk tränade för mig och filmade fick de lova att ta bort ljudet innan den hamnade på nätet, men jag har tränat mig själv och nu är det inte lika hemskt så jag ska försöka filma ihop en serie om hur jag masserar åtminstonne, så det kommer att dyka upp, jag vet bara inte när.

:love:KÄRLEK:love:

Bjuder på film

2011-11-17 22:58:36 / 1 kommentarer ..


Följde ju som sagt med Emma till Tovas träning ikväll och agerade fotograf, Tova ville att jag skulle göra en film från det so I did. Och kunde inte låta bli att göra en liten extra fin film då. ;) Det är filmat med både systemkameran och digitalkameran, det syns ganska tydligt vad som är filmat med vad. :) Enjoy!

Men shit så fin Vera har blivit, det är ju nästan så att man dregglar över henne vissa stunder! :o





Bilder på nya pannbandet och schabraket

2011-11-17 20:15:56 / 8 kommentarer ..












Visst gjorde det sig riktigt fint på henne? :)


Byte till vanlig header

2011-11-17 15:59:57 / 4 kommentarer ..


Funderar starkt på att sätta en "vanlig" header på bloggen nu igen istället för bildspel, det verkar bara vara krångel. Har fått höra att vissa inte kan läsa vår blogg då den är för mycket åt vänster :o och sen har jag inte fått till det på alla sidor med headern, då är liksom hela arkivet uppskjutet på nåt konstigt vis. Så vi får se när jag orkar ta tag i det. :)


Skrittrunda i solen

2011-11-17 15:56:42 / 1 kommentarer ..


Tog en skrittrunda med Donna idag, jättemysigt i det fina vädret. :) Vi skrittade upp till skogen en sväng och sen vände vi hem igen. Fotade även nya pannbandet och schabraket på Donna idag, och lite i hagen. Lägger upp dom bilderna senare. Det blev inte att jag smorde någon utrustning idag ändå, behövde åka hem med en tidigare buss. Åkte direkt till stan och hämtade ut min och min jobbarkompis Sofie´s biobiljett till Breaking Dawn på söndag, har längtat efter att få se den! :D

Nu ska jag göra lite mat och hinna äta innan Emma kommer och plockar upp mig och vi åker till Bergsåker för att träna Tova och Vera. :) Så det blir att smörja lite utrustning imorgon istället. ;)


Smörjinlägg

2011-11-17 08:49:08 / 2 kommentarer ..


Eftersom jag såg att min bloggkompis gjort ett inlägg om hur ofta hon smörjer, blev jag också tvungen att prata lite smörja! :P När jag var yngre torkade jag alltid av utrustningen INNAN jag skulle ut och rida, och sedan tvättade jag och smorde all utrustning efter att jag ridit, plus att jag alltid smorde utrustningen grundligt när hästen hade vilodag!

Sen tappade jag den rutinen, och jag har verkligen inte mått bra av det... hatar osmord utrustningen, plus att sakerna inte håller om man inte sköter om dem, så nu har jag börjat med att iaf smörja upp allting varje gång efter ridning, plus att jag rengör och smörjer utrustningen när hästarna vilar. Får se om jag återinför att torka av utrustningen innan ridning också, men tycker att det ska räcka med att man smörjer efteråt. ;)

Sedan kokar jag mina bett minst en gång i veckan, och DET gör jag aldrig avkall på. Tycker att det är viktigt med hygieniska bett då hästarnas magflora störs så lätt, och därför skulle jag aldrig stoppa ett skitigt bett i munnen på hästen, dessutom kan ett skitigt bett ge skavsår och det vill jag inte heller utsätta mina älsklingar för!

Hihi, så det var min syn på smörjandet. Tycker ju dessutom om att hålla utrustningen fin och vill alltid att hästen och jag ska vara fina om det så är här hemma på skogsturen eller på träning/tävling. Antar att det är det enda min pedantiska far har lyckats smitta av sig på mig! ;)

Mysmorgon...

2011-11-17 08:39:49 / 0 kommentarer ..


Jag fick inte mycket gjort på morgonen då BerraBus var mammasjuk och då är det bara mys som gäller... vet inte om han tycker att det är lite fuskigt att morsan får åka och hoppa på Näset varje onsdag... eller om han bara tyckte att jag inte brytt mig tillräckligt mycket om honom de senaste dagarna. Så vi stod och myste i timmar imorse istället och till sist var han nöjd och vi kunde ge oss ut på en ridtur. ;) Blev en rejäl tur då vi red långa vändan och den lille mannen taktade hela första biten och slängde med huvudet, när vi väl slängde upp i skogen insåg han dock att det var för jobbigt att hålla på och takta och sen efter det var han som en liten dröm att rida! :D

Hade ju egentligen tänkt hinna med två-tre hästar på morgonen, men då det tog sån tid med BerraBus blev det bara han. ;) Får ta de andra hästarna ikväll istället. Min prickiga skönhet kändes förresten riktigt fin i muskulaturen imorse efter att ha fått ha sitt nya innetäcke på sig inatt, GILLAS! :D

Kerstin stod med ett framben i vattenhinken och såg ut som att "näe vadåååå?? Jag tänkte absolut iiiiiinte försöka hälla ut vattenhinken" när jag kom för att fodra frukost, hehe, min älskade lilla ligist... kan inte annat än skratta åt hennes tilltag, även om de allt som oftast innebär en hel massa extrajobb för mig! ;)

Hur ofta smörjer ni eran utrustning?

2011-11-16 23:17:13 / 3 kommentarer ..




Hur ofta smörjer ni eran utrustning? Jag är faktiskt väldigt dålig på det, men måste ta och förbättra det om man vill ha en hållbar utrustning. :) Ska ta och smörja upp lite grejer imorgon hade jag tänkt, martingalen blev alldels skummig idag då Donna blev genomsvettig. Huga hela hon var blöt :P men hon är ju full med vinterpäls. Hoppas vi hittar någon klippmaskin snart så hon kan klippas.

Martingalen på bilden har jag till henne, med lite bling :D skitfin, och matchar jättebra till hopptränset. Min tränare tyckte jag skulle ha det när jag hopptränar, så det var bara att åka till Hööks och skaffa en. ;) Donna har ju en förmåga att köra upp huvudet väldigt högt annars, med martingalen blir det mycket bättre.


Kvällens hoppträning

2011-11-16 22:38:36 / 2 kommentarer ..


Innan hoppträningen idag följde jag med Emma ut till Bergsåker och Birsta och gick i lite hästbutiker, köpte nytt schabrak och matchande huva plus ett skitfint pannband till Donna som jag hade på henne ikväll. :) Hon blev såå söt i det! Ska ta med systemisen imorgon och fota det så ni får se hur fin hon blev.

Hoppträningen ikväll gick SÅ BRA :D ni anar inte vilken bra känsla jag har från ikväll. Bara därför hade vi ingen kamera med idag, det var lite synd. Så går det när man kommer på det lite sent. ;) Idag har jag galopphoppat, och större delen av passet gick skitbra. :D Så otroligt nöjd!! Till att hindret höjdes tillräckligt mycket så jag började tveka, tror det var upphöjt till 90 cm då jag började tänka. Jag red fram mot hindret och försökte övertala mig själv att det går bra, "luugn, andas, över" men det gick inte att lura hjärnan så Donna stannade. "Vill hon inte hoppa så hoppar vi inte, jag är en snäll ponny :)" tyckte Donna.

Försökte några gånger men det gick inte, så vi fick sänka det lite istället. Då kom vi över. Jag är skitnöjd ändå, det gick så otroligt bra ikväll. Bara bättre och bättre för varje gång, så det går framåt sakta men säkert. Galoppfattningarna gick mycket bättre idag också, jag kände mig liksom peppad och att jag skulle göra mitt bästa. :D Och nu ska jag bevara den här bra känslan jag har till nästa gång, för då ska det gå ännu bättre! ;) LÄNGTAR redan!


Såhäääääär glad var jag ikväll! :D


Te till hästarna...

2011-11-16 06:47:22 / 5 kommentarer ..


Mina hästar får lite te en dag i veckan den här årstiden, det är verkligen ett välkommet tillägg till foderstaten så här års eftersom det värmer gott i magen. Farbror Nino var den som älskade te mest av dem alla, och när jag imorse serverade dem ljummet te och hörde hur de klunkade i sig tänkte jag med värme på minnet av min älskade sagohäst! :')

Alla hästar brukar tycka om te, så det är ett tips jag kan ge, om man dessutom lägger ned lite tid och eftertanke kan man dessutom hitta ett örtte som har välgörande egenskaper för just den hästen man ska ge det till. :)

Något annat som mina hästar får lite extra av på hösten och början av vintern är mandariner, ju äldre farbror Nino blev desto mer propsade han på sina mandariner på höstkanten. (Ja jag vet att han var otroligt bortskämd och alltid fick som han ville, men jag lärde mig så otroligt mycket av honom att jag såg genom fingrarna när det gällde det). Och lite extra c-vitaminer gör dem alltid gott!

Skulle hästen få urinvägsinfektion kan man ge den några tranbär i maten morgon och kväll, alternativt köpa tranbärsdryck på affären och ge det istället. Hade ett sto som ofta fick urinvägsinfektion för några år sedan och med bara några tranbär i maten så var det problemet avhjälpt! :)

Morgonstund har guld i mund!

2011-11-16 06:37:56 / 1 kommentarer ..


Hihi, bloggar tidigare än vanligt, men så var jag uppe mycket tidigare än vanligt också. ;) Har redan hunnit med att rida Kickan och Pebblis, ja plus alla andra morgonsysslor i stallet... nu väntar jag på att maken ska maka sig upp och gå till jobbet, (jag är gift med världens tröttaste morgonmänniska, han kan helt enkelt inte kliva upp tidigt och framför allt inte flera dar irad) men ser det från den ljusa sidan: så länge han är kvar i sängen får prinsessan sällskap och då kan jag sitta här med min kopp te... :)

Kickan och jag var ute på en tur i en och en halv timme, hon känns så tillfreds med allting och även om hon egentligen inte är någon "Emmahäst" kände jag hur mycket jag ändå skulle sakna henne om hon inte var här längre, för även om vi inte klickar på det sätt som jag klickar med alla andra mina hästar så tycker jag otroligt mycket om henne. Håller ju på att sätta igång henne så skrittar mest fortfarande, och skrittjobb är fanimej viktigare än man tror... jag skrittjobbar alla mina hästar en gång i veckan, och sen jag började med det har de blivit mycket finare i all muskulatur.

Pebblis och jag körde galopp i lilla klätterbacken, det blev fyra vändor, två i vardera galoppen och hon kändes riktigt fin. :) Hon har dock inte förstått den här grejen med att rida när det är kolsvart och jag misstänker att hon längtar efter snö lika mycket som jag... Blir ju oftast att jag rider när det är svart den här årstiden, eftersom jag rider tidigt på morgonen eller sen em/kväll och då finns det inte mycket till dagsljus. Så jag välkomnar lite vit och härlig snö, så KÄNNS det iaf inte lika svart! :P

Min kamerautrustning

2011-11-16 00:41:59 / 3 kommentarer ..


Jag använder mig av en Nikon D5000, jag är väldigt nöjd över den måste jag säga. :) Den är perfekt att använda för vem som helst då den är lättanvänd med massa inbyggda smarta funktioner. Det går även att filma med den precis som med Nikon D90, I HD-kvalité. Den har 12,3 megapixels sensor och hög känslighet mellan ISO 200 och 3200 (kan även utökas till ISO 100 och 6400) för fotografering under många olika ljusförhållanden.




Till den har jag standard objektivet Nikkor 18-55mm (som nu mest bara ligger i lådan), samt mitt nya älskade objektiv Sigma 70-300mm med ett vanligt UV filter som skydd för linsen. RIKTIGT nöjd över det köpet, bilderna ser verkligen ut som tagna av vilken proffsfotograf som helst nästan. Så småningom ska jag uppgradera mig till ett ännu kraftigare objektiv med skarpare bilder samt den enorma zoomen = kommer bli perfekt! :D'

Vad fotar ni med för kamera? Är ni nöjda över valet av den?





Bloggproblem

2011-11-15 22:26:56 / 2 kommentarer ..


Nu har jag fixat om designen ännu en gång. Vi fick tydligen problem med att det inte gick att kommentera, så ursäkta för det! :) Nu är det fixat, och jag fick t.o.m till mellanrummet mellan headern och "inläggsarkivet" :D imponerad! Haha. Nejdå, jag brukar kunna lista ut det mesta. Men det tar sin lilla tid ibland. ;)

Är det någon av er som är mer kunnig än vad jag är, som vet hur jag får till det på alla sidor? Framsidan ser ut precis som den ska (förutom menyn), och det går som sagt att kommentera. :) Dock syns inte headern när man går in på inläggsidan och liknande, då är hela arkivet uppskjutet liksom.



På tal om annat så reds Donna av Emma ikväll då jag inte skulle ha hunnit på dagen :) jättesnällt! Imorgon är det hoppträning, längtar sjukt mycket! :D


Äntligen nästan klar

2011-11-15 20:03:10 / 1 kommentarer ..


Nu har jag lyckats med det jag vill, nästan! :D Har fått till ett bildspel i headern, tänk att det här har tagit mig hela dagen. Det är som sagt inte det lättaste att göra design ibland när man vill prova på nya saker. ;) Har dock ett problem fortfarande, och det är mellanrummet mellan headern och själva "arkivet" där inläggen skrivs. Det är vanligtvis väldigt enkelt att fixa när man har en vanlig header, men så är fallet inte nu.

Före:


Efter:


Men nog blev den väl lite mer uppfräschande och mer stilren? :D Jag gillar den väldigt mycket. Hoppas jag får till det där med mellanrummet bara, hihi.

Skulle det vara intressant för er om jag skrev lite om hur man gör en bloggdesign av dom kunskaper jag har?


Supergod mat och mjuk pepparkaka i ugnen

2011-11-15 19:16:53 / 1 kommentarer ..


Maken hade maten klar när jag kom hem och jäklar vad gott det var, var ju alldeles utsvulten efter att ha spelat bandy och fotboll med barnen på jobbet, och när man är utsvulten smakar allting extra gott dessutom! ;) Han hade gjort kyckling i söt/sur sås och det var så jäkla gott att jag tror att jag förätit mig!! Slängde ihop en mjuk pepparkaka efter middagen så nu väntar jag bara på att den ska gräddas klart så blir det stallet för mig, ska rida Kickan, BerraBus och Donna och pyssla med Kerstin och Gertrud som vilar. :)

Åh, nu vart jag värsta sugen på snickerskaka också... :P Blir nog tvungen att svänga ihop en sats med sånna också innan jag går ut! Har förresten redan hunnit med dagens planka också, 42 sekunder. Så det går åt rätt håll om än sakta... ska klocka maken senare och se om han också förbättrar sin tid. ;) Jag hade nog egentligen kunnat pressa mig lite till ikväll, men det gjorde ont i armbågarna och jag hade magen full med kyckling så jag var lite lazy...


Design till Linda

2011-11-15 13:47:02 / 4 kommentarer ..


Nu har jag fixat ihop en ny design till Linda, kunde inte hålla mig att göra den före då det var en mycket enklare uppgift än min och Emmas desgin. ;) Hihi, men jag ska försöka mig på den nu också. Hoppas jag lyckas få till det som jag vill bara. Håll till godo!



Linda önskade en lite mer stilren design och header, så jag gjorde en enkel header och jag gillar bilden på hennes fina ridtravare i bakgrunden skarpt! Klicka HÄR för att gå in och kolla på hennes blogg. :)


38 sekunder btw!

2011-11-15 12:42:36 / 0 kommentarer ..


Hihi, glömde ju skriva att jag stod i plankan i 38 sekunder igårkväll.. HELA 10 sekunder längre än kvällen innan, vänta ni bara innan nyår står jag minst 20! ;) Broder hade kommenterat om att jag borde ha haft guiness världsrekord om jag stod i plankan i 20 minuter när jag gick på högstadiet, men det var ingenting jag visste någonting om, tävlade bara mot kompisarna och tjurig som jag är blev det så många minuter... sen har jag hört att typ en 76-årig kärring satte rekord för seniorer i plankan och då stod hon typ 36 minuter... :O Så jag vet inte jag!

Maken kunde inte vara sämre när jag för andra kvällen irad låg där på golvet och flåsade som en galning (ja jag har GRYMT dålig kondis just nu), så hon var tvungen att testa han också! 57 sekunder stod han sen sjönk han ner på golvet, han gillar ju också utmaningar så antar att han också antagit denna nu då! :D

Morgonpasset idag

2011-11-15 12:06:38 / 1 kommentarer ..


Stack ut med Lordi först imorse, blev en timmes tur i skritt, trav och galopp med mycket övergångar. På Lordi har det lite motsatt effekt än så länge, han blir lite seg och verkar inte riktigt som att han hänger med när man kör mycket övergångar, så istället för att bli pigg och alert och lägga mer vikt i bakbenen blir han lite seg i gången och framtung. Men övning ger färdighet och han är ju trots allt väldigt sent tagen så jag får hela tiden påminna mig om att jag inte ridit honom så fruktansvärt länge. ;) Han är ju så jäkla duktig och då är det lätt att jag ställer för höga krav bara för att jag glömmer hur grön han egentligen är. Vid massagen efter ridturen tyckte jag att han verkade lite spänd över si-leden, och mycket riktigt när jag lossade på den så tuggade han som en galning och frustade nöjt, kanske var det därför också som övergångarna inte gick riktigt som de skulle idag.

Sen var det söta lilla Pebblis tur som kom och galopperade till grinden när jag släppte ut Lordi och ivrigt stack huvudet i grimman. :) Vi tog rundan förbi hundarna och där har hon aldrig gått förut så det var lite läskigt tyckte hon, hon skötte sig finemang och vi tog oss två härliga galopper upp till lilla vändplan innan vi skrittade hemåt. Satt där på lång tygel och kände det som att det alltid varit vi två, min älskade lilla Pebblis! :love: Väl hemma masserade och stretchade vi som vanligt och jag tycker nog att hon stretchar lite bättre dag för dag nu vilket är riktigt trevligt!

Sen fick jag skynda mig lite då jag hade lovat maken att han skulle få åka på jobbet senast kl.7 idag eftersom han ska komma hem tidigt och vara med Hedlie när jag åker och jobbar några timmar i em... Har så svårt för att skynda mig i stallet, det är ju mitt balsam för själen, och jag skulle aldrig stressa med hästarna! Maken tycker dock att det borde gå att skynda lite med allt det andra även om han förstår att jag ogärna gör det. Låter alltid allting i stallet ta sin tid, och det är jag väl medveten om att jag har rykte om mig att komma sent till familjemiddagar och dylikt. Det roliga är dock att jag endast varit sen till jobbet en enda gång under mina 14 år i arbetslivet, och den gången var det inte mitt fel att jag var sen heller utan det stod en hel hop med kossor på vägen när jag skulle åka och de förstod inte alls varför de inte kunde stå där. :P

Min lilla prinsessa har haft en extra mammig dag idag, så jag har fått ha henne med hela tiden, hon blir jättegnällig när jag lägger ned henne i vagnen eller i hennes babygym... bara att gilla läget, älskar ju hennes närhet så ska inte klaga! ;)


Ny design pågång

2011-11-15 02:04:06 / 0 kommentarer ..


Nu har jag suttit i flera timmar ikväll och försökt få till nya designen + header, men alltid är det nåt som ska krångla med mig. ;) Så nu tar jag paus till imorgon, då ska jag ta nya tag och försöka lösa dom problem som uppstår. :P


På väg ut i stallet...

2011-11-14 19:07:13 / 1 kommentarer ..


Har precis ätit middag med min underbare make och därefter ammat dottern, nu myser de två i soffan en stund och jag ska passa på att gå ut i stallet och köra Kerstin och Gertrud, samt pyssla om Donna som har vilodag idag. ;) Misstänker att det även kommer att bli lite mys med alla de andra älsklingarna också då jag och Hedlie inte varit ute hos dem mer än för att slänga åt dem lunchen och mellanmålet idag. I vanliga fall brukar jag vara ute hos dem och mysa när Hedlie sover i vagnen, men idag sov hon bara när vi var ute på promenaden och vaknade på vägen hem och sedan ville hon inte sova mer. :)

Funderar på att köpa egen klippmaskin också, mina lurvbollar går ju i ridhuset lite då och då och de svettas så jäkla mycket då. Brukar få klippa ponnierna flera gånger på en säsong, så tycker det känns värt pengarna att ha en egen. Funderade i de banorna ifjol också, men då var Josse snäll och lät mig låna hennes, och sen när det var dags att klippa igen bestämde jag mig för att de fick klara sig eftersom vi inte red så mycket i ridhuset just då. Håller på och kollar runt lite, vill ha en som är ergonomiskt utformad och som inte låter alltför mycket! :D


UTMANING!

2011-11-14 13:47:25 / 2 kommentarer ..


Haha, jag blev utmanad av tidningen iForm som jag fick en prenumeration av maken på (har prenumererat på den förut, men valde bort den när jag tyckte att pengarna behövde läggas på annat håll), i alla fall så hade de en utmaning där man ska stå i plankan under ett reklamavbrott på tv varje kväll fram till nyår. Plättlätt tänkte jag som brukade bräcka de flesta i plankan när jag gick på högstadiet... Men hu så dåligt det gick, kan säga att min planka började på att svaja betänkligt redan efter några sekunder och efter bara 28sek låg jag flåsande på vardagsrumsgolvet! Bah, på det igen bara tänkte jag, men den här gången kom jag inte ens till en riktig plankställning utan fuskade till sist och satte knäna i backen.

Nu har jag ju antagit utmaningen och även om mitt första resultat var katastrofalt dåligt gjorde det snarare att jag blev ännu mer pepp, hur mycket starkare kan jag bli till nyår?! Klarar jag att stå ledigt i 20 min som jag brukade i högstadiet??!! Jag tänker ju lätt satsa på det i alla fall! Så vilka är med mig? Anta utmaningen du också! :D

Skrittjobb i stormen

2011-11-14 12:20:14 / 1 kommentarer ..


Imorse vaknade jag riktigt tidigt, eller vaknade och vaknade, en annan lyckades inte riktigt somna inatt, vet inte varför men det gick bara inte. Maken och Hedlie sov så sött och det gjorde även hunden, så jag bestämde mig för att ta stallet med en gång, ingen idé att ligga och vrida och vända sig, bättre att göra någonting kreativt. Sagt och gjort, hoppade i ridkläderna och gav mig ut till stallet, och höll nästan på att slås omkull av den enorma blåsten... herrejäklar vad det tog i och blåste! :P Hoppas verkligen att det här är sista höststormen innan snön kommer, men med tanke på att det var plusgrader trots blåsten är det inte särskillt troligt. :(

Morgonfodrade mina älsklingar, täckade om och släppte sedan ut allihop så att de kunde käka sitt morgonhö i lugn och ro, under tiden mockade jag och fixade i boxarna! Älskar att mocka, har alltid gjort det, så skönt att låta tankarna vandra under tiden man gör rent och snyggt i boxarna. Plockade sedan in BerraBus och gjorde iordning honom och sedan gav vi oss trippande iväg, han blir alltid så jäkla taggad när det blåser så hela passet gick åt till att få honom att slappna av och vila på steget. Blev öppna, sluta, sidvärtsförflyttning, halt, och så flöt vi på tills han kändes riktigt fin.

Sedan var det Pebblis tur och hon ville helst gå lite snett emot vinden, så det blev skrittjobb även med henne, kändes som att hon lossnade riktigt bra på slutet och när jag masserade tyckte jag inte alls att hon var lika motsträvig i musklerna som hon har varit sedan hon kom.

Kickan var superpigg och trippade även hon, och när vi närmade oss kossorna blåste hon upp sig rejält... men kossorna hade tagit skydd vid skogsbrynet, långt ifrån vägen där vi skrittade, så det gick hur bra som helst att ta sig förbi. Efter att ha flyttat på henne ordentligt och lösgjort gav jag henne lång tygel och skrittade hemåt, och den lilla kossan glömde helt bort att vara rädd när vi gick förbi kohagen, framsteg! ;)

Till sist tömkörde jag Lordi, och till skillnad från de andra kändes han hur lugn och fin som helst trots blåsvädret. Det är inte mycket som bekommer min lilla bebis egentligen, men när han har lust är allting farligt! :P Det beror helt enkelt bara på vilket humör han är på. ;) Jobbade i jättefina öppnor med honom och han har verkligen fattat hur man ska jobba i dem nu för han blir så jäkla fin, lillbebisen min!

Pussade på alla hästarna och mockade lösdriften innan jag gick in för att väcka maken och dottern... Blev en helt fantastiskt mysig morgon med hästarna och sedan en hel massa mys med dottern då hon var på sitt allra bästa solskenshumör.

Kärlek till er alla, hoppas ni har en lika bra dag som jag!

Ointressant?

2011-11-13 23:02:05 / 5 kommentarer ..


Anledningen till min dåliga uppdatering emellanåt beror på att jag blir så opeppad på att uppdatera, det känns som att ingen enda bryr sig det minsta. Väldigt tråkigt faktiskt, inte många som kommenterar alls trots att jag VET att det är folk som läser. Man försöker att uppdatera och lägga upp bilder och filmer för eran skull, och då är det ingen som bryr sig.

Jag tycker det är roligt att dela med mig min glädje till er över att det går framåt, jag tycker det är roligt att visa bilder och filmer. Men jag vet inte alls vad ni tycker? Det känns så tråkigt att jag tar mig tiden att skriva inlägg när ingen bryr sig ett dugg, det gör mig opeppad. :( Om ni nu bryr er kan ni väl visa det?

Jag vill att ni ska tycka det är minst lika roligt att läsa mina inlägg, som jag ska tycka att det är roligt att uppdatera. Jag anser att man inte ska behöva gå in på en massa bloggar och kommentera för att få kommentarer, det är inte det som det handlar om. Kommentera (och följa) gör man om man tycker en blogg är intressant, och inte för att ge/få kommentarer. Visst kan man göra det också, men jag hoppas ni förstår lite hur jag menar.

Jag menar, tänk bara på Dressyrmupparna som har över 1800 läsare om dagen. Jag tror inte dom sitter och läser och kommenterar över 73 bloggar varje dag (så många kommentarer dom får ibland menar jag), det funkar ju inte så. Det känns som att mina inlägg inte är ett dugg intressanta. Snälla säg till mig om jag har fel, jag vill verkligen kämpa för den här bloggen. Och jag kommer inte sluta med det! Behövde bara skriva av mig lite, det här har gnagt i mig länge.


Mer uppdatering?

2011-11-13 22:25:21 / 2 kommentarer ..


Vill ni ha mer uppdatering? Vad tycker ni är roligt att läsa om?































Whenever you smile

2011-11-13 22:10:56 / 0 kommentarer ..





Jag vill ha snö! :P

2011-11-13 18:56:16 / 2 kommentarer ..


Ja, mina vänner, ni hörde rätt! Jag längtar som en galning efter snö, tjatar alltid om att varje årstid har sin charm, men nu är jag less på höstrusk, nu vill jag ha snö istället! Vill ut och plumsa i snön med hästarna, och tolka och göra allt annat skoj som man kan göra på vintern... Vill inte ha en vinter utan snö, för då blir det ingen riktig vinter enligt mig.

Har inte uppdaterat på några dagar då jag haft så mycket annat att stå i att jag inte suttit framför datorn just någonting alls. Hästarna mår hur bra som helst och vi jobbar på med lite allt möjligt... BerraBus har lyckats gå upp i vikt igen, fast jag mycket noga beräknat hans hö... funderar nu på om jag måste köpa in lite halm att blanda upp hans dagliga ranson hö med. Vill ju inte att han går upp i vikt nu när han ändå började på att se riktigt trevlig ut i kroppen, och han rids redan så mycket som jag vill att han ska gå, så kan liksom inte öka på motionen så mycket mer heller.

Alla andra älsklingar ska hålla sitt hull fint på de foderstater de har, man får hålla lite koll på Lordi bara som brukar kunna falla ur lite och så har jag ju Pebblan som behöver lägga på sig lite för att kunna bygga lite mer muskler. ;)

Ridning i dimman

2011-11-10 16:04:53 / 3 kommentarer ..


Red ut på en mysig tur med Donna på förmiddagen i dimman :) dock hade den börjat lätta lite när vi var klar för att rida ut. Men mysigt var det, det blev en sväng till travbanan där vi tog lite trav och galopp. Jättenöjd över tjejen! Fick till en fin galoppfattning. :)


Haha, och efter att jag fotat den här bilden hade Donna fått syn på något i skogen som hon absolut ville kolla på, hon skulle då inte gå framåt sen. Fick henne tillslut att gå framåt och emellanåt stannade hon till för att kolla igen, haha sötnosen. Jag vet då inte vad det var hon kollade på, men något intressant var det enligt henne. ;)


Tömkörning och Kickan HATAR kossor! :P

2011-11-09 22:19:50 / 3 kommentarer ..


Tömkörde Donna medans Hedlie vilade i vagnen och hon är ju en stjärna min lilla söta fröken, märkte dock av att hon inte är riktigt liksidig i sitt arbete och att hon behöver mer hjälp i vänster varvet. Körde samling i traven och galoppfattning ur den, och sedan samling i galoppen och början till galopp piruett, lite krångligt tyckte hon allt att det var, men jäklar vad duktig hon är. :D Jag tömkör ju alla mina hästar minst en dag i veckan, ett väldigt bra komplement till ridningen då det dels hjälper mig att vara ännu mer uppmärksam på förändringar som man kanske måste se och som man inte känner vid ridningen, sen är det fantastiskt bra för att lära hästarna nya saker och sist men inte minst är det väldigt nyttigt att jobba utan ryttare ibland också. Använder mig även lite av long reining, men det är jag själv lite nybörjare på så det gör jag inte lika ofta. Ja just det, jag tränar frihetsdressyr med hästarna också, mycket i lösgörande och stretchande syfte. Hihi, så nu vet ni det! ;)

Gillar tömkörningen mer än longering, men använder mig av båda, longerar dock inte hästarna varje vecka då jag inte tycker att jag får samma kontroll där, och en häst som inte jobbar rätt sliter mer på kroppen och benen. Antar att det ofta är så när man föredrar någonting framför något annat, att man helt enkelt inte har rätt kunskap för att kunna uppskatta det man inte föredrar. Det jag oftast tittar på vid longering är om hästen bär sig lika på alla fyra ben, "lägger" den sig inåt i något varv eller sladdar ut med bakdelen, har det ofta grund i någon obalans och sånt är alltid bra att upptäcka i god tid. Kollar även efter rörelsestörningar, om den lägger svansen åt något håll, om den förställer sig eller rätar ut sig mer än vanligt. Skulle behöva bli duktigare på att longera för det är ändå ett trevligt komplement att ta till när man vill träna från backen.

Kickan och jag stack ut sen när maken kom hem, och jag satt där i sadeln och sjöng för fulla muggar när busfröken plötsligt tvärstannar och sneglar förskräkt åt vänster, känner hur hjärtat börjar slå och min sega hjärna försöker komma på vad som kan vara så farligt att hästen nu står som att hon har nackspärr och skakar i hela kroppen. Tittar åt vänster och ser fem stora kossor komma strosande emot oss på andra sidan staketet. Ja, just det ja! Min otroligt sega reptilhjärna har äntligen registrerat vad som händer, Kickan HATAR kossor! Smeker henne lugnande över halsen och försöker övertala henne att man kan gå rakt framåt och att hagen snart är slut, men Kickan är helt överygad om att dessa köttätande monster kommer att äta upp oss om hon inte snabbt löser det här och innan jag hinner säga bu eller bä så har hon hoppat över diket på motsatt sida och är några hundra meter ute på åkern när jag äntligen lyckas samla ihop henne.

Efter mycket lugnande såja, såja och smekningar över halsen är vi så på väg i diket åt rätt håll, fem kossor står och glor på oss precis framme vid staketet och jag sänder en telepatisk tanke om att de inte behöver öppna munnen just då, för det brukar få Kickan att tappa fattningen alldeles. Vi går i diket flera meter efter att kohagen tagit slut och vi lämnat de nyfikna monstren bakom oss, till sist går hon med på att kliva ur diket och följa vägen igen och jag skrittar en bit till innan jag vänder hemåt. Kossorna syns inte till, de har nog anslutit sig till sina kompisar uppe vid skogsbrynet där de verkar ha slagit läger för natten, och vi tar oss trippande förbi kohagen men ingenting mer händer. Efter några hundra meter drar Kickan en lättnadens suck och hon är sitt gamla goa jag igen. Lite roligt är det att jag brukar kalla damen för en kossa, för att hon är så in i norden klok och för att hon nästan aldrig gör något väsen av sig. :) Väl hemma igen kör vi den dagliga rutinen med korrigeringar och massage, stretchingen går ovanligt bra också. Sen står hon där, lös på gången som alltid, och filosoferar medans jag fixar med utrustningen och när jag säger varsågod går hon lugnt och sansat in i sin box och äter sin kvällskraft. Hon är bara för söt... min lilla KO! :P :love:


Snööö

2011-11-09 20:27:01 / 2 kommentarer ..


Såhär såg det ut första gången jag hoppade Donna. :) Se så mysigt med det ser ut med snööö :love: längtar så sjukt mycket. Det är faktiskt november nu, så nu får den ta och komma!




Att redigera bilder

2011-11-09 18:16:32 / 0 kommentarer ..


Vilken redigering av dessa skulle ni föredra att kolla på?


Nu är dessa två inte jättebra exempel, men vänstra bilden är rent fotomässigt bättre skulle jag säga.
Vänstra bilden är skarpare, och helt normal exponering. Medan högra bilden är överexponerad.


Här syns det tydligare, högra bilden är överexponerad då baken på Donna smälter in i sjön.


Här syns det också tydligt, högra bilden är överexponerad då staketet blir så extremt vitt medan vänstra bilden är skarp och lagom exponering.

Förstår ni lite vad jag menar? :)



 



Böjt huvud = form

2011-11-09 17:06:55 / 3 kommentarer ..


Nej, så fungerar det inte. Har läst på flera bloggar nu om att hästen går så fint när den böjer på nacken (dvs, går i form) och flera som kommenterat "hur ska jag få hästen att böja på huvudet?", men det fungerar inte så. Sluta fokusera på att få ner huvudet på hästen, fokusera istället mer på bakdelen och försök få in bakbenen för nacken kommer automatiskt sen. Att hästen böjer på huvudet är inte att gå i form.


Ingen hoppträning...

2011-11-09 15:21:02 / 3 kommentarer ..


Blir ingen hoppträning ikväll som ni kunde läsa i Carros inlägg, och jag hade lovat maken att han kunde jobba över ikväll så jag kunde inte ta hennes plats. Så det blir tömkörning för Donna idag istället, men det tror jag inte att hon har någonting emot. Hon hoppade ju rätt mycket förra veckan så kan vara lika så skönt för henne att inte hoppa den här veckan. :) Kanske det blir något litet skutt i skogen för henne och Carro till helgen, men annars gör det som sagt inget om det inte blir någon hoppning den här veckan.

Jag ska ut och rida Kickan ikväll också, och så ska jag hitta på någonting med Kerstin och Gertrud... men vad har jag inte riktigt kommit på än. ;) Kanske jag skulle ta en tur med vagnen... fast då måste jag lyckas hitta reflexerna som de kan ha, och de städade jag undan på något "bra" ställe i våras och nu har jag plockat fram de stora hästarnas reflexer, men kan inte hitta deras... I värsta fall får jag köpa nya helt enkelt, reflexer är ju färskvara. Någon som har koll på hur länge en reflex ska hålla egentligen, tror att jag har reflexer som jag haft sen jag köpte min första häst för 14 år sedan. :O De hjälper nog inte så mycket nu, måste ta och rensa bland reflexerna och slänga alla dem som är gamla!

Nu ska jag läsa saga för Hedlie, blir lille Wille, hennes favorit för tillfället! ;)

Trött och opepp

2011-11-09 14:09:45 / 0 kommentarer ..


Idag har jag en dålig dag, vaknade trött och känner inte för att göra något alls idag.. opeppad till hoppträningen, och det känns ju inte kul. :( Beslutade att stanna hemma idag istället och hoppa över träningen ikväll, tar igen det nästa vecka istället. Känns som att jag kanske inte kommer prestera lika bra om jag mår såhär.

 


BerraBus, Pebbles och Lordi

2011-11-09 10:36:56 / 1 kommentarer ..


Har varit till stora klätterbacken två svängar idag, började först vid 5 imorse med BerraBus som var jäkligt taggad och taktade hela första biten. Satte honom självklart i jobb med att begära först mer samling än han gav mig för att sedan begära längning av skritten så snart han lugnade ner sig och trampade under sig lugnt. Brukar alltid köra det på mina hästar, börjar de på att takta, då begär jag lite mer samling tills de lyssnar och sen är det bara att länga ut när de väl gör det. Brukar få ta om några gånger innan de inser att det inte är någon idé att takta, och BerraBus framför allt är expert på att testa både femtielva och sjuttiotolv gånger om man ändå inte kan få takta istället. ;) Körde fyra vändor i skritt uppför backen och koncentrerade mig på att han skulle vara lång och låg, han tycker ju själv att han är snyggast när han får krulla ihop sig lite, men han insåg snart att det var mycket lättare att hålla koll på var man satte fötterna om man lyssnade på Matte. Han vart rätt svettig efter det så vi travade på halvlånga tyglar på hemvägen och struntade i galoppen. Hoppade av och gick med honom sista biten, brukar visserligen alltid hoppa av och gå, men idag hoppade jag av tidigare och gick en längre bit! :)

Sen var det Pebblis tur, tog två svängar uppför klätterbacken med henne i skritt och försökte jobba i lång och låg form, damen tycker inte att det är helt lätt att släppa efter så mycket som jag skulle vilja, så det måste verkligen stretchas och lösgöras där. Red sedan lite galoppfattningar efter vägen och de börjar på att bli riktigt fina, förut förstod vi inte riktigt varandra, men nu förstår vi varandra perfekt och hennes galopp är så härlig! Körde galoppfattning, öppna över vägen till andra sidan, skritt, galoppfattning, öppna över vägen till andra sidan, skritt... och så rullade vi på så tills mina magmuskler skrek. :P Travade av på halvlång tygel och då kändes det hur mycket övningen hade gett för hon sökte sig verkligen framåt nedåt i en taktfast och fin trav med fin schvung! HAPPYFACE!!

Sedan tog jag och Lordi oss ett pass i paddan, och det tyckte väl han var så där för det är ganska blött och jävligt där... :( Han jobbade på bra ändå, inser att jag oftast skriver att de jobbar på bra, men för mig jobbar de alltid på bra utifrån den dagens form och förutsättningar... så egentligen kan de aldrig jobba dåligt enligt mig, eftersom de precis som jag kan ha en dålig dag. Haha, nu svamlade jag iväg, vet inte riktigt vad jag ville säga med det, mer än att jag egentligen inte behöver skriva att de jobbar på bra eftersom jag alltid tycker att de jobbar på bra. ;) Jobbade volt i hörnet, öppna in till medellinjen, volt ut till spåret, sluta till hörnet och så volt, en riktigt bra övning både för mig och hästen eftersom det blir mycket halvhalter och omställningar. Avslutade med galopp på stora mittvolten i båda varven och travade sedan av lång och låg som jag alltid gör, Lordipojken är verkligen en häst som fattat det där med att varva ned i slutet av passet och jobbar jättefint i den långa och låga formen utan att man måste anstränga sig särskilt mycket, han känner liksom själv att han behöver stretcha! ;) Skrittade ut en sväng som avslutning och det var så jäkla vackert med den rosa soluppgången! :') Önskade för en stund att Nino hade varit där, eftersom han var den mest filosofiska utav mina hästar och som alltid uppskattade ridturer i soluppgång/solnedgång. Pussade lite extra på Lordi för att få tröst och han gnäggade mjukt, snacka om att vi kommit varandra nära jag och lilla bebisen... han känner på en gång om jag är ledsen. :love:

Sedan var det dags för Hedlie att vakna och maken att åka på jobbet, försöker att inte låta dottern sova alltför länge på morgonen eftersom hon har en förmåga att hålla oss vaken fram till 12-01 på natten då... ;) Måste bara visa hur söt hon var igår när hon låg och vilade i vagnen i sin fina Nalle Puh-tröja!

Ambitiös dag och fniss med Carro

2011-11-08 22:55:52 / 2 kommentarer ..


Jäklar vilket tempo jag hållit idag, är riktigt nöjd med mig själv! :D Har hunnit med en massa sysslor här hemma, myst och lekt med Hedlie, fixat och donat med hästarna, ridit Lordi och Pebblis, tränat Carro och Donna, varit på 2 timmars promenad, bland annat! :) Passet med Lordi imorse var riktigt roligt, körde galoppintervaller i långbackarna till rakbanan och han orkade mer än sist jag gjorde det... Min duktiga lilla Lordipojke som jag älskar dig! :love:


Jäklar vad jag och Carro fnissade idag, länge sen jag fnissade så... skratta ja, men fnissa nej. Hehe, rätt trevligt ändå att få fnissa av sig någon gång ibland också! :D

Pebblis har jag varit ute och ridit nu ikväll, första turen barbacka, skrittade ut rätt kravlöst och det måste verkligen läggas på muskler på damen... Det var inte alltför skönt kan jag säga, sen har hon en jäkla manke också och den går ju inte att träna bort, men lite bättre blir det om det finns rejält med muskler runt omkring manken. ;) Världens lerinpackning hade hon fixat åt mig också, stod säkert i en 45min och kämpade för att få henne ren, själv stod hon bara och njöt, sötfisen!!! :P

Kerstin och Gertrud fick sig ett pass med trickträning, tränade på en ny sak som visade sig vara alldeles utmärkt hjärngympa för damerna. ;) Hahaha, och Kerstin är bara för söt ibland, men "you'd have to been there...", går liksom inte att återge situationen för den blir liksom inte lika rolig när man berättar.

Kickan gick första passet med någon annan på ryggen sedan jag satte igång henne, och det hade bara gått bra. Kände inte av några nya spänningar heller när jag masserade henne ikväll så det var skönt! Jag höll andan lite där eftersom jag inte var riktigt säker på om det var rätt beslut att låta någon annan rida riktigt än... men det verkar som att det gick hur galant som helst och det är alltid skönt. :) BerraBus gick också med medryttare idag, han hade tydligen busat rejält fast de bara skrittade och travade en kort, kort liten bit, men har man det smeknamn han har så är det klart att man måste leva upp till det också!


Bilder från träningen

2011-11-08 17:38:19 / 0 kommentarer ..


Ska alldeles snart gå iväg till bussen för att åka och jobba ikväll, men tänkte att jag kunde lägga upp lite bilder från dressyrträningen iallafall. :) Har dock inte riktigt tid att skriva om passet, men jag är hyfsat nöjd. Jag vet inte varför jag börjat sluta rida igen när jag ska fatta galopp, och så sitter det ju i min hjärna att det inte går och då blir det bara bajs. Men vissa gånger fick jag fina fattningar som jag är riktigt nöjd över. :) Bara att kämpa vidare.. fick först rida med graman för att lossa lite exta på henne.

Tänkte inte lägga upp så mycket gramanbilder dock, men ville visa den här första där jag tycker hon sätter under sig fint i galoppen. :) Sen vet jag inte om ni tänkt på varför jag oftast lägger upp bilder i högervarv? Av någon anledning har jag alltid tyckt att att dom oftast ser bättre ut i det varvet :P men rider lika mycket i båda varven, det gör jag. :)









Hinner inte fler bilder nu, lägger upp fler senare ifall intresse finns. :)


Det var en gång...

2011-11-08 16:19:38 / 0 kommentarer ..


...en fylld sockerkaka. Sen kom det en Emma... och en Carro.... och sen fanns det längre ingen sockerkaka kvar. Haha, poff borta. :D




MUMS! :P

2011-11-08 15:07:54 / 3 kommentarer ..


Nu ska vi smaska supergod fylld sockerkaka medans vi åker till bron, för Carro ska med bussen... :P


Träningar och hästarna igår...

2011-11-08 14:32:58 / 2 kommentarer ..


Hade två grupper med nya ridelever igår, vilket är otroligt spännande och väldigt givande, ÄLSKAR att träffa nya ekipage och individer och det ska bli så roligt att följa dessa nya elever och deras hästar och se hur de utvecklas! :D Att träna andra ger en massa idéer till sin egen ridning och framför allt är det otroligt lärorikt att få se hur olika individer reagerar på olika situationer och att vi är så fantastiskt olika som vi ju faktiskt är. Jag tränar varje individ utefter hur den är, och ibland har jag två olika sätt att träna samma ekipage eftersom hästen och ryttaren måste ses som varsin EGEN individ. Det är ju det som är så fantastiskt med ridning enligt mig, att jag och hästen jobbar mot samma mål och blir som ett, även fast vi är två HELT skilda individer. :)

Pebblis och jag var ju ut och träffade på älg som sagt på morgonen... masserade henne sen på kvällen och jag tycker ändå att hon har lite spänningar som jag skulle vilja ha bort innan jag rider henne hårdare... ska prata med ET och se om hon inte kan komma och ta Pebblis lite tidigare än de andra hästarna. ;)

Lordi, Kickan, Kerstin och Gertrud hade tömkörningsdag och det var välbehövt, framför allt för mig som verkligen inte har någon kondis alls! :P Hehe, flåsade som en jag vet inte vad efter att ha tränat galoppfattningar med Lordi efter byvägen... Alla fyra hästarna skötte sig kanonbra och det fantastiska är att Kerstin och Gertrud börjar på att se riktigt fina ut i dressyrarbetet, Gertrud sätter t.o.m in bakdelen till början på piaff nu och det skulle vara så roligt att gymnastisera upp henne så att hon klarar av sånna saker, lilla sötnosen min! :D

BerraBus och jag tog oss också ett pass med galoppintervaller, och båda två behöver verkligen bättra på vårt flås kan jag säga... jag var rätt slut efter tömkörningarna och BerraBus har fortfarande en bra bit kvar till formtoppen. Haha, satt och sjöng: "... för jag har, långt kvar, till formtoppen, om du fattar vad jag menar?...". Skönaste låten ever! :P;) Vi jobbade på bra ändå bägge två, och för att plåga mig lite extra hade jag två hål kortare läder än vanligt och jobbade i lätt sits hela tiden. Kan säga att det känns i benen idag! ;)

"BerraBus och jag i en samling mot piaff..."

Donna hade en välförtjänt vilodag igår också och fick sig en skön ryktstund på kvällskvisten, hon är så otroligt mysig goDonnan och la huvudet på min axel och gnäggade mjukt i mitt öra... det lyser kärlek om denna ponny, och jag är så otroligt glad att jag fann henne för hon är liksom en del utav mig som jag aldrig mer vill vara utan. :love:

I´m here!

2011-11-07 23:53:27 / 0 kommentarer ..


...Vill bara säga att jag inte slutat blogga. ;) Nejnej, inte på långa vägar! Bara inte haft något att skriva om. Lite bloggtorka får alla ibland. Right? I fredags skrittade jag och Donna ut, vilket hon tyckte var så skönt efter torsdagens hoppkurs. :) Sen blev hon som Emma skrev longerad i lördags, och både igår och idag har hon vilat.

Imorgon blir det dressyrträning, LÄNGTAR. :D Ska bli riktigt kul, vi behöver lite dressyrträningar såhär emellan hoppträningarna också. Då kommer även Emma fota med sin nya systemis, spännande. ;) Förvänta er bildbomb.




Prinsessan och jag <3

2011-11-07 15:13:30 / 0 kommentarer ..




Galoppintervaller och älgar

2011-11-07 14:36:38 / 2 kommentarer ..


Stack ut riktigt tidigt imorse med Pebblis, hade siktet inställt på rakbanan i skogen för lite galoppintervaller... damen var jäkligt tittig så länge vi gick efter vägen, men när vi väl svängde av vägen och upp i skogen blev hon hur lugn som helst. Det verkar som att hon verkligen gillar den vägen, kom upp på slätten och började trava, formade och ställde, tog lite tagen bakdel och sidvärtsrörelser och hon kändes riktigt samarbetsvillig och fin! :D Skrittade sedan en bit på lång tygel och hon gick så fint så, lugn och harmonisk med huvudet i backen... men så fryser hennes hovar fast i backen och hon stirrar framför sig, känner hur hjärtat hennes bankar och tittar åt det håll hon tittar... och där står det en stor älgko och stirrar tillbaka på oss... Pratar lugnande med Pebblis och försöker lista ut vad älgen kan tänkas hitta på då det max är någon meter emellan oss, och då bestämmer sig älgen för att korsa vägen och fortsätta sin resa. Den lufsar rakt över vägen och in i skogen på andra sidan, Pebblis vet inte om hon ska vända och springa hemåt eller nyfiket gå framåt och till sist väljer hon det senare alternativet. Några sekunder senare skrittar vi framåt längs rakbanan som om ingenting har hänt.

Tar 3 galopper i vardera galoppen och vänder sedan svettig hemåt, jäklar vad dålig kondis jag har alltså, måste typ ut och börja jogga igen så jag får upp flåset. Pebblis blev också rejält svettig, men verkar ändå ha ett rätt bra grundflås. Efter några galopper känner man dessutom hur man kommer åt bakdelen hennes på ett helt annat sätt och hur hon jobbar ännu bättre genom ryggen. Finaste lilla Pebblisen! :love:

R.I.P Hickstead

2011-11-06 19:41:57 / 2 kommentarer ..


Hua, jag som levt i min egen lilla bubbla idag nåddes precis utav beskedet att Hickstead segnade ner och dog under dagens världscuptävlingar i Verona. Sänder all min kärlek till alla dem som stod honom nära, har själv varit med om det och kan inte med ord beskriva chocken och sorgen jag fick genomlida... :'( Usch och fy, nu blev en redan rätt deppig dag ännu deppigare, ska ut och pussa på mina älsklingar nu på en gång och tala om för dem hur mycket jag älskar dem!

Trött dag...

2011-11-06 19:35:34 / 0 kommentarer ..


Jag har haft en sån där dag när man vaknar upp och känner att man inte är riktigt på G, och vad man än gör under dagen så kommer man aldrig riktigt igång. Har myst med hästarna och katterna och hunden och framför allt har jag myst med min underbara dotter och min make! Men så här när dagen lider mot sitt slut känner jag att ingenting av det jag hade föresatt mig att göra blev gjort, men, men, nya tag imorn helt enkelt.

Hästarna har haft vilodag idag allihop, var bara ute och gick en promenad med Kickan på 1,5 timme, och sen efter det lossade jag på SI-låsningen igen, idag tycker jag att jag fick bort det helt och hållet vilket skulle vara fantastiskt! Får se imorn när jag ska trava hur det ser ut. ;) De övriga hästarna blev det bara en massa mys och gos med, Pebblis stod länge med huvudet på min axel och bara njöt, gotjejjen!


Hästarna igår...

2011-11-06 10:25:00 / 0 kommentarer ..


Pebblis förstod inte alls varför vi skulle ut och rida i kolsvarta mörkret! ;) Jag har ju alltid ridit när det varit ljust sedan jag köpte henne så det här var vår premiärtur ut när det var mörkt och hon tyckte att det var jäkligt onödigt, men skötte sig ändå skapligt. Hehe, några gånger tvärstannade hon och ville inte riktigt gå och i galoppen blev det också en grisnit, men inget allvarligare än så... misstänker att det är för att hon inte är riktigt säker på våra ridvägar ännu så klappade bara lugnt på henne och pratade lite så kom vi vidare.

Lordi var mer vild än tam och ett tag funderade jag på om jag skulle hoppa av (maken vill ju egentligen inte att jag rider honom riktigt än och jag vill heller inte riskera någonting som gör att det blir problem med amningen), men han lugnade ner sig och sen jobbade han riktigt bra! :D

BerraBus var lite stel, antagligast från hoppträningen i torsdags, så det blev en hel massa lösgörande med honom... tyckte inte att jag fick det att släppa riktigt så det är skönt att ET snart kommer och tittar igenom alla hästarna. Vid massagen spänner han emot i bogpartiet också och då brukar det kunna vara någon låsning som spökar någonstans! Kom och skrittade hem på lång tygel och rätt vad det var så flög han iväg och brallade så energi har han iaf så att det räcker och blir över! ;)

Kickan har jag ju travat i några dagar nu och helt plötsligt var SI-låsningen tillbaka och då blir det problem på en gång, fick hoppa av flera gånger och lossa på den, men vet inte om det var det dåliga vädret eller det faktum att jag var lite trött som gjorde att jag inte fick det att släppa helt, så då ville jag inte belasta det i onödan och avslutade passet tidigare... Hoppas verkligen att hon kan bygga upp musklerna i bakdelen så att det inte låser sig hela tiden, hon har så mycket som talar emot henne ändå utan den låsningen också.

Donna fick sig ett longeringspass i paddan med pessoan, och jäklar vad trevligt hon jobbade på! :) Dock är hon mycket stelare i vänster och när jag masserar tycker jag att det är mer att knåda på högersidan... så antar att vänstersidan är något försvar mot låsningar i högersidan. Lät henne stå med värmefilten också och sen stretchade jag och efter det tyckte jag att hon var bra mycket finare i högersidan när jag masserade det sista så antar att det var någonting som lossnade. ;)

Kerstin och Gertrud var det tänkt att jag skulle träna lite frihetsdressyr med, men de var absolut inte på humör så det slutade med att vi busade lite och sen gick vi in och myste ... Flätade en turfläta och satte dit rosett på dem båda, men som vanligt blev Kerstin jäkligt avundsjuk och så fort de kom ut i hagen slet hon loss Gertruds rosett och kastade den i leran, jäkla ligist! :P Gick och hämtade en ny rosett och flätade en ny turfläta och den hade faktiskt fått sitta kvar till imorse. ;)


Mysdag med min lilla prinsessa! <3

2011-11-05 13:41:27 / 2 kommentarer ..


Eftersom det otroligt grådassiga vädret fortsatte även idag bestämde jag mig för att ha en riktig mysdag med prinsessan och strunta i det tråkiga vädret utanför... tar ut hästarna på sina pass ikväll istället för när det är mörkt ser man ändå inte om det är skitväder. Hehe, och DET är dagens sanning! :D
Hon lär sig nya saker mest hela tiden nu, sötnosen, och till favoriterna just nu hör att dra mamma i håret, lyssna på sagor om lille Wille, och slå på den rosa kaninen. ;)
Maken kommenterade även hur högt hon kan lyfta huvudet nu från liggande ställning, han ser dem skillnaderna bättre än jag eftersom han nu jobbat sin första vecka och därför inte träffat henne mer än på kvällarna, och då är hon oftast bara på myshumör och vill inte gympa så mycket.

:love:Gotösen min!:love:

Köket...

2011-11-05 13:23:45 / 4 kommentarer ..


Vet att det var år och dar sen jag lovade er bilder av vårt nya kök, men jag har liksom väntat på att maken ska göra klart... dock verkar som att jag får vänta ytterligare ett tag på det, så här kommer några bilder som jag fotade när jag höll på att lära mig inställningarna på nya kameran (därav de något suddiga bilderna, är så van att fota med Nikon och ett annat objektiv så det blev lite suddigt ibörjan, men snart så har jag lärt mig vad som funkar bäst med Canon!). Enjoy! ;)


Happy girl! :D:D:D

2011-11-05 13:02:44 / 1 kommentarer ..


Hihi, min systers pojkvän gav mig och maken en helt fantastisk present!!! :D Fatta vad jag ska fota nu... :D:D:D


Lång häst-dag på hoppkurs

2011-11-03 23:06:20 / 1 kommentarer ..


Halv 7 imorse klev jag upp och åkte iväg till stallet för att sen åka vidare ut till Näset på hoppkurs med Emma och Tilda, 21.00 ikväll kom jag hem. ;) Det blev en lång dag minst sagt. Men vi har haft det jättemysigt och roligt, dagen började med att vi blev indelade i 3 grupper så Tilda (som red Berra) och jag fick först kolla på när första gruppen red. :)

Dagen bestod av två ridpass + lunch, och det första ridpasset hade vi markarbete. Det gick MYCKET bättre idag, jag är så otroligt nöjd! Ridtränaren sa det också att jag rider bara bättre och bättre för varje gång hon ser mig, det värmde så himla mycket! Det var riktigt kul att höra, tror jag fick till öppna bra idag med. :D

Sen var det då lunch, och efteråt fick vi titta på när dom andra två grupperna hoppade innan det var våran tur. Lite nervös satt man och blev under tiden, men det gick så bra sen ändå. Det var banhoppsträning, vilket gick skitbra den sista rundan för mig speciellt! :D Fick så många fina kommentarer som gjorde mig så GLAD, jag ska försöka bevara den här bra känslan nu. Vi fick skriva ett ord på en lapp och sätta i fickan som skulle beskriva hur vi skulle vara/känna och då skrev jag lugn. :)

Jag tänkte hela tiden "lugn, andas, ÖVER!", och då kände jag hur Donna bjöd så fint på hindren :D sötnosen, hon var riktigt taggad och glad över att få hoppa. Hihi, och jag är så nöjd över mig själv och henne. Valde att ta banan i trav då jag inte riktigt har kontroll i galoppen ännu. :)

Sen vi stegrat idag också - check. Haha, inte direkt meningen men.
Det var då inte lite heller! Donna var taggad när vi stod stilla på våran tur att hoppa, och mitt i allt bara reser hon sig HÖGT och tar ett megaskutt så vi var nära på att braka in i ett hinder bredvid nästan, men det gick bra och jag höll mig kvar. TACK OCH LOV!

FILM:



Bättre lycka nästa gång..

2011-11-02 22:56:50 / 3 kommentarer ..


Träningen gick inget vidare ikväll :( usch. Det var markarbete idag, vi fick träna mycket på öppna och sluta, samt galoppombyten vilket jag inte gjort förut. Så det tog ju ett tag innan jag förstod hur jag skulle göra, och jag tror det bara blev för mycket för mig helt enkelt så det blev kortslutning i hjärnan för sen kunde jag knappt fatta galopp alls utan massa spring :( och vänstern gick inte alls.. blä. Hoppas det går bättre på hoppkursen imorgon.

Nu ska jag istället försöka fokusera på det som gick bra ikväll...


Peppad

2011-11-02 13:24:24 / 0 kommentarer ..




Ikväll är det hoppträning, markarbete blir det :D peppad!


Bilder på BerraBus från igår!

2011-11-01 10:42:05 / 6 kommentarer ..




Bilder på Pebblis från igår!

2011-11-01 10:29:54 / 3 kommentarer ..


Här kommer bilderna från igår, är sjukt nöjd med passet även om damen inte är riktigt lösgjord och jag är totalt ur form... hehe, men ni kan ju vara snälla och ha det i åtanke att jag absolut inte har någon kondis alls för tillfället och att jag pga det har lagt mig till med 100 olater, men att jag jobbar på det! ;)




  Sidan ses bäst i Google Chrome
  I upplösningen 1680x1050



bloglovin

bloglovin


Emma heter jag och är 26 år. Glad och busig tjej som bor med maken och dottern, 1 hund, 1 katt och 7 hästar på vår hästgård någon mil utanför Sundsvall.

Mitt namn är Caroline och jag är 23 år. Jag har ett brinnande intresse för hästar och fotografering. Utbildad kock och bor i Sundsvall tillsammans med min pojkvän och två kattor.


Antal besökare online just nu:

Text om dig själv kan du skriva här, även sätta in en bilkod


Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratidesign - allt om bloggdesign!