Tack så mycket

2011-04-30 23:07:57 / 2 kommentarer ..




Tack så jättemycket för det tipset :D det ska jag verkligen tänka på. Jag tar mer än gärna mot en massa tips, så har ni tips får ni gärna dela med er av dom. :) Så länge det bara är tips, och ingen kritik.


Bildbomb från ridpasset

2011-04-30 19:25:30 / 2 kommentarer ..




















Film från ridpasset

2011-04-30 18:49:18 / 1 kommentarer ..





Underbart ridpass med Donna

2011-04-30 18:36:16 / 0 kommentarer ..


Imorse klev jag upp halv 9, gjorde mig klar och åkte in till stan där jag mötte Jossan. :) Vi gick till Equeens för att hon skulle köpa benpaddar. Sen bar det av till stallet, fotade henne lite när hon red i paddan.

Sen var det min och Donnas tur, och jäklar vad underbar hon var! Jag fick mig minst sagt ett lika underbart ridpass idag som igår (fast med Carino då), hon var så himla trevlig idag. Red barbacka då idag också, och jag kunde sitta mycket bättre i traven än jag trodde faktiskt på henne :D så jag är himla nöjd!

Jossan fotade och filmade, så förvänta er bildbomb. :D





Fredagsnöje

2011-04-29 19:21:26 / 4 kommentarer ..










Sagoponnyn

2011-04-29 17:12:04 / 2 kommentarer ..


Idag red jag sagoponnyn Carino barbacka på banan, han är verkligen som en sagoponny. Han gick så jäkla fint idag så han fick mig till glädjetårar. Jag satt och vi bara flöt fram tillsammans :D han kändes så bärig och fin! Stadig fin form, det var en underbar känsla. Han fick höra många gånger att han var bäst, hihi. ;)

Han är verkligen en dröm att sitta ner på :D jag behövde inte ens anstränga mig. Vi red lite lösgörande med mycket volter och sådär, han var så fiiiin! Tog även några korta galopper i båda varven, det gick hyfsat p.ga mig. Jag har inte tillräckligt med balans i galoppen barbacka än, så han saktade av när jag höll på tappa balansen. Sötponnyn. :D





Hur många läsare har ni?

2011-04-29 11:15:31 / 5 kommentarer ..




Hur många besökare har ni varje dag på bloggen? Våran går extremt dåligt nu faktiskt, vi har runt 50 varje dag nu. Men vi kämpar för fullt för att få det bättre. :D I början när vi nyss startat upp bloggen hade vi dubbelt så mycket.


Barbackatur

2011-04-28 16:59:37 / 0 kommentarer ..


Sitter hos Emma nu och har precis kommit in från stallet, skrittade ut barbacka på Donna idag tillsammans med Tina och Berra. Så mysigt så. :D Donna hade lite busfasoner för sig idag tror jag, hihi. Hon stannade några gånger, vilket Berra också gjorde. Haha, och som alltid blir hon piggare på hemvägen och då hinner inte Berra med så dom får trava ikapp. Vi var väl ute i ungefär en timme och bara myste. :)

Håller på med en ny vårig header nu förresten ;) har börjat idag. Dock krånglar det lite då det ser helt annorlunda ut på Firefox jämfört med Internet Explorer, men jag hoppas på att kunna lösa det på något sätt.

Men nu ska jag strax åka hem. Ha en fin kväll så hörs vi senare. :D


Bilder på mig och Donna

2011-04-27 20:56:39 / 5 kommentarer ..




Hehe, som sagt.. det här är Donna i ett nötskal. Titta i himlen. ;)













Bilder på Josse och Bellie

2011-04-27 20:30:04 / 0 kommentarer ..














Dagens ridning

2011-04-27 20:19:18 / 0 kommentarer ..


Idag fotade jag först Jossan och Bellie när dom red på banan, bildbomb kommer på det. Red sen Donna på banan medan Jossan fotade, hon var en piggelin tjej. :D Hon kändes mycket trevligare att rida idag än senast, inte lika mycket "titta i himlen" heller. Hihi, det är Donna i ett nötskal det. Men det blir bättre ju mer vi vänjer oss vid varandra. :D Tog sen lite galopp också, höger varv var mycket enklare än vänster. Så det får vi jobba på. :) Jag är i varje fall grymt nöjd!

Som ni kanske märkt har Emma inte uppdaterat så mycket på senaste tiden, men hon är sjuk stackarn. Så det får ni ha överseende med. :) Bättre hon får vila och kurera sig ordentligt! :D

Fotade lite i hagen idag också.










Finaste Donna :love: är hon inte vacker?


Mysig barbackatur i kvällssolen

2011-04-26 21:30:36 / 2 kommentarer ..


God kväll :D jag har precis kommit hem från stallet nu och ätit lite toast, då märkte jag att brödet inte räcker till imorgon. Det var ju väldigt kul, då blir jag tvungen att gå till affären nu trots att jag inte hade tänkt gå ut nåt mer ikväll. :P Jaja, det är bara att pallra sig iväg det. ;)

Jag red iallafall Donna ikväll, skrittade ut tillsammans med Tina och Berra. Red barbacka, supermysigt. :D Dock lite stickigt om benen av allt hår, haha. Det blev en lagom tur idag med mest skritt och två korta travsträckor. Donna var så mysig så, bästa tjejen. :love:

Idag hade jag ingen kamera med mig, och det fick jag minsann ångra. Det var så jäkla fint med kvällssolen, så hädanefter följer nog kameran med varje gång. ;)




Bilder från ridturen

2011-04-25 20:29:31 / 10 kommentarer ..










Här är då Näsets paddock ;)







Hahaha, är han inte bara för söt?! Såhär såg Carino ut efter att vi tog ur knopparna, och vi kunde ju bara inte låta bli att skratta. Haha, stackars Carino skulle bli mobbad av dom andra kompisarna i hagen. :P


Härlig långritt

2011-04-25 19:30:59 / 0 kommentarer ..


Nu sitter jag hemma med en öm stortå, haha. Donna trampade nämnligen på mig idag, det gjorde ont kan jag lova! Men tack och lov är hon barfota, annars hade det nog gjort ännu ondare. ;)



Idag kände vi för att göra hästarna lite extra fina med knoppar och sådär trots att vi bara skulle rida ut, haha. Fråga mig inte varför. :D Vi red ut på en långtur idag till Näset med mest skritt, lite trav och galopp. Så himla kul hade vi :D som alltid mycket skratt. Vi var väl ute i 1 timme och 30 min ungefär.

Vi stannade till vid vattnet både på dit och hemvägen så hästarna fick plaska lite i vattnet, så mysigt. :) Även i Näsets paddock plaskade vi, haha. Det är som en sjö! Det är fullt med vatten där, man skulle kunna tro att det är en sandstrand just nu nästan. Ni kommer få se själva sen på bilderna från idag.

Här är en liten film från idag. ;)




Underbara vårväder

2011-04-25 09:30:45 / 0 kommentarer ..


Godmorgon på er kära läsare. :) Ännu en fin dag med underbart väder, jag ÄLSKAR det här vädret! Man kan inte annat än bli glad av det. :D Idag ska Donna och jag ut på en långtur med Emma och Carino, det ska bli väldigt mysigt. Gotösen behöver gå bort lite fläsk, hihi. ;)

Nu ska jag göra lite toast till frukost, mums! :D Sen invänta tiden för att åka till Emma.



Ha en bra dag, så hörs vi senare! :D


Hundvalp

2011-04-24 21:27:45 / 1 kommentarer ..


Här är lilla Hugo som min pojkväns bror fick hem ikväll :D är han inte söt?





Buspållar

2011-04-24 20:22:06 / 0 kommentarer ..


Jag skrittade ju som sagt ut på Lordi idag, Emmas unghäst. Emma hade han som handhäst för säkerhetsskull. :) Haha och Carino blev riktigt less på Lordi där tillslut när han hela tiden ville klia sig på Carinos rumpa, haha. "Nu får du uppföra dig", sa Carino. :D







Hoppning med Kickan och uteritt

2011-04-24 18:09:37 / 2 kommentarer ..


Idag hoppade jag Kickan, Emmas fina varmblod. :) Det gick bara bra, hon blev så glad när hon märkte att hon skulle få hoppa. Taggad tjej minsann. :D Hon blev så glad att hon bara ville gasa, och glömde bort att hoppa. Haha, lyfte lite på benen typ. Men det gick bättre på slutet! Så det blev en bildbomb även idag, se och njut. ;)

Efteråt skrittade jag ut på Lordi med Emma och gänget. Så mysigt så, Lordi var lugn och fin pojke. Han brydde sig inte ens om kossorna som stod nära vägen :D tittade lite bara, dom lät ju så konstigt tyckte han. ;) Travade några korta bitar också, och han har en himla skön trav måste jag säga!















Underbart väder för tredje dagen i rad!

2011-04-24 09:59:50 / 4 kommentarer ..


Så jäkla underbart väder det verkar bli idag också... helt otroligt tredje dagen i rad som det verkligen är kanonfint! Dock gör det att det snart är alldeles fullt av äckliga små djur som vill bitas och stickas, men just nu ignorerar jag det faktumet och njuter av vädret istället.

Hästarna var på sitt allra bästa myshumör imorse och det var svårt att slita sig därifrån och gå in och äta frukost... Funderade ett tag på att ta med mig frukosten ut och sitta i hagen och käka, men maken påminde mig snabbt om att sist jag gjorde så fick jag nästan ingen frukost då den försvann ned i magarna på mina älsklingar istället... :P

Idag ska Carro hoppa med Kickan eftersom vi inte hann med det igår, och så ska vi rida ut på en lugn tur ett helt gäng! :D Sedan ikväll ska jag och maken iväg till Gnarp och umgås med kompisgänget där hela kvällen, det ska bli jäkligt skoj då det var alldeles för länge sedan vi sågs.

Myspojken Lordi igår!


Finn fem fel

2011-04-23 21:26:36 / 5 kommentarer ..


Första rätta svaret vinner en läkning. :D Ni får själv avgöra vilken bild som är fel. ;) Man ska alltså även berätta vilken bild som är fel.





Bilder från ridpasset med Donna

2011-04-23 20:55:23 / 1 kommentarer ..




















Bilder från ridpasset med Carino

2011-04-23 20:32:10 / 0 kommentarer ..

















Bästa Emma och fina Carino :love:


Hoppning av två hästar

2011-04-23 19:52:29 / 3 kommentarer ..


Idag har jag hoppat Carino och Donna, började med Carino och sen Donna. Det gick bara bra. :) Snacka om skillnad på ponny, Carino fick man driva på och Donna fick man hålla tillbaka. Haha, något taggad tjej. :D Det blev ingen hoppning på Kickan idag då det skulle blivit så sent, så det tar vi imorgon istället.

Lägger upp en kort film från när jag hoppade Carino, mer film blev det inte. Men Emma har fotat en massa fina bilder, så räkna med en bildbomb. :D

Förresten, föredrar ni film med eller utan musik? Jag brukar tycka att det är roligare att se filmen om det är musik till, men har även börjat tycka det kan vara kul att ha utan också. Så länge det inte är helt tyst alltså. ;) Därför fick den här filmen bli utan musik då jag fick ett önskemål om det.




Bilder på Josefine och Bellie

2011-04-23 11:26:00 / 2 kommentarer ..


Jag fotade ju Jossan och Bellie igår när dom red också, är dom inte fina tillsammans? :D




















Att spreta ut med tårna vid ridning

2011-04-23 10:47:00 / 2 kommentarer ..


Haha, det är riktigt hemskt att se hur mycket jag spretar ut med tårna ibland. Det är något jag verkligen måste träna bort. Som tur är gör jag det inte hela tiden, men det ser ju inte speciellt snyggt ut inte. :P Har ni också något liknande att träna på?




Sparar ni alla bilder?

2011-04-23 10:38:00 / 1 kommentarer ..


Är ni såna som sparar precis alla bilder ni fotar? Jag har väldigt svårt för att göra mig av med bilder jag, haha. Min dator blir bara mer och mer fullproppad med bilder, och man tar ju inte lite bilder oftast heller. Som igår, då blev det nästan 1000 bilder. :P 

Jag tänker alltid att jag måste rensa, men det blir liksom aldrig av och sen samlas det mer och mer. Det finns många bilder man skulle kunna ta bort egentligen, men man tänker att kanske jag vill ha kvar den senare. :D  


Här är EN av mina största favoritbilder från gårdagen. ;)



Uppställningsbilder från gårdagen

2011-04-23 09:08:00 / 0 kommentarer ..























Film på bustrollen från gårdagen

2011-04-23 08:57:00 / 0 kommentarer ..






Godmorgon

2011-04-23 08:25:38 / 0 kommentarer ..


Godmorgon på er! Idag lär det bli en minst lika underbar dag som igår, solen skiner så fint så. :D Man blir så glad av det, tycker ni inte? Jag vaknade för en halvtimme sen PIGG, konstigt nog. Jag har trots allt bara sovit 5 timmar, haha. :P Det kändes verkligen inte som att jag skulle kunna somna om heller, så det var likabra att kliva upp.

Tänkte ladda upp en liten bildbomb på Kerstin och Gertrud från igår. ;) Sen ska jag äta lite frukost och läsa lite bloggar medan jag väntar in tiden till jag ska åka till Emma. Det blir en kul dag i stallet! :D Vad ska ni hitta på med era hästar?





















Håll utkik

2011-04-23 00:10:12 / 0 kommentarer ..


Tror jag tar resten av bilderna imorgon, så det inte blir för mycket på en gång. Så ni får hålla utkik under morgondagen :D tänkte göra nåt tidsinställt inlägg med då jag är i stallet. Tänkte börja packa ner lite schabrak och grejer som jag ska ha med mig till Emma imorgon. ;) Då ska det bli hoppning av 3 hästar, spännande!

Ni får sova så gott så höres vi mer imorrn. :D


Suveräna stigbyglar

2011-04-22 23:16:19 / 0 kommentarer ..


Jag vill hissa dessa stigbyglar, dom är otroligt sköna att rida i. Har ni provat dom?
Jag rekommenderar dom varmt!






Bilder från dagens ridpass

2011-04-22 22:03:44 / 2 kommentarer ..


Här kommer bilderna från dagens ridpass, Emma har fotat. Visst är hon duktig? :D

























Sugna på mer? ;)





Mys med hästarna

2011-04-22 21:09:12 / 2 kommentarer ..


Vi börjar med en bildbomb från imorse när vi myste med hästarna i hagen. :D

























Film från dagens ridpass

2011-04-22 19:30:39 / 1 kommentarer ..


Här kommer filmerna från när jag red Carino på banan. ;)






Stallet hela dagen

2011-04-22 19:19:13 / 0 kommentarer ..


Idag har jag varit i stallet hela dagen, mysigt! Red en liten dressyrträning för Emma på banan idag, första gången jag rider honom. Superkul! Han var riktigt härlig att ha och göra med. :) Red lite övergångar, serpentinbågar och sådär, lite galopparbete.

Red även igenom LC:1 och det tycker jag gick bra, dock var det två gånger där han saktade av till skritt när vi skulle ha travat. Första gången var när jag skulle göra halt i mitten, och andra precis innan vi skulle stanna och hälsa på dommaren. Haha, men annars gick det fint. :D

Vi har fotat massor idag kan jag lova, så det finns mycket bilder och film om ni är sugna på att se. För det är ni väl? :D



God morgon!

2011-04-22 08:33:00 / 3 kommentarer ..


Nu sitter vi här med varsin STOR kopp te och några goda mackor, lite dressyrridning står på schemat idag och sen får vi se om vi hittar på något mer skoj. Kerstin och Gertrud har tjatat om att vi ska hitta på något med dem, och kanske blir det en löshoppning... men det återstår att se. Hur som helst blir det helt säkert en kanondag med en massa fina bilder och kanske också en och annan filmsnutt. :D


Härlig dag!

2011-04-21 19:51:36 / 3 kommentarer ..


Har haft en riktigt härlig dag idag, började med att rida galoppintervaller imorse med först Nino, sen Berra och sist Donna. Donna och Berra skötte sig super, medans Nino som den pensionär han är tyckte att han kunde få bestämma lite väl mycket över tempot däribland. Och det finns ingen som är så duktig som han på att smyg-öka utan att jag märker det. ;) Donna och Berra orkar inte alls lika mycket som Nino så kanske var det ett taktiskt drag utav mig att ta honom först när jag var utvilad... även om det inte alls var så jag tänkte.

Nu på kvällen har jag tandemridit Kickan och tömkört Lordi framför. De kändes verkligen superfina och jag satt och sjöng för dem mest hela vägen. Skrålade och hostade om vart annat dock, så misstänker att en och annan granne skakade på huvudet åt mig.

Men jag är lycklig! Och då får man skråla och sjunga hur mycket man vill! :P

Nu sitter jag och väntar på Carro som ska komma hit och sova inatt, sen ska vi hitta på en massa skoj med hästarna imorn. Hoppas dock att jag får sova liiiiite mer inatt än vad jag fick natten som var, då jag hostade och hostade och inte lyckades somna riktigt.


Provbild med nya objektivet

2011-04-21 16:38:29 / 2 kommentarer ..


Jag måste bara säga att jag är totalt kär i mitt nya objektiv. :D




Vad tycker ni?



Hästletandet löst

2011-04-21 11:13:01 / 3 kommentarer ..


Har precis tittat på ett avsnitt av Förhäxad, tröttnar aldrig på den serien. Sitter just nu och väntar på att min kompis Jenny ska sluta sin praktik, då ska vi nämnligen åka ut till Birsta för att jag ska köpa ett nytt objektiv till min systemkamera. :) Spännande! Det blir ett Sigma 70-300 mm som jag länge velat ha, finally! :D

Det blir tyvärr inget stall för mig idag heller, men tänkte däremot prova fota lite utomhus senare. Sen har jag en glad nyhet att berätta, att jag kommer börja rida Donna. :D Emmas fina goa ponny. Hon kom med det erbjudandet till mig igår, och det känns verkligen rätt nu. Jag har insett att jag nästan inte kan få det bättre än så. Det blir suuuuperkul! :D På henne kommer jag lära mig massor.




Sänder en tanke...

2011-04-21 08:57:54 / 0 kommentarer ..


...till Jennie och hennes underbara ridtravare Jippan som har det kämpigt just nu. Om man bara kunde göra mer för att hjälpa dem! :love: Har själv haft en hel del motgångar och sjukdomar under mina år och vet hur fruktansvärt det känns. All min kärlek och alla mina tankar går till Jennie och Jippan, jag hoppas verkligen att det ska ordna sig för er! :love: :love: :love:

Vilodag

2011-04-21 08:51:40 / 0 kommentarer ..


Blev att mina älsklingar fick vila igår, ja alla utom Kerstin och Gertrud då som fick komma ut på en tur på morgonen! ;) Min förkylning gjorde att jag för andra dagen irad hade en hejdundrande huvudvärk och att stick ut och rida gick inte då jag blev yr bara av att pyssla med dem i stallet. Skulle ju egentligen ha ridit eller tömkört BellaBus också, men blev ingenting av med det heller. Istället borstade jag igenom allihop och de ser lite roliga ut nu för de har börjat få fram den fina sommarpälsen på sina ställen, men på andra ställen är det tjock vinterpäls fortfarande, de ser lite skabbiga ut helt enkelt.

Hur gör ni med era hästar när de vilar? Pysslar ni någonting med dem eller blir det mest att de får stå i hagen? Jag älskar att pyssla med mina så det blir alltid att jag ryktar dem noga, masserar och myser med dem när de har vilodag. Den kontakten är minst lika viktig, om inte t.o.m viktigare än ridningen enligt mig! :D

Goodmorning sunshine

2011-04-20 08:52:41 / 1 kommentarer ..


Godmorgon på er solstrålar! Idag är man uppe med tuppen. ;) Ovanligt att jag är uppe den här tiden, haha. Men jag har blivit van att vakna tidigt nu sen jag var hos Sandra och vaknar man pigg kan ma lika gärna kliva upp. Inte sant? :D Det blir nog inget stall för mig idag vad jag vet nu, men man vet ju aldrig vad som händer senare under dagen.

Vad ska ni hitta på med era hästar idag? :D


Morgontur med vagnen

2011-04-20 08:31:20 / 2 kommentarer ..


Tog med båda de små damerna ut med vagnen imorse, körde Kerstin och hade Gertrud som handhäst först något som brukar kunna vara ett helt företag när man är två och nu var jag ensam... Men allting gick bra och de skötte sig hur fint som helst, när det var dags att vända bytte jag draghäst och så lunkade vi på hemåt lika fint.

Måste ta en dag när jag flätar lite nya flätor på damerna också, de dem har i är lite väl julinspirerade med glitter och rött. Och jag såg ett par babyblå rosetter som jag tror att de skulle passa i, så kanske blir att jag inhandlar dem och flätar i istället. ;) Dock brukar många tro att de är valacker när jag har mer "grabbiga" färger på dem, så vi får väl se hur sugen jag är på att förklara att de är ston...


Förkylningar...

2011-04-20 08:11:24 / 0 kommentarer ..


...är inte dem väldigt onödiga?! :P Jag tycker då iaf det... De är oftast väldigt långvariga och man klarar liksom inte av att ge 250% hela tiden, vilket jag annars alltid gör. Man flyter omkring i en seg gegga och hela kroppen liksom saktar in, nej usch och fy för förkylningar.

Dras ju som sagt med en hejdundrande förkylning just nu, och inatt vaknade jag av att huvudet bultade av de tilltäppta bihålorna. Det sköt riktigt blixtar i skallen på mig för varenda slag och dessutom svettades jag som en jag vet inte vad. Tog nässpray och väntade på att det skulle lätta innan jag skulle kunna somna om.

Jag hoppas verkligen att det går över snart, men som sagt förkylningar brukar vara långvariga, så lär ju få dras med den här ett tag till ändå.


Värsting huvudvärk!

2011-04-19 17:25:59 / 0 kommentarer ..


Fy sjutton vilken huvudvärk jag har åkt på, pallar inte att sitta här så länge så blir bara att jag skriver lite kort om vad jag och hästarna hade för oss imorse! ;)

Nino: Klättring
Donna: Tandemkörning med Nino så klättring även för henne
Berra: Lågintensivt pass ute
Lordi: Tandemkörning med Berra så lågintensivt pass även för honom
Kickan: Dressyrpass i paddan, lösgörande
Kerstin: Körning
Gertrud: Körning

Hade en fantastisk morgon med mina underbara älsklingar, önskar att jag inte hade sån grym huvudvärk, för snart bär det av på hoppträning med Bellie och Josse. Hoppas att alla andra haft en helt underbar dag! :D

It's a beatiful morning!

2011-04-19 07:32:24 / 1 kommentarer ..


Och jag var verkligen uppe med tuppen så har hunnit med en hel massa, ska dock åka och jobba snart så får uppdatera ikväll. Har suttit och skrålat ikapp med alla underbara fåglar som kvittrar så vackert och vårkänslorna trummar i kroppen, helt jäkla underbart gott folk! :D

Ikväll blir det att åka på hoppträning med bästa Bellie och Josse, ska bli så kul så, alltid lika roligt att kolla på alla ekipage och övningar. Synd bara att man ska bli så hoppsugen själv när man egentligen inte ska hoppa alls. Men det blev ju två små hoppningar förra veckan så jag får nöja mig med det!

Ha det bäst idag allihop! :love:

Bilder på Kickan och Lordi

2011-04-18 21:28:47 / 5 kommentarer ..


Här är bilderna på Kickan och Lordi i sina nya täcken! :D


Ett stort GRATTIS

2011-04-18 21:24:26 / 1 kommentarer ..


Till världens bästa BellieBus som fyllde 11-år idag!!! :love: Hade äran att få rida och pyssla med henne både länge och väl idag och jag kan säga att hårdbrödet och morötterna hon fick i krubban när vi kom tillbaka efter ridturen var någonting hon verkligen uppskattade. :D


Idag...

2011-04-18 21:20:08 / 0 kommentarer ..


Har jag och älsklingarna haft en rätt så lugn dag då jag har en rätt så kraftig förkylning som spökar, har verkligen varit helt borta och misstänker att det kan vara så att jag har min sköna spa-dag att tacka för allt snorande och hostande just nu. För förkylningen kom verkligen över en natt och slog ut mig helt och hållet. Kanske inte var så smart att bada en massa bastu, fast å andra sidan brukar bastubad göra att förkylningen snabbare läker ut, så jag hoppas att det är en snabbt övergående åkomma jag dragit på mig. :D

Berra och Donna har fått komma ut på två lite lugnare turer, mycket skritt, lite trav och en galopp i vardera galoppen. Resten av hästarna har vilat så det har blivit några timmars extra pyssel och mys. Nu på kvällskvisten var jag och Matti ut och röjde lite på gården och då passade jag på att massera Kickan och lägga på henne sitt nya fina regntäcke. Kommer kort, men de är urkassa eftersom vår kamera är världens stenålderskamera... :P

Passade även på att massera och promenera en kort sväng med Lordi, och då fick han ha sitt nya ulltäcke på sig när vi promenerade, och han är SÅ snygg min söta lilla älskling! Kommer kort på det också, och de är som sagt också urkassa. Ska höra med Josse om jag inte kan få låna hennes kamera här någonting så jag kan få lite snygga bilder igen! :thumbup:

Igår...

2011-04-18 21:07:29 / 0 kommentarer ..


Red jag Nino på en rätt så lugn tur med en massa lösgörande arbete. Min goa lilla prins är så otroligt mjuk och följsam och det är verkligen ren och skär glädje att få känna hur vi arbetar tillsammans. Dock är han lite i busigaste laget och hittar på än det ena, än det andra emellanåt. Men vad vore livet utan lite bus?! :D

BerraBus var det ju som sagt man mamma som red, och Kickan och Donna gick även dem med medryttare. Lordi tömkörde jag en sväng och han är så fin min lilla bebis! :) Ska se om jag inte kan komma igång med löshoppningen igen för hans del nu när snön börjar på att försvinna, det tror jag verkligen att han skulle uppskatta.

Kerstin och Gertrud longerade jag varsin sväng i paddan, men återigen var det mest att de hoppade och flög och inte visste var de skulle göra av alla vårkänslor... De busiga små liven, man kan liksom inte annat än skratta! ;)

Två filmer från igår

2011-04-17 20:16:05 / 2 kommentarer ..


Ni får ursäkta min dåliga uppdatering här, men min tid har mestadels gått åt till stallet nu när jag är hos Sandra. :D Imorgon åker jag hem, är inte riktigt säker på vilken tid ännu men. Sen kommer det bättre uppdatering. ;) Tänkte visa två filmer från igår iallafall.






Bilder på Berra och min mamma

2011-04-17 15:14:59 / 5 kommentarer ..


Här kommer några bilder på min söta mamma och världens sötaste BerraBus från deras ridpass i paddan idag! Det är mycket som ska falla på plats, framför allt vill jag att min mamma kommer till mer ridning. Sedan är det inte det lättaste när man inte ridit på ett bra tag och dessutom aldrig ridit på det sätt som jag rider. Men bitvis idag såg det supertrevligt ut och jag tror att det blir kanon det här, bara Berra går ned i vikt och mamma sätter igång och rider! :love:



Frånvaro på bloggen

2011-04-17 09:48:48 / 1 kommentarer ..


Som ni kanske har märkt har jag varit lite frånvarande på bloggen de senaste dagarna, har haft väldigt mycket att göra och därför inte riktigt haft tid att starta datorn. Som tur är har ju världens bästa Carro hållit ställningarna här och uppdaterat med en massa fina bilder och filmer! :D

Kör en snabb uppdatering över vad jag och hästarna hållit på med de dagar jag inte riktigt hunnit med mig att uppdatera bloggen.
Nino: Vilade i torsdags, körde ett klättringspass i fredags och så hoppade vi lite naturhinder ute i skogen igår.
Kickan: Gick ett lågintensivt pass i torsdags, skrittade ut med en utav medryttarna i fredags och så klättrade vi igår.
Lordi: Gick ett tömkörningspass med bravur i torsdags, följde med ut på en promenad i fredags och vilade igår.
Donna: Hoppade jag lite naturhinder med ute i skogen i torsdags, klättrade i fredags och vilade igår.
Berra: Klättrade jag med i torsdags, löshoppade i fredags och han var så fin att jag fick tårar i ögonen, vilade igår.
Kerstin: Körde jag en sväng med i torsdags, jobbade med frihetsdressyr i fredags och gick en promenad igår.
Gertrud: Körde jag en sväng med i torsdags, jobbade med frihetsdressyr i fredags och gick en promenad igår.

Själv hade jag en riktigt underbar dag igår, då jag var på spa och bara rådde om mig själv i flera timmar. Fick lite lättare massage och en hel massa behandlingar och sedan bastade jag både ångbastu och "vanlig" finsk bastu, badade i en jättevarm pool, bubblade i en annan och njöt av den underbara utsikten i en tredje, låg i en solstol och läste en kanonbra bok och käkade en massa god frukt. Kan säga att jag var som en annan människa när jag kom hem! ;)

Filmer från gårdagens hoppning

2011-04-16 10:13:51 / 2 kommentarer ..









Hoppning med Pussel och Lucky

2011-04-16 10:08:36 / 3 kommentarer ..


Igår var det hoppning på schemat, hade rätt fullt upp hela dagen så därför uppdaterar jag idag istället. Jag började först rida Pussel och det gick faktiskt rätt bra trots min nervositet i början, men den släppte sen. :D

Efteråt var det Luckys tur, vi hade sån tur att han fick bli skodd. Haha, ja jäklar han var en pigg pålle kan jag lova. Och ändå var det bara NÄSTAN hans rätta jag. ;) Han tyckte det var kul att rejsa han :D lite go i pållen! Förövrigt gick det jättebra tycker jag. Haha, han hoppade även mig ur sadeln nångång där emellan. Ena gången kom vi lite fel på ett hinder så jag hamnade sittandes på halsen på honom, haha. Jag började fundera på hur jag skulle landa, men han höjde upp huvudet sen så jag hamnade tillbaka i sadeln. :D Snäll pålle! Han är mån om sin ryttare och vill ha kvar den på ryggen. Jag tog även mitt höjdrekord med honom, nu 90 cm! :D

Kolla in Sandras bilddagbok (sandralucky@bdb) om ni vill läsa och följa mer om hennes hästar. :)













Mer bilder finns ifall ni vill se :D nu ska vi snart ut och rida igen, så vi hörs troligtvis senare. Vad ska ni hitta på med era hästar idag?



Film från ridningen med Pussel

2011-04-14 17:58:36 / 1 kommentarer ..


En kort liten film från träningen med Pussel idag. :)




Kort ridpass med Lucky

2011-04-14 17:55:33 / 2 kommentarer ..


Red även ett kort ridpass med Lucky senare. :D Det var riktigt kul att känna på honom lite, även om det blev ett väldigt kort pass då han var lite ömfotad och knappt ville gå fram i trav. Lucky är då Sandras (sandralucky@bdb) fina fredriksborgare. :)








Ridning med Pussel på banan

2011-04-14 17:44:21 / 0 kommentarer ..


Red Pussel på banan i förmiddag, tränade lite mer på lite grejer inför LC:1 som jag ska rida på söndag. Gick bara bra tycker jag. :D Blev inte så mycket bilder och film idag då batteriet tog slut, men lite blev det ändå. Idag fick jag jäklar träna ordentligt, något slut var jag efteråt. Haha, och magmusklerna kände jag också i. Det är då första gången. :D








Bilder från gårdagen

2011-04-14 16:28:01 / 0 kommentarer ..


Här kommer lite bilder från gårdagens ridpass. :D Bilderna är fotade av Sandra, kolla in hennes bilddagbok (Sandralucky@bdb) eller blogg (http://sandralucky.blogg.se). :)














Två lågintensiva pass och en tömkörning

2011-04-14 08:23:01 / 4 kommentarer ..


Kickan och jag var ut på en lugnare tur igår och hon jobbar verkligen mycket bättre med bakkärran så någonting har verkligen hänt där, det roligaste är att si-låsningarna släpper lättare och lättare nu och man känner på henne hur mycket det gör för hela henne. Körde bara skritt och trav och det i lång och låg form, det gör visserligen att hon vinklar bäckenet lite för mycket, men känns ändå som den rätta vägen att gå för att hon ska bygga upp sig från grunden! :D

Donna och jag var också ut på en liknande tur därefter, och hon känns också grymt fin nu. Bara lite mer mage försvinner så blir det här kanon! Hon är ju en väldigt lättgödd ponny, och just i vinter har hon även fått för sig att hon är dräktig så hon har satt världens juver och magen bara växer. :P Tokfian min!

Tömkörde även Lordi som verkligen mognat i huvudet på sista tiden, han har gått från att vara en liten långben som inte har någon koll för det mesta. Till att verkligen kunna lyssna på hjälperna och koncentrera sig! Förut har man fått vara glad om han koncentrerat sig iaf fem sekunder i sträck, men nu går han hela pass med koncentration. Min söta lilla bebis håller på att bli en stor pojke!


Film från dagens ridpass

2011-04-13 23:12:41 / 3 kommentarer ..


Här kommer en film från dagens träning :D jag är medveten om mina brister så jag vill inte ha några kommentarer på det.




Dressyrträning med Pussel

2011-04-13 21:56:32 / 0 kommentarer ..


Idag höll Sandra en liten dressyrlektion för mig med Pussel, vi tränade först mycket övergångar. Vi började med skritt 10 steg och trav 20 steg tex, och minskade det allt eftersom. Det gick bara bättre och bättre. :D Sen tränade vi mycket på hälsning som man gör i ett dressyrprogram, riktigt roligt faktiskt. Även det gick bättre och bättre efter några gånger. Vi ska nämnligen träna upp mig inför ett dressyrprogram som jag ska få rida. ;) Spännande! Film kommer på det mot veckans slut. :D

Sen tränade vi lite att böja och ställa ut och inåt, och tillslut lite galopparbete. Idag red jag med längre stigläder än vad jag är van vid, måste verkligen träna på det då jag har så lätt för att tappa stigbyglarna när jag kommer i obalans och glömmer bort att trampa ner hälarna. Men det gick super idag då Pussel tar galoppen direkt :D så himla skönt med en sån häst kan jag lova. ;)


Skrittpass med handhäst och galoppintervaller

2011-04-13 08:30:14 / 1 kommentarer ..


Jag skrittade ut en sväng barbacka på Nino nu på morgonen och tog med Berra som handhäst. Blev en tur på en och en halv timme och fåglarna kvittrade så vackert hela tiden. Det ligger verkligen vår i luften!

Sedan stack jag och Bellan ut och körde lite galoppintervaller, jäklar vad taggad damen var! Hon hoppade och studsade och när hon inte fick som hon ville ställde hon sig på stället och trampade. Jag skrattade åt henne, klappade på henne och visade att om du inte är lugn blir det heller ingen ny galopp. Men efter varje galopp testade hon igen om hon inte kunde få hoppa omkring. Till sist gav hon upp med en högljudd suck sänkte huvudet och jobbade kanon de två galopperna och skrittpauserna däremellan. Då vände vi hemåt och avslutade med att trava av på lång tygel. Sötaste lilla BellieBus! :)

En tandemtur till och lite småpyssel

2011-04-13 08:21:16 / 1 kommentarer ..


Det blev en tandemtur på kvällskvisten också, denna gång med Kickan och Donna. Egentligen skulle Josse ha lånat Donna till hoppträningen, men då det visade sig att golvet i hennes transport inte var helt hundra vid besiktningen blev det ingen träning. Så då fick Donna följa med mig och Kickan ut istället. Körde ett lugnt pass med mycket skritt och trav, la mest fokus på mjuka övergångar då Kickan som jag red på gärna kastar sig in i de övre gångarterna. Donna var pigg och försökte även hon kasta sig in i gångarterna, men efter lite förhållningar så lyssnade hon fint.

Sen blev det pyssel med Lordi som vilade och även med Bellan som också vilade. Bellan hade gjort en rejäl lerinpackning så fick stå en stund för att få bort all lera från hals och ben... Som tur var hade hon haft täcke på sig annars skulle hon ha sett ännu värre ut, den lilla lortgrisen! :P Lordi njöt för fulla muggar när ytterligare några ton vinterpäls försvann, kan inte fatta att han kan tappa så mycket päls då han inte ser ut att ha speciellt mycket päls på vintrarna.

Glöm inte tävlingen...

2011-04-12 19:22:04 / 2 kommentarer ..


Vill påminna er om TÄVLINGEN som avslutas sista April, man kan alltså vinna en förstoring av din bästa vårbild tillsammans med dig och din häst eller bara din häst. Passa på att skicka in era bidrag nu :D ni har på er fram till nästa lördag (23:e), sen blir det röstning av dom 3 bästa bilderna.


Två turer med vagnen...

2011-04-12 18:46:46 / 1 kommentarer ..


...Blev det för mig och de två små damerna idag någonting som de verkligen uppskattade! Körde Kerstin först och hon studsade en hel del till en början, sen kom hon ner på jorden och började jobba istället och inte ville hon vända heller när det var dags för det. Då helt plötsligt hade hon glömt bort hur man gjorde och fortsatte envist rakt fram istället. Skrattade så att jag höll på att dö för hon ser verkligen jätterolig ut när hon bestämmer sig för att inte lyssna, man kan riktigt SE på henne hur hon låtsas att hon inte hör. ;) Efter lite övertalning och ett löfte om att det inte skulle dröja alltför länge innan hon fick komma ut i vagnen igen så gick hon iaf med på att vända.

Sen var det Gertruds tur och hon var mer vild än tam, fick hon inte tokspringa så sparkade hon bakut en hel massa och två gånger låtsades hon bli rädd och försökte dra tömmarna ur händerna på mig för att i nästa stund dra järnet igen. Hon var alldeles svettig när vi vände hemåt, och sista biten klev jag ur vagnen så att hon inte skulle behöva dra hela vägen hem. Tokiga lilla guldponnyn min! :)


Tandemridning på morgonkvisten

2011-04-12 18:22:19 / 0 kommentarer ..


Var ute på Berra imorse och tömkörde Nino framför, båda pojkarna var otroligt pigga och busade en hel massa, men överlag satt jag med ett brett leende på mina läppar. Jag har så jäkla underbara hästar! :love:
Körde en hel massa lösgörande i ett lugnt tempo eftersom det är främst vad Berra behöver. Efter den första galoppen blev det en del studs och springande på tvären och trampande på stället... Men efter att ha kört öppnor och slutor började det på att släppa och då fattade vi galopp ur en öppna, och båda hästarna tog den samtidigt.

Man skulle ju kunna tro att Berra är den äldre av dem, för Nino är den som allt som oftast hittar på små hyss och busar. Berra kan han också, men håller inte alls på lika mycket som Nino! Dock tycker jag att det är så Nino alltid har varit, och jag tycker att det är otroligt skönt att känna att han inte förändrats och att han har kvar samma livsenergi som han alltid haft.

Hoppade av och gick med dem sista biten, någonting jag gör rätt ofta med mina hästar. Känns liksom naturligt att hästen får skritta av sista biten utan att ha någon belastning på ryggen. ;) Båda två kom och kröp in under varsin arm och så gick vi där alla tre på rad i morgondiset och jag kände bara hur mycket jag verkligen älskar livet!

Bild på Berra och mig när han var en månad:


Vojlock VS Schabrak

2011-04-12 16:17:40 / 6 kommentarer ..


Vad föredrar ni att rida med, vojlock eller schabrak? Jag föredrar schabrak, då jag tycker att det är såå fult med vojlock. :P




Superhörsel och "ridläger"

2011-04-12 16:00:27 / 0 kommentarer ..


Kom precis hem från vårdcentralen, har varit där och kollat upp mitt öra. Har nämnligen haft lock i nån månad, och det visade sig vara vaxpropp. Så jag fick en öronspolning och nu är örat normalt igen. :D Riktigt skönt vill jag lova! Har typ superhörsel på det örat nu, haha.

Sen har jag bestämt mig för att inte börja rida Matte, p.g.a olika skäl som jag inte tänker ta upp här. Så det är bara att leta vidare. :D Jag tänkte snart börja med maten, och ikväll ska jag packa. Ska nämnligen åka iväg till Söderhamn imorrn på ridläger veckan ut, haha. ;) Nä men, jag ska åka till min kompis Sandra och det blir en hel del ridande för min del. :D Så vänta er bild- och filmbomb!

Vad ska ni göra med era hästar idag?


Film när Macke visar upp sig

2011-04-11 23:50:53 / 4 kommentarer ..


En liten film på när Mackepojken visar upp sitt snygga jag. ;)




Tidiga dressyrpass

2011-04-11 20:34:19 / 3 kommentarer ..


Red dressyrpass på Donna, Nino och Berra tidigt imorse, de måste ha varit medvetna om att det var min födelsedag för de var verkligen GRYMT fina! :D Allting bara flöt och Berra som annars brukar lessna rätt snabbt på dressyr var pigg och alert hela passet. Finast av dem alla var Nino, vi är verkligen ett han och jag. :love:

Sedan longerade jag Lordi, Kerstin och Gertrud också och alla de skötte sig också riktigt fint. Lordi busade lite ibörjan i galoppen men inte alls några stora saker, så stod mest och skrattade åt honom. Kerstin och Gertrud som den senaste tiden varit som studsbollar lyssnade någorlunda på mina kommandon idag så det var ju ett stort framsteg med dem. ;)

Nu på kvällen har jag pysslat med världens bästa Kickan som fortfarande inte har någon sko, och så har jag hunnit med att tömköra söta BellieBus som skulle gå ett lugnt pass med mycket lösgörande, något som gick lika galant som det alltid gör.

Nu funderar jag faktiskt på att skutta i säng för jag är grymt trött, maken har redan lovat att han tar hästarna ikväll.

Svar till frågestunden

2011-04-11 20:13:30 / 0 kommentarer ..


Hanna: Har ni ridit/rider ni på någon ridskola eller ridklubb? Tävlar ni mycket eller är ridningen mest som intresse?
Emma: Jag red på Matfors Ryttarförening när jag var mindre, när jag tävlade som mest var jag medlem på Njurunda Ryttarförening och idag är jag medlem på Näsets Ryttarsällskap. Nu är det några år sedan jag hade någon tävlingshäst men jag satsar på att komma igång och tävla igen här framöver. Måste dock säga att hästarna är en del av mig, så att tävla är mest bara en rolig bonus.

Caroline: Jag red 1 år på Sundsvalls Fältridklubb, men annars har jag bara ridit privat. Jag har tyvärr inte haft möjligheten att komma ut på någon tävling ännu då jag inte äger egen häst, och inte kunnat göra det med mina medryttarhästar jag haft heller. Jag ser dock inte tävling som ett prio 1, utan ridningen är mest som hobby. Men att komma ut på någon tävling då och då är mitt mål en vacker dag. 

Felicia: Hur känner ni varandra?
Emma: Vi känner varandra sen lite mer än ett år tillbaka då Carro började träna för mig med sin dåvarande medryttarhäst, en häst som jag dessutom ägt tidigare. Vi kom bra överens från första start och vänskapen har därefter växt sig starkare och starkare.

Ellen: Vad hände med Zäta? Var det inte superbra mellan er?
Caroline: Jag har slutat rida henne, och jag kan tyvärr inte säga mer än så.

Felicia: Rider du inte Zäta längre?
Caroline: Nej tyvärr.

Hoppas att ni är nöjda med svaren. ;)


Ursnyggt schabrak

2011-04-11 18:27:00 / 3 kommentarer ..


Idag kom mitt ljusblåa schabrak hem på posten förresten, ursnyggt! :D Det här är helt klart det bästa schabrakköpet jag gjort någonsin.





Min ljusblåa utrustning, läckert inte sant? :D


Provridning

2011-04-11 18:06:02 / 0 kommentarer ..


Hallå kära läsare. :D Idag har jag provridit Matte, en varmblodsvalack på 11 år. Han är verkligen hur lugn fin som helst. Världens snällaste kille. Han hade hur fin trav som helst! För ovanlighetens skull hade jag inte med mig kameran då jag tänkte att det kanske skulle ge lite tur, hehe. ;) Jag drömde nämnligen inatt att vi inte passade tillsammans.

Men jag har bestämt mig för att provrida flera gånger innan jag bestämmer mig. :) Det är jag som ska känna att det känns rätt (och ägaren då såklart), ingen annan. Jag gillar honom verkligen, och jag tror att jag kommer trivas ihop med honom ju mer jag lär känna honom också. Men jag är lite 50/50 ännu. Jag är väldigt bra på att göra saker förhastat och sen tänker jag "varför gjorde jag så?", så nu ska jag verkligen tänka och känna efter ordentligt från början.

Jag ser nästan bara positiva saker med det också när jag tänker efter. Nära till stallet, trivs i stallet (har ridit där förr), nära till bra och stor paddock, mycket fina ridvägar, möjlighet till att träna dressyr och hoppning, trivs med hästen och ägaren, ja och mycket mer.

Det enda negativa är väl att jag inte fick honom i galoppen idag, men jag vet att jag inte kan räkna med att det redan såhär första gången jag rider honom. Jag har en förmåga att tappa stigbyglarna så fort jag hamnar i obalans, jag glömmer liksom bort att trampa ner hälarna. Speciellt vänster, vilket medför att det distraherar mig. Plus att han inte är utbildad då, men det är det jag behöver fundera på om jag verkligen ska vänta på en utbildad häst eller om jag ska ta honom ändå. Att hitta en utbildad medryttarhäst kan ta länge. Men som sagt, det är jag som måste känna efter det där. :)

För övrigt var han hur mysig som helst att rida! Kändes som att sitta på en liten ponny, hihi. :D 150 i mankhöjd, gopojken!





Jobbkväll

2011-04-11 00:55:04 / 1 kommentarer ..


Hej på er! Ikväll har jag jobbat sent igen, men imorgon är jag ledig. Det ska bli skönt. :D Imorrn väntas även provridning, spännande! My fick det första rätta svaret. Mer info kommer imorgon, men jag hoppas att vi ska passa tillsammans. :D

Har nyss kollat på Ponnyakuten, tycker det är tråkigt att denna säsongen snart är slut. Men då kan man se fram emot Ponnyakuten 3 istället. Nu ska jag snart stänga av här och krypa ner i sängen, sov gott så höres vi imorrn!


Hoppträning, medryttare och min mamma

2011-04-10 20:55:55 / 2 kommentarer ..


Var ju på hoppträning med Josse och Bellie idag också (det var en tvådagars helgkurs), hur det gick för dem kan ni läsa mer om här! Måste säga att jag stortrivs ute på Näset och det är verkligen en helmysig stämning där. Länge sen jag kände mig så hemma på någon klubb, måste ha varit när jag tävlade för Njurunda och vi var ett helt gäng som höll ihop, och det känns som minst 100a år sedan! :P

Nino och Donna kom ut en sväng med två utav mina medryttare, de verkade ha haft en trevlig tur även om den ena av dem i vanliga fall rider Kickan och inte riktigt är van Nino. Kickan har ju tappat en sko så hon vilar tills hovslagaren kommer på tisdag och slår på den igen. Lordi tömkörde jag en sväng och han gick hur fint som helst idag, så otroligt lyhörd och svarade på minsta lilla kommando. Han har annars en förmåga att sväva iväg i tanken och glömma bort att lyssna lite då och då. Kerstin och Gertrud följde med mig ut på promenad för bara en liten stund sedan och de är grymt pigga och glada nu, värst är det när de slänger sig åt varsitt håll och brallar, ibland undrar man om man inte kommer att gå av på mitten!

Min mamma har varit här och ridit BerraBus för allra första gången, märktes att hon var nervös men det gick hur bra som helst, så nu ska hon rida honom hädanefter. Och bara han bantat ned sig lite säger hon att hon ska börja hoppträna med honom och sen ska de ut och vinna allt. Hur det blir med det sistnämnda får vi se, speciellt eftersom hon bara får tävla honom i ungponny avdelningen. Men hon är en grym hoppryttare så det skulle inte förvåna mig om hon lyckas riktigt bra med honom, han är ju en grym hopphäst men blir lätt uttråkad. ;)
Bild på en mycket trött BerraBus från ifjol sommar:


Faktapresentation av mina hästar

2011-04-10 14:45:54 / 7 kommentarer ..


Efter önskemål kommer här en lite mer faktainspirerad presentation av mina hästar, enjoy! :D


Carino
Skimmelvalack f.86
Korsningsponny
E: Darzon ox - U:Golden Lady
1.43 m i mkh
Tävlad LA i både dressyr och hoppning med flertalet placeringar. Jag har dock satsat mest på dressyren och tävlade honom upp till LA:5 tills jag var 16 då han bestämde sig för att det här med att vara dressyrponny inte var något som passade honom och jag gick över på storhäst. I hoppningen har vi mest bara tävlat CR på låga hinderhöjder, men med den tidigare ägaren tävlade han mest hoppning.

En riktigt trevlig ponny som kan det mesta, dock är han en typisk ponny och man får ingenting gratis. Gör du rätt gör även han rätt. Jag har hoppat 1.35m med honom som högst och i hans ungdom tränade vi på banor som låg på 1.20m idag gymnastikhoppar vi endast då jag är lite rädd om hans ben. Dock klippte han ett hinder som låg på 1.10m ifjol vår med mycket luft emellan när jag löshoppade Lordi och Berra i hagen.
I dressyren tycker han bäst om att visa upp sina fina galoppiruetter och galoppombyten ned i varje steg, han kan även piaff men då han numera är pensionär är det inte alltid han är på humör för att visa upp det. Alla sidvärtsrörelser har alltid varit något som han är jätteduktig på och så är det fortfarande.


Madonna
Skimmelsto f.97
Welshponny
E:Linksbury Royalist RW82 - U: Sörgårn´s Bellis RW 998
1.41 m i mkh
Är ej tävlad någonting då hon köptes in som avelssto och inte var speciellt utbildad. Idag är hon en riktigt trevlig dam som kan riktigt höga skolor, men samma sak här, hon är en ponny och gör inte du rätt gör inte heller hon rätt. Mest av allt gillar hon hoppningen, då dressyren kan vara lite tråkig ibland.

En stor häst i litet ponnyformat, som jag hoppat 1.20m med och som tränat på banor på 1m. Måste ha en mjuk ryttare då hon är en liten dam som annars inte gör något överhuvudtaget. Kräver att man hela tiden jobbar med henne och inte emot henne för då låser hon sig helt och hållet.
I dressyren går hon piaff med bravur, och älskar även hon att visa upp sina snygga sidvärtsrörelser. Hon har en stor luftig galopp, men då hon har en lång rygg gäller det att se till att rida ihop henne så att hon inte flyter ut och faller isär.


Sham's StormBert
Skimmelvalack f.05
Korsningsponny
E:Blue Sham RC92 - U:Madonna
1.42 m i mkh
Är ej tävlad någonting ännu då den ryttare som skulle tävla honom slutade med hästar. Idag funderar min mor på om hon ska ta och tävla honom lite, men vi får se hur det blir här i framtiden.

En jätterolig ponny att rida då han har otroligt lätt för att lära, och har ett psyke utöver det vanliga. Löshoppad 1.40m endast hoppad enstaka hinder med ryttare. Under utbildning i båda disciplinerna men visar störst talang för hoppningen.


Lordi
Skimmelvalack f.06
Svenskt Varmblod
E:Liberace 1087 - U:Nena
1.60 m i mkh
Är ej tävlad någonting ännu då han varit väldigt sen både i huvudet och kroppen, är tänkt att bli min tävlingshäst inom dressyren men har ett fint hopphuvud så kommer nog att fuska runt lite på hoppbanorna också.

En kanonfin häst att rida med mycket gång och som har lätt för att lära sig nya saker. Löshoppad 1.20m har endast hoppat pyttesmå naturhinder ute med ryttare. Under utbildning i båda disciplinerna och visar lika mycket talang för dem båda.


Voulez-Vous af Jäboruder
Rödblackt sto f.04
Minishettlandsponny
E: Seaspur Custard Cream RS DK424 - U:Lambada v.St. Ankeveen 38-96-0005
- (A-ponny)
Är ej inriden och kommer inte att bli det heller då jag satsar på att i framtiden bedriva avel med henne och inte låna ut henne för ridning. Visar fina anlag för hoppning, och älskar att gå för vagnen. En supertrevlig ponny som är lite blyg av sig och som inte passar ihop med vem som helst.


Violet af Jäboruder
Svart sto f.04
Minishettlandsponny
E:Östertorps Baron RS 230 - U:Elsje v.d Nieuwe Kerkweg 38-90-7981
- (A-ponny)
Är heller ej inriden och kommer inte att bli det då jag satsar på att i framtiden bedriva avel även med henne och inte låna ut henne för ridning. Är en tuff liten ponny med mycket bus i sig och som har lätt för att lära sig och som klarar det mesta galant. Pigg och framåt ponny som nästan vem som helst kan hålla på med.


Cheek to Cheek
Mörkbrunt sto f.95
Svensk Varmblodig Travare
E: Smokin Yankee (US) - U:Kiss of Fire
1.48 m i mkh
Har inte tävlat någonting som ridhäst, men går höga skolor i dressyren och älskar att hoppa. Då hon kom till mig fick jag börja om från början med henne då hon inte var riden på ett sätt som främjar henne. Sedan har jag hållit på att skola om henne sedan dess och idag kan hon och vill hon mer än gärna visa vad hon kan.

Jag har hoppat 1.20m med henne och banor på 90cm med henne men har mer satsat på att jobba med låga hinder och få henne att jobba med sin galopp som pga hennes exteriör inte är den bästa. Älskar att hoppa och gillar att visa upp sig så tanken är att hennes medryttare ska kunna ta med henne ut på lite små tävlingar framöver till att börja med.

Så det var alla mina älsklingar det, om det är någon information ni saknar är det bara att säga till! ;)

Barbacka eller sadel?

2011-04-10 14:25:52 / 6 kommentarer ..




Vad föredrar ni, att rida med sadel eller barbacka? Själv älskar jag att rida barbacka :D, det finns nästan inget mysigare. Sen beror det ju självklart lite på också, men om vi tänker rent utav vad man gillar mest så skulle jag själv välja barbacka.


Bild på mig och Macke från i somras, ser det inte mysigt ut?! :D


Någon som kan gissa?

2011-04-10 12:11:51 / 6 kommentarer ..


Hihihi, idag är jag en lycklig tjej. :D Bär på en liten hemlighet, någon som kan gissa? ;) Första rätta svaret vinner en länkning!

PS: Det handlar om häst...


Igår...

2011-04-10 07:55:40 / 1 kommentarer ..


Blev det vila för mina hästar, då två av medryttarna inte kom, Kickan hade tappat en framsko och jag kände att min kropp inte riktigt pallade med ridning. Det blev en hel massa mys, och jag önskar så att jag hade haft en fungerande kamera och någon som fotade för vid ett tillfälle hade jag alla hästarna liggandes runt mig och ögonen fylldes med tårar över den lycka som bubblar upp i mig vid sånna tillfällen.

Var på hoppträning med Josse och Bellie och mer om hur det gick kan ni läsa här. Hade även en träning på kvällen med en tjej som bara ridit ett fåtal gånger för mig, men som jag tycker har gjort stora framsteg och som verkligen börjar på att hitta känslan när hon rider.


  Sidan ses bäst i Google Chrome
  I upplösningen 1680x1050



bloglovin

bloglovin


Emma heter jag och är 26 år. Glad och busig tjej som bor med maken och dottern, 1 hund, 1 katt och 7 hästar på vår hästgård någon mil utanför Sundsvall.

Mitt namn är Caroline och jag är 23 år. Jag har ett brinnande intresse för hästar och fotografering. Utbildad kock och bor i Sundsvall tillsammans med min pojkvän och två kattor.


Antal besökare online just nu:

Text om dig själv kan du skriva här, även sätta in en bilkod


Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratidesign - allt om bloggdesign!