The Ark

2011-07-30 12:05:40 / 2 kommentarer ..


Jag måste bara säga att jag haft en underbar semestervecka på Åland, och ännu är den inte slut vilket är skönt. Sitter med blandade känslor för att åka hem till Sundsvall på måndag. Jag längtar ju såklart hem till allting därhemma, samtidigt som jag gärna skulle kunna stanna längre här. Jag älskar min familj, och skulle aldrig kunnat få en bättre. :love:

I torsdags var mamma och jag till Rock Off och såg The Ark. Dom ÄR och kommer alltid att förbli bäst! Detta var sista framträdandet på Åland.


Bilder från dagen...

2011-07-28 23:15:33 / 3 kommentarer ..




Mystur på Belliebus och kvällsmys med älsklingarna

2011-07-28 22:48:21 / 1 kommentarer ..


Jag och Bellie var ut på en mysig tur innan middagen och det var så jäkla skönt för det var knappt några flugfän! (Alla som känner mig vet att jag blir hysterisk av alla kryp och att alla kryp älskar att bita på mig gör ju inte saken bättre). Mjuk och fin tjej som jobbade kanonfint i öppna och sluta i alla gångarter, blev bitvis lite väl lång och låg mot slutet men annars var det verkligen en kanonritt. Ja en sån ritt som man önskar att man hade på film faktiskt. :D

Efter middagen hade jag en träning här hemma, och sen efter det blev det kvällsmys med älsklingarna. Kickan är lite fundersam över varför hon inte får komma ut och rida... men hon suckade ändå nöjt när jag myste med henne och verkade ändå inte alltför ledsen över det faktum att hon har lite vila nu. Nino var sur ikväll, varför vet jag inte riktigt men det var något om att han blivit lovad att sova inne och att han inte fått det. Så nu har jag lovat honom att han ska få sova inne en natt till helgen. Tänkte passa på att duscha honom så då kan det vara skönt för honom att få stå inne och bli helt torr och slippa alla flugfän innan han kommer ut i sommarhagen och skitar ned sig igen. ;)

Lordi tyckte att det var så där lagom roligt att tömköra idag och hittade på en massa egna kommandon som han låtsades som att jag gav honom. Till sist var jag så svettig och trött att vi knallade hemöver istället, ingen idé att hålla på när han ändå inte var på humör. Sötisen somnade och satte sig på stallgången under rykten när vi kom hem, kan lova att han blev något yrvaken när rumpan mötte stallgången. :P

Sjukt sugen...

2011-07-28 08:34:39 / 6 kommentarer ..


... på att utöka familjen med ytterligare en häst eller två. Men inser ju att det är lite svårt när jag inte kan provrida ordentligt så får helt enkelt avvakta. Men är verkligen grymt sugen! Inte blir det bättre av att man blir erbjuden en massa hästar hela tiden heller, många är dock travare som ska skolas om till ridhästar och det är inte riktigt vad jag letar efter just nu. Men har ju även blivit erbjuden en del riktigt fina halvblod också och då är det svårt att säga nej, speciellt om man märker att det är en "Emmahäst"...

Men precis som min make påpekade så vill jag ju inte rida nya hästar nu med stora magen, plus att vi egentligen skulle behöva köpa en transport innan vi köper några fler hästar eftersom det annars blir så svårt att ta sig på träningar och tävlingar. Och det har han ju helt rätt i... så hästletandet får helt enkelt ligga lite på is nu ett tag! ;)

Sol=värme=:(

2011-07-28 08:25:24 / 1 kommentarer ..


Igår var det riktigt varmt, och nu när jag och Nino var ute på morgonen svettades vi båda två så det blev ett lugnt pass... Det ser ut att bli strålande sol hela dagen och det innebär att jag som aldrig riktigt trivts i värmen kommer att få leta efter skugga och hoppas på någon kall vindfläkt hela dagen, plus att de elaka bromsarna hittar fram i värmen och hittills iår har de inte lyckats bita mig ordentligt, så jag hoppas att jag kan hålla mig ifrån det även idag.

Ska jobba nu och sen ska jag hem och se om jag kan göra någon nytta vid köksbygget, och mysa med älsklingarna så klart! ;) Tänkte ta och duscha vovvan ikväll, men får se om jag orkar... brukar vara rätt slut efter en riktigt varm dag, och jag har en träning inplanerad sen under kvällen, så vill verkligen orka med den.

Tömkörning och skrittur med Nino

2011-07-26 19:34:07 / 4 kommentarer ..


Idag har jag tömkört BerraBus och Elisa (som står här på sommarbete och som ägs av en jättegullig tjej som heter Othilia), BerraBus är snart helt genomarbetad i vänstersidan nu som han blev stel i efter att han troligast klivit på en vass sten och fått en blödning i hoven som gjorde att han var väldigt ömfotad i några dagar och pga det fick spänningar i hela vänstersidan. Pigg var han också den lilla tjockisen! :P

Elisa blev det en del missförstånd med, men överlag så arbetade hon hur fint som helst. Jag har aldrig suttit på henne och jag har bara tränat henne och Othilia ett fåtal gånger, så då blir det att man får känna in sig väldigt mycket första gången man tömkör. Trodde att hon skulle vara på ett sätt och så var hon på ett annat, sen missförstod hon mina hjälper några gånger också, men det är ju sånt som händer när man inte riktigt känner varandra! ;) Söt är hon iaf och påminner i mångt och mycket om min älskade lilla Kickan.

Nu på kvällen har jag varit ute på en skrittur på Nino, vi traskade bort till badplatsen och doppade fötterna lite. Kände av lite träningsvärk i magmusklerna, så misstänker att jag kommer att ha en grym träningsvärk imorn. Hihi, ibland tar jag i lite för mycket och glömmer att magmusklerna redan är rätt ansträngda pga den stora magen. Den tacksamma lilla ponnyn gick direkt ut i hagen och rullade sig i den värsta dypölen han kunde hitta... Han är så underbar min älskade lilla sagoponny, hjärtat svämmar över av kärlek till denna underbara individ som älskar att reta gallfeber på mig för att sedan ge mig den där blicken som gör att jag genast smälter!


Nya bilder på min älskade tjocka mage!

2011-07-25 20:43:41 / 5 kommentarer ..


Såg att det var en del som ville se nya bilder, så jag fotade några lite snabbt nu ikväll... Var även någon som undrade om jag inte var rädd att rida med den stora magen och om det inte var krångligt, men för mig är det lika naturligt att sitta till häst som att andas, äta och leva, så rädd är jag inte och min barnmorska säger att så länge jag inte får ont av en aktivitet så ska jag fortsätta med den.

Dock har jag ju som sagt lovat min make att inte rida på mina två unghästar, och nu senare i graviditeten vill jag heller inte hoppa upp på nya hästar då jag känner att det är onödigt att riskera någonting. Tackade dessutom nej till en "problemhäst" som jag skulle få köpa billigt, för att jag kände att det inte var rätt läge för det just nu med stormagen och allt.


Trötter...

2011-07-25 20:31:05 / 1 kommentarer ..


Blev något trött efter ridturen med Nino igår, så blev inte att jag släpade mig uppför trappen till datarummet för att uppdatera om hur det hade gått... Har förstått att det är många som tycker att jag uppdaterar alldeles för sällan nu för tiden, och det beror mycket på att jag har lika många järn i elden som vanligt men kanske hälften av den energi som jag brukar ha. Gillar ju att få skriva av mig dock så lite bättre uppdatering kan ni vänta er från min sida här framöver. ;) Sen har jag ju sån tur som delar bloggen med världens bästa Carro också och när jag har lite för mycket att göra vet jag att hon ändå uppdaterar!

Nino och jag hade iaf en underbar tur och det var precis sånt väder som jag gillar under sommaren, regn i luften och lite blåst så inga stora äckliga bromsar som anföll oss! :thumbup: Buspojken taktade en bra stund efter första galoppen, och det är så härligt att känna att han verkligen mår super och att han har kvar samma gnista som han alltid haft.

Sen blev det att Kickan fick komma in en sväng på kvällskvisten också för lite daglig massage, har ju inte uppdaterat här men hon vilar igen nu. Saken med min älskade lilla dam är att hon har så otroligt mycket problem som kommer av hennes exteriör, och när jag rider henne regelbundet är det inget problem men nu när jag är gravid hade jag tänkt att hon skulle få ridas av sina två medryttare bara, något som tyvärr inte gick då hon nu har rejäla låsningar och spänningar i kroppen igen. Så efter att ha pratat med tre utav mina veterinärer så ska hon få vila i ca. två månader nu till att börja med för att nollställa kroppen (och för att jag ska hinna få barn i lugn och ro) och sen efter det så sätter jag igång henne. Rent exteriört är det kanske inte värt att lägga ned så mycket tid och pengar på en häst enligt många, men hon är verkligen världens goaste och älskar att jobba så jag vill verkligen att hon ska få chansen att fungera som ridhäst, och då är det bara att inse att då krävs det att jag håller efter henne 3-4 dagar i veckan minst.

Idag har jag inte orkat med någonting känns det som, och då har jag ändå jobbat, pysslat om alla älsklingarna plus Kimberley och gjort en hel del andra saker också... Det är verkligen full rulle och det slog mig idag på jobbet när ett utav barnen sa att det var fyra veckor kvar till skolstart, att det bara är sju veckor kvar till beräknad förlossning för vår underbara lilla krabat. Sen är det ju så med bebisar att de kommer när de kommer, och jag går gärna över tiden så att jag verkligen vet att allting är klart.


Funderar...

2011-07-24 17:15:02 / 5 kommentarer ..


...på om jag och Nino ska ge oss ut i skog och mark nu eller om vi ska avvakta till efter middagen... det har dragit in rejält svarta moln över byn och risken för åska ser ut att vara överhängande, men det är bara välkommet för jäklar vad less jag är på detta kvalmigt varma väder! :P Jag gillar inte värmen i vanliga fall, och jag kan säga att jag är inte mer positivt inställd till den nu när man springer omkring med stormagen och pustar som att man inte har den minsta lilla kondition.

Fick väldigt tråkiga nyheter idag också, så lite åska och gärna regn skulle hjälpa till att rensa skallen på en annan. Min superduktiga make och min älskade pappa har slitit med köket även idag, och det börjar på att ta sig och det blir så fint så jag vill bara sätta igång att använda det nu. ÄLSKAR att baka och laga mat, och man blir liksom ännu mer motiverad till det när man dessutom har ett jättefint kök att göra det i.

Men nej, jag tror att jag sticker ut med Nino på en sväng nu innan middagen! Är egentligen lite sugen på ett pass i paddan, men tror inte att jag orkar idag... det är så olika från dag till dag vad jag orkar med och inte och jag har ju lovat både maken och barnmorskan att hela tiden känna efter, så då får jag ju försöka göra det också! ;)

Mysig ridtur

2011-07-23 00:15:51 / 3 kommentarer ..


Nu har jag äntligen tid att sätta mig ner och blogga lite. ;) Har haft ganska så fullt upp hela dagen idag. Började med stallet, och sen har jag haft tvättstuga hela kvällen, duschat, packat och donat. För imorgon åker jag på semester söderut :D till Åland. Ska bli skönt att komma iväg ett tag, kommer dock sakna ridningen. Men är ju bara över en vecka i princip så jag tappar inte så mycket ridning. :)

Red ut på en skogstur med Donna idag, det var så mysigt så! Dock jäkligt mycket flugor och bromsar. Dom är riktigt irriterande ibland måste jag säga, haha. Både Donna och jag blir tokig på dom. På det sättet längtar jag till att rida på vintern.

Jag ska försöka att skriva något blogginlägg under veckan ändå trots att jag inte kommer rida något. :) Om jag får några idéer, annars är det svårt. Men annars kommer ju bästa Emma hålla bloggen uppdaterad här som ni säkert läst. :D 2:a Augusti är jag tillbaka till Donna igen, ser fram emot att få pussa på henne.




Vackrast i mina ögon :love:

Nu är det snart dags för sängen, ska upp 6 imorgonbitti. Så hörrni, ha det så bra så höres vi! :D


Fullt ös!

2011-07-21 19:55:24 / 4 kommentarer ..


Jag har verkligen varit frånvarande på bloggen nu ett tag, men nu åker ju snart min bloggkompis på semester så då måste jag ju bli lite mer aktiv så att inte bloggen blir lidande. :)

Det är fullt ös i magen och i livet i övrigt också, känns som att allting händer på samma gång just nu och jag som annars brukar ha full koll hinner inte riktigt med. Helgen som var tog jag mig iaf tiden att vara med riktigt goda vänner på Näsets hopptävlingar då de åkt ända från Piteå bara för att jag tjatat om att deras tävlingar är helt underbara. Det blev fem dagar med en hel massa skratt och uppfriskade minnen när de var här och även om själva tävlandet inte gick så bra för dem så tror jag att det blev en lyckad weekend ändå!

Nu i veckan har jag jobbat som vanligt, dock har vi haft väldigt lite barn så jag fick två dagars ofrivillig semester, men det var välbehövligt så jag klagar inte ändå. Här hemma fixar maken och min snälla pappa för fullt med vårat nya kök, och bilder från det arbetet kommer att komma upp inom de närmaste dagarna... ;) LÄNGTAR så jäkla mycket efter att det ska bli klart, det blir så FINT, så FINT!

Massor av kramar från

Happy girl and happy horse

2011-07-21 14:42:24 / 0 kommentarer ..


Idag blev det ett dressyrpass för mig och Donna på banan :) skitkul, jag var sååå peppad. :D Hade verkligen längtat efter det här passet, och jag är riktigt nöjd över hur det gick idag. Hon kändes så jäkla fin idag, jag kände verkligen hur hon var med på mina noter idag. Riktigt lyhörd och gjorde allt jag bad henne om. :D

Hon var pigg och travade på i ett riktigt fint tempo, och jag bara satt som gjutet i sadeln. Lovely! Började med att trava fram henne och göra lite halt från trav, sen trav direkt och halt igen osv. Gick skitbra!! Hihi, hon var ju som sagt pigg idag och ville galoppera innan jag ens bett om det. Sötnosen! Så jag lugnade henne och gjorde en fattning när jag hade henne med på noterna igen, och hon tog den direkt.

Vi tog nån höger och vänster galopp, och vänsterfattningarna gick sjukt bra idag dom också! :D Skitkul, hon sökte sig även neråt i vänstervarv vilket hon inte brukar göra med mig än, så det är stort framsteg. Provade sen rida igenom LC:1 och det kan jag säga att det gick mycket bättre än sist, vägarna kunde väl ha varit lite bättre vissa gånger men hon kändes riktigt fin och tog båda galopperna med mig klockrent. :D

Sen kände jag bara att jag måsta prova göra galoppombyte, vilket GICK!! Provade först från höger galopp och byta till vänster, och det kändes åtminstone som att vi fick till ett galoppombyte för jag kände inget spring emellan. Kunde dock ha samlat henne lite mer innan kanske, men det är en bra början. :D Det måste ju betyda att jag gjort rätt iaf. ;)


Skogsrunda i regnet

2011-07-18 17:09:07 / 0 kommentarer ..


For ut till stallet på dagen idag och red ut en sväng med Tina och Berrabus, i regnet. Hästarna var något blöta (speciellt Donna), när vi tog in dom kan jag säga. En skiiitig ponny! Haha :D och inte blev dom så mycket torrare av att rida ut i det här regnvädret inte, haha oh no.

Vi red en skogsrunda och efter att ha galopperat en gång blev Donna minst sagt taggad, haha. Så kul när hon blir det. :D Sen kom den där nedfällda grenen jag pratade om i ett inlägg förut, Donna och jag kom i trav och sen kände jag hur hon började bjuda på "hindret" och tog galopp, och ett stooort skutt över det lilla "hindret" haha :D sötnosen, jag tror hon är lite hoppsugen. ;) Annars brukar hon tycka låga höjder är löjliga.



Skitig ponny var det ja :D haha.


Lång stall-dag

2011-07-17 22:16:14 / 5 kommentarer ..


Idag blev det en längre skrittrunda på 1 timme och 40 min tillsammans med Josse och Othilia som red Bellie och Elisa. Vi utforskade en ny väg som vi hoppas på att man ska kunna rida runt på nåt sätt :) men vi vände när vi kommit en lång bit typ ute i ingenstans där det var en massa hundar som ylade :o lät lite konstigt.

Sen åkte jag hem och åt middag en sväng innan det var dags för nästa stall. Följde med Linda till hennes stall och fotade lite när hon red, lite somriga bilder :) dock blev det inte många som blev bra. Efteråt löshoppade vi Molly som nyligen flyttat till deras stall :D en söööt liten shettis!







Att bara dansa fram

2011-07-16 18:27:41 / 1 kommentarer ..


Att bara dansa fram tillsammans med sin häst och vara ett, är nog en av dom bästa känslorna man kan få med hästen. Igår satt jag i princip nästan hela kvällen och tittade på filmer där folk rider sina hästar och bara dansar fram, och det gör jag även nu. Haha. Blir så grymt ridsugen! Förstår inte hur det kan se så enkelt ut på filmer, men i verkligheten är det grymt svårt. Ridning är inte lätt inte. Åtminstone inte när man inte kan. ;)

Det är väldigt frustrerande att jag inte kan rida så, ibland funderar jag på om det är omöjligt. Men jag vet att det inte är det, träning ger färdighet och ALLT går bara man tränar. När jag pratar om att dansa fram menar jag när hästen går i en fin och samlad form, man bara sitter, har stöd i båda tyglarna hela tiden och det bara flyter på helt enkelt.

Visst har jag haft den känslan ibland, men jag har definitivt mycket att träna på. Jag har inte fått grepp om tygelkontakten riktigt än och det är frustrerande. Men det kommer, det vet jag. :)



Hårdträning för mig är det som gäller, I know I can do it. Peppad!


Färgade träns

2011-07-16 15:08:52 / 0 kommentarer ..


Till er som var sugna på det ljusblåa tränset, och inte kom in på sidan så kan jag säga att den inte funkar för mig heller nu och har inte gjort det på några dagar. Ingen aning om varför tyvärr, tycker det är lite lustigt att den inte funkar sådär bara helt plötsligt.

Det var ju just på den sidan det var sådär billigt, men tränsen finns även på Ponnyprakt och HouseofCharisma. Dock dyrare då, men det finns även i andra färger.


Dressyr

2011-07-16 14:55:20 / 2 kommentarer ..




Idag blev det lite dressyr på banan för mig och Donna, riktigt kul! Passet gick väl helt okej, provade rida igenom LC:1 med henne för första gången efter att ha travat fram lite och provat båda galopperna. Hon kändes riktigt fin i traven när jag red programmet, fick dock inte till galoppen just då bara därför. :P Annars är jag nöjd med programmet.

Sen red jag lite volter och försökte mjuka upp henne ordentligt, gick rätt bra. Ibland blev det lite skumpigt p.g.a spring men emellanåt kändes hon riktigt bärig och fin. Provade lite galopp i båda varv också, och hon tog riktigt fina högerfattningar. Vänstervarv är ju det svåra varvet så det gick sådär, men på slutet gick det bäst och då fick hon MASSA beröm. Då blev hon allt en glad tjej och ville galoppera mera, haha. :D

Red ju som ni ser på bilden med sadel idag, försökte fokusera mycket på min ridning och sits. Tycker att det är lite jobbigt när jag inte har balansen i stigbyglarna, jag lyckades slappna av i benen ganska så bra idag, spände magmusklerna och försökte sitta tungt liksom, det gick ganska bra men stigbyglarna blev ändå dinglandes. Och det tycker jag stör min ridning, och tycker därför att det är roligare att rida barbacka men jag vill ju lära mig hitta balansen i stigbyglarna. Jag bara LÄNGTAR till vi kan dansa fram tillsammans, och vara ett!


Kliar magen?

2011-07-15 16:28:15 / 3 kommentarer ..





En liten film från nån dag sen, haha kliar hon magen eller nåt? Sötgumman! :)


Lugn uteritt

2011-07-15 15:56:29 / 1 kommentarer ..


Åkte ut till stallet på förmiddagen och red ut med Tina och Berrabus, blev en skogsrunda för oss. Mysigt var det, inte lika mycket broms idag heller då det är svalare och mulet. Ska regna i eftermiddag. :( Vart tog värmeböljan vägen? För mig är sommar sol, värmebölja (helst +28) och bada. Men hittils i sommar har jag inte badat något alls. Den här sommaren har det varit lite "till och från" väder tycker jag, saknar den riktiga sommarvärmen som varar länge.



Hästarna kom idag också när jag och Tina ropade :D haha, tog dock lite längre tid än igår och dom var inte lika snabba. Men dom kom. ;)


Mysig skogstur

2011-07-14 21:00:13 / 3 kommentarer ..


Idag blev det en skogsrunda för mig och Donna, jättemysigt! :) Hon var lite småseg i början när vi red längs vägen, men när vi väl kom in i skogen piggnade damen till. Travade några sträckor och hon kändes så fin! Sen ville hon galoppera, hihi. Hon frågade först, duktig tjej ;) hon bara "kan vi galoppera nu? :D", så vi tog en galopp också och jäklar vilken fin fattning! Så glad att vi tagit ett steg framåt.

När vi ridit en bit låg det en trädgren nerfälld över en liten bit av vägen, vi kom travandes och damen tog ett skutt. Hihi, sötnosen. Trodde hon skulle svänga förbi den jag som hon gjorde sist, men inte idag. Lite hoppsugen jag blev då. :D Skulle vara skitmysigt att skutta lite naturhinder, men vart det finns, och om det finns är ju en fråga man kan ställa sig. ;)


Dagens outfit ;)


Tretorn Advance

2011-07-14 13:31:05 / 8 kommentarer ..




Ja, dessa tretorn ridstövlar faller mig mer och mer i smaken måste jag säga. Förut var min första tanke "usch", men som med allt annat lär man väl sig tycka om det? :D Börjar bli riktigt sugen på att skaffa ett par själv faktiskt, i SVART såklart. Synd bara att dom ska kosta så mycket..

Ni som har tretorn, hur tycker ni dom är att rida i? Får ni bra grepp i sadeln och stigbyglarna?


Underbar tjej

2011-07-14 02:39:59 / 0 kommentarer ..


Okej, skriver ett snabbt inlägg här nu. Klockan är jättemycket, i know. Men det blev lite sent p.g.a att jag fick för mig att jag skulle installera nå uppdateringar på datorn och jäääklar vilken tid det tog. :P Haha jaja, skönt att man är ledig imorgon.

Red Donna barbacka på banan idag, red lösgörande med lite serpentinbågar, åttvolt och sådär. Hon kändes riktigt bärig och fin, gick fram i ett bra tempo för det mesta. :D Försökte även öka traven lite ibland, och vänstervarv var ju det jobbigare varvet så där gick det väl inte så jättebra ;) då blev det ju jobbigt sa hon, hihi. Men högervarv gick finfint. Tog en riktigt fin galoppfattning också, skitkul!!

Förresten, alla hästarna galopperade mot mig idag när jag ropade på Donna i hagen :D så underbart! Det har dom aldrig gjort till mig förut,  oftast brukar jag få gå låångt för att hämta Donna. Synd att jag inte hade kameran med mig just då, men det kommer fler gånger. :D


Åska

2011-07-12 12:14:19 / 3 kommentarer ..


Godmorgon :) idag får Donna vila ändå, känner att jag behöver städa upp lite här hemma innan jobbet ikväll. Plus att det åskar ute ändå, imorrn har dom lovat finväder igen så det passar ju bra. :) Vad ska ni hitta på med era hästar idag?


Skrittur

2011-07-12 00:05:22 / 0 kommentarer ..


Idag blev det en skrittur längs vägen med Donna :) mysigt. Sen blev det att åka till jobbet direkt, har jobbat kväll. Vilket gick super, lugn och skön dag! Nu ska jag sätta på ett avsnitt Förhäxad och sen krypa ner i sängen. Imorgon väntas mer jobb, men först stallet. Får se vad damen och jag hittar på då. ;)


Det går framåt

2011-07-10 22:10:31 / 2 kommentarer ..


Donna stod och myste i mina armar idag på gången, älskade gogumman. Det var så mysigt! Jag såg liksom hur hon stod och blundade och såg jäääättetrött ut, då tog jag henne om mina armar och kramade om henne och hon stannade kvar där. :')

Red sen ut på en mysig skogsrunda med Josse och Othilia, och Donna piggnade i ju längre vi red. ;) När vi sen kom ut till travbanan körde vi lite galoppfattningar och övergångar, och jag säger bara UNDERBAR PONNY! Hon tog galoppfattningarna med mig DIREKT, utan spring. :D Båda galopperna också. Saktade av efter en liten stund, och försökte att trava på i ett fint tempo utan spring emellanåt och det gick faktiskt helt okej. :) Tog ny galoppfattning, och hon tog den direkt! Gjorde så några gånger och bytte galopp emellanåt så det inte skulle bli samma hela tiden, och hon tog den rätta alla gånger :D vi gjorde även en riktigt fin galoppfattning från skritt. Så duktig tjej!!


Dressyrpass

2011-07-09 14:23:51 / 3 kommentarer ..


Idag tog jag och Donna ett litet dressyrpass barbacka på banan, så jäkla fin hon kändes! Lite små seg i början men hon blev piggare efter att ha fått galoppera lite. ;) Jag försökte fokusera mycket idag på vad jag lärt mig, och så länge jag gör det rätt gör Donna det också. Så kul!! Fick till skitfina fattningar idag med, och jag tror att det börjar sätta sig mer och mer att jag har bra stöd i yttertygeln speciellt. :D

I början av passet när jag skulle fatta galopp påbörjade hon den direkt liksom, och då blev jag ju så glad och berömde henne fort och därmed släppte kontakten och då blev det spring. Men jag kom på mig rätt fort att jag ska fatta galopp, behålla stödet och berömma efteråt istället och det gick då mycket bättre, utan spring! :D

Nu ska jag strax promenera in till jobbet, ha en fin dag! :)


Svar på tal

2011-07-08 22:13:59 / 1 kommentarer ..




Tack så hemskt mycket, du ska bara veta hur glad du gör mig! Ni är så gulliga när ni ger mig såna fina kommentarer, det ger mig ett leende på läpparna och det går inte att sluta le :D det värmer verkligen. Hihi, ja jag gillar också Emmas kommentarer, hon är en underbar vän och tränare. :D Och hon är ju utan tvekan rätt tränare för mig och Donna, det har det visat sig. Vi har tagit så stora steg framåt!


Sugna på blått träns?

2011-07-08 22:07:02 / 4 kommentarer ..




Vill tipsa er om ett riktigt kanonerbjudande jag nyss såg :D om ni är sugna på ett likadant ljusblått träns som jag köpt till Donna så klicka HÄR, för just nu är det ENORMT billigt! Jag vann mitt från Tradera. Så passa på! :D


Skogstur

2011-07-08 20:31:24 / 0 kommentarer ..


Red ut på en mysig skogstur idag med Josse & Bellie och Tilda & Kimberley :) supermys. Riktigt fint och härligt väder! Fick till några fina fattningar idag med utan spring före galoppen, skitkul! :D Tror att senaste dressyrträningen verkligen gav oss en kick framåt.

Sitter hemma nu med lite smått huvudvärk, skönt att man är ledig ikväll. Tror det blir soffan och film ikväll med lite chips. :)


Jobbkväll

2011-07-07 14:07:44 / 0 kommentarer ..


Lika fint och härligt väder idag :D älskar det. Jag jobbar kväll idag så Emma tar hand om Donnisch. :) Ska jobba med glädje, hihi. Är fortfarande helt överlycklig för träningen igår, blev alldeles tårögd när jag kom hem och såg filmen. Men det lär nog bli mycket att göra på jobbet idag gissar jag, eftersom det är Gatufestveckan och det var proppat med folk på Mc Donalds igår!

Ha en bra dag så höres vi imorrn. :)


Gårdagen...

2011-07-07 08:23:43 / 6 kommentarer ..


Red ut på BellieBus på morgonen och hon kändes fantastiskt fin, var ju ett tag sen sist nu så det var så härligt att få känna på damen och hon verkar verkligen må gott i värmen. Något man knappast kan säga om mig! :P Red mycket öppna och sluta i alla gångarter och fokuserade på att lossa på de delar som behövde lite extra lösgörande.

Tömkörde Lordi en sväng, men svettades så kopiöst att det inte blev så seriöst, han fick mest gå och spatsera lite... men verkade lika nöjd med det! :) Bäst utav allt tycker han att det är när vi står på gången och pysslar, det kan man få göra i timmar med lilla älsklingen!

Hade ju tänkt att Nino skulle vila, men blev så sugen på att trimma lite i paddan efter att ha tränat Carro och Donna, så efter middagen blev det att jag begav mig dit ner och jäklar vad fin han var. Jag orkar ju inte alls lika mycket som i vanliga fall, och det är ju lite frustrerande när hästen känns så otroligt fin, men det funkar ändå. Skönt att man iaf får sitta till häst, även om det absolut viktigaste är att jag får vara med mina älsklingar, skulle jag inte få det skulle jag gå under!

Red iaf igenom LA:5 på slutet och alla moment satt som de skulle, min goa lilla sagohäst. Skrittade ut en sväng och sen ställde vi oss på gången hemma i stallet och myste. Hör då ljudet av galopperande hovar och går ned till den nedre hagen där Lisen och BerraBus står och får se hur min söta lilla goponny försöker få med sig sötLisen på bus, kan säga att han fick med henne på någon sväng, men oftast sprang han ensam! ;)

Plockade in Kickan och kände igenom henne och hon sitter fast, men efter att ha promenerat en sväng och sedan masserat och fixat med henne så kändes hon mycket finare, det märks iaf att det går åt rätt håll!! Sedan var det dags att plocka in BerraBus och Lisen för dagen och ge dem sin dagliga dos av kärlek och pyssel. Lisen somnade på gången och BerraBus var inte långt ifrån att göra detsamma sen när det var hans tur.

Tror att jag glömt att berätta om BerraBus, berättade bara att han börjat ömma och skulle få skor och när hovslagaren var här och slog på dem misstänkte han att BerraBus klivit på en stor vass sten och fått en blödning inne i hoven och att det bara var att avvakta och se om den läkte ut eller om det skulle bli en hovböld av den... Så lillgrabben har haft det lugnt och skönt några dagar, och det värkar som att blödningen läker ut av sig själv för nu går han rent igen och verkar inte det minsta bekymrad av hoven som han ömmade i! SKÖNT! :D

Gatufesten

2011-07-07 01:31:25 / 2 kommentarer ..


Efter stallet gick jag ner på stan med Linda och Victoria till Gatufesten och såg många bra artister :D Jason Derulo, Danny, Eric Amarillo, Loreen, Christian Walz, Broken Door och så var det nån till. Sjukt kul! Jason Derulo, Danny, Christian Walz och Broken Door var ju helt klart bäst ändå. :D


Bästa låten med Jason Derulo enligt mig :) lägger kanske upp fler filmer på dom andra artisterna imorrn om ni är intresserade av det. ;) Nu ska jag stänga av här för kvällen (natten), och lägga mig. Trött Carro nu som varit vaken sen 7 imorse.

Sov gott!



Bästa träningen någonsin

2011-07-07 00:11:17 / 4 kommentarer ..


Jag kan bara säga såhär att jag är så oerhört lycklig just nu, dressyrträningen ikväll gick verkligen SKITBRA! :D Vi hade fokus på galoppfattningar idag och jag fick först rida med graman för att känna hur det ska kännas och det visade sig vara lönt när vi tog bort den. Jäklar vilka fina fattningar jag fick till, så himla glad! :D:D:D

Jag hoppas att ni orkar ta er tid att titta på hela filmen nu trots att den blev lite lång, men jag tycker det är värt det så bra som det gick idag. :D Nu har vi tagit ett steg framåt både i hoppningen och dressyren, känns underbart! Jag gjorde även början till passage idag utan att jag visste om det :D haha, lite kul.




Ute på nostalgitripp...

2011-07-06 09:16:35 / 5 kommentarer ..


De senaste två kvällarna har jag och Nino dragit med Tilda och Kimberley ut på nostalgitripp, Kimberley behöver åka så mycket transport som möjligt och efter att ha tagit flera steg bakåt vid lastningen tyckte vi att det kunde vara bra om hon fick åka med en lugn och trygg ponny två kvällar irad! Båda ponnierna har skött sig alldeles ypperligt och första kvällen var de dessutom ruskigt pigga, igår märktes det direkt att vädret ändrat sig, för då var de lite mer som vanligt. ;)

Första kvällen lastade vi dem och åkte till mina föräldrar som bor på andra sidan sjön, Nino som stod på sommarbete där när han var yngre blev superglad och kände igen sig direkt, och SOM jag har saknat ridvägarna hemma!!! Jag blev nästan tårögd när vi kom uppöver skogen, jag har så många underbara hästminnen därifrån, och det finns miljoner vägar att välja på med blandat underlag. Nu har jag otroligt fina ridvägar här hemma också, men inte alls så fantastiska som det finns där.

Igår lastade vi av dem i närheten av kyrkan och red en lugnare sväng utefter vattnet, något som Kimberley tyckte var så där måttligt roligt när vägen och vattnet kom lite för nära varandra. Nino däremot som älskar att bada tyckte att vi var lite taskiga som inte lät honom hoppa i! :P

:love: Min älskade sagoponnie, som jag älskar dig! :love:

Uppe med tuppen

2011-07-06 08:52:39 / 0 kommentarer ..


Godmorgon, idag är jag uppe med tuppen minsann. ;) Linda sov här inatt så då var det lättare att kliva upp, hehe. Anledningen till att vi skulle upp 7 idag var för att jag har tvättstuga men märkte när jag klev upp att tvättmedlet var slut så det blev inget av det ändå. :P Vi har kollat lite film och snart ska vi ta en promenad runt Sidsjön i det fina vädret med vovvarna. :D Nä men nu ska jag verkligen försöka vända tillbaka dygnet idag (lägga mig i tid och kliva upp tidigt).

Senare på dagen blir det stallet, ska träna dressyr för Emma ikväll. Ska bli riktigt kul, och välbehövligt! :) Vad ska ni hitta på med era hästar denna fina dag?




Uteritt

2011-07-05 20:28:14 / 3 kommentarer ..


Idag tog Donna och jag oss en mysig skrittur med några korta travsträckor, supermysigt! Dock var det väldigt mycket bromsar efter oss som var lite irriterande, riktigt envisa saker. :P Fotade lite bilder i hagen sen, så lägger upp lite bilder här. :D
















Gårdagens ridning

2011-07-05 13:17:40 / 1 kommentarer ..


Donna kände för att ta en tur ut i skogen, så vi red bort till korta vändplan och tog nån galopp. :) Så härligt! Och hon var hur fin som helst i traven idag, bara jag mjuknade i händerna blev hon så jäkla fin. Lyssnade bra och var riktigt sammarbetsvillig. Jag blev riktigt lycklig och öste henne med massa massa beröm :D hihi, nöjd tjej då. :love: Hon var så söt, hon gick med öronen spetsade rakt framåt och ena örat veks bak ibland för att lyssna på mig. ;)


Bild från vintern 2009. :)

Nu ska jag snart åka ut till stallet, om en timme ungefär. Funderar på om hon ska få vila idag, eller vad vi ska göra. Är sugen på att bara pyssla om henne och ge lite massage :) eftersom det gick så himla bra igår, men vi får se. Har inte riktigt bestämt mig än. ;)


Matvrak...

2011-07-05 09:00:14 / 5 kommentarer ..


Haha, kan säga att min vovva är ett riktigt matvrak och efter att hon umgåtts med min kompis hane som verkligen lever för att äta har det ju inte precis blivit bättre. Imorse fick hon mat och sen gick maken och hon på en promenad, jag pysslade med hästarna. Sen när jag kommer in för att äta frukost springer hunden och slår på matskålen med framtassarna, hennes tecken för att tala om att man inte ska glömma bort att ge henne mat.

Först sa jag bara åt henne att hon redan fått mat, men sen började jag på att bli osäker, för jag gick ut när maken gick upp för att ge henne mat, så det slutar med att jag får ringa och kolla med maken... och mycket riktigt hunden har redan fått sin frukost, plus att de hade kört lite matsök i skogen. Lägger på telefonen och tittar på hunden som fortfarande står framför mig med sin allra bästa: "jag-är-utsvulten-tyck-synd-om-mig" blick. Jag förklarar för henne att husse precis skvallrat om att hon redan fått frukost och att hon får vänta tills det är dags för kvällsmaten...

Vovvan suckar, sänker blicken i ett sista försök att övertala mig att ge henne någonting åtminstonne, men när inte det heller gäller spatserar hon iväg med huvudet lågt och svansen hängande och jag hör när hon sjunker ned i sin bädd med en dov suck. Mammahjärtat tycker så otroligt synd om henne då, så vi får se om jag ställer mig och kokar lite gröt åt henne innan jag åker, för det brukar hon få någon gång ibland utöver sin vanliga mat. ;)


Planering för veckan

2011-07-04 13:36:12 / 3 kommentarer ..




Måndag - Uteritt (ej bestämt än)
Tisdag - Uteritt, övergångar
Onsdag - Dressyrträning för Emma
Torsdag - Vila
Fredag - Uteritt, klättring
Lördag - Lättare dressyrpass på banan
Söndag - Annan medryttare rider Donna

Preliminär veckoplanering igen då, med eventuella förändringar. :)



Bilder från hoppträningen

2011-07-04 01:53:25 / 0 kommentarer ..


Lägger upp lite bilder från idag också, vissa av dom är tagna ur film. :)







Vad tycker ni om våran outfit idag då förresten? :D



Hihi, en trött ponny och en nöjd ryttare efter träningen. :D


När man är trött orkar man inte posa heller ;)


Film

2011-07-04 01:10:55 / 1 kommentarer ..


Har ni inte läst om hoppträningen, gör det HÄR innan ni kommenterar något. :)




Hoppträning

2011-07-04 01:04:09 / 1 kommentarer ..


Imorse fick jag bråttom upp ur sängen, försov mig och vaknade 10.55 (ja morgon var det väl inte direkt, förmiddag rättare sagt ;)), och då hade jag 5 minuter på mig att klä på mig, äta och gå till bussen. Jag går aldrig utan frukost hemifrån oavsett hur mycket jag får stressa, jag har som regel att alltid stoppa i mig nåt trots att jag får slänga i mig maten.

Åkte ut till stallet då där Emma hade gjort i ordning Donna och lastade henne medan jag bytte om, hur gullig är hon inte som ställer upp bara för att jag ska hinna rida? Jag är mer än tacksam. Ja, och sen åkte vi till Näset för hoppträning. :) Det gick helt okej idag, vi hoppade lite kombinationer och träningen idag var verkligen välbehövlig. Det blev några få vägringar idag då jag slutade rida, jag liksom släpper allt och hoppas på att hon ska hoppa ändå och det funkar ju inte. :P

Men när jag väl RIDER henne rätt så går det hur bra som helst :D så jag är väldigt nöjd ändå. Jag vet precis mina fel och vad jag behöver träna på. Jag bara längtar tills det blir bättre, men det får ta den tid det har helt enkelt så får jag göra mitt bästa. Man kan ju inte vara bäst under utbildningen heller, right? :D








Ca.3 veckor gamla föl...

2011-07-03 15:25:07 / 4 kommentarer ..


...och jag är så sjukt sugen på en egen föling så det finns ju bara inte!!!


Morgonmys med hästarna

2011-07-03 15:19:33 / 5 kommentarer ..


Började dagen i vanlig ordning med lite morgonmys i hagen med hästarna... det är så underbart att sitta i hagen och bara vara! Den sista beteshästen kom ju igår också, och fast den gått med Bellie förut var det Bellie som bestämde sig för att den inte fick vara med i hennes nya flock... så hon jagade henne som en galning. Slutade med att jag fick ta med mig långpiskan och markera att jag var kompis med den nya hästen och att det inte var okej att springa och jaga henne, och då gav hon sig! Typiskt ston! :P

Så imorse fick den nya hästen vara med i flocken hur bra som helst, och hon la sig ned två gånger medans jag var där ute, men riktigt trygg i den nya flocken är hon inte för så fort någon utav de andra rörde på sig klev hon upp. Tror dock att det kommer att bli hur bra som helst det här!

Berra och Lisen var lika söta som alltid på morgonkvisten, men nu har Berra kommit på att de får (enligt honom) alldeles för lite mat, så imorse visade han bort Lisen till den andra högen och stod och åt ur sin egen själv. Vet inte om det är så enligt honom att maten räcker längre om man inte äter den tillsammans. Lisen blev iaf lite ledsen först och försökte få komma tillbaka till Berra, men han visade bort henne igen och sen stod hon nöjt och åt ur sin egen hög.

Var sedan in och åt mysig söndagsfrukost med maken och sen gick vi ut en sväng tillsammans med hunden. Tog även med mig kameran ut och gick och fotade lite i beteshagen! :D


Kvällsmys!

2011-07-03 10:36:34 / 1 kommentarer ..


Igårkväll hade jag en riktig myskväll med älsklingarna, den där känslan av tomhet smög sig på och jag kände att jag bara behövde få pyssla av mig lite och känna samhörigheten, den där känslan av total lycka och kärlek. Så det blev pyssel med alla älsklingarna och jag avslutade med att pyssla med söta lilla Lisen.

Först tyckte hon att det var jätteläskigt att stå på gången eftersom man inte kan se BerraBus därifrån, så hon spände sig och gnäggade några gånger, men när hon märkte att hon fick svar slappnade hon av och fram emot slutet stod hon och sov på gången. ;)

Haha, appropå att sova på gången, Lordi somnade när jag pysslade med honom och rätt vad det var så försvann rumpan... kan säga att jag skrattade gott åt en yrvaken Lordi som undrade vad som pågick. :P

Blev inga kort för jag hade tydligen gjort slut på batteriet i kameran, och när jag ändå var ute i stallet orkade jag inte knata in för att hämta nya. Får fota en annan gång istället!

Kort uppdatering

2011-07-03 01:00:41 / 1 kommentarer ..


Tänkte göra en kort uppdatering nu här innan jag lägger mig, har precis ätit lite kvällsmål (med massa kakor), hihi. Skulle kunna äta hur mycket som helst :D nästan iallafall.

Imorgon kommer jag tyvärr inte hinna uppdatera nåt, ska upp och rida och sen åker jag direkt till jobbet. Hoppträning står på schemat :D ska bli riktigt kul. Eventuellt att jag kanske skriver ett inlägg imorgon natt, vi får se. ;)


Att låta beta eller icke beta...

2011-07-02 21:12:09 / 2 kommentarer ..


Jag själv har alltid haft mina hästar på sommarbete, tävlingshästar som vanliga "skogsmulle" hästar. Men faktum är att jag alltid haft möjlighet att ha mina på stora fina välskötta sommarbeten och det är faktiskt inte någon självklarhet för alla av den ena eller andra orsaken. Jag har dock aldrig dömt ut någon annan för att de inte har sina hästar på bete, precis som att det är många som inte dömer ut mig för att jag HAR mina på bete.

Det går inte att komma ifrån att gräs ändå är hästars naturliga föda och att det är vad som är mest naturligt för hästen att äta, men en häst som inte gått på gräs på flera år har ändrat sin känsliga tarmflora och för en sån häst kan det vara förenat med livsfara att få fri tillgång på grönt gräs, eftersom det inte längre ingår i dess naturliga föda. Hästars matsmältning är en otroligt känslig apparat och mycket, mycket känsligare än vad många tror.

Det är ju inte heller alltid så att det är bra för en stressad häst att gå ute dygnet runt med alla smådjur som är på sommaren, för vissa utav våra fyrfota vänner är precis som jag och får panik när det svärmar runt skallen på en. Och att hektiskt springa fram och tillbaka skapar stress och stress sätter sig även den på matsmältningen. Så det är ytterligare en orsak att väga in innan man släpper hästarna på bete.

Så i den stora frågan om att låta beta eller icke beta, säger jag att det är upp till var och en att utifrån hästens förutsättningar och behov, samt betets art att bestämma huruvida man ska släppa på bete eller inte. Det är alltid upp till dig som hästägare att se till att du är så påläst som möjligt när det gäller din hästs behov och det är även upp till dig att se till att din häst har bästa möjliga förutsättningar att få i sig den mat den behöver!


Grattis Linda

2011-07-02 13:48:28 / 1 kommentarer ..


Hello everyone :) har precis tvättat håret nu, alltid lika skönt med känslan av nytvättat hår. :D Idag vilar Donna som sagt, och ikväll jobbar jag igen. Om drygt en timme ska jag bege mig in till jobbet. Men tänkte att jag måste uppdatera med ett inlägg här iaf ;) det är ju tur att vi har underbara Emma som uppdaterar när inte jag kan.

Sen vill jag gratulera Linda, som fyller år idag! :D Stort grattis, hoppas du får en underbar dag med fina presenter.


Hihi, här är en av mina kissor Casper. Här är hans två "sängar" ;) den till höger har han sovit i varenda natt sen julen 2008, varje kväll när jag ska lägga mig säger jag till han "ska vi gå och lägga oss?" och då följer han med och lägger sig där. :D Men som ni ser har den blivit lite sliten, har fått laga den många gånger men det går inte längre så därför har han fått en till. Och nu ligger han i den på kvällen/natten och i den gamla på morgonen när jag vaknar. Plutten :love: han överger inte sin gamla säng inte.


Sänder en tanke...

2011-07-02 11:46:37 / 4 kommentarer ..


Till alla dem som fått ta farväl av någon som stod dem otroligt nära! Har hört om så många nu på senaste tiden som hastigt och alldeles för tidigt fått ta farväl av någon tvåbent- eller fyrbentvän och då svider det i hjärtat och själen när man tänker på alla de som jag fått ta farväl utav och hur ont det gör att mista någon.

Någon sa att varje gång någon som står dig nära dör, dör även bit utav dig och på sätt och vis tycker jag att det är sant. För det uppstår ett tomrum som ingen annan kan fylla, och även om man går vidare i livet och minns vännen med alla glada minnen, så finns alltid tomrummet kvar!

Vaknade imorse av att hjärtat värkte efter Snazza, mitt älskade hjärta som jag var tvungen att ta farväl av ifjol sommar. Vi stod varandra så otroligt nära och jag kommer för alltid att sakna henne, även om det allt som oftast inte gör lika ont när jag minns henne nu. Alla glada fina minnen lyser klarare och klarare för varje dag, men tomrummet som endast Snazza skulle kunna fylla finns kvar och kommer alltid att göra det!

Masade mig ur sängen med stor magen, pussade på maken och knatade ut till älsklingarna som jag alltid gör när sorgen kommer över mig och blir för stor. Förlorade så många ifjol, både tvåbenta- och fyrbenta vänner och den tomheten precis som tomheten över alla andra som jag fått ta farväl utav bär jag med mig VARJE dag, men det är bara ibland som den stora svarta sorgen kommer smygande och då kan allting bli lite väl nattsvart.

Myste lite med Lisen och BerraBus innan jag släppte ut dem för dagen, och knuten i magen och ångesten i bröstet släppte lite på taget när jag öppnade stalldörren och hörde dem båda gnägga mjukt till hälsning. Tog med mig ett hästtäcke och gick ut och satte mig med de andra hästarna som låg och sov i sommarhagen och när Lordi la upp huvudet i knäet på mig och gnäggade mjukt åt mig kom tårarna, för all kärlek som jag ger och får av mina älsklingar är så stor och ibland bubblar det liksom bara över, och med ens var knuten och ångesten borta!

Mockade boxar och fixade lite med en del småpyssel i stallet innan jag gick in för att äta frukost. Påminde mig själv om att jag måste köpa några förvaringslådor att ha till alla hästsaker som jag har i det blå skåpet i stallet... just nu ligger de bara huller om buller och det är jättesvårt att hitta något över huvudtaget och det driver mig till vansinne då jag gillar att ha ordning och reda på mina hästsaker!

:love:Mitt älskade hjärta som jag saknar dig!:love:

Bilder på hästarna från imorse!

2011-07-01 21:09:36 / 11 kommentarer ..



Detta var alltså den vackra tavla jag möttes av tidigt imorse! LYCKLIGA jag som har älsklingarna precis utanför huset varje dag, jag och maken har verkligen hittat en bit av himlen här på jorden.

Hihi, matvraken...

Bebis är så fruktansvärt morgontrötter... :P

GÄÄÄÄSP! Nej men godmorgon mamma, är du också här ute i hagen med oss?!!

Sötaste Kickan äter på absolut godaste fläcken i hela hagen! ;)

Sötaste BellieBus kom och kollade läget...

Nöjd liten Lisen som inte släppte BerraBus med blicken medans hon mumsade på morgonhöt, snacka om att ha fallit pladask för min söta lilla ponny... :P

BerraBus njöt i fulla drag av Lisens sällskap och tuggade nöjt på morgonhöt...

Torsdagen...

2011-07-01 20:32:47 / 1 kommentarer ..


På torsdagsmorgonen släppte jag ihop Tildas ponny Kimberley, samt BerraBus och Donna med de övriga hästarna på sommarbetet igen. Det var så sött, Kimberley blev överlycklig för att hon fick komma till en så stor och fin gräshage, Nino blev överlycklig över att hans bästis BerraBus äntligen var tillbaka i hagen och Donna blev självklart överlycklig över att äntligen få vara med sin älskade Lordi igen. ;)

Lyckliga hästar på grönbete...

Sen på torsdagskvällen åkte jag och hämtade upp Lisen och Carro och skjutsade ut dem till oss då Carro ska åka till Falsterbo och Josse ska vara hästvakt åt hennes älskade Lisen under tiden. ;) Släppte ihop Lisen med BerraBus och Donna, men Donna längtade alldeles för mycket efter sin Lordi, så hon fick gå tillbaka till sommarhagen. BerraBus blev precis som jag en gång blev, kär i Lisen vid första ögonkastet så han hade inget emot att bli hennes hagkompis den kommande veckan! ;)

Sötaste Lisen och älskade BerraBus :love:

Bebis och Carro! <3

2011-07-01 20:16:51 / 3 kommentarer ..


I tisdags provade Carro att rida min älskade lilla bebis och det såg helt klart riktigt lovande ut, hon red honom bäst utav alla dem som försökt och framförallt syntes det på Lordipojken att han trivdes med hennes ridning! Så nu är det tänkt att hon ska rida honom lite nu och då och min förhoppning är att han ska tycka att det går precis lika bra som när jag rider, eftersom jag lovat maken att inte rida under graviditeten. Känns verkligen kanon med ett sammarbete med Carro då jag verkligen gillar hur mjukt och följsamt hon rider och vem vet, kanske hinner hon och Lordi ut och tävla lite hoppning också?!! :D


Älskade bebisen och fina Carro! :love:



Design och header klar

2011-07-01 16:00:50 / 0 kommentarer ..


Har precis gjort klart en bloggdesign till två tjejer som driver den här hästbloggen :) kika gärna in och följ om den faller i erat intresse. ;) Bilden är också klickbar.




Vila för Donna

2011-07-01 12:01:05 / 0 kommentarer ..


Godmorgon, idag är det verkligen inget fint väder. Regn, regn, och mera regn. Men det behövs väl det också nu när det varit så varmt och torrt ett tag. Men om jag hade fått önskat hade det kunnat få regna på nätterna istället. ;)

Dom har även lovat åska idag, vaknade imorse av att det mullrade. Imorgon blir det likadant, men till på söndag ska det vara fint igen. :D Så Donna får vila idag och imorgon, vi flyttade hoppträningen till på söndag istället. Ser fram emot det! Jag jobbar dessutom kväll hela helgen. :)



Rider ni när det åskar? Det skulle aldrig falla mig in att göra det :o fy. Regn till en viss del går väl bra, så länge det inte ösregnar men inte åska. Då håller jag mig helst inomhus.


Lite bilder

2011-07-01 00:39:29 / 2 kommentarer ..


Tänkte visa er lite bilder från idag med :) efter jag ridit åkte jag och Emma iväg och hämtade Lisen, en fin hopphäst som Josse ska ta hand om från och med nu och nästa vecka. Jättesöt är hon! Vi släppte henne i hästarnas vinterhage tillsammans med Donna och Berra som sällskap.

Donna blev väl lite ledsen över det då hon nyss fått gå tillbaka till storbetet och fått komma nära sin kära Lordi igen. Men det är bara bra för hennes tjockismage ;) hihi. Hon fick gå tillbaka till storbetet ikväll ändå, då vart hon en glad tjej. :D Hon gnäggade och gick genast och kollade efter vart Lordi var.


Berra och Lisen hälsar på varann :)


Märklig mörk fläck på vänster sida av bilden :o såg att det var på alla bilder jag tog ikväll.


Hehe, Donna bara "du ska INTE få ta min Lordi!", och Berra bara "hjälp, jag har inte gjort nåt". Lisen var till höger men syns inte i bilden. :P


En bekymdrad Donna vill tillbaka till storbetet, huga :P



Måste säga att jag är grymt nöjd över tränset :D men jag stör mig lite på dom där "skyddsgrejerna" bakom "spännena" man sätter fast i bettringen, kommer inte på vad det heter nu. Men behöver man dom? Jag tycker mest dom är ivägen :o men jag vet inte? Kanske inte så snyggt heller om man skulle klippa av dom.


"Ska du inte följa med ut på en ridtur nu då?" Sötgumman :love:







  Sidan ses bäst i Google Chrome
  I upplösningen 1680x1050



bloglovin

bloglovin


Emma heter jag och är 26 år. Glad och busig tjej som bor med maken och dottern, 1 hund, 1 katt och 7 hästar på vår hästgård någon mil utanför Sundsvall.

Mitt namn är Caroline och jag är 23 år. Jag har ett brinnande intresse för hästar och fotografering. Utbildad kock och bor i Sundsvall tillsammans med min pojkvän och två kattor.


Antal besökare online just nu:

Text om dig själv kan du skriva här, även sätta in en bilkod


Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratidesign - allt om bloggdesign!