Härlig häst-dag

2011-10-31 22:39:53 / 5 kommentarer ..


Som ni säkert läst av Emma har vi haft en riktigt härlig häst-dag idag. :D Tänkte att jag skulle lägga upp en bildbomb på mig och Donna från idag, så sjukt fina bilder blev det! Och hon passar så bra i nya hoppschabraket matchat med det 3-delade regnbågsfärgade pannbandet. :D Tycker ni inte? Idag jäklar har jag använt benmuskler jag inte visste att jag hade (som ska byggas upp), haha.

Tränade mycket samlingar idag och fy vad jobbigt det är när man inte har kondition till det. ;) Men det ska det minsann bli ändring på, hihi. När jag väl kommer åt henne blir hon så himla fin Donna, hon är helt otrolig! Det är så roligt att det går framåt, galoppen börjar kännas bättre och bättre också som är min svåra sida ännu. Vi bara smälter ihop mer och mer :love: älskade gosnuttan. Bara längtar till vi är ute på tävlingar!

Nu - förbered er på en STOR bildbomb! :D Haha, lite roligt vilka extremt fina miner man gör ibland.























Fotografering...

2011-10-31 20:04:45 / 2 kommentarer ..


Jag och Carro har legat i idag när Hedlie sov lunch, tre pass i paddan hann vi med och kameran var med så det kommer lite bilder här senare... Jag red Pebblis först och det är mycket kvar att lossa på innan hon är så lösgjord som jag vill att hästarna ska vara, tyckte även att hon stod emot mer i högersidan idag, så det blir perfekt att ETn kommer ännu nästa vecka. :) Har ju dessutom bara haft henne i en vecka så det är säkert mycket kommunikationsmissar som gör att hon står emot också. Att jag dessutom är jäkligt otränad gör ju dessutom sitt till... Älskar henne dock som att hon varit min familjemedlem sedan urminnes tider och hon är så jäkla mysig! :love:

Sedan red Carro Donna och jag fotade, sötnosarna, måste säga att jag blir lite full i skratt ibland när jag är med dem två för de kan vara så jäkla lika varandra... i ansiktsuttryck och rörelsemönster liksom. Två gånger idag såg de exakt lika ut och skrattet bubblade fram, de passar verkligen bra ihop!

Efter det red jag Berra, och han kändes lite små stel ibörjan, men efter ett tag var han riktigt fin och lyssnade dessutom kanonfint på hjälperna utan speciellt mycket övertalning... (ibland kan han vara lite väl dryg och tro att han VET precis vad man vill innan man bett honom om någonting och så är det helt fel) Insåg idag att han kan bli riktigt maffig inom dressyren också, så det kanske inte alls blir någon hopphäst av honom... eller ja, frågar man BerraBus själv så är det hopphäst han ska bli utan tvekan och då är det klart att han ska få bli det även om jag är en dressyrnörd själv. Får se om jag ska hoppa honom hemma i veckan eller om jag kanske kan få med mig honom till ridhuset någonting. Han var grymt taggad ibörjan av galoppen och gjorde några luftsprång, men det skrattar man bara åt för det känns knappt och det är så jäkla härligt när hästarna visar att de lever och har egna åsikter. ;)

Vi tog oss en sväng till Hööks efter att vi gullat lite med Hedlie som vaknade och ville ha mat, på Hööks blev det två nya ridbyxor för mig... ska dit och shoppa täcken framöver men måste gå igenom täckesförrådet här hemma och se vad det är jag egentligen behöver. :)

Efter middagen somnade Hedlie så jag lämnade henne och maken mysandes i soffan och så stack jag ut och red Kickan och Lordi, imorn ska jag trava första svängen på Kickan, spännande! :D Lordi var lite småbusig och på tårna idag, måste vara för att det var år och dar sedan vi red ut ensamma i mörkret... han skötte sig dock även om det kröp lite i skinnet på honom vid några tillfällen. Nu ska jag ta och mysa ner mig i soffan och kolla på Mamma Mia med min underbara dotter, laddar upp bilderna från dagen imorn! ;)

Ha det gött folket så länge! :love:


Bildbomb från dagen del.3

2011-10-30 21:21:27 / 2 kommentarer ..











Bildbomb från dagen del.2

2011-10-30 21:13:17 / 0 kommentarer ..










Bildbomb från dagen del.1

2011-10-30 21:02:52 / 0 kommentarer ..















Teaser...

2011-10-30 16:29:41 / 1 kommentarer ..


Laddar upp en bild från fotningen idag så ni vet vad ni har att vänta er senare, blev RIKTIGT nöjd med vissa utav bilderna...


Hej och hå!

2011-10-30 16:25:31 / 1 kommentarer ..


Jag och hästarna har fortsatt träna på under veckan, Pebblis har redan funnit sin plats här på gården och på ett sätt känns det som att hon alltid varit en medlem av vår familj, det är fantastiskt att få uppleva det band som man kan få till vissa hästar och just de hästar som jag får det bandet med är dem jag kallar för "Emmahästar".

Det blev ingen hoppträning för mig och Berra, men vi var lika glad för det och tog och drog fram lite hinder ute i skogen, kom sedan på när jag var på väg hem att det kanske inte var så jättesmart att sticka ut i skogen när det kan vara läskiga älgjägare i farten... men allting gick bra, antar att älgjägarna inte var i farten just den dagen. ;)

Lordi är så jäkla fin just nu, mjuk och lösgjord i hela kroppen och det är så jäkla skoj att se hur han växer och utvecklas inom ridningen för varje pass, min underbara lilla bebis! Hoppas han får börja hoppträna regelbundet nu snart också så blir det så jäkla bra det här!!! :D

Kickan jobbar på med sin kropp som är lite bak och fram, pigg som attan är hon och längtar efter att få börja trava och galoppera, det är dock en bit kvar innan vi är där. ;) Kerstin och Gertrud håller på att lära sig ett nytt trick och jag ska se om jag inte kan bygga ihop lite agilityhinder åt dem också att roa sig med. :)

Donna pysslar jag ju mest bara med eftersom Carro och en annan tjej är medryttare på henne, men till veckan ska jag rida ett pass på henne också, bara för att känna så att hon inte börjar på att få några spänningar eller så...

Har varit ute och fotat lite på hästarna idag med Carros systemis, klockan hann dock bli så mycket så vi får se vad det blir för kvalité på bilderna... Nu pockar Hedlie på uppmärksamhet, hon har sovit större delen av dagen idag och då kan man nästan räkna med att det blir full rulle så här på kvällskvisten. Hon skrattar så underbart gott också, så det riktigt kittlar i ens egen mage över att denna fantastiska varelse är en del av en själv. :love:

Bild från när jag och Pebblan var ute och körde galoppintervaller tidigt på morgonen tidigare i veckan. Hon förstår dock inte mina höfthjälper ännu och ibland blir det missförstånd, men det kommer mer och mer med tiden!


Gulliga ni!

2011-10-30 01:56:03 / 1 kommentarer ..


Vill bara säga hur otroligt glad jag blir av era söta kommentarer, dom värmer riktigt inombords och jag kan verkligen inte sluta le när ni är så gulliga! :') Dom ger mig extra styrka och gör mig extra peppad till fortsatt träning. Tack söta ni som ger mig så fina kommentarer! Även om jag inte svarar till er alla så betyder dom enormt mycket för mig! :love:




Underbara ponny

2011-10-30 01:26:18 / 0 kommentarer ..




Nu har jag inte uppdaterat på två dagar här, i torsdags vilade hon och igår (fredag) blev jag tvungen att stanna hemma och invänta ett paket. Har köpt ett par tretorn comfort ridstövlar, grymt nöjd! :D Provade rida med dom idag och dom känns ju lite i knävecken, men jag ska köpa ett par kork-kilar att sätta i så hälen kommer upp lite mer. Annars gick det rätt bra när jag inte hade så jättekorta läder. :) Dom är riktigt bekväma annars, love them!

Donna och jag tog lite jogging längs vägarna idag och två galopper, så himla duktig var hon :D glad och nöjd tjej, och även ryttaren. :D Hon var riktigt duktig på att hålla en kort fin samlad galopp idag, det går framåt! Jag älskar henne så otroligt mycket, älskade goa snuttan. :love:




Hoppträning

2011-10-26 22:39:02 / 3 kommentarer ..


Jag var ju som sagt på hoppträning ikväll igen nu då, och har fått en plats i den gruppen kl 18 på onsdagkvällar nu så det känns kanon. :D Hoppträningen gick bra tycker jag, jag var nervös men inte lika mycket som förra gången iallafall. Donna skötte sig fint och vi kom över dom flesta hinder. :) Vi fick hoppa kombination med hinder som stod sicksack liksom, och jag förstod inte först att man skulle hoppa dom på en rak linje så därmed fick vi nåt stopp. Hade inte hoppat den övningen innan. :)

När jag till sist höll fokusen rakt framåt kom vi över alla utan problem, så nöjd! Sen var det lite andra hoppövningar, och när jag skulle rida mot en oxer som jag tidigare vet att vi stannat på började jag ju självklart tänka och Donna funderade varför jag inte ville hoppa, så där fick vi också ett stopp. Tror det var tredje gången som jag sen bara red och fokuserade på att komma över, utan att tänka en massa och då gick det fint. :D Så jag är riktigt nöjd ändå. Nyttig träning för mig, det kommer bli super det här när vi får hoppträna mer regelbundet. Jag har ju som sagt inte hoppat så mycket innan.

Min tränare såg att jag hade goda kvalitéer, det var riktigt kul att höra! :D Och det är tack vare all hjälp av Emma, min underbara tränare OCH vän. :love:

Film:



Outfit

2011-10-26 13:37:53 / 1 kommentarer ..




Vad ska vi ha för outfit ikväll på hoppträningen? :D Hmm..


Bilder från imorse

2011-10-26 00:59:34 / 3 kommentarer ..


Här kommer några av bilderna jag tog tidigare idag (igår om man ska vara noga ;)).



















Uteritt i dimman

2011-10-25 17:30:20 / 0 kommentarer ..


Red ut imorse när det var riktigt dimmigt, tillsammans med Emma och Pebbles. Skitmysigt! :D Vi red till travbanan och tog nån galopp innan vi vände hemåt, Donna var piggelin och det var Pebbles också. Jätteduktiga båda två. Fotade riktigt fina bilder i hagen innan också, kommer lägga upp bilder på det imorgon. :) Kanske Emma lägger upp någon också, who knows. ;)

Nu ska jag iväg till jobbet, imorgon kväll är det hoppträning. PEPPAD! :D


Gänget idag ;) stackars Pebblan fick inte vara med. Haha jäklar vad Donna vaktar Lordi, Pebbles får inte komma i närheten av honom alls. :P Så fort dom två närmar sig varann kommer Donna med en väldans fart, tvärnitar framför henne och ser skitsur ut. Haha. Det blir nog bra när hon väl märkt att Pebbles inte kommer ta Lordi ifrån henne. :D




Lite bilder :D

2011-10-25 09:21:11 / 1 kommentarer ..


Här kommer lite bilder på Pebblan och gänget, vet att det är fruktansvärt dålig kvalité på dem, men igårkväll var det mörkt och min kamera vill inte riktigt fota då, och imorse var det disigt och ingen sol men vill ändå visa dem eftersom jag tycker att några av dem blev riktigt läckra ändå. ;)



Ny familjemedlem! :D

2011-10-25 09:04:10 / 9 kommentarer ..


Hipp som happ blev det en ny häst ändå, eller nygammal, var egentligen tänkt att jag skulle köpa den för ett år sedan men det passade inte riktigt då och till sist var jag tvungen att tacka nej till erbjudandet om att köpa... något som sedan gnagt i mig hela tiden eftersom det är en riktig "Emmahäst". Nu blev jag erbjuden att köpa igen och den här gången passade det så igårkväll kom hon till gården för att stanna, söta lilla Pebbles! :love:

Jag var medryttare på henne förut så har några få ridbilder från den tiden, men räkna med att få se många fler sånna framöver! ;) Pebbles är i alla fall en ungersk halvblodskorsning med appaloosa, född 2000. Hon är verkligen hur mysig som helst och har en väldigt stor personlighet. Det känns så jäkla bra det här, var ute i stallet och pysslade med henne hur länge som helst igårkväll och både hon och jag bara stod och njöt! :D




Bus-Donnatellan

2011-10-23 00:00:56 / 1 kommentarer ..


Red ut idag med Emma och Berrabus, vi red till vattnet och tog några galopper. ;) Mysigt, men jäklar vad damen blev sur när hon inte fick öka idag, haha. Hon fick minsann hålla sig bakom Berra i en kort galopp, det var jobbigt tyckte hon så i början saktade hon av till trav emellan. Gick bättre på hemvägen, men då började hon med sina "megaskutt" (fast lite mindre idag) när hon taggade upp sig och ville galoppera iväg. :P Sötnosen. Plaskade lite i vattnet, och sen vände vi hemåt. :D Hon är en riktigt söt tjej med egna åsikter lilla Donnatellan. ;)




Trickträning

2011-10-22 20:23:39 / 1 kommentarer ..


Som jag skrev tidigare har jag ju börjat lägga kommando på när Donna sträcker fram benet så fint, till början av spansk skritt. Kan säga att den här sötnosen har lärt sig riktigt snabbt :D hon förstår grejen nu när jag lyfter benet (oftast), dock gör hon det även när jag inte ber om det och så är det ju inte riktigt tänkt. Hon tycker att hon kan det där nu, hon är ju så jäkla söt :D hihi.




Nya täcket

2011-10-22 20:17:16 / 4 kommentarer ..


Såhär såg gogumman ut i nya täcket, tycker det satt bra på henne förutom att det låg lite för mycket ner i bogen så det blir att sy in. :) Dock är jag inte så speciellt bra på det, så vi får se hur det går. Haha.






You´ll be in my heart

2011-10-20 18:48:52 / 1 kommentarer ..


Tänkte dela med mig av två nya filmer jag gjort. :) Den översta är ju ändå min favorit, den nedre gjorde jag för längesen men har inte lagt upp den förrän nu.






Dressyr i ridhuset

2011-10-20 13:31:31 / 1 kommentarer ..


Igår lastade Emma och jag Lordi och Donna och for till ridhuset där vi tränade lite :) jätteskoj. Lordi var så duktig som Emma skrev, och Donna var så jäkla fin! :D Hon kändes riktigt sammarbetsvillig och sådär go som hon är när hon går som en dröm, tyvärr blev det ingen film/bilder då vi båda satt upp och red. Men helt underbar var hon, hon hade dock hoppats på att få hoppa igen. ;) Haha. Hindren stod ju kvar sen i tisdagskväll då vi hopptränade, och när vi kom in taggade hon till och trodde vi skulle hoppa igen. Sötnosen! Idag vilar hon. :)



Sen åkte jag ut till Hööks igår eftermiddag med min pojkvän Kim :) köpte det här fleecetäcket till Donna som jag dregglat över ända sen dom fick in det till Hööks och jag såg hur fint det skulle vara på skimmlar. Det ska bli hennes transporttäcke. :D Längtar till imorgon då jag ska prova det på henne, hoppas på att hon kan ha det. Hon kommer bli såååå söt! Sen blev det en påse godis med smak av äppel och kanel också. ;)

Och angående din fråga Linnea om ländtäcket jag la in för någon dag sen, så finns det att köpa på Horze. :)


Bilder på BerraBus från den 13e

2011-10-20 11:52:24 / 0 kommentarer ..




Bilder på Lordi från den 13e

2011-10-20 11:21:57 / 1 kommentarer ..




Första ridpasset i ridhus för Lordi

2011-10-19 20:00:31 / 2 kommentarer ..


Min duktige lille pojk fick sig ett ridpass i ridhuset idag, något han aldrig varit med om förut och han skötte sig alldeles utomordentligt bra! Fast han brukar ju alltid sköta sig så jag vet inte riktigt vad jag hade förväntat mig egentligen?!! Han har ju VARIT i ridhus förut, men aldrig blivit RIDEN där och så var det ju typ minst ett och ett halvt år sedan han var i ridhus senast... men han brydde sig just inte om det... blåste upp sig lite bara när han fick syn på den supersnygga hästen på andra sidan sargen... ;) Och den supersnygga hästen gjorde precis som han gjorde så det väckte verkligen hans nyfikenhet också! Haha, kom på precis när han började på att blåsa upp sig att han aldrig varit i ridhus med speglarna framme förut! Men han löste det kanon och gnäggade glatt till sin spegelbild.

Red mycket lösgörande, och han är så jäkla fin, allting bara flyter och skänkelvikningar, öppnor och slutor kändes finare än någonsin! Hihi, min fina lilla Lordi, tänk vad långt vi kommit!! Från den lilla söta fölungen på fyra månader som jag föll pladask för, till en kanonfin femåring som börjar på att sätta riktigt fina muskler... jag är så stolt över min bebis! :love:

Både dit och hem var ordningen återställd med lastningen också, Lordi klev på utan att tveka när jag gav honom tecken, skönt då han krånglat lite efter att jag var så klantig och visade in honom utan att bredda väggen så stackarn tog i den...

Igår fick jag vara stolt över två av mina andra älsklingar också då både Donna och Berra skötte sig kanonbra på hoppträningen och fick massor av beröm vilket alltid är lika roligt. Carro rider Berra så bra och de hoppade bana med en massa titthinder som ni säkert hört av min bloggkompis, och Berra hoppade allt utan att blinka och för varje språng sög han tag i nästa ännu lite mer, så bara han lär känna Carro lite mer blir det kanon det här! Är lite sugen på att åka och vara med på hoppträning själv på Berra till veckan... men vi får se! ;)Och så ska Lordi troligast få vara med på sin första hoppträning någonsin också, spännande, spännande! :D


Hoppträning på Näset

2011-10-18 22:35:57 / 6 kommentarer ..


Ikväll har Donna och jag varit på Hoppträning till Näset och tränat för Marianne i grupp, riktigt kul! Vi ska börja komma igång mer regelbundet med det nu. :D Jag var som jag skrev i förra inlägget SJUKT nervös, det avtog lite när vi väl åkte dit men när jag satte mig upp i sadeln kom det tillbaka. Donna var riktigt taggad :D hihi, "åh vad roligt, ska vi hoppa" sa hon!

Vi fick hoppa bana idag, och eftersom jag kände mig så nervös tog vi 50 cm idag. Det gick verkligen bra tycker jag, trots hur nervös jag var. Och jag är så otroligt nöjd över älskade Donna som tog mig över hindren trots det, det stärkte mitt självförtroende lite. :D Sitter med ett stort leende på läpparna nu, det var så kul! Längtar redan till nästa gång.




Nervös var ordet

2011-10-18 14:57:40 / 1 kommentarer ..




SJUKT nervös inför ikväll...


Ländtäcke

2011-10-17 23:38:58 / 1 kommentarer ..




Åh, Donna vill ha det här ländtäcket till vintern, I know that ;) visst vill hon? :D Med en brodyr i hennes namn på, skulle bli supersött. Ska kolla runt på lite fler ställen först och se vad jag hittar, annars blir det nog det där. :)




Surprise

2011-10-17 16:10:59 / 0 kommentarer ..


Idag blev det lite jogging på travbanan för mig och Donna, hon var jätteduktig och lyssnade så bra. :D Underbar var hon helt enkelt. Sen när vi vände hemåt körde en travhäst förbi oss, och då kunde man ju absolut inte skritta lugnt minsann. Inte när man är en söt liten tjej som heter Donna. ;) Hon taktade hela vägen ner till vägen från travbanan, och DÄR blev hon lugn sen. Hihi, sötnosen.

Nu har vi börjat sätta kommando på spansk skritt också, när vi borstar och donar i stallet och Donna tycker att vi är klar och kan gå iväg sträcker hon ut benet så fint och det har vi nu börjat sätta kommando på. Vi börjar där, och det tog inte lång stund förrän Donna fattade att hon skulle lyfta benet för att få godis, hihi. Men det ska ju inte vara när hon själv ber om det, utan det ska vara på kommandot. :) Vi ska träna lite varje dag, det var så mycket annat att koncentrera sig på idag också så det var lite svårt då. ;)


En jättefin bild på älskade hjärtat som Emma tagit. :)

Imorgon förresten ska vi kanske göra något, hihi. SKOJ! Vad det är får ni se imorrn, om det nu blir av. ;)




Film

2011-10-17 00:29:33 / 0 kommentarer ..


Här kommer filmen från hoppningen igår, har ni inte läst inlägget om hur det gick så kan ni göra det HÄR. :)




Äventyrlig ridtur

2011-10-17 00:26:43 / 1 kommentarer ..


...Haha, ja det kan man ju kalla det. ;) Jag red ut idag tillsammans med Tina och Berrabus, vi red mot travbanan och upp till långa vändplan (dock inte hela vägen). Som sagt är det ju älgjakt nu, och pågår till slutet på oktober. Men eftersom vi inte såg några bilar i närheten så red vi upp till vändplan ändå (trots att endast travbanan är säker), vilket jag förstod att var en dum idé. Men, vi fick en härlig galopp där :) och sen vände vi, allt var lugnt och gick så bra till vi kom ner från backen.

Då hörde vi en hund som skällde och kom närmare och närmare hördes det som, just då mötte vi en bil som körde emot oss och det var antagligen jägaren. När vi ridit ca 50 meter bort small det, och det lät verkligen högt och NÄRA, både Berrabus och Donna blev rädda och även jag och Tina. Men bara för stunden, sen var dom lugna och fina igen. :) Tack och lov att vi vände när vi gjorde det!


Hoppning

2011-10-15 14:28:43 / 5 kommentarer ..


Idag var det tänkt att vi skulle ha åkt till Näset för att hoppa lite, men då vi fick förhinder hoppade jag och Donna lite i hagen istället. ;) Jag kan bara säga att jag är SÅ NÖJD över hur det gick idag! :D Idag RED jag verkligen henne för att hoppa, trots min nervositet i början. Inte ett enda tvekande från min sida, och det gick verkligen hur bra som helst. Idag blev det inget gasande mot hindrena, utan det gick så lugnt och fint och när väl hindret kom hoppade hon så fint. :D

Det känns helt otroligt roligt, och ändå var det ett tag sen jag hoppade henne nu. Jag hade då inte förväntat mig att det skulle gå såhär bra idag, för nervös det var jag. Och Emma sa det att det inte syntes någon hopprädsla alls, det kändes enormt kul att höra! :) Sen fick jag dessutom galopp från skritt på henne idag, som jag inte lyckats med tidigare. Det kändes typ omöjligt, men det gick!! :D:D Första gången blev det lite spring i början då jag inte samlade henne tillräckligt, men sen så. Så lycklig nu så ni anar inte, hihi. Fick glädjetårar när jag skrittade av henne efteråt, gogumman var bäst idag!

Bilder kommer imorgon, jag vet inte om Emma filmade någon snutt också. Spännande, längtar efter att få se hur det såg ut själv. :D Kanske Emma lägger upp något smakprov ikväll, vem vet. ;) Ikväll blir det jobb för min del, så ha det bra i det fina vädret idag!




Trygg ponny

2011-10-14 14:43:05 / 5 kommentarer ..


Red ut på en tur till travbanan med Donna på förmiddagen :) jättemysigt hade vi. Hihi, det är så roligt när man rider förbi massa hästar längs vägarna, vissa av dom blir så himla intresserade av Donna. Typ "ooh, det går en snygg brud på vägen! :D" Så sött.



Och jag säger bara det, tryggare häst får man nog leta efter. Hon bryr sig inte om någonting alls nästan. Vi har gått förbi traktorer, stora lastbilar, hästtransporter och bussar och hon bryr sig inte ett dugg. Hon kan titta lite men inte mer än så. Hon går så duktigt förbi, och ändå är det inte breda vägar. Vi är kanske 1 meter ifrån när vi rider förbi, så duktig tjej!! :D Hon får ju självklart massa beröm av mig då och blir jättelycklig. ;)

Hur är era hästar i trafiken?



Fotografering

2011-10-13 21:45:19 / 4 kommentarer ..


Idag stod det fotografering på schemat, riktigt roligt har vi haft idag med. :D Emma började rida Lordi, som ni läste var extremt pigg. Sen var det min och Donnas tur, och hon var minst lika underbar att rida idag som igår. Om inte ens bättre, hon kändes så himla fin!

Fick riktigt många fina bilder, Emma är så otroligt duktig på att fota. Bilderna från när Emma red Lordi och Berrabus lägger Emma upp senare, här kommer en bildbomb på mig och Donna. ;)




















Vinterheadern i höstformat

2011-10-13 21:37:34 / 2 kommentarer ..


Eftersom vinterheadern var såpass omtyckt, så har vi nu gjort om den till en nyare version i höstformat. ;) Vad tycker ni?

Före:



Efter:



Film från hoppningen

2011-10-13 21:11:04 / 2 kommentarer ..


Här kommer en liten film på mig och BerraBus från hoppningen idag som Carro varit gullig och klippt ihop, enjoy!


Pigg, piggare, piggast! :D

2011-10-13 21:03:48 / 1 kommentarer ..


Lordi var som ett litet krutpaket att sitta på idag, jäklar vad han taggade... red bara en liten stund och löslongerade honom sedan i galopp en stund, något han tycker är grymt skoj! ;) Överlag var det mest bara spänt och svårt att komma till jobb idag, men av och till glimrade han till min lilla oslipade diamant! :love: När man bara är fem år måste man få ha dagar då det är svårt att koncentrera sig.

Sedan var det dags för BerraBus och han var ännu piggare, gick absolut inte att få honom att kliva på framåt... han bara laddade och ett tag började jag på att fundera över om jag skulle klara av att hålla mig kvar när all hans samlade energi skulle explodera... men han exploderade aldrig utan hoppade istället hur fint som helst över ett jättelågt hinder som vi satt upp i hagen. (Och för er som inte känner BerraBus kan jag berätta att det är väldigt ovanligt att han tycker att det är skoj med låga hinder, i vanliga fall lyfter han knappt på benen och väldigt ofta skrittar han sista biten fram till hindret hur mycket man än driver, bara för att visa hur otroligt larvigt lågt han tycker att det är.) Han kändes GRYM när vi hoppade, och jag blev nästan lite sugen på att testa en hoppträning med honom någonting här framöver.

När det var dags för Kickan kan jag säga att jag var helt oförberedd på hur taggad hon skulle vara, kan säga att det inte var ofta hon hade fyra hovar i backen... JÄKLAR vad pigg hon är nu! :D Håller ju på att skritta igång henne och det var inte det lättaste att få henne att förstå att det bara var skritt som stod på schemat även idag. Längtar tills hon är igång hon också!


Underbar häst-dag

2011-10-12 16:10:04 / 1 kommentarer ..


Har haft en riktigt härlig dag i stallet med Emma och Tova. :D Riktigt fint väder, synd att kamerorna tog slut på batteri. Men det kommer en ny dag imorgon. ;) Som Emma skrev red jag ett dressyrpass nere i hagen idag samtidigt som hon red Lordi, och jäklar vad roligt det var att rida henne idag! Hon var sååå fin jämfört med senast, hon var riktigt sammarbetsvillig och med på noterna. Så det kändes skitkul! :)






Jag har även två korta filmsnuttar från vänstergaloppen och från avtravningen, ifall det finns intresse att se. ;)


Nu jäklar är man på G! ;)

2011-10-12 15:29:07 / 1 kommentarer ..


Fick världens energiboost av att få sitta på hästryggen igen, så nu håller jag på och städar lite här hemma medans maken är och tvättar bilen och dottern ligger och sover en stund. Samtidigt som jag städar håller jag på att baka, mjuk pepparkaka (min favvo) och så fylld sockerkaka (som är makens favvo)... Och så har jag slängt in en tvätt i tvättmaskinen och kört igång diskmaskinen. :D Länge sen det var sån här fart på mig om jag får säga det själv.

Och ni därute som känner mig som den eviga Duracellkaninen som alltid måste ha något att göra ska veta att jag varit ovanligt lugn och sysselsatt mig med en sak i taget hellre än tio saker samtidigt den senaste tiden, så det känns skönt att ha hittat tillbaka till sina vanliga takter. ;)

Springer och kollar Tradera med jämna mellanrum också eftersom jag leder budgivningen på några auktioner som avslutas nu när som helst. Och så har jag ju slängt in tre inlägg här på bloggen också! Bloggen ja, det är lite uppdateringar på gång med bloggen! Vi funderar på att fixa nya "signeringsbilder" och så ska det bli en ny, lite mer aktuell header. :)

Efterlysning!

2011-10-12 15:09:24 / 1 kommentarer ..


Någon som vet vart man kan få tag i snygga vita strykkappor? De ska matcha skydden på bilden! ;)


Wiho! :D:D

2011-10-12 15:07:34 / 2 kommentarer ..


Hade världens mysigaste stund med Hedlie och maken imorse, vår lilla dotter är en riktig liten pratkvarn... haha jag undrar jag vart hon fått det ifrån?!! :P Sen när det blev dags för Hedlie att ta sig en liten tupplur passade jag på att ge mig ut till stallet, ridning stod på schemat och det var så jäkla skönt att sitta på hästryggen igen! Det var ju trots allt 3,5 veckor sedan jag satt på en häst sist. ;)

Började med att rida BerraBus som var allmänt laddad! Så jäkla skoj när hästarna verkligen är på G!!! :D Dock är det lite svårt att rida ett lösgörande dressyrpass när hästen hela tiden laddar och inte riktigt vill arbeta ärligt framåt... men det lossnade mer och mer och på slutet kändes han riktigt fin. Svetten rann om oss båda när vi var färdiga, jag har ju inte ridit ett riktigt dressyrpass på rätt många månader eftersom att magen varit ivägen... så det var verkligen superskönt. Det var tänkt att Carro skulle fota men kamerorna la av en efter en tyvärr... får se om det blev några kort jag kan lägga in sen när Carro skickar de hon hann knäppa.

Sedan gjorde vi iordning Lordi och Donna och tog ett pass med dem också, Lordi har dock haft lite vila som sagt sen Hedlie föddes så för honom blev det bara lite skritt och pyttelite trav idag. Jäklar vad härlig han är att rida, min älskade lilla bebis! :D Visserligen var han lite tjafsig som han brukar kunna vara när ingen ridit honom på ett tag, men av och till var han helt enkelt som en dröm att rida!




Ett stort tack till Tova som trots kamerakrångel lyckades fota lite på mig och Carro när vi red! Imorn har Carro lovat att ladda kameran och fota lite supersnygga bilder på mig och Lordipojken... ska ta med mig dottern till sadelkammaren nu och se om jag kan hitta något av mina svarta träns i storlek full. ;)

Prinsessan och jag

2011-10-11 15:43:42 / 2 kommentarer ..



Helt fantastiskt hur det kan kännas som att man alltid varit mamma när man bara varit det i lite drygt tre veckor... Kan inte sluta le, min underbart fantastiska dotter: jag älskar dig!:love:

Hade tänkt att jag skulle testa att rida idag, men då min dotter är extra mammig får vi se hur det blir med den saken. ;) Ska ut och longera Lordi och röra på småhästarna och BerraBus iaf, men om Hedlie inte vill vara ifrån mig får det bli longering för BerraBus också medans Hedlie ligger i vagnen.

Nu hade jag tänkt baka lite, var verkligen år och dar sedan jag gjorde det sist! :D

Uteritt

2011-10-11 14:42:11 / 1 kommentarer ..


Skrittade ut idag till travbanan, mysigt i det fina vädret. :D Tova följde med och gick med Kickan som också ville ut på en promenad. ;) Både Donna och Kickis tyckte det var lite tråkigt när vi gick längs vägen, men piggnade i när vi kom in i skogen och en travhäst körde förbi. Hihi, sötnosarna.






Underbara höstdagar! <3

2011-10-11 10:07:12 / 2 kommentarer ..


Herregud vilka otroligt fina höstdagar vi får uppleva just nu, jag klev upp efter att jag ammat på morgonkvisten och lämnade maken och dottern att ta sig en sovmorgon medans jag gick ut för att pyssla i stallet. Och vilken morgon jag fick uppleva, soluppgången var fantastisk och jag gick ned till Ninos grav och satt där en stund och blickade ut över sjön. Jäklar vad jag saknar honom, men antar att det är helt naturligt. Vi kände ju varandra utan och innan, han och jag... Satt där och grät en stund, innan jag mindes att han ville att jag skulle tänka på allt roligt som vi varit med om istället, och då började jag skratta för ett sånt där minne dök upp i skallen på mig som gör att jag bara måste skratta!

Sedan blev det mysstund med alla mina älsklingar, Kerstin och Gertrud kom och lade sig när jag slog mig ned i deras hage, mina underbara busfrön! Lordi och Donna var lite upptagna med att äta, men lite kunde de tänka sig att mysa ändå... Berra stod länge med huvudet på min axel och blåste varm luft i mitt öra, han kände att jag behövde få vara nära och när vi hade myst klart slängde han med huvudet, skrapade med framhoven och visade att han ville springa ikapp... Vi sprang en sväng men min kondition är absolut inte vad den borde vara så han gav upp rätt snart.

Kickan var på sitt allra mysigaste humör och ville nog helst följa med mig in igen när jag sakta började röra på mig mot huset... Gotjejjen min!

Gick in och åt frukost och sedan hörde jag hur lilla Hedlie började på att vakna så då gick jag och myste med henne och maken. Under dagen ska vi ut och fixa i stallet, håller på att göra iordning den fjärde boxen så att alla de stora hästarna ska kunna vara inne samtidigt och så ska vi röja ur det sista ur Kerstin och Gertruds lösdrift.

:love:Nino, du finns för alltid vid min sida!:love:


Motarbetlig tjej

2011-10-09 13:58:21 / 3 kommentarer ..


Idag red jag i hagen tillsammans med Tina och Berrabus. Donna ville inte alls jobba med mig idag. Hon kändes stel, hård i munnen och verkligen motarbetlig. Det gick väl lite bättre i slutet av passet sen men inte riktigt så som jag ville ha det. Nåja, det kommer sämre dagar ibland också. :)


Ledsen men ändå glad

2011-10-09 13:00:15 / 9 kommentarer ..


I fredags somnade min älskade Nino in 25 år gammal, efter 14 helt fantastiska år tillsammans springer han nu omkring på de evigt gröna ängarna tillsammans med alla mina andra älsklingar som lämnat jordelivet. Och även om jag är så grymt ledsen över att han inte längre finns vid min sida att det gör fysiskt ont, så känns det konstigt nog ändå bra. Jag kan vara glad över de år vi haft och alla lyckliga minnen vi har och det känns skönt att veta att han fick avsluta på ett bra sätt innan han blev riktigt dålig.

Hans kropp ligger begravd här på gården och det ger mig också ett lugn, för även om jag vet att hans själ nu flyger fritt därborta på de evigt gröna ängarna och har det hur bra som helst, så har jag honom ändå alltid nära på något vis. Kanske låter flummigt, men så känns det.

Tårarna forsar igen, och direkt kommer minnet av hur han puffade mig i magen och gnäggade mjukt när vi stod nere i stallet och sa hejdå: han var så klok min älskling och han ville inte att jag skulle gråta utan istället minnas allting som vi gjort tillsammans med glädje. Han har lärt mig så otroligt mycket och jag hade aldrig varit den människa jag är idag om jag inte fått dela mitt liv med honom.

:love:Jag älskar dig för evigt Ninogubben och en dag ses vi igen, tills dess: simma lugnt älskling, du fattas mig!:love:


Stallet och Hööks

2011-10-07 17:46:40 / 4 kommentarer ..


Var ut till Hööks en sväng efter stallet idag, kunde såklart inte hålla mig. Ville titta ifall jag skulle hitta dom där ridstövlarna, men dom fanns inte. :( Så det var ju tråkigt, men det kanske är bäst så egentligen på sätt och vis. Annars hade det blivit ett impulsköp. :P Kanske det är bättre att jag satsar på ridstövlar till våren istället nu när det ändå är påväg mot kallare tider och vinter, även fast jag är grymt sugen.

Tova följde iallafall med mig till stallet idag, jag skrittade till vattnet en sväng idag och Tova gick med och fotade. :) Donna var inte riktigt sugen på att plaska så mycket idag, men hon var duktig som gick i ändå. Det blev nog däremot sista gången för i år, för snart kommer snön. :D Längtar så galet mycket! Enligt som det visar nu kan det komma någon snöby här nästa fredag redan. ;)







Ridstövlar

2011-10-06 23:57:38 / 3 kommentarer ..




Nu har den nedersta "knappen" på en av mina nya chaps lossnat, det känns ju lagomt kul. :( Det var ju inte direkt längesen jag köpte dom heller. Jag är lite inne på att skaffa ridstövlar istället, bara det att det handlar om så mycket pengar. Men, det är väl så det ska vara ibland antar jag. Dessutom har jag börjat tycka att mina ridskor är så fula när dom är så "platt" i formen vid tårna liksom, haha.



Jag har ju ett par ridstövlar i gummi sen 2-3 år tillbaka, haha never att jag skulle använda dom igen!



Jag är riktigt sugen på dessa :) någon av er som har dom? Dom är på rea just nu, så det vore ju ett utmärkt tillfälle att passa på. Hoppas på att dom finns i min storlek, riktigt snygga va? :D Kanske man måste ta sig till Hööks på lördag då. Vi får se. ;)




Bilder från dressyrpassen igår

2011-10-06 19:46:26 / 5 kommentarer ..




















e




Bilder + film från idag

2011-10-06 18:44:15 / 3 kommentarer ..






Haha, här missförstod Berra mig. Jag ville att han skulle ta större kliv framåt, men istället tog han mindre och påbörjade nästan piaff xD han började lyfta benen precis som om han skulle påbörja piaff. Haha, lite roligt hade det varit om han var den första häst jag skulle göra piaff med. :P







Och så en kort filmsnutt från idag ;)



Hoppning

2011-10-06 15:25:34 / 0 kommentarer ..


Idag har jag hoppat Berrabus, jätteskoj :D det var riktigt fint väder i början men sen kom det en rejäl regnskur så då travade jag av, blev några skutt iallafall och jag är nöjd över dom sista då det kändes bättre. Var självklart nervös i början, för det första har jag inte hoppat han innan och för det andra har jag börjat få hopprädsla. Jag gillar det inte alls. :( Men bara jag inte tänker så mycket och vågar rida på framåt så går det mycket bättre. :) Ändå var det bara lågt hinder liksom. Men men, träning och åter träning!

Har några få bilder från digitalkameran och två korta filmsnuttar som jag kan lägga upp sen. :) Sitter hos Emma nu och väntar på att åka till bussen.




Lång häst-dag

2011-10-05 23:39:50 / 1 kommentarer ..


Jag är helt slut nu, känns skönt att vara hemma och ta det lugnt nu. :) Dagen började med att jag försov mig (hade inte sovit så mycket inatt heller), stressade till bussen för att åka till stallet. Först ut på tur var Berrabus, red ett dressyrpass nere i nedre delen av hagen och det gick jättebra. Jag är så nöjd så :) Emma var med och fotade, gav mig tips och råd så det kändes bra.

Sen var det Donnas tur, då tog vi en dressyrträning med henne och tränade mycket samlingar (som på Berra också), vilket var skitjobbigt! Haha, men idag tog jag ett stort kliv framåt i ridningen och det kändes riktigt roligt att höra. :D Jobbigast var det ju att rida Berra som man fick driva på hela tiden, haha ;) så det var skönt att rida Donna efteråt som är lite lättare. Men jag fick nog allt jobba minsann, idag har jag nog användt muskler jag inte visste att jag hade. Tycker det gick jättebra bitvis, när jag väl fick till det.

Och nu när jag har börjat komma åt Donna mera och börjat ställa mera krav gör hon ju dom där megaskutten, haha hon är inte dum den lilla tjejen. Då kommer jag i obalans och hon slipper arbeta ;) men det blir bättre med tiden det också. :)

Efter stallet blev det hem snabbt för att äta middag, sen åkte jag ut med två jobbarkompisar till Sundsvalls Ridklubb och tittade när dom red. :) Jätteskoj! Fullt upp hela dagen med andra ord. Ni får två smakprov nu ikväll på bilderna, jag orkar inte lägga upp något ikväll. Är jättetrött och ska lägga mig i soffan nu och mysa med min kära innan det är dags att krypa ner i sängen. :)


Snyggaste Berrabus, tycker han blev så fin i ljusgrönt! :D


Och finaste älskade gostumpan :love:


Damen med personlighet

2011-10-04 20:40:47 / 1 kommentarer ..


Red till travbanan idag med Donna och tog nån trav och galopp (vågar inte rida i skogen då det är älgjakt), hon kändes såå fin. :D Det är så kul att det går framåt nu. Och som sist efter det hade gått jättebra ville hon ju fortsätta galoppera, så hon började med sina megaskutt och taggade upp sig. Men jag ville att hon skulle lyssna på mig, så jag lät henne inte galoppera då när hon gör så. Pratade lugnande med henne och efter en liten stund blev hon lugn :D då travade vi av en bit, så duktig tjej! Gick mycket bättre än förra gången då hon inte alls ville lugna ner sig och bara taktade.

Jag sa till henne att bara hon lyssnar på mig får hon galoppera, och att det blir mycket bättre då. Plus att hon får maaassa beröm då. ;) Hihi, glad tjej blev hon allt. Hon är så söt, man kan inte annat än att tycka hon är rolig ibland. Hon har då sina egna åsikter men vill ändå vara till lags. :D



Det har varit lite dålig uppdatering från min sida nu, men det ska det bli ändring på. ;) Har haft så fullt upp bara. Och jag fastnade på den där listan vid punkt 10 där jag skulle skriva ner 10 saker ni inte visste om mig. Det var jäkligt svårt, haha. Jag kan inte komma på något ni inte vet om mig hästrelaterat. :O

Ikväll ska jag mysa ner mig i soffan med tända ljus tillsammans med min kära Kim, och titta på film som vi hyrt idag. Vi firar nämnligen 7 år tillsammans idag. :)





Filmen är tillägnad till Emma..

2011-10-03 23:19:36 / 7 kommentarer ..


Har spenderat hela kvällen nu till att göra den här filmen (dvs några timmar), hoppas att ni tar er tid att titta igenom den. :) Den har gett mig tårar, huga. :love:




Bilder på g...

2011-10-03 15:51:15 / 2 kommentarer ..


Har en massa bilder som ska redigeras på hästarna från igår och i förrgår, så det kommer en rejäl bildbomb inom de närmaste dagarna. :D Här kommer en bild som smakprov på alla fina bilder som komma skall!


Megaskuttet

2011-10-02 01:29:12 / 6 kommentarer ..


Idag red jag en dressyrträning för Emma, riktigt roligt! Det var ett bra tag sen sist så det kändes väldigt kul. Donna var underbar i traven bitvis, galoppen gick hyfsat också så jag är jättenöjd. :D Vi har ju fortfarande mycket att träna på, speciellt i galoppen men det syns att det går framåt.

Som sagt är det ju inget spring in i galoppen längre, istället gör hon sina megaskutt ibland. ;) Haha, som jag skrev att hon gjorde igår när jag satt BARBACKA. Tänk er det, idag fick jag det på film! Haha, ser riktigt roligt ut. Då kan ni ju tänka er hur det är att sitta utan sadel när hon gör så. :P Vid 02:35 i filmen kommer skuttet. ;) Galoppen kommer efter det. Hoppas att ni orkar ta er tid och titta igenom hela filmen. :)




Min sagoponny <3

2011-10-01 17:49:49 / 5 kommentarer ..


Jag har länge fruktat den här dagen, men nu när den kommit känner jag mig ändå lugn. Sedan mitten av sommaren har Ninos hälsa pendlat lite upp och ned och de senaste veckorna har jag insett att hälsan sviker honom och att det är dags att ta farväl. Förut har han alltid visat att han velat vara med, men cancern börjar på att ta ut sin rätt och nu är det dags att han får ett värdigt avslut. Det är tungt, så tungt, men jag gav honom mitt löfte att när han var kvar för min skull och inte för sin egen skulle jag släppa taget om honom.

Så på måndag blir det att ringa veterinären och boka tid för att låta honom somna in, och även om det känns hårt så vet jag innerst inne att det är det rätta. Jag har så många fantastiska minnen med denna underbara individ och ibland är det svårt att veta vart jag slutar och han börjar. Han är en ängel, en sagoponny med ett mycket speciellt temperament och med väldigt starka åsikter om det mesta.

Jag älskar dig för alltid, min underbara sagoponny! :love:



  Sidan ses bäst i Google Chrome
  I upplösningen 1680x1050



bloglovin

bloglovin


Emma heter jag och är 26 år. Glad och busig tjej som bor med maken och dottern, 1 hund, 1 katt och 7 hästar på vår hästgård någon mil utanför Sundsvall.

Mitt namn är Caroline och jag är 23 år. Jag har ett brinnande intresse för hästar och fotografering. Utbildad kock och bor i Sundsvall tillsammans med min pojkvän och två kattor.


Antal besökare online just nu:

Text om dig själv kan du skriva här, även sätta in en bilkod


Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratidesign - allt om bloggdesign!