Längtar efter att få visa er...

2012-01-31 16:24:24 / 1 kommentarer ..


Åh vad jag längtar till allt är klart som vi har pågång nu, skulle vilja berätta nu på en gång men jag tror det blir roligare om det hålls hemligt till allt är klart istället. ;)


Yeah! Jag vann!!!

2012-01-31 13:49:17 / 2 kommentarer ..


Hihi, jag vann precis 150:-, bara 999 850:- kvar till första miljonen! :P (Även att jag knappade det på miniräknaren, NOT so BRIGHT after all?!! :D ) Ska satsa på att vinna ytterligare 150:- innan dagen är slut, så poppar Kings of Leon för fullt och bara kommer IN the ZONE liksom!

Jag och Prinsessan har för övrigt varit riktigt duktiga på fm, vi har kört in två lass med ved och när jag säger vi så menar jag självklart att Prinsessan satt på min höft och dirigerade glatt sin mamma i hur hon med en hand skulle lyckas lasta två vagnar fulla med ved och sedan tömma det nere i källaren. :) (Det sista lasset är bara tömt till hälften eftersom det var någon som ledsnade och tyckte att vi skulle gå och göra något annat än att hålla på med tråkig ved hela dagen!)

Långpromenad har vi varit på också, men det var lite kyligt tyckte jag fast det bara står -12 på termometern som sitter på vår bro... Är så jäkla nojjig när det gäller dottern och måste vara och känna hela tiden så att hon är tillräckligt varm, vilket hon alltid är men jag nojjar ändå!

Nu sover min lilla älskling lunch och då passar jag som sagt på att vinna lite pengar! :P Kickan och Pebbles vilar, Kerstin och Gertrud tricktränade jag med imorse, och Donna, Lordi och Berra ska aktiveras ikväll! :D


Bilder på min underbara älskade prinsessa, och kolla in ridbrallorna! ;)

10 saker...

2012-01-31 12:59:29 / 0 kommentarer ..


Blev lite sugen på att göra en sån här då jag var in på Tildas och Melinas blogg och såg att Tilda gjort en, hoppas att det inte gör något att jag tar efter! ;)



10 Saker Ni Kanske Inte Visste Om Mig och Mina Älsklingar:

- Jag ÄLSKAR att vara i stallet (Haha, fast det vet nog de flesta som känner mig! :P Men helt seriöst, jag skulle lätt kunna bosätta mig i stallet om jag bara fick... Har sagt det till min make x antal gånger, att vi ska riva kåken och flytta in i stallet istället, han är dock inte riktigt lika sugen på den idén. ;) )

- Jag DRÖMMER om att få bygga ett rehabcenter för hästar (Med möjlighet att ta hand om hästar som är skadade eller vanvårdade, med stor inomhuspool för vattenträning, och alla andra rehabförnödenheter som kan tänkas behövas.)

- Som mest har jag ägt 12 hästar (Så jag är totalt oförstående när folk tycker att jag har mycket hästar nu... :) För enligt mig har jag ju väldigt få älsklingar nu!)

- En fd. jobbarkompis till mig vann 276 000 på v75 efter att ha kopierat min rad (Den raden som jag själv aldrig hann lämna in, han var snäll och bjöd mig på middag som tack i alla fall!)

- Jag hade MVG i alla ämnen när jag gick i nian (Hehe, duktig jag är va?!)

- BerraBus kan bara spanskskritt med vänsterbenet (Han ser ut som en skadeskjuten kråka när han kommer och går med ena benet rakt ut och sen tittar han oförstående på mig när jag säger åt honom att lyfta mer på det andra benet, för HAN tycker att han lyfter hur bra som helst på BÅDA benen)

- Lordi tror att han är min riktiga bebis (Han har liksom inte förstått att människor inte kan vara mamma till hästar)

- Jag har blivit erbjuden MASSOR av pengar för tre utav mina nuvarande älsklingar (Och det finns de som tycker att jag är dum i huvudet som inte har sålt dem, men det skiter jag i för pengar är inte allt här i världen!)

- När jag var 20 höll jag på att dö (Jag låg på sjukhuset och skrev mitt testamente, och det är något som gjort att jag är så mycket generösare och omtänksammare än vad jag var innan, dessutom försöker jag ALLTID att ta vara på varje dag och leva i nuet, och jag pussar alltid hästarna, katterna, hunden, dottern och maken godnatt och säger att jag älskar dem innan jag lägger mig för att sova)

- Jag har blivit erbjuden 16 hästar bara den här månaden, så vart ska 2012 som hästår sluta?!! (Misstänker att det blir en ny familjemedlem innan året är slut... men det är bara vad jag misstänker! ;) )

Några skutt med Donna

2012-01-30 12:12:51 / 2 kommentarer ..


Jag skuttade några skutt med min älskade Donna igår då hon blivit lite osäker då bloggkompisen Carro som rider henne är lite osäker i hoppningen. Var beredd på att hon skulle ha låst sig i hoppningen, då hon gjort det förut, och hon var lite stressad redan när jag satt upp och höll på att meja ner en liten tjej som råkade befinna sig mitt framför när vi kom farande. Efter att ha försäkrat mig om att hon ändå klarat sig, började jag värma upp och det kändes att hon var stel och lite småstressad, jobbade halvhalter, halvhalter, halvhalter eftersom jag hört Ted tjata om det på träningarna hela helgen och efter ett tag stressade hon ner och började på att kännas riktigt fin.

Red emot bommarna och då jäklar gasade den lilla damen, varpå mitt svar var att ta mer i tygeln och sätta mig ner, vilket i sin tur bara ledde till att hon gasade ännu mer. Carro som var med och hjälpte mig gav mig rådet att försöka släppa efter lite i tygeln och fortsätta stå i lite lätt sits, samtidigt som jag pratade med henne och försökte att bara finnas där och jäklar vad fin hon blev när jag lyckades. Dock är ju hjärnan rätt svår att övertala till att göra tvärtemot vad den vill göra när det går för fort, så ibland förstörde jag det och det tar jag helt och hållet på mig för jag har inte hoppat högre än 50cm på år och dar och igår hoppade jag och Donna 80cm plättlätt! Kändes typ som 30cm när jag red an och jag blev något förvånad när Carro sa vad det låg på.

Donna sög tag i hindren och även om jag kände en sista liten tvekan precis innan hon hoppade så hoppade hon varje språng och var så lycklig när hon gjort det att hon liksom bara ville gasa tillbaka och ta det igen! :D Sista språnget tvekade hon inte ens, så efter det klappade jag om henne och travade av, min fina tjej, åh som jag älskar henne!! På onsdag ska bloggkompisen rida henne på markarbetes lektion, och sen nästa vecka ska jag hoppa henne igen, fun, fun!


Liten film...

2012-01-28 20:00:50 / 2 kommentarer ..


...på mig och Carro som skuttade ett lågt litet kryss med BerraBus och Lordi idag (första gången Lordi hoppar med någon på ryggen, om man inte räknar med den gången jag travade mot tre bommar som låg samlade mellan två hinder stöd och han hoppade fast jag inte trodde att han skulle göra det). Grabbarna var som vanligt helt fantastiska att ha med sig, och även fast jag var helt ensam när jag skulle lasta och göra iordning dem så är det liksom aldrig någonting jag funderar nämnvärt över, för jag vet ju att de är hur underbara som helst att ha att göra med. Höll på att bli lite tokigt när jag skulle lasta bara, då Lordi inte väntade på tecken att kliva på utan bara klev på, men det löste sig det också! :)


Sen har jag suttit och titta på Tedträningar hela em/kvällen, fick även denna gång en del aha-upplevelser, så jag har sagt det förut och jag säger det igen, det är otroligt givande att sitta med på andras träningar man lär sig alltid någonting nytt. Åt typ världens godaste tacopaj också, nästan så att snålvattnet rinner när jag tänker på det!!! :D

Nu ska jag och dottern ta och hoppa i badet och sen ska dottern sova och jag och maken hade tänkt oss att mysa ned oss framför teven och titta på någon bra film... En perfekt avrundning på en perfekt dag! :)
KÄRLEK till er alla folket!

En liten film

2012-01-27 14:14:19 / 1 kommentarer ..


Redigerade ihop en liten film snabbt, kunde kanske blivit bättre men den duger. Gjorde även en ny youtube kanal som jag ska använda bara till såna där "finfilmer" :) whitedreamhorse heter jag där ifall ni vill söka eller något nångång. Kommer behålla min andra youtube kanal också (caaaaarrooooo) där jag som vanligt lägger upp ridfilmer.



Vad tycker ni?




Ingen bra dag...

2012-01-26 23:18:24 / 3 kommentarer ..


...vaknade inatt av att det gjorde så sjukt ont i magen, samtidigt som jag frös så jag skakade... försökte hitta en ställning där magen inte ville vända sig ut och in, men misslyckades och blev sittandes med huvudet begravt i en hink... sen somnade jag om, och vaknade med dunkande huvud och sån yrsel att jag trodde jag skull svimma bara av att ligga i sängen. Min underbara älskade lillasyster kom och hjälpte mig med allting jag behövde få gjort och maken fixade så att han kunde komma hem tidigare. Själv har jag varit mer död än levande hela dagen, måste ha ätit något som inte var så hälsosamt igår för det onda i magen kom i alla fall inte tillbaka mer... Nu börjar jag på att känna mig lite mer som en människa igen, så imorn lär jag köra på som vanligt igen! ;)

Har inte så mycket motivation till att sitta vid datorn just nu, men klippte iaf ihop en liten film från i tisdagskväll när jag och Carro red Berra och Lordi i ridhuset, jag var rätt trött och jamsade mest omkring men jag tror att Berra för dagen uppskattade just det, och Carro kände lite på Lordi då hon inte suttit på honom sen i somras... så det blev en rätt lugn kväll med andra ord. ;) Grabbarna skötte sig dessutom exemplariskt och klev på transporten hur fint som helst både dit och hem, fast vad hade jag förväntat mig, de är ju mina underbara grabbar?!! :D

trött.nu

2012-01-25 23:41:59 / 2 kommentarer ..


Ikväll hade vi första hoppträningen efter vilan, och jag kan inte säga att det gick så vidare bra. Jag kom dit stressad och spänd, och hade byggt upp en nervositet då det var ett tag sen vi hoppade nu.. så det gick som det gick. Men på slutet gick det bättre och där avslutade vi, det ska jag försöka bevara nu. Det blev tyvärr inte så mycket film att visa den här gången.

Sen kollade vi på när storhästarna hoppade samma övning efteråt, och det såg så enkelt ut! Har fått en bra förebild över hur det ska se ut när jag hoppar :) det ska jag försöka ta med mig. Om två veckor ska jag få hoppa Pebblis istället så jag får upp självförtroendet lite, hon hoppar som jag förstått oavsett om jag är nervös eller inte. Så det kan ju vara bra för mig, det är så synd om Donna som blir osäker p.g.a mig. :( Men vi ska lösa det.

Sen är jag jättetrött, har gått i två dagar nu och varit trött i kroppen och småfrusen som om jag är påväg att få feber men det blir inget. Och det är jag bara glad över, har ingen lust att bli sjuk. Hoppas jag ska vara piggare imorrn så jag orkar dressyra. :)


Gogumman vad jag älskar henne. :love:


Nytt pågång

2012-01-24 16:43:18 / 1 kommentarer ..




Vi har något nytt pågång... mer om det får ni veta senare. ;) Någon som kan gissa?


Snygg Putte

2012-01-23 22:00:24 / 2 kommentarer ..


Idag har systemkameran och jag varit ute på äventyr, och fotat Erika och Putte. :D Blev faktiskt riktigt nöjd över bilderna, och som sagt.. man dregglar över hästen så snygg han är! Njut av bilderna från idag. :D























Nu verkar inte servern vilja ladda upp fler bilder, så dessa får duga så länge. :D Fotade med mitt "zoomobjektiv" idag, det verkligen ÄLSKAR jag! Mitt senaste "skarpa objektiv" har jag lite småfunderingar på emellanåt om jag vill ha kvar eller inte, det kan ju inte vara bra? :o Jag vet inte, jag gillar verkligen hur bilderna blir med det så jag vill ha kvar det. Men samtidigt är det nåt tvekande inom mig. Jaja, vi får se. Det stannar tillsvidare iallafall. ;)



Redig bildbomb

2012-01-23 18:57:14 / 1 kommentarer ..


Redig bildbomb kommer snart! :D




Resumé av 2011

2012-01-23 15:35:16 / 1 kommentarer ..


Blev inspirerad av Carro att göra en liten årsresumé, låter mest bilderna tala för sig, så hoppas ni gillar´t! ;)

JANUARI

Njöt av snön, körde fast med fyrhjulingen i snön för hundrafemtielfte gången, svor över snön, njöt av att vara med mina underbara älsklingar, njöt av riktigt fina soliga dagar, njöt av snön.

FEBRUARI

Njöt utav snön, fotade mest bara på Kerstin och Gertrud, var hundvakt åt världens bästa Igor, började må obeskrivligt illa(?!, det är helt sjukt, men jag kommer inte riktigt ihåg om det var nu jag mådde så illa, eller om det kom först månaden efter), njöt utav snön.

MARS

Njöt av snön, busade med hästarna, myste med hästarna, och eftersom jag valt att inte ta med så mycket bilder av när andra rider så fotade jag inte så mycket mer än så i mars, mådde förskräckligt illa och började vikariera på en skola, njöt av snön som började försvinna.

APRIL

Njöt av våren, plaskade en hel massa med hästarna, hade en stor bebismage redan då, lät bloggkompisen rida Lordi eftersom jag lovat maken att inte göra det, mamma och moster stack ut och red, tränade trick träning med Kerstin och Gertrud, löshoppade Kerstin och Gertrud, pussades med Nino, var med på bild med gravidmagen för första gången, njöt av att vara gravid trots illamåendet, fyllde 26 år (11/4) njöt av att vara med alla mina älsklingar.

MAJ

Fotade nästan ingenting, njöt av att umgås med maken och alla mina älsklingar, beundrade grannens lilla hingstföl, skjutsade mamma och Berra till Näset så att de kunde hoppa på riktigt för första gången, njöt av att magen växte och växte och att alla värden var bra, led av extremt sura uppstötningar.

JUNI

Njöt av sommaren, gravidmagen blev större och större, Lordi saknade att mamman inte kunde rida honom, fick min älskade omikron ridhjälm, njöt av underbart väder, hästarna njöt av sommaren, mamma hoppade mer med Berra, älskade syster tog studenten, älskade broder med sambo kom upp och hälsade på, Nino började på att förbereda mig ännu mer på att han kanske inte skulle finnas kvar för alltid, Lordi hade änglavingar, Josse red Lordi en sväng, njöt av sommaren.

JULI

Njöt av sommaren, hästarna njöt på sommarbetet, blev förälskad i årets föl på Näset, fick finbesök av Fisen, vårat kök började på att ta form, red mest bara Nino, Carro red Lordi, njöt av att snart bli mamma.

AUGUSTI

Njöt av sommaren, moster red Nino och mamma red Berra, Carro red Berra och Lordi, hunden var lika knäpp som alltid, njöt av min stora fina mage, firade ettårig bröllopsdag med maken, red endast Nino, njöt av sommaren.

SEPTEMBER

Njöt av hösten, köpte två nya bilar, vägrade fortfarande att sälja vår blåa ford som jag är helt in-LOVE-with, njöt av alla mina älsklingar, gravidmagen bara växte och växte, mådde hur bra som helst, blev mamma till världens bästa Hedlie (18/9), njöt av att vara mamma.

OKTOBER

Red en hel massa och njöt av att åter vara på hästryggen som vanligt igen, insåg att min och Ninos tid tillsammans på jorden höll på att rinna ut, skilldes från min underbara Nino som nu galopperar på de evigt gröna ängarna, upplevde höga toppar av glädje och djupa dalar av sorg, fick finfrämmande av min älskade bror, njöt av familjelivet med min make, välkomnade Pebbles som ny familjemedlem, njöt av livet, grät några floder, red ännu mer på mina underbara hästar, skrattade en hel massa, njöt av livet igen.

NOVEMBER

(Inser att det saknas bilder från de två sista månaderna på året, så ni får hålla till godo på dem som jag har, ska se om jag kan hitta de försvunna bilderna! ;) ) Njöt av att vara mamma, njöt av att umgås med alla mina älsklingar, red en hel massa (precis som vanligt), fick en systemkamera av världens bästa Anders, hade massor av finfrämmande, njöt av att busa med min dotter, njöt av livet.

DECEMBER

Njöt av vintern (men längtade efter snö), njöt av att vara mamma och umgås med alla mina älsklingar, bakade en hel massa i mitt underbara kök, julpyntade i stallet, firade jul, var med om världens storm, disneygranen utanför köket was-no-more, njöt av att vara med familjen, firade nyår.

Går som att jag skitit ner mig...

2012-01-23 11:03:35 / 1 kommentarer ..


...ja, DET gör jag idag. :P Körde fem pass med snöplumsning igår, på fem mycket pigga och glada hästar och så fick jag den briljanta idén också att jag skulle ha mycket kortare läder än vanligt också så att jag kunde träna mina lår lite extra. Kan säga att det tog bättre än jag trodde att det gjorde. Dessutom var jag ut på skidorna igårkväll och körde två mil, vilket också tar på låren... så ja, jag går gör skoj idag! ;)

Kickan kändes skitfin igår, så jäkla skoj att hon är så på G, min lilla sjuttonåring med hela kroppen emot sig. Gick super i båda galopperna och jobbade kanon i traven så gav mig efter bara 15-20 minuter (skrittar fram och av där det inte är så mycket snö eftersom jag vet hur otroligt tungt det är att jobba i snön, sen väl i snön kör jag kortare intervaller, det tycker jag ger mest)! ;)

Donna var taggad och ville inte gå fram till uppsittningspallen med mig heller (vet inte om Carro skrivit om att hon haft lite problem med det på sista tiden?) så jag ställde mig på pallen och väntade ut henne och efter ett tag stod hon där så lugnt och stilla och då var det bara att sitta upp, hann bara få benet över på andra sidan så for hon iväg som skjuten ur en kanon... halvhalt, halvhalt, halvhalt, STOPP! Hon fnös och lyfte på svansen, pigg dam! :D Skrittade fram och gav mig sedan ut i snön, hon jobbade kanon hon också, körde några samlingar också och de satt hur bra som helst.

BerraBus var lugn och sansad, tills jag kom till galoppen, då jäklar pep han till, satte huvudet mellan frambenen och så bar det iväg, snön yrde och jag skrattade (till saken hör att han alltid är försiktig när han bockar, så man sitter hur mjukt som helst där uppe så att han glädjebockar gör liksom ingenting), det var hur underbart som helst. Mindes hur jag och Nino brukade leka snöbollskrig i snön förr om åren... Får se om jag får dela den upplevelsen med någon annan fyrfoting eller om det bara var någonting som jag skulle få uppleva med en häst i hela mitt liv... Berra blev snabbt trött så avslutade rätt snart, det syns inte på honom men han har verkligen VÄRLDENS päls, och nu börjar det på att vara lite sent att raka också...

Sedan var det Pebbles tur, och hon var ju lite fundersam eftersom hon fått åka en pyttekort bit i transporten på morgonen, och sedan klivit av och gått hem... men när hon väl förstod att vi skulle leka i snön blev hon pigg, och då menar jag JÄTTEPIGG! ;) Vi flög fram, hela tiden med kontroll, och det var så grymt jäkla härligt att få känna hur vi tog ett steg ännu närmare varandra och red hela passet i totalt samförstånd. När vi skrittade av kom Basen (en av våra stallkatter) och gjorde oss sällskap, och grannen kom ut och skrattade när vi kom uppför bybacken, han hade sett hur vi kom och skrittade sida vid sida, jag och Pebbles och så katten. (Basen älskar både Pebblis och Lordi, men håller sig på lite avstånd när det gäller ponnysarna...) ;)

Stog och gjorde iordning Lordi och bestämde mig för att jag skulle rida med bara halsring så att han fick vila från bettet då jag tömkört rätt mycket på slutet, förr hade jag bara flätat in fingrarna i manen, men nu har jag ju varit framme med saxen så nu är det inte lika lätt att hålla någon kontroll. Skrittade fram från backen, hoppade upp på vägen till åkern, skrittade sista biten till åkern och gav tecken att han skulle gå över i trav. Först fattade han inte att det var sant, sen satte vi av med höga knälyft och snön flög åt alla håll, vi dansade fram och minsta lilla tecken på att han skulle svänga eller sakta av lyssnade han på, så jag bad om en galopp... Hahaha, helt plötsligt var jag inte så rolig att lyssna på, Lordi satte av uppför backen, med huvudet mellan frambenen och rumpan högt upp i luften, först blev jag lite orolig att jag skulle åka av så jag drog efter andan och höll den, men så tänkte jag att det är ju mjukt att landa och hans krumsprång var ändå inte på det sättet att han ville bli fri mig, han var bara så lycklig, och jag skrattade till och började andas normalt igen och njöt av att känna den där fantastiska vågen av frihet. Längst uppe i backen bröt han av till trav och lyssnade som vanligt igen, var ju inte tänkt att han skulle galoppera hela långa backen i djupsnön och han flåsade betänkligt, jag smekte honom över halsen och bannade honom kärleksfullt varpå han knixade med nacken och stannade, han tittade ut över det vackra landskapet och gnäggade högt och ljudligt, han var lycklig och då är jag också lycklig! :D Vi skrittade hemåt igen, får se till att köra igenom den andra galoppen här någon dag, så att det inte blir ojämnt tränat, men för dagen var vi helt och hållet nöjda! ;)

Nu ska jag och dottern ut och leka i snön, tänkte ta och dra henne lite i hennes babypulka som hon fått av sin farfar i julklapp. Får se om jag rider när hon sover sen eller om det blir så att jag rider ikväll...
Ha det bäst folket, KÄRLEK till er alla!

Skitsnö...

2012-01-22 12:25:29 / 2 kommentarer ..


...hahaha, näe då, jag bara skämtar! Ska faktiskt inte klaga nu när den äntligen kommit, men just idag när jag skulle köra STOR hästtransport med jävligt dåliga vinterdäck på bilen och framhjulsdrift så hade jag faktiskt klarat mig utan den. :P Kom till tvärkurvan hos grannen där det bara är blåis under snön, och sen kom jag inte så mycket längre kan jag säga. Det är första gången på 8 år som jag inte tar mig fram där jag ska, har aldrig tidigare råkat ut för det, och då har jag kört i snö och is och regn, där folk med fyrhjulsdrift inte tar sig fram, och så skiter det sig idag... för lite fjuttig snö... kan säga att jag var så arg så jag stod och grinade som en liten tjurig treåring. Hatar att bli så arg, för det ger liksom ingenting, jag blir bara jävligt väderbiten om kinderna.

Ja,ja, nya tag till veckan istället, och då ska förhoppningsvis den rätta dragbilen vara fixad också! Annars knatar jag iväg till ridhuset i vilket fall utan transport och bil på mina apostlahästar istället! ;)

Och hur kan man vara arg när man kommer hem till den här underbara prinsessan som hälsar en med ett asgarv?!! Så jäkla underbar! :') Nu ska jag ut och plumsa i snön med hästarna och njuta av att snön äntligen ser ut att ha kommit på riktigt, och sen bär det av till Gnarp för bastubad och middag hos svärföräldrarna! :)

Your love

2012-01-22 01:40:51 / 1 kommentarer ..




Filmen säger allt. :') :love:


All I ever needed is your love

2012-01-21 01:59:40 / 0 kommentarer ..




Rubriken och bilden får tala. :')


Pigga hästar

2012-01-21 01:06:08 / 0 kommentarer ..




Nya fina filmer kommer snart, känner mig verkligen sugen på att göra nya. Det verkligen kliar i mina "filmredigeringsfingrar", eller vad man ska kalla det.. haha. Som jag älskar den här låten! Den får mig att tänka på underbara minnen med Donna, och ger mig inspiration. :love: Jag ska bara få till dom så bra som jag vill ha dom, sen så! :)

Men till nåt annat, red ut med Bettan och Kickan idag. :) Jättetrevligt var det, alltid lika kul med sällskap dessutom. Vi red till travbanan och tog lite trav och en galopp i varje, hästarna var pigga och blev så glada över att få galoppera lite. :D Haha, Donna är så söt också för rider nån annan om så känner jag hur Donna ökar. Hon vill liksom tävla och tycker det är skitkul. ;) Men jag tycker hon var riktigt duktig idag. Tycker jag fick till en ganska bra galopp iallafall så hon jobbade lite för hon bröt av själv efter en liten bit då jag tror hon tyckte det blev jobbigt. Ska träna mycket övergångar sen när hon är igång.





Stallet

2012-01-20 13:20:08 / 0 kommentarer ..




Nu ska jag strax bege mig till stallet, hörs senare. :)


Överlycklig häst

2012-01-19 16:57:15 / 0 kommentarer ..


Idag tog Donna och jag oss en tur till travbanan i det fina vädret, så jäkla fint vinterland nu igen! :D Älskar när solen skiner och snön glittrar så fint och det är vitt överallt. Det är verkligen underbart, så ska perfekta vinterdagar se ut. Det var väl runt 3-4 minusgrader, rätt behaglig temperatur. Inte för varmt så det smälter, och inte för kallt. Fast det hade inte gjort mig något om det var lite kallare som -10 grader heller. ;)

Idag har vi travat lite mer normalt, och Donna var så duktig så. Och så tog vi en galopp i vänster och en i höger, och Donna bara "vaa, får jag galoppera :D tjoho!" haha, sötnosen. Hon blev först förvånad för att jag bad om galopp, men sen taggade hon till och bara väntade på galoppfattningen och tog den direkt när jag bad om den. :D Vänster fick jag ställa henne utåt för att få till, det är ju den svåra sidan för henne OCH för mig av någon anledning.

Galopperade bara några steg idag, lite mer imorrn. Hon hade nog gärna velat köra sitt eget race i galoppen, men det blir det inget av. Nu ska det jobbas så hon bygger upp ryggmuskler, nu ska jag verkligen jobba med mig själv också att jag orkar sitta ner och jobba henne i galoppen. :) Fokuserade mycket på min sits och allt jag behöver träna på idag, tycker det gick riktigt bra så länge jag tänker på det liksom. :D



Sen vet jag inte om ni tänkt på det, men jag själv tycker jag gör onödigt mycket smileysar i mina inlägg ibland. Haha. Jag gillar att visa hur glad jag är, och det är svårt att göra det utan smileysar med bara ord tycker jag. Det kan lätt bli missförstånd då också. Dock tycker jag det kan bli att se väldigt rörigt ut, så jag försöker verkligen minska på det! ;) Men är man van med mycket smileysar så är man, hehe. Vad tycker ni?





Sundsvalls Ridklubb

2012-01-19 16:41:41 / 0 kommentarer ..



(Bilden tagen med mobilkamera).

Igår kväll följde jag med Erika till hennes stall, för att sen rida iväg till Sundsvalls Ridklubb där hon skulle rida lektion. Trevligt som alltid var det :) och Putte är ju bara för snygg. Fick rida honom till och från ridklubben, och han verkar vara en riktigt trevlig kille! Och det ser det ju verkligen ut som när hon rider också, han är verkligen en sån där riktigt snygg dressyrhäst man bara dregglar över. :D Tycker att dom borde åka ut och tävla bums! Han ser så grymt trevlig ut i traven. Bara galoppen som behöver stärkas lite. Ska fota när dom rider någon dag, ska ni få se vilken snygging han är.


Tillsalugrejer

2012-01-19 16:31:12 / 0 kommentarer ..


Har lite grejer tillsalu som jag säljer till ett mycket bra pris, kolla in mina annonser på tradera HÄR. :) Hoppas det är något som kommer falla er i smaken.


Träningsvärk...

2012-01-19 15:47:47 / 2 kommentarer ..


...á la "jag har blivit överkörd av en Marauder och sedan satt en elefant på mig", här kommer jag! :P Hehe, har verkligen kört skiten ur mig idag, och än är inte dagen slut... så mer kommer det ju att bli. LOVE IT! Har sprungit upp och nedför trapporna här hemma med två trappsteg i taget i en halvtimme, med en skrattande Hedlie ivrigt påhejande i sin babysitter i slutet av trappan, motivation, motivation, motivation. Sedan joggade jag en liten runda på 3km med Hedlie i barnvagnen, körde ett dressyrpass i paddan med världens underbaraste Pebblis som för dagen gav sig iväg lite grann... så det blev till att jobba på ordentligt med magkorsetten och jäklar vad mag- och lårmuskler värkte när jag var klar (red självklart utan stigbyglar och med ett spö i armvecket, precis som jag lovat mig själv att göra), sen körde jag ett fyspass med Hedlie som vikt, och det märks att damen växer och blir tyngre för det börjar på att bli riktigt jobbigt nu, det hela avslutade jag med att läsa ett kapitel ur Emil medans jag stod i plankan. Och jag har verkligen världens gulligaste och sötaste motivator som jollrar så glatt åt mammas pustande och stånkande... :D

Har ju alla de andra hästarna kvar att röra på också till ikväll så då jag redan är riktigt mör misstänker jag att morgondagen, men framför allt lördagen kommer att vara så där lagom trevlig... Och det sjuka är att jag ÄLSKAR sånt, när jag tränade Kick-boxning gav jag mig inte förrän jag låg och hulkade på golvet, och då skulle jag ändå hem och röra på x antal hästar också. Piskar mig själv lite extra nu också, för om jag ska ta in några försäljningshästar vill jag ju göra ett bra jobb, och då måste jag vara i grymt mycket bättre form än så här. Dessutom tänker jag mig att min söta lilla prinsessa snart sätter fart över golvet och då vill jag vara med och utforska världen med henne! ;)

Körde en hel massa övergångar med Pebblis idag, och avslutade med enkla byten, till sist tog vi endast ett steg i skritt innan vi fattade ny galopp och hade alla våra kroppsdelar på plats och jag är så grymt nöjd både med mig själv och med älskade lilla Pebblis! <3

Kan säga att mitt fejs var lika röd som tröjan på den här bilden när vi var färdiga idag! :P Måste se till att få lite nya bilder på oss också... var ett tag sedan nu. :)

Spinner vidare på mina fundileringar ang. tränare

2012-01-19 10:13:08 / 3 kommentarer ..


Fick erbjudande om att rida för en tränare som jag tränat någon enstaka gång för förut, och jag tror att jag ska ge det en chans, för alltid lär man sig ju något nytt och märker jag att det stjälper mer än det hjälper så är det ju bara att sluta träna för henne. :) Så nu är jag pepp, ska se om vi kan få till stånd en träning redan till veckan då den här veckan redan var fullbokad för oss båda.

Sen ska jag höra med älskade Helen om hur hon skulle klara att ha en träning i månaden eller varannan månad, hon har pratat om att det skulle vara roligt att komma igång med träningar igen och frågar man aldrig får man inte veta! ;)

Inte lyckades man ta sig ur sängen i lagom tid imorse heller, så har inte hunnit med en enda häst innan maken for till jobbet... funderar på att köra några rejäla pass i paddan och plåga mig själv rejält med antingen inspända stigbyglar eller inga stigbyglar alls, och så ett spö i armvecken för att få ordning på den förbannade sitsen... :P Men det får bli ikväll det, nu under dagen ska jag pyssla med en hel del städning här hemma och så ska jag och Hedlie hitta på en massa bus också, som alltid, hehe! ;)


När ska man bli nöjd?

2012-01-18 22:46:06 / 1 kommentarer ..


Hehe, ja jag har redan tröttnat på våran bloggdesign. IGEN. Ovanligt? ;) Nej. Men nytt är ju alltid roligt. :D Har dock slut på idéer för tillfället själv, så jag tänkte fråga er om någon är duktig och vill prova göra en design till oss? ;)


Lordipojken! <3

2012-01-18 13:11:03 / 3 kommentarer ..



Bara för att jag älskar min lilla lurvboll till häst så förbannat mycket! <3

Fundileringar ang. tränare...

2012-01-18 12:56:06 / 1 kommentarer ..


Prinsessan sover för stunden, så ska snart dra på mig kläderna och promenera iväg med henne... men jag kände att jag måste ventilera hjärnan lite... funderar ju väldigt mycket just nu, och jag kan säga att för stunden har jag personligen tappat lite tilltron till dressyrtränarna, och då är jag själv en! Jag har varit och tittat på x antal olika träningar och även provridit för en del... och jag måste vara jäkligt kräsen för jag känner inte att det klickar med en enda utav dem, dessutom är det rätt stor skillnad på vad vi anser vara hälsosam ridning för hästen, då de allra flesta vill ha en häst som ligger bakom lodplanet och just den ridningen har jag aldrig gillat. Sedan är det ju just det där med att kunna diskutera med sin tränare, få ett utbyte, men de jag hittills pratat med kör sitt race som de gjort de senaste typ 20-30 åren och anser att det är det enda rätta.

Sen vet jag inte om jag är riktigt jäkla fördomsfull pga tidiga händelser i min dressyrryttarkarriär som gör att jag dessutom drar öronen åt mig lite extra när det ska snackas skit om andra dressyrtränare och ryttare, något jag själv anser att man som tränare inte gör inför sina elever. Man kan istället dra upp exempel som man ser upp till och fall där man tycker att tränare/ekipage lyckats väldigt bra. Jag vet inte jag, men ibland känns det som att dressyr verkligen är lite förlegat, och att revirpissandet är lite väl invant och otrevligt... men kanske är det bara jag som råkat träffa på riktiga rötägg på den sidan och riktigt underbara individer på hoppsidan.

Vill ju inget hellre än hitta någon som jag trivs med och som mina hästar också trivs med, för det känns lite som att jag står och trampar vatten för tillfället, jag kommer liksom inte vidare, jag behöver mycket hjälp med min sits framför allt då jag suttit och lallat runt i skogen de senaste åren och därför lagt mig till med en hel massa olater.... Hoppas att jag hittar en tränare till slut, någon måste det ju finnas, jag har ju haft underbara tränare förut! Min stora dröm vore ju om Helen orkade ta sig an mig igen, men chansen till det är inte så stor då hon la tränarkarriären på hyllan för många år sedan pga hälsoproblem. Så undertiden jag letar på får jag fokusera på de hopptränare jag börjat rida för och som är helt underbara, så kanske det andra löser sig med tiden! ;)

Haha, jag och Lordi är ju på G nu och vem skulle inte vilja träna två knäppgökar som oss?!! ;D

Sparkade mig själv ur sängen imorse...

2012-01-18 10:15:17 / 2 kommentarer ..


Har liksom varit lite allmänt seg på morgnarna nu ett tag, och då blir det så mycket jag ska hinna med sedan under dagen/kvällen, är ju så jäkla van att ha de där timmarna på morgonen också som ingen annan i min underbara familj riktigt förstår sig på att uppskatta... (Eller ja, BerraBus brukar uppskatta tidiga ridturer, ser ut som att han njuter av sin frukost lite extra sen... och Lordi han är ju alltid glad att få komma ut och hitta på något så han uppskattar det väl också... men det är ingen som uppskattar det lika mycket som jag!) ;)

Så nu hann jag med att rida Pebblis och Kickan, och tolka efter Kerstin och Gertrud... Pebblis kändes hur fin som helst idag, vi dansade fram och jag ville verkligen inte vända hemåt igen! Hon förstod min minsta lilla signal också, och vi blev verkligen som EN, så UNDERBART när det händer och man hittar den bubblan av totalt samförstånd, där man inte riktigt kan avgöra var hästen slutar och ryttaren börjar. Hon kändes fin när jag masserade också.

Sen tog jag ut Kickan, och döm om min förvåning men inga låsningar idag heller!!! :D Håller verkligen tummarna för att det här ska hålla i sig, så att man hinner bygga upp lite muskler på hennes problemområden och därmed förhindra uppkomsten av långvariga låsningar. Pigg och glad var hon också, min lilla skrutta och när jag la den första galoppskänkeln kom det t.o.m ett litet pip och något som säkert skulle föreställa en bockning i hennes värld! :P

Att jag sedan kände mig lite suicidal och tog ut Kerstin och Gertrud med varsin sele och knäppte på mig skidorna och tolkade efter dem, hehe, ja det var bara en sån dag helt enkelt. Damerna hade jäkligt skoj där de galopperade sida vid sida... och det går inte annat än att skratta, ett sånt där riktigt bubblande skratt, när man ser dem. Efter ett tag saktade de självmant in galoppen och då gav jag tecken till trav och senare skritt. När vi kom hem var de fortfarande svettiga men flåsade inte speciellt mycket så jag bestämde mig för att låta dem stå inne en stund... så där står de nu och äter sitt morgonhö i Donnas box. :)

Så grymt jäkla sugen på att tävla nu också... sitter varje kväll och kollar in årets tävlingar för att försöka lägga upp en plan... tanken var ju att jag åtminstonne skulle ta mig tiden att åka på en hopptävling och två dressyrtävlingar, men så grymt sugen som jag är nu så lär det bli fler. KUL! Var länge sen jag kände det där riktiga suget, och de senaste åren har ju gått åt andras hästar och deras tävlande så tiden för att hålla igång en häst i tävlingskondition och tävla själv har ju inte funnits, dessutom har jag ju tagit det väldigt lugnt med Lordi eftersom jag vill att vi ska få njuta av att tävla tillsammans i många, många år och att tävla ponny fast man la ponnytävlandet på hyllan redan när man var 16 har inte känts alltför motiverande. Nu har jag ju Pebblis och Lordi, och eventuellt en till beroende på hur det går med försäljningen av BerraBus, så det är så grymt motiverande, misstänker att Nino hade gett mig den där gillande blicken som han alltid gav mig när jag var på G... Åh, som jag saknar min älskade sagoponny! Men jag känner i hjärtat att han har det bra där han är och att han ändå alltid finns med mig. :') <3

Nej, nu ska jag sluta svamla och samla tankarna istället! Hedlie pockar på uppmärksamhet och det ska hon självklart få... tänkte att jag skulle ta och läsa lite om lite nya hyss som den där Emil gjorde... och sen blir det säkerligen en promenad med vagnen. ;) VASALOPPET 2013, HERE I COME!

KÄRLEK till er alla!

Snart är vi igång

2012-01-17 14:21:23 / 2 kommentarer ..


Bättre sent än aldrig.. ;) Har haft rätt så fullt upp nu dom senaste dagarna med både stall och jobb, så har inte haft så mycket tid för bloggen förrän nu. Men under dom här 3-4 dagarna har Donna kommit igång mer och mer, har travat henne mer och mer för varje dag med korta travsträckor och ökat på det mer och mer. :)

Hon har verkligen varit duktig och lyhörd när jag bett om trav och avsaktning, men pigg är hon sötnosen. :) Imorgon ska hon få vila, och på torsdag kan vi börja galoppera lite lite. Spännande! Och nästa onsdag är det hoppträning igen. Får se om Emma och Berrabus också får vara med kanske. SKOJ! :D


Donnischen idag i sitt nya schabrak jag fyndat för 20:- ;) visst vart hon fin?



Så förbajjat mycket att göra...

2012-01-14 16:08:47 / 4 kommentarer ..


Ja det är vad jag har nu, och då är det första jag skär ned på att sitta vid datorn, nu var jag dock tvungen att lägga in några räkningar så passar på att göra ett snabbt inlägg medans jag håller på med det... av någon outgrundlig anledning ska alltid internetbanken krångla lite när jag har lite bråttom, annars när jag har all tid i världen funkar den alltid hur bra som helst... hm, kanske är så att det är skit bakom tangentbordet också... :P

Jag har haft några underbara dagar med mina älsklingar i alla fall, har haft en del riktiga aha-upplevelser också då jag hakat på kompisar och suttit med/ridit med på deras träningar... och jag ÄLSKAR det! Jag tycker att det är sunt att hela tiden utbildar sig=utvecklar sig och att man hela tiden ifrågasätter sig själv, det hjälper en att hålla fötterna stadigt på jorden... och även om det inte alltid är så lätt att inse och det tar lite tid så behöver inte det sättet man alltid gjort saker och ting på vara det bästa. :)

Nu ska jag hasta vidare... men jag hoppas att alla har det helt underbart! KÄRLEK till er alla!!!

Bara en Donnisch

2012-01-13 00:52:05 / 1 kommentarer ..


Donna var bara för söt idag när jag skrittade ut, hon gick och gnäggade flera gånger. :') Lillhjärtat, jag tror hon saknade sällskap med på ridturen. Hon brukar inte gå och gnägga sådär mycket som hon gjorde idag, utan bara mest på nya ställen där hon inte känner igen sig så bra och saknar kompisarna liksom. Men idag, då var det väl för att det var så mörkt plus att det var världens storm ute. :D Sötnos! Hon påminnde mig än en gång om hur mycket jag älskar henne, hon är så egen. Finns bara en Donnisch. :love: Så där satt jag med glädjetårar i ögonen och hon gnäggade så sött. Vi var ute i 40 min och bara myste. :)



Som jag älskar den här låten! Det har blivit mycket låtar i inläggen nu, men det kan vara trevligt att lyssna på under tiden ni läser. :D Hoppas ni tycker det med.

Sen fixade jag till hennes man idag också, blev faktiskt riktigt nöjd. Emma tyckte också den vart bra, så då känns det ännu bättre. :D Nu ser hon ut som en riktig tävlingsponny. Vi skulle ha ridit ut ikväll sen på Kickan och Pebblis, men vi kände att det skulle ha blivit för stressigt, plus att det kanske inte var världens roligaste väder att bege sig ut i så dom fick vila idag. Vi tog och nattade hästarna istället. :) Mysigt!

Donnas man FÖRE:



Donnas man EFTER:



Man kan ju inte alltid se glad ut på bilder heller. ;)


I love you

2012-01-12 01:23:57 / 1 kommentarer ..


Som jag älskar henne.. :') Bandet mellan oss blir bara starkare. :love:




Ridning x 3 + frisering

2012-01-11 23:56:46 / 4 kommentarer ..


Ikväll tror jag Donnischen såg spöken när vi red ut ;) hon stannade upp flera gånger, gick några steg, stannade upp och tittade och tittade, så mycket bort mot skogarna. Sen var det någon hund/varg eller något som ylade läskigt, allt var mörkt och jag såg då inte vad hon tittade på. Hihi, sötnosen. Lite småläskigt tyckte hon det var, men så duktig! Hon fick massa massa beröm när hon fortsatte gå ändå. :) Idag var vi ute 20 min, sen hoppade jag av och gick hem.

Nästa på tur var Lordi, där blev det också en skrittur på 20 min tillsammans med Emma och Kickan. :) Han gick och lunkade på så fint, så cool är han. Det kändes tryggt och bra där uppe på hans rygg barbacka. Sen var det slutligen Pebblis och Berras tur, jag red Pebblis och Emma red Berrabus. Vi tog oss en tur ut med lite trav och galopp, tycker det gick mycket bättre att rida henne idag. :) Och jag måste bara säga åter igen att jag älskar hennes galopp, så mysig! Kämpade riktigt mycket med att RIDA i varje språng i galoppen nu så jag verkligen tynger ner mig själv och sitter och jobbar, och jag tror det gick hyfsat bättre än igår iallafall. :) Jag känner mig nöjd!


Sen när vi kom tillbaka var det dags, för frisering av manarna.. Berrabus blev ju skitsnygg! :D Nu ser han riktigt ut som en tävlingsponny, visst blev han snygg? ;) Donnas man fick jag ta mig an, men då inte tiden räckte till riktigt innan det var dags att åka till bussen så fick den vara lite ojämn, så jag ska rätta till den imorgon. Bilder kommer när den ser bra ut! :D Hon kommer bli så söt hon med!

Och även Lordi fick sin man avkapad, huga.. hans långa fina man. Det blev lite annorlunda, men nog blev han snygg han också. ;) Det tyckte Berra, haha. Men det var ju så svårt att klippa hans man då den var så tjock och gjorde saxen ovass, så jag antar att den också ska fixas till bättre imorrn.

FÖRE:


EFTER:


Lite skillnad va? :D


Ibland önskar jag...

2012-01-11 11:27:55 / 1 kommentarer ..


...verkligen att dygnet hade fler timmar! :P Tog mig två korta svängar på Kickan och Berra, och skrittade längs byvägen i 10min med Lordi. Kerstin och Gertrud var det inte tal om att hinna med, så de fick sig bara en rykt och en hel massa pussar. Kerstin var riktigt sur, men som tur är har hon ett väldigt förlåtande sinnelag så imorse när jag kom ut var allting glömt! ;)

Har dessutom blivit erbjuden fyra kanonfina hästar på tre dagar, och fått nys om att en utav mina riktigt nära vänner från förr ska sälja sina två ögonstenar som jag alltid haft ett gott öga till... Tankarna snurrar på bra nu kan jag säga! Men det är riktigt skoj att trots att jag inte varit speciellt aktiv de senaste åren på tävlingsbanor och annat, fortfarande står högst upp på listan över folk att ringa när man behöver hjälp/hittar en riktig kanonhäst som man anser att någon duktig ryttare skulle få ta hand om! :D

I vanliga fall har jag fått det intrycket att man glöms bort när man inte är ute och visar upp sig/säljer så mycket... så verkar dock inte vara fallet för mig och det är jag riktigt glad över! Önskar bara att jag kunde ta mig an fler än vad jag kan idag.


2012, nu kör vi!

2012-01-11 01:05:48 / 2 kommentarer ..






Helårsmål:
*Övervinna min hopprädlsa och komma ut på hopptävling (80cm och 90cm)
*Komma runt felfritt på en bana
*Kunna sitta ner i galoppen och jobba
*Lära mig rida med höfterna (galoppfattningar och allt)
*Rida en godkänd LC
*Rida Donna i form i galoppen

Halvårsmål:
*Kunna ha avslappnade ben vid nedsittning i trav och hålla kvar stigbyglarna
*Sluta slarva med galoppfattningarna
*Kunna sitta upprätt vid galoppfattningar och i galoppen utan att luta mig framåt
*Förbättra min hoppsits
*Komma ut på dressyrtävling
*Få en bättre sits

Det är dom mål jag kommit på hittils, 2012 kommer bli mitt och Donnas år. :') Vi ska ut på riktiga tävlingar, DET är stort! :D Känner mig riktigt peppad. Kommer ni och hejar på oss då? :D När hon är igångsatt ska jag träna stenhårt på att utvecklas och uppnå mina mål.







Skräpdag...

2012-01-10 21:39:00 / 1 kommentarer ..


Åh vilken skräpdag det vart idag, började med att jag tog det lugnt imorse, hade tid för provtagning kl.9.45 så tyckte jag hade så gott om tid... tills jag slängde ett öga på kylskåpet och såg att det stod 9.15 på kallelsen. GULP! Bara att väcka den lilla prinsessan som tagit sovmorgon och slänga på henne lite kläder och sen ut i bilen och gasa till vårdcentralen. Kom fram 10min sent och ursäktade mig så mycket, fick sitta och vänta men de släppte in mig relativt snabbt ändå, med tanke på att jag missat min tid. Sen blev det ju en hel massa dötid då jag inte skulle hämta upp Carro vid bron förrän 10.25, så jag och Hedlie satt i bilen och ammade och jag läste lite ur den senaste ridsporttidningen för lilla gumman, hon gillar alla bilderna på hästarna, så kanske det blir en liten ridtjej av henne ändå jag som trodde att hon skulle vara avskräckt redan vid födseln! ;)

Sen åkte vi hem och prinsessan som annars är en sån liten solstråle var inte alls på humör efter att ha hastat iväg så där på morgonen, så det blev till att mysa med henne mest hela dagen för så fort man släppte fokus från henne började hon på att gnälla, min lilla prinsessa! <3 Carro red en sväng på Donna och sen en tur i paddan på Pebblis, jag följde med som fotograf och Hedlie somnade till i vagnen. Sen hade liksom hela dagen gått utan att jag fått så speciellt mycket gjort och då var det dags att åka och ha träningar... Nu har jag nattat prinsessan och ska bege mig ut till stallet, jag har 3 hästar att rida och två små damer som gärna vill hitta på något de också... Så så kan det bli ibland, ser fram emot att få mysa lite med älsklingarna i alla fall!

Imorn har jag lovat Carro att spara hästarna till på kvällen så ska vi ge oss ut tillsammans! ;)

Ridning x 2

2012-01-10 20:42:05 / 1 kommentarer ..


Idag tog jag ut Donna barbacka på en skrittur barbacka på 10 minuter i det fina vädret, idag lugnade hon ner sig bra mycket fortare än igår. :) Hon frustade så nöjt så. Jättemysigt var det! Hoppade sen av och gick en bit till.



Senare var det Pebbles tur, första gången jag red henne. Emma och Hedlie följde med till banan medan jag red där en sväng och fotade, men jag har dessvärre inte lyckats föra över bilderna så dom får vänta. :) Jag kan väl inte säga att jag är så nöjd över hur det gick.. känner mig lite småbesviken. Pebbles är van vid en helt annan ridning än vad jag är, och då är det ju inte det lättaste att förstå varandra.

Men det roliga är, att det har visat sig att Emmas ridning har satt sig i mig! :D Sen var det ju som sagt första gången jag red henne också, då kan det aldrig gå perfekt. Men jag försökte och gjorde mitt bästa, hennes galopp var hur mysig som helst! Önskar bara att jag kunde sitta ner och arbeta i galoppen, det är ett av flera mål jag ska sträva efter i år.


Frukost, stallet

2012-01-10 09:36:41 / 2 kommentarer ..




Dags för lite frukost och sen ska jag bege mig till stallet :) hörs sen!


Mysdag i stallet

2012-01-09 22:35:44 / 2 kommentarer ..


Som ni säkert läst i Emmas inlägg, har jag RIDIT idag! :D Första gången i år. Har haft en riktigt härlig dag i stallet. :) Red som sagt först Kickan, vilket jag tyckte gick bra när jag väl fick henne dit jag ville. Jobbade med mycket halter och övergångar så hon skulle få med bakbenen mer. :) Gosaste lilla Kickis! Bästa Emma fotade, medan Hedlie låg snällt i vagnen och sov. :D



Sen var det Donnas tur, gostumpan kom till mig i hagen. :') Jag tror hon har saknat mig, och jag tror hon tyckte det var roligt att få komma ut och röra på sig igen för jäklar vad pigg damen blev när jag satte mig upp. Haha, hon skulle iväg direkt och började trava genast så jag fick styra henne på en volt till hon lugnade ner sig. Lillhjärtat :love: det var så mysigt att sitta på henne igen. Skrittade barbacka en kort sväng på 5 minuter. :)

Visst vart hon väl fin i sitt nya röda pannband då? :D




Dressyrpass i paddan

2012-01-09 15:55:20 / 4 kommentarer ..


Så nu har jag och Hedlie varit med Carro och Kickan och Tova och Berra och kollat på när de red ett litet dressyrpass i paddan. ;) Kameran strejkade redan efter några minuter, men några bilder hann jag med att fota! Berra jobbade på riktigt fint, och även om det blev en del missförstånd mellan honom och Tova, så visade han ändå på fina kvalitéer... Hm, kanske han har en framtid inom dressyren också min fina, fina lilla kille?!! :D

Carro red Kickan, och hon fick till ridningen på henne riktigt bra. Det är en hel del ansvar på ryttaren när man rider henne eftersom hon är byggd i nedförslutning och dessutom har en massa låsningar i bakdelen för det mesta. Men hon jobbade riktigt fint som sagt och ni lär få höra mer om hur Carro tyckte att det gick sen när hon kommer hem och loggar in på sin dator!

Nu ska jag ut och gå en sväng med Hedlie som sällskap till tjejjerna som ska skritta Donna och Lordi en sväng. Blir att jag rider Pebblis sen ikväll när maken kommit hem, och så ska jag nog ta ut vagnen och köra Kerstin och Gertrud en sväng också! :)



Många som undrar...

2012-01-09 11:55:47 / 1 kommentarer ..


...så passar på att förklara. BerraBus låg i magen på Donna när jag köpte henne, så jag fick två hästar till priset av en. Min tanke har alltid varit att han ska få en bra uppväxt och sedan säljas till någon kärleksfull liten ryttare som kan ta honom ut på tävlingsbanorna. Jag har haft flera intressenter under hans levnadsår, men det har inte känts rätt med någon utav dem, och även om jag har blivit erbjuden STORA summor för honom så har någonting alltid känts fel och därmed har jag inte sålt. Det viktiga för mig är inte att jag får en massa pengar för honom, utan att han får ett perfekt hem där han mår bra och som verkligen satsar på honom. Han är ju en så underbar ponny, och jag kan ju inte beröva honom chansen att få göra det han gillar mest, nämligen att visa upp sig! ;)


Hej hopp i lingonskogen!

2012-01-09 10:14:13 / 1 kommentarer ..


Idag var jag riktigt seg på morgonen, så har inte hunnit med någonting av det jag ville hinna med innan maken åkte på jobbet... ja, ja blir till att fixa med allt det sen ikväll då istället. Är -16 här idag, så vill helst inte ut med Hedlie alltför många svängar heller, är så svårt att klä på henne så att hon inte fryser eller blir för varm och svettas och därav börjar frysa... En hel vetenskap det där kan jag säga. Och en annan är ju som den värsta hönsmamman och ska vara där och kolla hela tiden också att hon inte är för varm eller kall, så då blir det liksom inte att jag kan slappna av. Misstänker dock att det inte går någon nöd på henne så länge man har något varmt och skönt som täcker kroppen, fötterna, händerna och huvudet. ;) Hon brukar ju ligga och jollra glatt i vagnen när vi är ute och verkar nästan trivas ännu bättre när det är kyligare.

Har inte så mycket inplanerat för pållarna idag, utan tänkte ta dagen som den kommer... hade en tanke på att skritta bort till ridhuset, men i den här kylan vet jag inte... brukar frysa så in i norden när det slår om från relativt varmt väder till kallt! Förr i världen frös jag dock typ aldrig, kunde rida i t-shirt vid -15 och frös inte ett dugg, hehe! :D

Ska snart åka och hämta Carro och Tova vid bussen i alla fall, Carro ska skritta igång Donna och Tova ska ta ett pass i paddan med BerraBus eftersom hon ska tävla honom i någon dressyrtävling till våren. Min fina prins! :love: Har eventuellt en familj som vill köpa, men de har precis köpt en annan ponny och ville väl ge den en ärlig chans även om det var någonting som inte kändes rätt med den, och det tycker jag att de gör helt rätt i!

Är så...

2012-01-08 23:36:01 / 0 kommentarer ..


...otroligt stolt över mina fantastiska älsklingar! :D Allihop har gått superfint idag, och inspirerad av Tedträningarna släpade jag fram tre galoppbommar uppe på rakbanan i skogen och red över dem med Pebblis, och tänk vad lite inspiration kan göra! I vanliga fall är jag den som sitter och måttar och måttar och måttar så till förbannelse att när vi väl ska över bommarna så blir det bara pannkaka av det hela och det gör att jag känner det som en ännu större omöjlighet att hoppa hinder dessutom. Hade Teds ord ringande i öronen: Hästar kan inte rent mekaniskt galoppera över en bom, de hoppar den och har man ingen bra galopp före, över och efter galoppbommarna, så har man ingen bra galopp för att hoppa hinder heller. Så jag kom i galopp från båda håll några gånger och herrejävlar vad fint det gick när jag liksom bara hittade en bra grundgalopp och rullade på bommarna i den!

Pebblis tyckte det var skoj också och frustade glatt, hihi, hon som annars tycker att det kan vara lite läskigt i skogen om kvällarna! :) Åh, leendet visste inga gränser när jag klappade om henne satt av för att plocka bort bommarna och sedan satt upp för att trava av och rida hemåt igen.


Intressant!

2012-01-08 14:34:59 / 3 kommentarer ..


Jag och Carro var ju ut och tittade på Tedträningarna på Näset igår en snabbis, och sen har jag även suttit där några timmar idag... har ridit för Ted typ en gång för hundra år sedan, men minns att jag gillade hans upplägg. Fick mig både en och två fundileringar när jag satt där på läktaren och det var otroligt inspirerande att se alla fina ekipage! Framför allt en häst fångade mitt intresse, och den visade sig också vara till salu... hum, hum... jag har dock redan två andra hästar att ta ställning till och sen är det faktiskt så att vi inte har ekonomi till att köpa ytterligare en häst just nu.

Tycker att det är jäkligt roligt att åka på träningar och sitta med på läktaren och lyssna på vad som sägs till alla ekipagen, en del verktyg stoppar jag snabbt i min egen verktygslåda och en del lägger jag bara tillbaka på hyllan. Är riktigt jäkla pepp nu i alla fall och väldigt inspirerad till att hoppa, jag som är en utav de största dressyrnördarna jag känner. :P

Nu verkar underlaget ordna till sig också, så nu ska Lordi få komma igång ordentligt efter sin lilla vintervila också! Hehe, min fina lilla prins som ser ut som en förvuxen ponny just nu med sin tjocka långa päls och den där manen som jag lovade dyrt och heligt att trimma innan jul... :D


Stor bildbomb från i lördags

2012-01-08 14:06:15 / 6 kommentarer ..


Jag saknar ord för hur mycket jag älskar dom här bilderna. :')































Underbara dagar

2012-01-07 23:33:03 / 2 kommentarer ..


Har haft två underbara dagar med Emma, med mycket skratt som alltid. :D Riktigt trevligt. Haha, vi var något trötta i fredags kväll kan jag säga. Ifall ni undrar över vårt flumminlägg. ;) Sov hos henne från fredag till lördag, och som sagt utnyttjade vi solen så mycket som det gick innan den försvann med finfotografering, bilder kommer på det. Sen blev det lite spel, trevligt umgänge och bara massa flum. :D

På lördag morgon, eller ja.. morgon och morgon. :P Förmiddag rättare sagt, klev vi upp och Emma fixade till mig, stylade mitt hår och sminkade mig för en till finfotografering med mig och Donna, så underbara bilder det blev! Blir nästan tårögd när jag ser dom, helt fantastiska. :') Emma är verkligen duktig på att fota! Bilder kommer på det också, kan knappt hålla mig för att lägga upp dom nu direkt. Men bilderna från i fredags ska upp först. ;)

Efter finfotograferingen for vi till Näset och tittade på Tedträning (hoppning), skitkul! :D Har fått en mycket bra förebild över hur jag vill att det ska se ut när jag hoppar. Längtar till vi är igång igen! På måndag ska jag börja skritta igång henne, så hoppas underlaget och snön får vara kvar nu. :)

Bilder på mig och Donna från i fredags (STOR BILDBOMB):















Bilderna jag fotade på henne med Donna, Pebblis och Lordi lägger Emma upp senare. :D



Los Efterrättos.... :P

2012-01-06 20:37:31 / 2 kommentarer ..


Nu ska vi ta och fixa lite efterrätt till allihop... Uggla på skitdass eller något annat gott kanske? Nej, tror att vi tar och slänger ihop en marängschwuizzzze eller ja, ni fattar! :D Sen kanske vi tar oss en tur ut i skog och mark på några underbar pållar i månskenet, som typ inte syns för alla moln, men annars är det okej! :P

Imorn ska vi iväg och titta på hoppträning och ta oss några turer i snön med hästarna, ska dessutom försöka slänga in en till fotografering också! Vet två små fröknar som blev jäkligt sura på oss för att de inte fick komma och vara med på fotograferingen idag... så måste ju helt klart fota dem imorn. ;)


Finfotografering...

2012-01-06 20:28:11 / 5 kommentarer ..


Hehe, jag och bästaste Carro skyndade oss att utnyttja det sista lilla solljus som fanns idag och fotade lite snygga bilder... Slänger dock bara upp några som smakprov nu så får ni se lite fler typ imorn eller nått! ;)


Provsmak

2012-01-06 19:58:53 / 0 kommentarer ..


Här får ni ett provsmak av alla fina bilder vi tog idag :D så ni får en liten försmak av vad som komma skall. ;)




Redo för tävlingsbanorna

2012-01-05 17:13:29 / 2 kommentarer ..




Ja, nu är jag redo för tävlingsbanorna. :D Åkte till Hööks en sväng idag och passade på att shoppa lite när det fortfarande var rea. Dock var det inte rea på nåt utav grejerna jag köpte, men ändå. ;)

Köpte ny ridhjälm, vita ridbyxor, vit kortärmad tävlingsskjorta och en snygg svart kavaj. Kommer bli skitläckert! :D Så nöjd så. Nu saknas bara grönt kort och ryttarlicens. Sen hoppas jag att vi möts ute på tävlingsbanorna. ;)

Bilden är förresten tagen med mitt nya objektiv som kom idag, men jag har aldrig tyckt om att fota inomhus då bilderna aldrig blir bra. Så ännu har jag inte sett vad objektivet verkligen kan åtstadkomma. Imorgon eller lördag ska Emma och jag ha lite fotografering, så då får vi se vad det går för. ;) Vi ska få riktigt fint väder både fredag och lördag, kallt och soligt. Plus att det snöat idag, perfekt! :D


Älsklingarna igår...

2012-01-05 13:03:04 / 2 kommentarer ..


Klockan var rätt mycket innan jag kom ut i stallet på kvällen så jag bestämde mig snabbt för att det fick bli lite longering för dem, hade lite annat planerat egentligen, men då jag hade en obestämd värk i magen hela dagen igår och dessutom hade busat rätt mycket med min lilla prinsessa, kände jag att jag var rätt trött egentligen.

Blev bara några korta pass i linan, med lite sidvärtsrörelser och hästarna verkade nöjda med att bara få röra på sig lite och sen komma in i stallet igen. ;)

Satt i höet inne hos Lordi och myste på slutet, slöt ögonen och drömde mig bort som jag så ofta gör, hästarna är verkligen meditation för mig, ett sätt att hitta lugnet mitt i kaoset. Sitter där i tankarna långt borta när jag får ett huvud slängt rakt i magen... :P Det är Lordi som slängt sig ned och kastat upp huvudet i mitt knä för mys... Min charmiga lilla knähäst, är rätt glad att han gett upp det där med att lägga sig typ på mig.


Mer bilder från idag

2012-01-04 22:26:40 / 1 kommentarer ..








Snö, snö, snö...

2012-01-04 20:22:46 / 2 kommentarer ..


Vill ju ha lite underbar snö så att man kan ut och plumsa i den med hästarna, och tolka och bara mysa på lång skrittur bland snötäckta granar... Och jag önskar, jag önskar och jag önskar vareviga dag att det ska komma snö... och allt jag får är slask, slask, och åter slask... funderar allvarligt på att flytta till nordpolen! :P

Mys med Stor!

2012-01-04 15:05:44 / 0 kommentarer ..


Ja nu har jag och Carro varit till Stor, var tänkt att vi skulle ta oss en tur men när vi svängde in på gården där han står stod en stor maskin för att borra bergvärme mitt i vägen... jaja tänkte vi, det löser sig nog... men så kom vi ner till stallet och plockade in Stor och insåg att det inte skulle bli någon tur ändå, för han hade gigantiska styltor... JÄKLA slask! Så istället tog Carro och gav honom en riktig långrykt medans jag underhöll dottern min som inte riktigt hade ro att ligga i vagnen... ;) Stor försökte tala om för Carro vart han ville bli kliad, men hon förstod inte riktigt vart det var då det var ett väldigt diffust område... Stor suckade och återgick till att njuta av rykten.

Sen tog vi ut honom för några porträttfoton och han förstod inte riktigt vad vi höll på med när han fick gå in i hagen och posa där... Styltor fick han igen också på en gång, säger det igen JÄKLA slask! :( Sen fick han komma in och ta på sig täcke igen och sen gick han ut, lätt förvånad över att det inte blev mer än så... gör ett nytt försök imorgon igen, hoppas att slasket blivit bättre då så han slipper styltorna! :)


Lite bilder på Pebblis och mig från igår...

2012-01-04 08:12:47 / 7 kommentarer ..





Igår is...

2012-01-04 08:03:22 / 0 kommentarer ..


...och idag slask, jag undrar bara vart min fina vinter tagit vägen?! :O Nästan så jag tycker precis som maken att det kan få bli vår nu och bara töa bort, för om det ska vara så här vet jag inte om jag vill ha vinter... och då hör jag ändå till dem som ÄLSKAR vintern, men då menar jag RIKTIG vinter!

Blev en tandemtur med Berra och Kickan igår, red på Berra och tömkörde Kickan framför, kan säga att de var jäkligt på hugget och Berra försökte flera gånger att springa om Kickan vilket inte riktigt funkar när jag tömkör henne... hehe, han blev så jäkla sur när jag höll tillbaka honom och lugnt förklarade att han inte kunde få gå först idag. Älskar förresten mina nya tömkörningstömmar, införskaffade ett par med nylonrep den första biten för att de ska glida bättre genom öglorna strax innan jul. Har alltid velat ha ett par sånna och nu hittade jag ett par sprillans till en liten peng på Tradera så jag slog till! ;)

Kickan pep varje gång jag gav tecken till trav, trodde att hon skulle explodera där ett tag, men det gick bra. När båda hästarna lyssnade på förhållningarna jag gav dem gav jag tecken för galopp, och red sedan 6 steg galopp, 12 steg skritt ett antal gånger tills det flöt på hur bra som helst, då travade jag av och flyttade dem lite sidvärts. Berra flöt från sida till sida, men Kickan hade svårare, vet inte om jag inte riktigt lyckades förmedla vad det var jag ville att hon skulle göra, fick henne till sist att göra några sidvärtsrörelser och då saktade jag av, gav dem båda lång tygel/töm och skrittade hemöver...

Nere på vägen kommer det en lastbil farandes med full gas (det är 50 just på den vägsträckan och jättesmal väg, så vi som bor här kör aldrig fortare än 30 för man hinner verkligen inte stanna om man kör fortare än så) och jag fick hjärtat i halsgropen. För er som inte vet det så hatar jag tung trafik då en utav mina kompisar när jag var riktigt liten var med i en riktigt otäck olycka med en lastbil och varje gång jag ser en traktor eller lastbil ser jag framför mig hur illa det kan gå. Mina hästar är dock trafiksäkra och reagerar inte på någon trafik, men de är hästar och ibland kan den snällaste av hästar reagera på någonting annat och därmed orsaka problem i trafiken. Lastbilen blåste förbi oss i full fart trots mina försök att få honom att förstå att han skulle sakta in och mina underbara hästar skrittade på som om ingenting hade hänt, jag däremot kände mig alldeles skakig i benen då den passerat med bara någon centimeter till godo, så jag klappade om BerraBus och satt av. När vi kom hem hade jag återfått styrkan i benen och hästarna var otåliga över att få komma ut i hagen till de andra.

Mitt på dagen kom bästaste Carro och fotade mig och Pebblis när vi tog oss en tur i paddan, Pebblis är också jäkligt taggad nu och kunde inte alls koncentrera sig när vi red i sommarhagen, så vi gick ned till paddan istället och tog oss ett pass där. Fick tjata en massa övergångar för att hon skulle lugna ner sig och komma till ro, men jäklar vad fin hon är när hon väl gör det! :) Och som jag älskar henne, vet att jag tjatar om det, men det känns verkligen som att hon är en del av mig som hittat tillbaka till mig. SÅ jäkla lycklig över att hon ingår i min familj nu! Haha, jag och Carro hade förresten som vanligt lite kameraproblem... Hon skulle fota med min kamera och det är ju en Canon så för det första är hon inte riktigt van att fota med den, och för det andra så gav den henne ett konstigt error meddelande bara efter några få bilder. Så jäkla typiskt! Hon sprang in och hämtade det andra batteriet och då funkade det bättre, men då jag glömt att slå om objektivet till autofokus blev en hel del utav bilderna rätt suddiga, var inte förräns på slutet som jag kom på att jag kanske skulle tala om hur man fixade det... :P

Både jag och Pebblis var riktigt nöjda med oss själva efter vårat pass... var ju ett tag sedan vi trimmade i paddan då jag bara ridit ut nu när jag satt igång hästarna efter vintervilan. Önskar att jag kunde rida på Lordipojken nu också, längtar efter att dansa fram med min goa lilla kille ju! Men, men vet inte vad vädergubbarna säger och så länge det inte är något underlag för oskodda hästar så kan jag ju inte rida... funderar som sagt allvarligt på att sko honom, men hoppas ju innerst inne att vädret och underlaget ska ordna till sig istället!


Min underbara älskade fläckiga skönhet!

2012-01-04 07:12:52 / 0 kommentarer ..



Kärlek till dig min älskade Pebblis, så jäkla underbar! :love:

Måste bara...

2012-01-03 09:26:21 / 3 kommentarer ..


...få klaga lite på underlaget ute också... ;) Jag har inte kunnat sätta igång Donna och Lordi efter deras vintervila eftersom ingen utav dem har skor, i vanliga fall är det inga problem och framför allt Donna trivs absolut bäst barfota, men den här vintern verkar det vara helt omöjligt att låta dem få vara det! För att ta sig upp i skogen där det finns bättre underlag måste man kunna rida längs byvägen åtminstonne, och när den ska vara en jäkla isgata är det ju helt jäkla omöjligt!!! Morr, så jäkla less på att det inte kan komma tillräckligt med snö för att skapa ett perfekt underlag att rida på, utan ishalka.

Håller verkligen både tummar och tår för att det ordnar till sig, annars misstänker jag att det blir skor på dem båda rätt snart. Lordi är verkligen på G och varje gång man kommer till hagen för att hämta någon av dem andra är han snabbt framme och stoppar i huvudet i grimman för att jag ska ta honom istället, söta lilla bebisen min! :love:


Uppe långt innan tuppen! ;P

2012-01-03 09:19:31 / 1 kommentarer ..


Ja imorse var jag verkligen uppe långt innan tuppen, kunde verkligen inte sova... Trots att jag sympatinattade mig själv kl.23 när maken lade sig, vilket typ aldrig händer... låg och vred och vände på mig, somnade, vaknade, somnade igen, vaknade, låg och vred och vände på mig och tröttnade på det så klev upp istället. Så jag och hunden tog oss en promenad innan det var dags att säga god morgon till hästarna. Lara var riktigt pigg och travade på i rask takt, kanske tyckte hon att det var skönt att slippa barnvagnen? Min lilla knäppa vovva... som helst utav allt tar sovmorgon till 11-12 mitt på dan, men imorse såg det verkligen ut som att hon njöt av att få komma ut och röra på sig. ;)

Hehe, jag satsar ju på vasaloppet 2013 och har lyckats få en vän att infria sitt löfte om att ställa upp hon också om jag någon gång skulle göra slag i saken. Hon har inte stått på ett par skidor på typ 20 år, men är grymt vältränad i grunden, och jag har åkt skidor varje år men bara i sakta mak, och jag är grymt otränad trots att jag tyckte att jag höll igång så bra när jag väntade lilla Hedlie... Tappade mer än jag trodde att jag hade gjort vilket gör att jag alltid lägger träningarna på en mycket högre nivå än jag klarar... Men, men har suttit och lagt upp en träningsplan för både mig själv och hästarna nu, känner mig så grymt jäkla pepp! :D

Skapade ett konto på TDB också, och jäklar vad saker och ting har förändrats sedan jag tävlade sist, allting är så datoriserat nu... nästan så att jag kände mig lite gammal och grå när jag satt och klickade runt för att förstå mig på hur det hela fungerar! Betalade min medlemsavgift i klubben igår, så nu är det bara att vänta på att den når dem så kan jag lösa min licens sen. :) Har dock inga större tävlingsambitioner för året då Hedlie går först i alla sånna lägen, men ska helt klart åka på någon tävling! I värsta fall är det ju dessutom jag som ska tävla BerraBus, hua, hur ska det gå? Jag som inte tävlat ponny sen jag var 15!! :P

Nu ska jag ta och äta frukost och hoppas på att min bloggkompis ska vakna och känna att hon mår tillräckligt bra för att komma och rida, det ser ut att bli kanonväder idag nämligen och jag har värmt upp kameran, plus att jag fick hem en jättefin outfit till mig och Pebblis som jag gärna vill ha fina bilder på... Hehe, blir som en liten unge när jag får nya fina saker... vill genast använda dem! ;)

Prinsessan <3

2012-01-02 14:31:27 / 1 kommentarer ..




Tänk vad beroende man är ändå...

2012-01-02 14:14:24 / 5 kommentarer ..


Ja som ni kanske har märkt så har dagarna gått utan ett ljud från mig, blev utan el under den stora stormen som härjade här och min stora fina Disneygran som stod precis utanför köksfönstret "is no more"! Ett under att den inte träffade huset, missade det med max några centimeter och jag är så otroligt glad över det kan jag lova!

Första dygnet var det inga problem att vara utan ström, det vi saknade mest var rinnande vatten då vår vattenpump inte fungerar utan ström... haha, borde vara rätt logiskt va? Men så långt tänkte vi inte förrän vi vred på kranarna och det inte kom någonting... Vi kopplade in ett litet elverk på pannan så att det gick att få värme i huset och satt med tända ljus överallt, rätt mysigt faktiskt! :)

Men redan dygn nummer två började det på att bli rätt jobbigt, då man är så jäkla van vid att ha ström, man tar den liksom för givet. Att laga mat på stormkök, tvingas springa och hålla koll på elverket var 5e minut för att om det stannar så exploderar pannan och tvätta händerna med iskallt vatten i hink, det är inget jag skulle vilja göra varje dag resten av mitt liv, det är jag alldeles för bekväm för! :P Dessutom saknade jag internet, och att pyssla med hästar med endast en liten ficklampa som belysning är rätt påfrestande i längden... Det går, men det är jäkligt jobbigt.

Höll dessutom frysen stängd för då brukar varorna därinne hålla sig längre, men när strömmen väl kom tillbaka och vi öppnade frysen var det bara att slänga allting för det simmade runt i mängder av vatten och luktade riktigt illa... :( Hade bl.a 4kg kycklingfiléer och en stor oxfilé i frysen så det var nästan så att jag grinade när det åkte i sopkorgen!

Nu återgår vardagen lite mer till det vanliga, och jag är glad att alla mina älsklingar mår bra, det är det som är huvudsaken för mig, att min familj ändå mår bra! Hoppas alla ni andra haft en underbar jul och ett riktigt trevligt nyår! :D



  Sidan ses bäst i Google Chrome
  I upplösningen 1680x1050



bloglovin

bloglovin


Emma heter jag och är 26 år. Glad och busig tjej som bor med maken och dottern, 1 hund, 1 katt och 7 hästar på vår hästgård någon mil utanför Sundsvall.

Mitt namn är Caroline och jag är 23 år. Jag har ett brinnande intresse för hästar och fotografering. Utbildad kock och bor i Sundsvall tillsammans med min pojkvän och två kattor.


Antal besökare online just nu:

Text om dig själv kan du skriva här, även sätta in en bilkod


Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratidesign - allt om bloggdesign!