Pigg och taggad ponny

2011-09-30 16:09:07 / 2 kommentarer ..


Red barbacka till travbanan idag och tog nån trav och galopp, fick till en riktigt fin och samlad galopp! :D Det går verkligen framåt för oss nu, jag blev överlycklig och fick glädjetårar. Hon sökte sig riktigt neråt i galoppen och det kändes som att hon bar sig så fint. Massa beröm fick hon, hihi. :D Min lycka smittades ju av på henne såklart, och sen ville hon bara fortsätta galoppera, haha.

Jäklar vad hon hoppade och studsade, 3 gånger mötte vi en travhäst som körde förbi oss och det gjorde ju inte saken bättre precis. Jag försökte få henne att lugna ner sig, och mitt i allt reser hon sig liksom och tar ett jättestort skutt framåt, haha då flyger man upp med rumpan kan jag lova. Så gjorde hon några gånger, och sista gången när travhästen körde förbi oss blev hon supertaggad och tog ett megaskutt (tack och lov höll jag mig kvar), för då hamnade vi nästan i diket. Donna tyckte att blev jag glad och gav henne massa beröm så gjorde hon ju rätt och vill fortsätta för att det var så kul, så när jag skulle trava och gav henne beröm så tyckte hon "ooh, jag är bäst. Då tar vi galopp :D" haha.

Hon vart väldigt svettig så som hon taggade upp sig, och hon ville inte skritta sen inte. Hon taktade en bra bit innan hon lugnade ner sig, och då travade vi av. :) Sen hoppade jag av och gick med henne hela vägen hem så hon fick torka bort all svett och sträcka ut ryggen.


Njuter av livet som mamma!

2011-09-30 15:05:43 / 5 kommentarer ..


Hej på er allesammans! Försvann ju helt och hållet från bloggen en tid men det är bara för att jag varit fullt upptagen med att njuta av att vara mamma. Den 18 september föddes nämligen mitt och makens första barn, en "liten" dotter på 53cm och 4878g. Förlossningen gick hur bra som helst och lilla Hedlie är verkligen helt underbar! :D


Framgång

2011-09-27 14:13:45 / 2 kommentarer ..



Jag tror förresten att jag hittat ett sätt att ha skänkeln stilla nu när jag rider :D och hålla kvar stigbyglarna även när jag sitter ner. Hoppas det kommer funka ett helt ridpass, det gick iallafall en liten stund idag. :D


Dag 9. Någon du skulle vela byta liv med för en dag, och varför?

2011-09-27 13:57:30 / 0 kommentarer ..


Det har jag faktiskt inte tänkt på, jag skulle inte vilja byta liv med någon faktiskt. :) Jag trivs väldigt bra som jag har det. Oavsett om det bara vore för en dag så vill jag ha mitt eget liv. ;)




Dressyrsugen

2011-09-27 13:48:58 / 0 kommentarer ..


Jag börjar bli riktigt dressyrsugen nu, förtillfället går det inte att rida på banan då det är alldeles ojämnt underlag (den håller på fixas till). Donna och jag har ridit dit nångång ibland för att kolla hur den ser ut och om det går att rida där, det märks att hon vill rida där också för hon ökar takten och drar sig ditåt när man ska rida :D haha. Rider man längs uppfarten kan man svänga vänster till ridbanan och höger om man ska rida ut, och Donna vill såå gärna gå till banan. ;) Jag hoppas det går att rida där riktigt snart. Vi har ju ingen äng att rida på heller, så det är lite tråkigt.

Vi tog en sväng ut i skogen istället och travade och galopperade lite, jäklar vad damen blev glad. :D Hon är så go! Så fort jag sätter en galoppfattning nu taggar hon till och tar den på en gång, så himla kul. :D Fick till en riktigt samlad och svävande galopp idag också kändes det som, det går framåt för oss nu! Bara längtar till jag får en dressyrfilm framöver. Vill ju se hur det ser ut själv. :)


Svar på kommentar

2011-09-27 00:09:50 / 0 kommentarer ..



Svar: Tack! Jag har ridit henne sen 23:e April, så det blir 5 månader nu. Snart ett halvår :) känns himla roligt!

 


Ny bloglovin knapp

2011-09-26 23:08:31 / 0 kommentarer ..


Nu har jag knåpat ihop en ny bloglovin knapp, vad tycks? :)




Barbacka

2011-09-26 20:55:10 / 0 kommentarer ..


Skrittade ut barbacka längs vägen idag till vattnet och plaskade lite, jättemysigt var det. :) Kanske sista gången för i år? Det vet man aldrig, med lite tur kan snön komma i slutet på nästa månad. Längtar GALET MYCKET! Donna var superfin idag, lyssnade jättebra så hon fick skritta på långa tyglar hela vägen hem :) hoppade av efter en bit också och promenerade med henne. Och damen har kommit på ett sätt att lura mig nu, haha. Men det dröjde inte länge innan jag kom på henne. Hon låtsades att hon skulle klia sig, flera gånger ;) och jag gav henne chansen, och då stod hon bara där så nöjt med långa tyglar och kliade sig minsann inte. Haha, söt hon är!

Såhär fin var tjejen idag. :D






Dag 8. Min största rädsla inom ridsporten

2011-09-26 20:34:59 / 0 kommentarer ..


Att jag ska ramla av och skada mig illa, usch. Därför är jag även hopprädd, då det är störst chans till att ramla av då. Men det är ju inget man ska tänka på, då skulle man inte kunna köra bil eller något alls. :)


Dag 7. En sak som aldrig får hända

2011-09-26 20:31:24 / 0 kommentarer ..




Att Donna (eller någon annan av hästarna) skadar sig på något sätt.


Dag 6. Alla hästar i stallet

2011-09-26 19:59:01 / 0 kommentarer ..


Nu har listan hamnat lite på efterkälken här så nu kör vi 3 dagar på en gång. ;)


Lordi


Carino


Berra


Kickan


Madonna


Kerstin


Gertrud

Inte direkt nya bilder, men det kommer. Emma och jag ska fota höstbilder på alla hästarna framöver. :)



Kvällsridtur i mörkret

2011-09-25 22:14:41 / 3 kommentarer ..


Ikväll red jag ut tillsammans med Tina och Berrabus :) det blev den korta skogsrundan på en timme, jättemysigt i var det. Det hann bli mörkt innan vi kom tillbaka, och det var faktiskt rikigt mysigt att rida i mörkret. :D Första gången i år. Bara reflexerna som saknades då, tror jag ska ta mig in till Hööks imorrn igen och köpa benreflexer. Tänk på det hörrni, reflexer håller bara 3 år och sen har dom inte sin "fulla" funktion mera så köp nya om ni behöver. :) Det är värt att synas.



Sen var jag ju in till Hööks idag innan stallet också, var tvungen att köpa en mindre storlek på hopptränset då nosgrimman var för stor. :( Ändå var det Cob.. fast det kan man ju undra egentligen, det står ett litet "F" på tränset så då borde det väl vara full? :o Köpte iallafall strl Ponny nu, var lite rädd att det skulle vara för litet men det gick!! Glad jag blev. :D




Fredags + igår

2011-09-25 16:23:09 / 1 kommentarer ..


Ni får ursäkta min dåliga uppdatering här ;) i fredags hade jag ganska fullt upp, först blev det stallet på förmiddagen och jag red ut på en mysig sväng med Donna. :) Åkte sen ut till Birsta och gick i lite butiker tillsammans med min svärmor :) shoppade en hel del och blev där till sent på kvällen. Det var ju löningsdag, och det var mycket jag behövde.



Ny vinterridjacka, en riktigt varm och gosig fin jacka :) hoppas den var värd 900:- (att den håller mig varm i vinter även vid riktigt kyliga temperaturer). ;) Sen blev det vinterskor, vanliga skor, tyglar, bett, mössa, varma 3-fingervantar till vintern, strumpor (12 st) :D haha, ska väl räcka ett tag. Det behövdes!

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Igår blev det stallet hela förmiddagen, red ut och tränade lite galopp på travbanan. Ökade och kortade galoppen, och det kändes så bra! Hon var superduktig, sådär samlad och fin galopp som jag fick tror jag inte att jag fått till förut :D känns skitkul! Det kunde säkert ha varit lite bättre, men det är stort framsteg för oss. :) Jag kunde sitta ner bra utan att skumpa och det kändes verkligen som att hon hade med baken väldigt bra. Det blev så luftigt och fint. :) Sen fick hon skritta på långa tyglar hela vägen hem, nöjd tjej! Sen blev det utgång med goda vänner på kvällen. :D





Ny bildlänk

2011-09-22 23:45:05 / 4 kommentarer ..


Ni som har bytt bildlänk med oss, får gärna byta till vår nya ;) och ni andra som inte har, men vill byta bildlänk med oss är det fritt fram. :)

Skriv en kommentar till det här inlägget så ger jag koden.




Vad tycks?



Knepigt..

2011-09-22 20:03:44 / 3 kommentarer ..


Har precis gjort klart Caroline´s nya bloggdesign, men jag förstår inte riktigt varför andra ser den helt annorlunda jämfört med vad jag gör.

Såhär ska den se ut (och ser ut för andra):


Såhär ser den ut för mig:


Sen blir bilden svartvit när man för muspekaren över headern, det tycker jag var lite läckert. :)


Det lustiga är bara att alla ser bloggen så olika, jag hade förstått om den såg olika ut i olika webbläsare. Men för mig ser den likadan ut i internet explorer som i firefox, och för andra ser den annorlunda ut i internet explorer.. mycket konstigt. Kan inte förstå varför det blir så? :o



Inget stall..

2011-09-22 14:40:06 / 2 kommentarer ..


Blev inget stall idag ändå tyvärr, jag som hade längtat och sett fram emot att få åka och pussa på gotjejen. Men jag har sån otrolig mensvärk idag så usch och fy! :( Det har inte gått över ännu heller fast jag tog tablett för 2 timmar sen nu, konstigt.. det brukar gå över efter 30-45 min men inte idag tydligen.

Nåja, det regnar här idag så jag hoppas på fint väder imorrn istället då. :) Vad ska ni hitta på med era hästar idag?




Dag 5. Favoritbilder jag tagit

2011-09-22 11:14:54 / 1 kommentarer ..


Oj, vad svårt.. har så många bilder, men ska försöka välja ut några av dom. ;)










Kvällen tillbringades på Sundsvalls ridklubb

2011-09-22 00:37:56 / 3 kommentarer ..


Idag tillbringade jag hela kvällen på Sundsvalls Ridklubb, skitkul. :) Fotade när Erika red sin fina Putte, som kommer bli hennes eventuellt nästa vecka. En otroligt fin dressyrhäst! Ser riktigt sådär läcker ut som skulle bli riktigt fin på dressyrbanorna. :D Honom kommer jag få rida sen när Erika köpt honom. Ska bli riktigt kul att prova på honom. :D

Fotade även Sofie som red Breezer, och Fanny som red Sabrina Skivholme. Henne fastnade jag också lite för, hon såg riktigt trevlig ut. Även hon skulle jag inte tacka nej till att prova rida. :)

Efter ridlektionen stannade jag, Erika och Sofie kvar och tittade lite på ridlektionen som var efter. Sen blev det en mysig kvällspromenad hem till Erika i mörkret. :) Lite småkyligt, men riktigt uppfriskande så det var skönt.


Erika och Putte :)


Bilderna blev inte världsbäst inne i ridhus, fick fota med auto för att jag inte fick till ett bra ljus annars. Kunde inte sitta och prova mig fram hur mycket som helst heller då batteriet var dåligt.



Sofie och Breezer :)



Fanny och Sabrina Skivholme :)






Liten filmsnutt (filmat med mobilen):



Äventyr

2011-09-21 15:48:36 / 1 kommentarer ..


Nu ska jag snart äta lite potatisgratäng och korv, mums. :) Sen bär det ut på äventyr med min arbetskamrat Erika. ;) Jag ska följa med henne till Sundsvalls Ridklubb och titta på när hon rider ikväll, KUL! Systemisen följer självklart med. ;)




Dag 4. Det här är jag bra på

2011-09-21 11:44:36 / 4 kommentarer ..


Jag tycker att jag är bra på det mesta faktiskt, inte så att jag rider perfekt då utan jag har utvecklats så enormt sen jag började rida "på allvar" 2008. Men man ska väl vara duktig och berömma sig själv lite ;) så jag tycker att jag är bra på att sitta rak i ryggen när jag rider, i alla gångarter för det mesta. :) Jag tycker även att jag är bra på att hålla händerna låga (vilket jag inte hade förut), och att ha dom rätt vinklade.

Har en film från April 2009 här när jag red på Färsta, tänkte att ni skulle få se hur jag red DÅ. Haha, usch man skäms nästan att man ridit sådär. Men alla är ju nybörjare nångång. :)



Och så senaste dressyrfilmen:



Nog syns det väl skillnad?


Dag 3. Det här behöver jag träna mer på

2011-09-20 12:58:51 / 7 kommentarer ..




Jag behöver träna mer på att vinkla in tårna, som jag har en förmåga till att peta ut.. sen behöver jag träna på att trampa ner mera så jag håller kvar stigbyglarna, har lätt för att tappa dom. Behöver också träna på att böja på armbågarna (som jag själv tycker att jag blivit bättre på, men det kan säkert förbättras lite till). Och sen behöver jag våga mer i hoppningen, försöka koncentrera mig på att hoppa och träna bort min hopprädsla som har tillkommit. Plus att inte glömma bort att RIDA även när jag hoppar. :)


Dag 2. När & varför jag började rida

2011-09-19 15:53:08 / 1 kommentarer ..


När jag var 8 år gammal började en gammal barndomskompis till mig att rida på ridskola, jag följde med henne dit rätt ofta och kollade. På det sättet växte mitt intresse för hästar. :) Började rida vid 11 års ålder så ofta jag kunde och hade möjlighet, hos bekanta och vänner. Blev inte direkt ofta.

Ville väldigt gärna börja rida regelbundet, men det gick inte då. Efter att jag flyttade upp till Sundsvall tipsade en kompis till mig om att jag kunde skaffa medryttarhäst, vilket jag inte alls tänkt på innan så jag gjorde det direkt och fann världens goaste ridtravare år 2008. Så nu har jag ridit regelbundet i 3 år snart. :)






Pigga hästar på skogstur

2011-09-19 12:45:16 / 0 kommentarer ..


Igår förmiddag red jag ut på en lång skogstur tilllsammans med Tina och Berra i 1½ timme :) jättemysigt var det. Hästarna var pigga, när vi skulle ta första traven när vi kommit in i skogen la Berra en fjärt och brallade, haha. Det såg så jäkla roligt ut, dom var ju före mig. "Galopp!" Sa han, haha och Donna bara "jaaa, vi hänger på :D". Men dom lyssnade bra när vi bad dom att trava, och sen tog vi galopp uppför en härlig backe.

Travade ganska mycket i skogen, och sen när vi kom ut till travbanan red vi lite intervaller med skritt och galopp om vartannat. Galopperade en bit, skrittade några steg och tog galopp igen osv. Donna tog jättefina fattningar :) bakom oss hade vi en brallande Berrabus, haha. Men annars gick det bra för dom också. :) Sen blev det hem för utfodring av alla hästarna.





Dag 1. En bild på favorithästen

2011-09-18 09:09:58 / 5 kommentarer ..





Lista

2011-09-18 00:23:27 / 1 kommentarer ..


Jag börjar väl på den här listan jag med ;) den verkar vara populär.

Dag 1. En bild på favorithästen
Dag 2. När & varför jag började rida
Dag 3. Det här behöver jag träna mer på
Dag 4. Det här är jag bra på
Dag 5. Favoritbilder jag tagit
Dag 6. Alla hästar i stallet
Dag 7. En sak som aldrig får hända
Dag 8. Min största rädsla inom ridsporten
Dag 9. Någon du skulle vela byta liv med för en dag, och varför?
Dag 10. 10 saker du inte visste om mig
Dag 11. En låt som påminner om en häst du älskar
Dag 12. Min favoritgren
Dag 13. Min högsta dröm
Dag 14. Saker du gör vardagligen (i stallet och till vardags)
Dag 15. Varför får hästar och ridning mig att må bra?
Dag 16. En bild som gör dig lycklig
Dag 17. Låtar som jag lyssnar på när jag är arg,ledsen och glad
Dag 18. En bild jag aldrig publicerat förut
Dag 19. Bild på min bästa vän och varför han/hon är det
Dag 20. Något jag vill göra
Dag 21. Någon jag vill träffa
Dag 22. Någon jag vill träffa igen
Dag 23. Hoppning eller dressyr?
Dag 24. Mitt motto
Dag 25. Någon jag träffar vardagligen
Dag 26. Hur mina vänner beskriver mig
Dag 27. Såhär vill jag att mitt liv ser ut om ca 20 år
Dag 28. Någon som älskar dig
Dag 29. Någon jag skulle riskera livet för
Dag 30. Mitt mål med ridning



Säljer mitt ljusblåa träns

2011-09-17 14:27:50 / 2 kommentarer ..


Jag har nu bestämt mig för att sälja mitt ljusblåa träns, snyft. Jag gillar det, men jag kan inte använda pullarnosgrimman för att den är för stor :( så det känns lite tråkigt. Kanske köper nytt framöver, men i Cob isåfall. Säljer det främst via Tradera, men kan även tänka mig att sälja det här vid en snabb och bra affär (OM ingen lagt bud på Tradera).



Klicka HÄR för att buda på Tradera, eller ge ett bud här om ni är intresserade. :) Ordinariepriset är 695:- och tränset är endast användt 4-5 gånger, strl Full.




Gårdagens ridpass

2011-09-17 14:01:10 / 2 kommentarer ..


Jag hann tyvärr inte skriva något om ridningen från igår, var i stallet ganska länge under förmiddagen. Jag och Emma hade det jättemysigt och skoj. :) Sen blev det hem och handla, göra lite mat och sådär, sen blev det jobb resten av kvällen.

Donna var pigg igår :) så roligt när hon är det. Red en stund i nedre delen av hagen. Orkade inte riktigt rida henne fullt ut så bra som jag ville med tanke på att jag nyss blivit fri från förkylningen, men jag är nöjd med hur det gick ändå. :) Fast det kan man ju undra om jag har blivit egentligen, för idag hostar jag mer. Plus att man har lite småkänningar i halsen som om förkylningen fortfarande finns kvar i kroppen, nåja. ;)

Vissa bilder blev tyvärr överexponerade. Det var soligt och fint höstväder, riktigt mysigt faktiskt. Men det bästa vädret för att fota i är faktiskt mulet, är det soligt måste man hela tiden anpassa sig efter hur ljuset blir på olika ställen.










Det var verkligen segt att ladda upp bilder här idag, så det kommer fler på måndag. :) Imorgon hinner jag nog inte blogga något, ska till stallet och sen blir det jobb direkt efter. Men ha det bra så länge! :)



Vad tycker ni?

2011-09-15 22:29:41 / 10 kommentarer ..




Tycker ni att jag lägger upp för mycket bilder? Ibland kan jag tycka att bilderna tar jättemycket utrymme i inläggen, men samtidigt gillar jag att bilderna är stora så man ser riktigt bra. Vad tycker ni? Och vad tycker ni är roligast, att titta på bilder eller film från träningar? :) Själv tycker jag om både och, gillar att variera. Bilder är roligt att ha som minne, till förstoringar och grejer. Och filmer är kul att ha som minnen också, samt att se utvecklingen.




Stall nr 2

2011-09-15 22:04:39 / 2 kommentarer ..


Efter jag varit hos Donna hoppade jag av vid Lindas stall och tittade på hennes häst Palle. En jättefin varmblodskille. :) Gick ut en sväng när hon red och fotade, och sen avslutade vi i paddocken där jag fick prova rida honom lite. En stooor kille, hihi. Kändes enorm jämfört med Donna. Det kändes att det är mycket träning som behövs med honom, men annars var han jättefin. Det kändes att han har potential i traven tycker jag. :)

Sen kanske jag inte red honom perfekt idag heller, men man kan inte rida en häst perfekt som man aldrig ridit förut. ;) Det är ju så med nya hästar, jag är van med Donna hur hon funkar och vart hennes knappar finns. Och att komma och sätta sig upp på en ny kille och försöka rida han på samma sätt funkar inte, det tar tid att lära känna och hitta knapparna då. :)




Är han inte fin?!




Pysseldag i stallet

2011-09-15 16:11:27 / 1 kommentarer ..


Idag började jag med att fylla vatten till hästarna och packa lite hö, så mysigt :) längesen jag gjorde det nu så det har man saknat, haha. Skulle sen ta ut Carino en sväng till banan för att träna lite dressyr, men den herrn hade minsann bestämt sig idag för att INTE följa med. ;)

Provade få tag i han några gånger men han vände sig bara om och gick iväg. Så jag gick och hämtade lite godis som lockbete, för det är något han älskar. Han kom och fick en godis, och när jag skulle få tag i han strök han öronen bakåt och vände sig om och tänkte sparka. Haha, lilla busponnyn! :P Jag hade kunnat fått en spark där om jag inte varit snabb på att springa bort. Försökte fånga han några gånger till men han blev bara ännu mer sur och vände sig om och ville sparka. Så det blev inget ridpass för oss idag.



Sen tog jag Donna och pysslade om henne bra länge :) hon hade gjort världens lerinpackning idag, hon hade säkert räknat ut att det skulle bli riktigt lång ryktning då. ;) Sötnosen! Provade grimman, och den passade henne tack och lov! Var rädd att den skulle vara för liten med tanke på att det är Ponny, och hon har oftast Cob i grimmor. Jag fick spänna ut den så långt det nästan gick, men den gick på! :D Och titta så söt hon blev. :love:




Sen tog vi oss en uteritt i stormen, jäklar vad det blåser idag. Men stumpan var lugn och fin ändå. :) Red lite längs vägarna och flyttade lite åt sidorna, hon var så duktig så! Tog nån travsträcka och jag kände riktigt hur hon höjde ryggen och arbetade, sån underbar känsla. Massa beröm fick hon såklart. :D


Såhär såg sötnosen ut idag. :) Provade båda tränsen jag tycker hon blev riktigt fin i dressyrtränset, tycker ni inte? Hopptränset fotade jag inte idag då jag tyckte pullarnosgrimman verkade för stor, ska se om jag kan fixa till den med lite fler hål.



Sen fotade jag även det 3-delade pannbandet idag nu då eftersom förra gången blev så missvisande i pannbandets färger, såhär ser det ut:





Frukost, sen stallet

2011-09-15 10:38:34 / 10 kommentarer ..




Nu blir det frukost och sen bär det av till stallet! :)


Nya Pärlan!

2011-09-15 10:10:27 / 2 kommentarer ..


Wiho! Igår var vi så äntligen iväg och hämtade hem den nya pärlan!! :D Så nu står den här ute på gården och det känns verkligen som att jag ska kunna trivas i den också, även om det känns i hjärtat att jag måste sälja den gamla trogna pärlan... Kommer verkligen att sakna min lilla fina Ford som så troget skjutsat mig och maken kors och tvärs genom åren. Jaja, nu ska jag inte bli alltför blödig, här kommer bilder på tre utav våra för tillfället fyra bilar. (Och, JA det är inte utan att man känner sig som en RIKTIG bonde med alla bilar på gården!) :P

Nya fina pärlan som hann bli skitig bara av att åka från Huddik och hit hem... Är verkligen inte det lättaste att hålla bilarna rena och snygga när man bor efter en grusväg...

Nya "Våfflan", som i inredningen är identisk med min första bil, så den framkallar en del blödiga minnen den också... Hehe, hade en jäkla massa skoj med den bilen vill jag lova så hoppas på att den här ska tjäna oss lika troget som min "Våffla" gjorde!

Och så PÄRLAN, som verkligen kommer att vara saknad den dagen den lämnar gården för att tjäna någon ny lycklig ägare!

Header

2011-09-14 19:56:26 / 10 kommentarer ..




Gamla headern var saknad.. ;) I vinter kommer ny version av den. :D


Dagens vill ha..

2011-09-14 18:52:44 / 0 kommentarer ..




Jag bara fastnade för den här tröjan, den ser jättemysig ut att ha till vintern. Gillar snöflingorna på den och den verkar vara varm och skön. :) Men skulle ni lägga ut 975:- för den? :o Det tåls att fundera på, men med min starka vilja lär det väl bli att jag köper den tillslut, haha.


Svårt att motstå..

2011-09-14 18:46:10 / 6 kommentarer ..


Detta är Donnas nya träns och grimma, egentligen skulle jag ha väntat med att lägga upp det här till jag provat det på henne och fotat. Men jag kan bara inte motstå att visa er. :D Ni får en liten försmak på hur dom ser ut idag, sen kommer det bilder troligen imorgon då jag åker till stallet och provar dom på henne.


En RÖD grimma, perfekt den röda färgen jag ville ha :D kunde inte ha hittat en bättre faktiskt, med det vita luddet gör den bara extra gullig. SÅ NÖJD! Jag hade länge kollat på dom där "discogrimmorna" på Hööks, ni vet? Som finns i ljusblå och rosa. Den hade jag önskat att den skulle finnas i röd, och dom är ju lite lik den här röda. Och vips så dök den här grimman upp. :D Tycker nästan lite mer om den här modellen så det kunde absolut inte bli bättre!



Mycket snyggt dressyrträns i mörkbrunt, eller vad säger ni? :D Det kommer passa lilla goa damen så bra så. Helt kär i det, ser framför mig hur fint det kommer vara i vinter, hihi. ;) Jag tror inte det kommer se så dumt ut till svarta dressyrsadeln heller, eftersom det är såpass mörk brun färg.



Och så blev det ett nytt hoppträns, fullkomligt älskar det! Det kommer bli fint till bruna hoppsadeln. :)





Upp och ner i livets berg-och dalbana

2011-09-14 11:27:03 / 2 kommentarer ..


Som ni kanske märkt så har jag varit lite frånvarande igen de senaste dagarna, tog ut mig lite väl mycket på Huddiksmarknad och har haft grymt ont i fogarna sedan dess, är huvudet dumt får kroppen lida... eller hur var det nu? Igårmorse var smärtan olidlig och jag blev mest bara liggande tills det var dags att åka och jobba, hade egentligen en träning på kvällen också, men insåg på en gång att jag aldrig skulle palla då det enda som hjälper är att röra lite på sig och sen värma vetekuddar och lägga sig ner och försöka slappna av så gott det går och sen röra lite på sig igen och så värma kuddarna på nytt och lägga sig ner för att försöka slappna av igen.

Maken var underbar och masserade både fötter och svank och inatt fick jag sova någon timme, så imorse när jag vaknade kände jag genast skillnaden! Jag var mycket rörligare igen och jag kände mig så otroligt mycket piggare. Har ändå tagit det lugnt på morgonen, men passade på att rida en sväng på Nino, blev mest lösgörande för oss båda eftersom jag gärna spänner muskulaturen runt bäckenet när jag känner av foglossningarna lite extra. Han gick som en dröm, min älskade lilla sagoponny! :D Och eftersom allting hade gått så bra fick jag först för mig att jag skulle rida Donna också på en gång, men så insåg jag att jag bara skulle ställa till det för mig i så fall, så det blev tömkörning för hennes del och hon jobbade verkligen kanon, även om hon var lite spänd eftersom Lordi just idag fick för sig att han inte kunde vara utan henne en enda sekund och stod och skrek efter henne som om kniven satt i honom. :P

Just ja, Kerstin och Gertrud hade smitit ur hagen imorse också. Grannen kom förbi och berättade att de stod i en utav hennes hagar och såg ut som att dem hörde hemma där... och mycket riktigt när maken kom gående så stod de där i hagen och såg ut som att de alltid stod där. Hihi, mina små bustroll!! De har vant sig vid att gå i en jättestor sommarhage i sommar, så de tycker att deras lilla vinterhage är jättetråkig nu, plus att Nino och Berra går in på nätterna så då blir de ensamma på nersidan och det gillas inte riktigt av de små damerna. ;)

Och ikväll ser det ut som att vi ÄNTLIGEN hämtar hem nya bilen!!! :D:D Hihi, lycklig Emma! Jag slutar jobba kl.17 och då blir det nog bara att hämta upp maken och sedan åker vi ner till Huddik och hämtar pärlan...
Ha en underbar dag nu alla glada!

Tillsalugrejer

2011-09-13 15:06:20 / 1 kommentarer ..


Vill tipsa er om att gå in på min sida på Tradera HÄR och kolla in mina saker jag säljer ifall ni är intresserade. ;) Säljer bland annat det här tränset nedanför på bilden.




Vampire Diaries

2011-09-11 18:14:48 / 4 kommentarer ..


Just det.. sen har jag även hunnit förälska mig i en ny serie. ;) Jag är ofta skeptisk när det gäller nya filmer/serier (beroende på lite vad det är för film) och just nu i det här fallet var jag skeptisk till att hitta någon lika bra eller bättre serie än Förhäxad. Men, jag tog till mig dom tips jag fick och kollade på trailern för Vampire Diaries. Jag tyckte då att det verkade kunna vara något jag skulle gilla, och chansade därför med att köpa första säsongen samma dag vi åkte till Åland. :)

Och jag kan säga som så att jag ångrar det inte ett dugg :D jag är helt IN LOVE i den nu! Jag trodde inte att jag skulle fastna för den så mycket, men det gjorde jag. Jag såg hela första säsongen klart på tre dagar, och sen åkte vi och köpte säsong två. Haha, så gick det. ;) Har 7 avsnitt kvar av säsong 2, och kan knappt vänta till säsong 3 visas på tvn!
Är det fler än jag som är lika kär i serien? ;)


Lite update

2011-09-11 17:52:02 / 0 kommentarer ..


Hej kära vänner. :) Imorgon bär det av hem till Sundsvall igen, med som alltid med blandade känslor. Så är det att ha sina nära och kära på två avskilda håll. Men, det går det med. :) Har haft en underbar vecka med familjen, vi har hunnit med två bio kvällar samt att det blev en badkväll på Mariebad. Sen bröt min förkylning ut i onsdags så jag blev sjuk, inte direkt roligt att jag skulle bli sjuk nu då när jag vill umgås med familjen. Men men, lite piggare nu så jag hoppas att det är på bättringsvägen.

Saknar älskade Donnagumman, får dock se när det blir att åka till henne. Har mycket jobbkvällar den här veckan som kommer men som det känns just nu blir jag hemma och vilar tisdag och onsdag så jag hinner krya på mig helt. :) Hihi, sen har jag endel paket att hämta inom dom närmaste dagarna. Skoj. ;)
Under tiden när man inte haft något för sig/orkat göra något den här veckan har jag kollat lite ridfilmer, som alltid funkar till att roa sig med. ;) Och blev speciellt att titta på en gammal ridfilm med mig och Snazza från vintern 2010, finaste Snazzavännen.. nu när hösten börjar komma börjar jag längta ännu mer efter snön, det är ju bara en för mysig årstid till häst med det vita vinterlandskapet. :)
Filmen blir tyvärr (av någon konstig anledning) svart en bit i mitten ungefär, men den fortsätter sen så den slutar alltså inte då.


Världens bästa make!

2011-09-09 09:11:26 / 2 kommentarer ..


Kan lugnt säga att jag har världens bästa make, i helgen (om allt går som det ska) så ska han köpa bil åt mig!!! :D För er som inte vet det så har vi länge varit på jakt efter två kombibilar nu när vi ska ha litet, men jag har liksom aldrig velat släppa taget om vår pärla, en Ford Mondeo med v6a och som verkligen är helt WONDERFUL att köra. Så nu har maken letat fram en motsvarande kombi och i helgen blir vi lyckliga ägare av den om ingenting skulle dyka upp. Egentligen ligger den utanför den prisklass som vi hade tänkt hålla oss till men maken har räknat på det och bara vi offrar lite av vår väl tilltagna hästbuffert så är det inga problem. Han gjorde dock väldigt klart för mig att Forden vi har idag MÅSTE säljas, och jag kommer grina när den åker så jag hoppas verkligen att den hamnar hos någon som verkligen kommer att älska den lika mycket som jag har gjort.

Har varit ute på tömkörningstur med Lordi nu på morgonen, och han skötte sig så fint så... han har varit lite stel i högersidan, men tyckte att det släppte efter lite lösgörande sidvärtsarbete idag. Hade tänkt hinna med att rida Nino också, men då jag var lite för seg upp ur sängen imorse (vår lille rugbyspelare höll mig vaken större delen av natten när den lilla krabaten bestämde sig för att spela en rugbymatch i min mage) så hinner jag inte med det innan det är dags att åka till barnmorskan, och sen efter det är det jobbet som gäller. Stänger idag så får se om det blir någon ridning ikväll, annars får det bli lite pyssel bara helt enkelt. :)

Höstbild på Lordi från ifjol, måste se till att knäppa lite nya sånna eftersom hösten verkligen tar fram hans vackra färger... Ska se om jag inte kan fota lite snygga höstbilder på alla älsklingarna här någonting. :D

Busig 25-åring...

2011-09-08 21:08:18 / 2 kommentarer ..


...och höggravid matte är inte alltid en lyckad kombination... men just idag gjorde det mig inte ett dugg att en övertaggad Nino dansade runt, taktade på stället och försökte att kasta sig iväg. För just idag lyckades jag lägga fogarna precis rätt i sadeln och då är det nästan som vanligt att rida. Visst blir jag andfådd snabbt när jag försöker mig på lite avancerade saker, och att rida med enbart säte funkar inte alls längre, men jag får ändå motion och känslan av att jag kan röra mig snabbt som vinden när jag på backen mest är som en strandad val, är obeskrivlig!

Verkar som att alla mina älsklingar är inne i sin tossiga höstperiod nu, de är mer i luften än på backen allihop. Mamma berättade att Berra taktade nästan hela ridturen igår och att hon verkligen hade fått sysselsätta honom när det var dags att galoppera för han hade mest känts som en tidsinställd bomb. Och Lordi såg ut som att han skulle lyfta vilken sekund som helst när jag longerade honom i paddan, jäklar vad snygg han var... blir så sugen på att hoppa upp sånna gånger, men jag har lovat maken och därför håller jag mig på backen. ;)

Kerstin och Gertrud köra sina race i hagen och attackerar sina låtsasfiender som vanligt, de är och förblir mina älskade små studsbollar! :P

Donna gjorde luftsprång när jag tömkörde henne idag och hon är verkligen ett riktigt litet krutpaket just nu, sötan! Den enda som verkar ta det mesta med ro är Kickan, goa lilla gumman. Hon har det nog lite tråkigt som fortfarande vilar, men verkar ändå ta det bra och det märks verkligen att vilan har gjort henne gott!
Min snygga lilla bebis med sina änglavingar!! :D

BerraBus på nya äventyr!

2011-09-08 11:16:48 / 3 kommentarer ..


Haha, nu på morgonen har jag skrattat åt lilla älsklingen BerraBus så att jag kiknade... höll på med morgonbestyren i stallet och hade bara skjutit igen dörrarna in till Nino och Berra medans jag gick för att hämta några saker (de är uppfostrade så att jag ska kunna lämna dörrarna helt öppna utan att de går ut, men på senaste tiden har de båda två valt att ignorera sin uppfostran och gett sig ut på äventyr istället, så därför har jag börjat skjuta igen dörrarna när jag inte kan hålla koll). Hör hur en utav dörrarna puttas upp och vänder mig om lagom för att se hur Berra glatt knatar ut på gången och vidare ut på stallbacken, jag ropar på honom och han vänder sig direkt om och kommer tillbaka in i stallet, men istället för att ställa sig i sin box sätter han full fart in i Kerstin och Gertruds rum och jag drar andan åt mig för han kan omöjligt få plats i deras pyttesmå boxar... Kommer in i rummet och där står han snällt ihoptryckt i Gertruds box, att han var tvungen att stå i en variant av bergsgeten för att få plats verkade inte bekomma honom det minsta och han nickade nöjt till hälsning. Efter att jag hämtat andan efter skrattattacken gjorde jag tecken åt honom att följa mig, men icke, näe var tvungen att hämta grimman och leda ut honom därifrån, tokiga lilla älskade ponny! :love:

Han kände nog på sig att jag behövde bli lite uppmuntrad helt enkelt, för det är inte första gången som han hittar på hyss för att få mig att skratta när jag verkligen behövt det som mest. Var mest förbannad över att jag inte hade någon kamera med mig så att jag hade kunnat fota den lilla tokstollen som verkligen bara såg FÖR söt ut! ;)

Hihi, tokstollen och älskade Carro ifjol sommar! :D


Bara myyyys! ;D

2011-09-06 21:12:04 / 2 kommentarer ..


Vet att jag inte är alltför aktiv här på bloggen för tillfället, men jag väljer bort att sitta vid datorn rätt ofta nu eftersom det är besvärligt att gå i trapporna pga. fogarna... Som tur är brukar ju Carro hålla er lite uppdaterad här på bloggen, men den här veckan när hon är bortrest tänkte jag mig att jag skulle försöka lägga in något inlägg jag också! ;)

Har varit ute och myst med älsklingarna några timmar efter jobbet nu ikväll... Mitt älskade lilla psyko Basen följde mig vart jag gick men sen när jag satt och tog igen mig en stund i stallet passade han på att vässa klorna på min bara arm och ringfingret på höger handen... :( Kan säga att han blev allt annat än populär då!
Kerstin och Gertrud var dem som jag ägnade mest tid åt ikväll då jag saknat dem så in i bomben i sommar när de varit på sommarbete. Kerstin var dock mest inställd på att jaga Basen som absolut inte får vara i "hennes" hage enligt damen själv. :)

Nöjd Basen som lyckats hitta en tillflyktsort i hagen där Kerstin i alla fall för stunden inte kan nå honom! ;)

Lordipojken med sin lilla svans vid namn Donna, hihi... :P

Kickan var inte glad över att det var så mycket mygg ute ikväll, misstänker att hon kommer att vilja sova inne inatt sen när vi ska ut och natta...

BerraBus och Nino som verkligen njuter av att få rå om en alldeles egen hage!


Skogstur + dressyrpass

2011-09-02 19:21:47 / 8 kommentarer ..


Åkte till stallet på förmiddagen idag och tillbringade halva dagen där, jättemysigt i det fina vädret vi haft (och har fortfarande) idag. :) Först ut på tur var Donna, pysslade om henne läänge och sen tog vi oss en mysig ridtur ut i skogen. Hon var som alltid underbar, hihi. Blev mest skritt, tog lite trav och nån galopp och jäklar vad damen blev glad över att få galoppera! :D Hihi, så kul när hon blir pigg och taggad.

Provade mitt nya pannband idag på henne som nyligen fått hem, och jag måste säga att hon blev riktigt läcker. :D Tycker ni inte?

Hade dock bara digitalkameran med idag så jag tycker bilden ljuger lite om hur färgerna ser ut på pannbandet, ska fota det bättre när jag har systemisen med om en vecka. :)




Hihi, här stod hon så snällt utanför och väntade medan jag gick in och hämtade kameran som jag hade glömt. ;)



Sen var det Berrabus tur, som låg och sov när jag kom för att hämta honom i hagen.. huga. Men han klev upp direkt så fort jag kom, kändes lite bättre att hämta honom då. Hade förväntat mig en trött häst, haha. Men inte då, jäklar vad fint han gick idag! Han överraskade mig riktigt bra lille busponnyn. :D

Inga busfasoner alls, förutom en kickning i galoppen en gång men det gjorde inget. ;) Han hade riktigt fin bjudning idag och kändes så fin i traven, lyssnade bra och saktade inte av alls som han gjort när jag ridit honom förut. Jag vet inte om det berodde på att jag hade pekpinne idag, eller om han bara ville vara duktig. :D Det enda var väl att han gjorde halt när jag bad honom sakta ner från galopp, men jag är så nöjd över honom ändå så det var okej. :)

Galoppen gick också skitbra idag, helt sjukt vad mysig den är! Han tog dom så glatt när jag öste honom med beröm :D duktig kille! Red inte länge alls då han var så otroligt duktig idag. Egentligen vill man inte sluta rida när det går sådär bra, hihi. Men har man varit sådär otroligt duktig behövs det inte mer.




Nöjd kille efter ridpasset. :D

Imorgon reser jag till Åland över en vecka och hälsar på min familj, kommer få en otrolig ridabstinens men det får gå. Det dröjer inte länge innan jag är tillbaka igen! ;) Emma kommer säkert uppdatera något så håll utkik, så hörs vi om en vecka igen. :D



  Sidan ses bäst i Google Chrome
  I upplösningen 1680x1050



bloglovin

bloglovin


Emma heter jag och är 26 år. Glad och busig tjej som bor med maken och dottern, 1 hund, 1 katt och 7 hästar på vår hästgård någon mil utanför Sundsvall.

Mitt namn är Caroline och jag är 23 år. Jag har ett brinnande intresse för hästar och fotografering. Utbildad kock och bor i Sundsvall tillsammans med min pojkvän och två kattor.


Antal besökare online just nu:

Text om dig själv kan du skriva här, även sätta in en bilkod


Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratidesign - allt om bloggdesign!